Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zr

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ilyenkor karácsony előtt különösen elfogja az embert a meleg családi fészek utáni vágy, viszont pillanatnyilag más élehetőség nem lévén, az örökbefogadás mellett döntöttem. Sok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember, és legalább olyan izgalmas hazaállítani egy idegen…..
w Szent szar 2011.04.26 06:50:00
Ha volna Orbán Viktor környezetében csak egyetlen mélyen vallásos ember, már szájon kapta volna. A szentségnek nem az a legfőbb ellensége, aki nem hisz benne, hanem aki a krumplilevesét melegíti rajta. Krisztus feltámadt! Ugyanott Wartburg eladó.   Én például legfeljebb…..
(a pesti oldal tavaszi meglepetései a Világevőn) A Budai oldalnak is jutnak azért kellemes tavaszi helyek szerencsére, az egyik kitűnő példa a némi bizonytalankodás után egy szerencsés séfváltás segítségével nagyon magára talált Bonfini Kert a Bécsi kapu előtt a Lovas úton.…..
zr 2011.04.11 12:01:56
@Phylemon:
kedves Phylemon, a 21-es somlói galuskában nincsen tejszínhab, viszont sárgakrém. ezen kívül sok 86%-os belga csokoládé és tonkababos csokifagyi a tetjén. könnyen előfordulhat, hogy az átlagos magyar somlóitól eltérő az íze és az élmény - ez a szándék.

ha frissen készül a pohárba tálalt desszert (mint a 21-es somlói), akkor is be kell tenni a hűtőbe, hogy összeálljon és lehüljön.
a konyhánk nyitott, bárki beláthat, nincsenek trükkök, nincs csalás, és nincs annyi tárolóhelyünk, hogy bármi megromoljon - a kihívás inkább az, hogy ne fogyjunk ki az ételekből.
a 21-ben akkora a pörgés, hogy jó ha összeáll a frissen elkészített desszert mire a vendég megrendeli...nem igen van bárminek ideje besavanyodni.

remélem a delegáció jól érezte magát és te is újra kipróbálod! szeretettel várunk
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
zr 2010.11.19 12:02:16
@esef: kedves esef, és a többiek
1. olyan nincs, hogy autós, meg bringás, meg gyalogos. általában mindannyian vagyunk valamelyik valamikor - ezt jó megtanulni

2. azért nem megy sok kerákpáros a kerékpársávban, mert alkalmatlan kerékpársávot készítettek. én amikor nagy ritkán a város szélén bringázom a versenykerékpárral, akkor pl a hűvösvölgyin sem megyek kerékpársávon, mert minden sarkon garantált az elgázolás, hiszen a sövénytől nem látszik a kerékpáros és az autó sebességgel befordul

3. egy versenykerékpáron általában olyan cipővel ülsz, mellyel nem lehet 10méternél többet menni gyalog, mert alkalmatlan rá

4. a kerékpár is jármű, így az úttesten közlekedhet

5. ha a kerékpáros úgy közlekedik az úttesten, hogy nem ad esélyt az autósnak, hogy figyelembe vegye, akkor el lesz ütve...ugyanez igaz más autósra és gyalogosra is

hölgyim, uraim, a városban úgy közlekedünk, hogy ott vannak össze vissza minden irányból közlekedő autók, gyalogosok és kerékpárosok, görkorcsolyások is. aki ezen dühöng, az nincs tisztában azzal hol él - vidéken pl. tök jó, max az úton átrohanó vadakra kell vigyázni
zr 2010.11.19 12:44:34
@esef: miért, nem ezt csinálják sokan?

