Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aldyr

1 bejegyzést írt és 63 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, valóban elkészült végre a 9. évad első része! Néhányan már ki is találtátok, hogy az év talán legnagyobb csalódása, a Godzilla lesz a nyitó alany. U.i.: Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, szerencsére nem tartott sokáig a haldoklásom! ..
Aldyr 2014.12.12 06:56:14
Na, csak emiatt a videó miatt izzítottam be újra az indapassomat. Ez az új Godzilla nekem is rettentően böki a csőrömet.

Bármiféle sorrend nélkül, ahogy eszembe jut:
- A Mutók ugye San Franciscót támadják be, amit emiatt evakuálnak is. Na, amikor ránéztem a gugli-térképre, meglepően konstatáltam, hogy az a város nem egy sziget, és nem csak az az egy kib*szott Golden Gate-Híd vezet ki onnan, hanem pl. két autópálya is a SZÁRAZFÖLDÖN. Ez a hidas hülyeség egyébként minden SF-ben játszódó katasztrófafilmben benne van, és szerintem nem csak engem zavar... Ugyan most könnyű ezt mondanom, de a SF-városvezetés helyében én ilyen helyzetben rögtön lezáratnám azt a veszélyes és szűk (hiába a nyolc sáv, abban a városban majdnem egymillióan élnek) hidat, ami pont affölött a tengerszoros felett ível át, ahonnan a szörnytámadás várható.
- Örülök, hogy néha emlegeted a John Cartert (vagyis inkább az "A Mars Hercegnője" c. regényt. Nagyon kevesen ismerik, pedig az egyik legjobb ős-szkifi).
- Ha Godzilla és a többi szörny atomhulladékkal meg sugárzással táplálkoznak, illetve több millió évesek, akkor vajon az atomerőmű-balesetek feltalálásáig mégis mi a maszatos francot ettek? Hogy a frászba' maradtak eddig életben?
- A film szerintem addig egészen jó, amíg ki nem kel az első sáskaűrszörnysárkánymadárizé. Nyomozós, összeesküvés-elméletes. Addig nagyon tetszett. Már-már elfeledtette velem, hogy mennyire nem bírtam a "Már megint Malcolm"-ban. Mondjuk az az egész sorozat eléggé fura volt... (a Breaking Bad-et pedig még nem kezdtem el. Tudom, öreg hiba, tervben van a korrigálása.)
- Szerintem Ken Watanabe csak azért szerepelt a filmben, mert a Hálivúdi Okos Emberek csupán annyit tudtak a Godzilla-dologról (miután elolvasták a megfelelő wikipedia-cikket és fejenként maximum két Jutúb-jelenetet megtekintettek az archív filmekből), hogy a nagy sárkányszörny valahogy kapcsolódik a japánokhoz. ('98-ban pedig a franciákhoz, aminek semmi értelme nem volt. De ez más téma.) Abszolút semi szerepe nem volt, csak nézett ki a fejéből, minden alkalommal nagyon elcsodálkozva valamin. (Lehet, hogy realizálta magában, hogy felfelé ívelő karrierjét mennyire tönkre tudja tenni egy ilyen alkotás - vagy csak most esett le neki, hogy az Eredet voltaképpen miről is szólt.)
- A vágásról: Szerintem ez a film picit megpróbált Cloverfield lenni. Ott sem látjuk a szörnyet sűrűn, és soha nem teljes egészében, de ott ez működik. Mert ott az a lényeg, hogy VALAMI jött VALAHONNAN, és elkezdi elpusztítani a világot. A főszereplők meg csak az életüket akarják menteni, semmi hősködés, katonaság, atombomba vagy ilyesmi. Itt viszont: "Tudjuk, mi ez. Tudjuk, honnan jött. Tudjuk, mire képes. De nem mutatjuk meg, mert... izé... mert nem, és kész. Én vagyok a rendező, úgyhogy értek hozzá." De a Godzilla-filmeknek pont az a lényege (mármint az eredeti japán filmeknek), hogy az emberek csak mint "díszlet" vannak jelen, és Godzilla harcol az éppen aktuális ellenlábasával. Ezt keverni egy eléggé elcseszett és a felénél abbahagyott karakterdrámával... hát, eléggé hülye ötlet volt.
- Az elkezdett, "felkonferált" szörnycsaták - illetve azok hiánya - engem a Harry Potter 4. részére emlékeztetett kicsit: a könyvben a kviddicsmeccs volt a kedvenc részem (érdekes módon odáig tudom nagyon élvezni azt a könyvet, mielőtt elkezdődik a Trimágus Tusa, vagyis a maga a CSELEKMÉNY... fura. De megint csak nem ide tartozik.), a filmben pedig látjuk, ahogy megérkeznek a helyszínre, felspannolják magukat a meccsre, jönnek a csapatok, bevonulózene, tánc, megnyitó, ééééééés...! vágás. Valószínűleg nyert az egyik csapat. Örömködés. Aztán jön Doctor Who...
- Mókás, hogy az itt férj-feleséget játszó szereplők, Elizabeth Olsen és Aaron Taylor-Johnson fél év múlva testvéreket fognak alakítani az új Bosszúállókban (Scarlet Witch-Skarlát Boszorkány illetve Quicksilver-Higanyszál, akik eredetileg a Wanda és Pietro Maximoff névre hallgatnak, és az X-menes Magneto gyerekei.) Majd próbáljuk nem elröhögni magunkat a moziban erre gondolva...