egyébként sok balkáni lelkületű honfitársunk autóval a járdára parkol úgy, hogy ott nem lehet semmilyen módon elközlekedni

a magyar közlekedési kultúra ahogy ezek a kommentek is jelzik még közelebb áll albániához, mint németországhoz, de van fejlődés.
zr 2010.11.19 12:50:49
@esef: mondjuk annyiban, hogy amikor tolom a babkocsit és nem férek el a járdán akkor le kell toljam a babámat az úttestre ahol az autók sebességgel közlekednek

szánalmas vagy és szégyellem magam miattad minden autós nevében
[update: 18:45 a teljes lista a könyvből]Megvolt a Gault Millau bécsi sajtótájékoztatója, miközben Budapesten az éttermesek komoly idegeskedéssel töltötték a napot, a derék osztrákok közepes poénokkal és annál kicsit jobb ételekkel húzták az időt egész este a császári…..
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Rendhagyó módon ért véget az őszi Critical Mass. A több ezres demonstráció csúcspontja ugyanis nem a szokásos bringaemelés volt, hanem egy politikai kerekasztal beszélgetés az esemény végpontjánál, a Gödörben. A szervezők a biciklis fejlesztésekkel kapcsolatban rendeztek vitát…..
w Az új elkúrás 2010.08.17 07:00:00
Szeretnék néha szirénát szerelni a fejemre. Valami nagy-nagy-tüzet kéne nyitni. Mert amit Schmitt Pál és a hozzá hasonló majomságok elfedenek, az valójában borzasztó. Az Új Elkúrás tanúi vagyunk. Mert mi az elkúrás? Mi volt Gyurcsány felejthetetlen bűne, amit 2004 és 2006…..
zr 2010.08.17 20:16:38
@vakcsibe: te egy állat vagy

1. tóta w írása kritikán aluli. 1-es

2. attől még nem megbízás alapján ír

3. ha kórházban dolgozol (orvos, ápoló vagy bármilyen más pozícióban) és egy beteget nézetei alapján akarsz ellátni, akkor te egy börtönbe való bűnöző vagy, a legaljasabb férgek egyike. a rákosi rendszer működött így
w A világi hatalom 2010.07.19 04:50:00
Ideje van a sírásnak, és ideje a nevetésnek. Lesz mindkettőből elég, a nemzeti ügyek kormánya eddig eddig főleg a röhögést tekintette nemzeti ügynek, de most ráálltak megint a tragédiára. Addig jó nekünk ugyanis, amíg Magyarország a kis színesek közé, a napilol rovatba…..
zr 2010.07.20 19:32:34
népszerű téma...

1. magyarországnak most van esélye, de nem egy perc alatt lehet rendet rakni. szerintem eddig másfél hónap alatt több előre vivő dolog (ország rendberakása, stabilizálása és növekedés alapozása) történt, mint az előző 8 évben összesen...

2. az nagy baj, hogy a fidesz ezt nem tudja "eladni" a nemzetközi intézmények felé - TWA jól fogalmaz ez ügyben. akármilyen jók vagyunk és jók a kilátásaink, erről meg ekll győzni a nemzetközi stakeholdereket és kész. nincs olyan, hogy velük nem foglalkozunk

3. bankadó: volt szerencsém kutatni a témát. a magyarországi bankok az elmúlt 15 évben az európai/világ benchmark jövedelmezőségi mutatóknál nagyságrendekkel nagyomm jövedelmezőséget értek el, mely nem a piac méretéből fakad, hanem ezt az ügyfelek adták össze. most az ország óriási bajban van. itt az idő, hogy ebből a "way above benchmark" profitból egy icipicit visszacsurgassanak. senki nem fog ezért kivonulni, csak olyan looserek akiknek egyéb nagyobb bajuk van overall. az erste és otp konfirmációja után erről a témáról kér is beszélni

4. komolyabb szakemberek már látják, hogy a világgazdaság eddigi rendszerével bajok vannak, amik a válsághoz vezettek. láthatóan az imf még a nagyon old school, szemellenzős politikát követi és az eu intézmények egyes képviselői is (sok kontraszelektált emberke van ott, nem is csoda)
- ergo nem kell beszarni
- de visszatérve 2-es pontra - nekik is el kell adni a sztorit
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
Fura, de annak ellenére nem voltam még soha a Standban, hogy a régi Sas utcai házunkban már több, mint egy éve megnyitottak. Pénteken aztán majdnem véletlenül oda ugrottunk be, az Imola névnapját ünnepelni, egy vicces, de jó fárasztó parlamenti közvetítés után.Hiába híres…..
zr 2010.05.15 21:23:05
@szkepi: a Rosensteint leszámítva ettél már rendes helyen is?
zr 2010.06.01 23:42:22
@version: tehát azt mondod nem ettél még normális étteremben. sajnállak.
no comment
fő, hogy sok okosat írjál étkezési kultúráról meg éttermekről
A Stop.hu információi szerint Orosz József napokon belül abbahagyja rádióműsorát, és gyorsan Kanadába távozik. A lap információi szerint a Kontra már csak április végéig marad műsoron, azután a rádiós műsorvezető állítólag a tengerentúlon fog tanítani. De hogy mit, arról…..
zr 2010.04.16 23:11:40
@Pszt!: sikerült magadról egy elég tiszta bizonyítványt kiállítani. kapcsold be valamely balliberális vagy szélsőjobbos mégiumot ha igazán mélyre akarsz menni.

a ballib média és értelmiség addig sz...ta a kormány f...t amig ránk nem dőlt az egész szar úgy, hogy már tényleg csak a legelvetemültebb sztálinisták gondolják úgy hogy 8 éve rendben mennek a dolgok, csináljátok tovább. kissé kellemetlen, hogy az elment választól 19%-a ilyen vagy szellemi fogyatékos.
zr 2010.04.16 23:12:15
@Palkovicsné: igazán intelligens konstruktív hogyről van szó
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Mi volt a legcikibb a 2010-es választásban? Az OVB összeomlása? A Fidesz-henger? A szakállas szociológusok leváltása multiknál dolgozó, de multiellenes ördögpálcásokkal? A halálosan fejbebotoxozott Lendvai Ildikó kataton kubatovozása?  Egyik sem jutott a közelébe sem annak…..
zr 2010.04.14 09:50:08
@Humperdickk: te tényleg ennyire primitív vagy, vagy csak haveri vicc a szerző felé?

ha jól tudom eddig a jobbik volt a nagy rém ami a veszélyt jelenti a demokráciára.

francia mintára, ha az mszp-ben egy kicsi hitelesség és gerinc-maradvány lenne, akkor visszalépne a fidesz javára nehogy a jobbik tovább erősödjön és nehogy olyan eset legyen ahol a jobbik betámogat egy szavazásnál.
- ha nem ezt teszi az mszp (és láthatóan nem) akkor egyértelmű, hogy híven önmagukhoz megint pic**át csináltak a szájukból és dehogy a demokrációt féltik. az elszámoltatástól félnek, amit pedig a független bíróság fog végrehajtani
zr 2010.04.14 15:16:34
@aliglajos: dehogy azért lépjen vissza, hogy megússza. nem úsznak meg semmit, és nem kezdődött igazán még el semmi...csak kaparászás van a felszínen.
azért lépjen vissza, hogy ne csináljanak segget a szájukból. jobbik a veszély, akkor legyen a fidesz tutira 2/3 - ez a jobbik legjobb ellenszere.
w Non est vita 2010.04.09 06:00:00
Nemcsak a Jobbik rendezte át a terepet. Hagyományok halnak ki, íratlan szabályok szűnnek meg, sőt az írott törvényt is telibe lehet szarni, ha úgy kényelmes. Volt például egy szép rituálé az utóbbi három választás előtt: a miniszterelnök-jelöltek kiálltak a tévébe, és…..
zr 2010.04.13 17:10:37
kedves Árpád,

nem tudom olvasod-e még az ide érkező kommenetket, azért röviden pár szót:

van pár megjegyzésem/válaszom az általad felvetettekre
- vita kivel? őszintén kivel kellett volna orbánnak leülni vitázni? mesterházi tényleg below the line... bokros tanárúr kedves, vele érdemes lehet egy egyetemi szemináriumon megvitatni tankönyv szagú kissé elavult elképzeléseit. vonával tényleg minek? schiffer andrás üde színfolt, de hogy miniszterelnök jelölt lett volna azt ő sem gondolta komolyan. ellenzéki párt vezető jelölt volt az első kör előtt.

vita kinek?
- az a néhány ember akit érdekel a demokrácia, az ország sorsa és tájékozódik bőven informálni tudta magát vita nélkül is és pontosan tudja jelen helyzetben kitől mit várhat.
- a vita a vetítő televízióscsatornának jó lett volna reklámbevételben max.
- elnézést az elitista nagyképű megjegyzésért, de az a sok proli aki a győzike helyett nézte volna, vagy aki el sem ment szavazni, illetve aki az elmúlt 8 év után még mindig a maszop és szdsz bizonyítványát magyarázva akarta volna verni a nyálát a vitán, annak minek?