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

Az esetleges "el gépelésekér és hejes irássi hibbákér el nézést kérek", de írás közben kiesett a kontaktlencsém, és néztem át a szöveget :b
Közeleg ugyanis a 8. évad startja (augusztus 23.), kell a promó. Na nem mintha a dalekok meg a kék időutazó telefonfülke, a Tardis akkora reklámra szorulna, hiszen minden geek ismeri. Vajon a skót Peter Capaldi is lesz olyan menő Doktor, mint az elődjei, David Tennant vagy Peter Cushing?…..
Aldyr blogol Nem értek hozzá 2014.03.10 14:51:14
Fogalmam sincs, hogyan kell blogot vezetni, ezért nem is fogom nagyon túlzásba vinni. Ha eszembe jut valami, és pont 'ámítógépközelben vagyok, hát uccu neki. Majd csak lesz valahogy.....
Csitriblog SORRY 2013.01.06 15:30:42
Gondoltam csinálok egy ilyet, és megosztom veletek. Használjátok egészséggel :)..
Ahogy a sorozat szereplőit emlegeti az internetes népművészet.   ..
A lényeg a videóban, a képek lenn a bejegyzés végén. Megoldást ide: rosszpcjatekok@gmail.com   Az indafotó javíthatatlan önálló gondolkodásának hála, nem elég hogy már megint fordított sorrendben rakja ki a képeket, de érthetetlen oknál fogva a 13-14-es kép sorrendje…..
Az az, a főcímzene, de csellón. Na, faszagyerekek vagyunk? ..
A rendszerváltáskor kicsit megbicsaklott a magyar humor, a humoristák csak álltak ott zavartan a a színpadon, hogy az még rendben, hogy ezentúl nem kell Cenznének és urának hívni a cenzúrát, de azzal mégis mit lehet kezdeni, hogy már nincs is cenzúra és bárki bármit kimondhat. És…..
A Bors ma címlapon hozza a szökőév legismertebb magyar celebáldozatának tragédiáját: Stohl András egy napot kénytelen ráhúzni a büntetésére, mert ugye szökőév van, a büntetést meg nem napban, hanem hónapban kapta. A cikk felütése a börtönkesergők új generációját…..
"Láttátok tegnap a fekete Artut a MacGyverben?" - kérdezte ma Eszter, a velvetesek gyöngye a C:c kollektívától. Nem láttuk, de utánakerestünk, és tényleg úgy tűnik, hogy ha az ABC csatorna agytrösztjei lézeres-robotos-szervízfolyosós bevetésre akarják küldeni a…..
Valamikor az ezredforduló környékén volt egy jó kis játék pc-re, a Pandora's Box. Logikai játékok gyűjteménye volt, a Tetris alkotója készítette, jól el lehetett vele lenni. A program egyik minijátéka egy képkirakó volt, amelyben a kép darabkáit különböző méretű…..
A méltán népszerű Sarokház kocsmában (százforintos feles, ugye) bukkantunk erre a leletre. Kérdés: mi ez? A helyes válaszok bekommentelői között értékes, az Index 10. születésnapjára kiadott fingópárnákat sorsolunk ki május 14-én, Kamuton. ..
Subba Reptéri lehúzás 2011.05.11 16:37:00
Jó szájízzel érkezz, vagy hagyd el kishazánkat! Lehet ennél jobban bemutatni Magyarországot?Számla a reptéri Leroy étteremből: Egyé ezeröccázé bundáskenyeret, és fizess még egyszer annyit a felszolgálásért! Reakció az étterem vezetőjétől:És egy EPIC Handrástól…..
Aldyr 2011.05.11 17:30:10
Aldyr 2011.05.11 17:31:44
Aldyr 2011.02.22 12:11:40
A Garry's Mod Sötét Titkai blog készített így búcsúzóul egy alternatív befejezést. Konkrétan nem én hagytam abba, hanem sokktól meghaltam. :D Remek munka lett, köszönöm! :) Tiszta őrültek vagytok :D ..
Vállalni kell ezt is ..
Aldyr 2011.02.10 16:05:41
@freddyD: Igen-igen, már tudom :D
Most, hogy nem csinálod tovább a Sorozatot, lehet reménykedni, hogy a Hangjátéknak lesz folytatása? :b
Elvileg rövid videót akartam csinálni, de valahogy mintha krónikus szófosásom lett volna, mert memóriakártyám állandóan betelt. Úgyhogy inkább hangüzenetet vettem fel, ahol néhol elkalandoztam, de a lényeg benne van. Elfelejtettem megköszönni a sok fanworköt, a sok kedves…..
 Sokat lehet tanulni a játékokból, nyelvet például mindenképp, vagy ezt-azt a második világháborúról, de egyet jegyezzünk meg jól: a földrajz nem minden fejlesztő erőssége.Ezen a képen az Assassin's Creed: Brotherhoodból láthatunk egy részletet, egyrészt a játékból,…..
Aldyr 2010.11.22 22:34:37
A sorozatban Tizenhármasként ismert színésznő mostanság fejezte be a következő nagy kultfilmnek ígérkező Cowboys and Aliens-t forgatását Harrison Ford, Daniel Craig, Sam Rockwell, Clancy Brown, Keith Carradine és Walton Goggins társaságában (milyen szereposztás már, nem?), de az…..
Remélem már vártátok az új epizódot. Elég bitang körülmények között született meg, de azért bízom benne, hogy tetszik nektek. 2. rész a közeljövőben  Tesztjelleggel Youtube-ra is feltöltve. Konvertálás nélkül  ..
Megint csak linkelek egyet, mert szeretem a Doctor Who-t. Meg Vincent van Gogh-ot. Meg Bill Nighy-t...