a publicisták demokratikus feladata a számonkérés! értem. egy pici real-politik azért ettől függetlenül lehetne benned ettől függetlenül. vázold már fel kérlek reálisan a lehetőségeket 2010-ben.
- feladvány: ki a fenétől várható az ország elindulása előre? ja, és 5-ből lehet választani (A-E). nincs F válasz.

kezdjük el azon törni fejünket MI hogyan tehetünk ahhoz hozzá, hogy az ország előre elinduljon és az a posztkommunista fertő amiben 8 éve rohadunk hogyan mosható le a leghamarabb
- javaslom a szocialista érzelmű tanult olvasóknak, hogy lépjenek be az mszp-be és zavarják el az elvtársakat, hogy legyen végre egy nem szalonképtelen baloldali párt, mert demokráciához szükség volna rá!
- javaslom mindannyiunknak, hogy húzza be a fenekét és kezdjen el szorgalmasan dolgozni, szociális segélyt elfelejteni
- javaslom minden közszolgának, hogy becsületesen és keményen dolgozzon. ismétlem: dolgozzon (ez napi minimum netto 8 órát jelent a versenyszférában, ebédszünet, és pofázástól nettósítva)
- csak ez biztosíthatja az ország felemelkedését és a jobbikhoz hasonló tömeg-felháborodások elfüstölését
Sajtótörténeti címlappal rukkolt elő nagy kedvencünk, a Hit Gyülekezetének Hetek című lapja. A pont húsz éves Photoshopot méltón ünneplő grafikán Sólyom elnök látható, amint egy lágerben haldokló zsidó - talán gyerek? - kopasz fejét írja alá egy törvénytervezet helyett.…..
zr 2010.03.01 20:57:33
@limonade joe: hogyan gondolhatja bárki, hogy a Sólyom nem akarná, hogy a közös utad része legyen a Holokauszt? milyen szar propagandát fogyasztasz te? ebben az országban egy olyan kormányképes félelmetes erő van amely évtizedeken át bizonyította, hogy igenis nem fél emberek elpusztításától, ez pedig az mszp jogelődje.

sem sólyom, sem az mszp-n és jogelődjén kívül egyetlen párt sem bizonyította, hogy emberek életére törne, családokat akarna megnyomorítani

most egy jó marketing fogás a saját maguk által életre keltett gólem jobbikkal való riogatás jegyében a holokauszt tagadást büntetni. senki ne gondolja, hogy egy fabatkát is érdekli őket a sztori. ezt az is bizonyítja, hogy a kommunista lágerekben elkövetett népirtás tagadását véletlenül sem voltak hajlandóak belevenni a törvénybe.

ezzel megint csak ellentétet szítanak, hiszen ezzel direkt szembeállítják a holokausztot elszenvedő főleg zsidókat a kommunista lágereket elszenvedőkkel. holott az ellenséget nem egymásban kell keresni, hanem a manipulálókban.
zr 2010.03.01 21:04:07
@marx karcsi: te is beteg vagy. a kommunizmust nem a zsidók találták ki a nem zsidóknak, hanem buta, gonosz és aberált emberek.

ők ma is köztünk élnek - rossz az ellenségkép

gyurcsány, szilvási, veres, draskovics csak azért nem követnek el emberiség ellenes bűntetteket, mert ma ez nem szalonképes és nem divat és még az EU része is vagyunk. 50-60 éve kvázi divatban volt a háborúzás, öldöklés európában - ha akkor élnek ugyanazt művelik, mint a legdurvább kommunisták élükön rákosival, apróval, kádárral, gerővel.

rossz az ellenségkép. az ellenséget ne egy nemzetben vagy vallásban keresd, hanem konkrét személyekben találod meg.

egyébként pedig rá lehet őket bírni az igazságszolgáltatásra, majd demokratikus tv-ek alapján a helyükre rakja ezeket a jómadarakat a legtávolabbi legszakadtabb büntetőintézetbe ahol csúnya nagydarab bácsik barátnői lesznek minden este...
w Karácsonyi ének 2009.12.08 11:30:00
Bronzvasárnap után vagyunk, ami egy viszonylag újkeletű ünnep, a naptárak még alig jegyzik, de annál inkább a kereskedők és a shoppingriportokkal virító média. Ez a harmadik hétvége a karácsony előtt, amikor már mindenkinek illik elkezdeni a vásárolgatást, hiszen nemsokára…..
Emelkedik a kerékpárosok engedélyezett maximális sebessége, de a rendőrség továbbra sem tervezi, hogy traffipaxokkal próbálják ellenőrizni a sebességhatárok betartását. A jövőben a 10, 20, 30, 40, 50 km/h-s maximumok közül kell az úttípushoz tartozó sebességhatárt…..
zr 2009.11.26 18:01:06
@Stock: egyirányú utcában szemben biciklizni kb olyan, mint szemben gyalogolni. engem autósként sosem zavart amikor szemben jön egy biciklis az egyirányú utcában - nem is tudtam, hogy nem szabályos, mert annyira természetes, hogy a kerékpáros bármilyen irányban mehet városban.

minden kultúrált országban szabályosan lehet ezt. mondjuk elnézve pár kommentelő stílusát, nem csoda, hogy a balkánhoz állunk közelebb. a macskajaj című film karakterei kommentelgetnek gondolom hasonlóan szerbiában
zr 2009.11.26 18:03:35
@Inf@: verekedni tudod hol szoktak? börtönben, kocsmában, meg harmadik világbeli országokban. döntsd el te hová akarsz tartozni
w Turulfarhát 2009.10.27 07:00:00
„Hát tudd meg, ez az ember feltalálta a halandzsanyelvet. Értelmetlen szavakat kever bele a mondatba, és amikor az ember félig megőrült, hogy nem érti, öt koronát kér kölcsön.” Karinthy: Halandzsa Lesz bevásárlóközpont, nyugtatta meg Vona Gábor azokat, akik a Jobbik…..
zr 2009.10.27 15:20:18
@yrrr: 3 dolog
1. vona - mszp: vona az ilyen szövegekkel hal' istennek sokat árt ennek a rémálom iránynak amit képvisel, de a legtöbbet a fidesznek ártanak, mert lassan a fidesz szavazó is az mszp-re szavaz, csak a jobbik túl ne erősödjön. ez nem jobb oldal, hanem nemzeti szocializmus. annek meg ismerjük leghíresebb művelőjét, az NSDAP-t - adolf hitler kis pártja. az ilyen szélsőséges kis görcsöket általában kívülről pénzelték, aztán a történelem során mindenki a szívéhez kapott amikor a gólem önálló életre kelt...

én hiszek abban, hogy alapvetően a magyarok nincsenek közép-afrikai szellemi színvonalon és a végén a tömegek azt mondják, hogy jól megmondja ez a vona gyerek, de azért az x-et ne rakjuk a gyerek mellé

sajnos a magyar lakosság az elmúlt 20 évben tényleg visszafelé fejlődött és ebben a politikusoknak nagy a felelőssége, de a fő baj akkoris az emberek fejében van - mondjuk mitől lenne egészségesen gondolkodó a magyar?
- háború előtt feudális társadalom volt egy szűk kultúrált réteggel
- utána jött a proletár-feudalizmus egy még szűkebb kultúrált réteggel
- majd belecsöppentünk egy nemzetközi közegben, mely egy éppen pubertás korát élő fogyasztói társadalom
- erre a rendszerre jönnek rá a had-ne-jellemezzem politikusaink és irányítják az átmenetet...
ne csodálkozzunk

2. kizsákményolás:a kereskedelem nem kizsákmányolás, hanem kereskedelem: drágábban adod el, mint amennyiért veszed, meg amit ráköltesz. az ember az erőforrásokat optimalizált módon próbálja ideális esetben alkalmazni. az ember is erőforrás vállalati kontextusban. nyilván azt szeretné egy üzletember, hogy adott fizetésért megdolgozzon az alkalmazott. túl sokat azért ne dolgozzon, mert akkor rosszul fog dolgozni, meg megbetegszik. ennyi