Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujbudablog

3 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hoffmann Tamás kegyvesztett lett, indul a szokásos casting az újbudai Fideszben. A választások lezárultával nemcsak a vesztesek oldalán, de a Fidesz háza táján is megindultak a hatalmi csatározások az őszi önkormányzati választások kapcsán. Újbudán ugyan a Fidesz nyert, de…..
XI. kerület lapja post3 2013.10.03 14:40:37
At vero eos et accusamus et iusto odio dignissimos ducimus qui blanditiis praesentium voluptatum deleniti atque corrupti quos dolores et quas molestias excepturi sint occaecati cupiditate non provident, similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et…..
XI. kerület lapja post1 2013.10.03 14:37:23
Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia…..
XI. kerület lapja post2 2013.10.03 14:37:20
But I must explain to you how all this mistaken idea of denouncing pleasure and praising pain was born and I will give you a complete account of the system, and expound the actual teachings of the great explorer of the truth, the master-builder of human happiness. No one rejects, dislikes, or avoids…..
Érdekes hír jelent meg az ujbuda.hu-n vasárnap, "Hajléktalanok és rengeteg szemét lepte el a területet" címmel. A cím alapján sok újbudai területre, parkra, köz és magánterületre is gondolhatnánk, mert hiába a sikerpropaganda, azért a közbiztonság és tisztaság egyre inkább a…..
Újbudán továbbfejlesztették Nemzeti Együttműködés Rendszerét, létrejött a Kerületek Együttműködési Rendszere, a KER. Miközben pénzhiányra hivatkozva leálltak a kerületi fejlesztések, a kerület költségvetése összeomlott, más kerületek Fideszes képviselői jól fizető…..
December 6-án a 11. kerület polgármestere szakmai egyeztetésre várta a Kerékpáros Klub tagjait. A kerékpárosok nagyon készültek, mivel a több mint egy éve megszavazott 44 millió forintos fejlesztésből semmi nem valósult meg. A polgármester megneszelte a dolgot, hogy ezt nem ússza…..
Kedd este közel 300 fő zsúfolódott össze a Rubin hotel Sirály termében, ahova a Sas-hegy Védők Egyesülete szervezett lakossági fórumot a fentihez hasonló kérdéssel, csak a Dayka Gábor utcára koncentrálva. A kérdésre nem kaptak a lakók érdemi választ, de legalább a…..
A XI. kerületi gazdasági bizottság ma elfogadott határozata értelmében a paksi bővítést reklámozó MAHIR kamion 50%-os kedvezményben részesül a közterület-használati díjból. Újbuda nem húz ujjat egy Simicska-érdekeltséggel, még akkor sem, ha Paks II. kommunikációjára több…..
  Huszonkét év óta először: összeomlás határán a kerületi költségvetés.   Az október 4.-i kormányülésen nem járultak hozzá, hogy Újbuda másfél milliárdos kötvényt bocsásson ki az elmaradt fejlesztések finanszírozására. Tekintettel arra, hogy az összeg az…..
ujbudablog 2012.10.24 23:43:05
@Petri István: lehet, hogy csak a foci nyelvén értenek, de az a baj, hogy meccs közben írják át a játékszabályokat persze a maguk javára.
Dél-Buda másképp Kitálalok 2012.10.10 10:10:00
Eddig nem kommentáltam a Szentimrevárosi Lokálpatrióták blogját, mert azzal, hogy az Újbuda c. polgármesteri propagandakiadvány helyi lap negatív párjaként működnek, segítik a helyiek "kiegyensúlyozott tájékozódását". Tudjuk, a médiatörvény hatálybalépése óta ez…..
Palik László klasszikus felkiáltása kapcsán jutott nekünk is eszünkbe, hogy hova tűnt Újbuda polgármestere? Az ujbuda.hu pártatlan közszolgálati honlap tudósításában megdöbbenve tapasztaltuk, hogy kerületünk polgármestere már nem nagyon jár olyan rendezvényekre, ahol…..
Könnyen gyorséttermi egészségtelen kajálásba torkolhat a Kelenföldi Városközpontban a karácsonyfa-vásárlás azoknak, akik gyanútlanul az Etele úti Burger King melletti parkolóba állnak be. A Burger King ugyanis a Drive in kialakításával fizetőparkolást vezetett be az étterme…..
ujbudablog 2010.12.23 23:36:06
@khmm...: Nem kisajátította, eddig is az övé volt csak most már a külsős parkolás rontotta az üzletet, elvette a helyet a betérő vendégek elöl.
Molnár Gyula ma feltette a koronát az újbudai regnálására. A korábban még LMP-vel takarózó, valójában vérig szoci polgármesterből egy pillanat alatt előtört a rendszerváltás előtti Magyarország legszánalmasabb bidegződése: a bizottságosdi. Idézünk mai közleményéből:…..
Ma délután Wieszt János közreműködésével egy meglehetősen izgalmas betekintést nyerhettünk Molnár Gyula és az újbudai szocialista képviselők mindennapjaiba. A videók alapján úgy tűnik, a szoci képviselők több munkahelyen is dolgoznak, szeretnek a pénzzel bánni, gyakran…..
ujbudablog 2010.05.21 11:27:41
@kispista: Gondolom majd a FIDESZ ezt is megváltoztatja. Üzlethelyiséget csak nyilvános pályázaton, licittel lehessen eladni, az aktuális bérlőnek meg legyen elővásárlási joga. Így a piac beárazna az ingatlanokat. :)
2006-ban Krausz Csaba és Molnár Gyula közös, kézfogós választási fotóról mosolygott a gyanútlan választópolgárokra az újbudai önkormányzati választási kampányban. Nem került azonban néhány hónapba, hogy Krausz Csaba szocialista önkormányzati képviselőből a Zuschlag…..
Úgy tűnik Schneller Domonkos fideszes képviselőnek lett igaza Molnár Gyula szocialista országgyűlési képviselővel szemben. Hosszú évek óta nyomoznak a Lágymányosi-öböl ügyben Schneller feljelentése alapján. Molnár Gyula ez idő alatt sokszor nevetve próbálta elbagatellizálni…..
ujbudablog 2010.02.06 13:24:31
Egy tipikus Fidesz-bűnöző: Kupper András

Gyurcsánynál is gátlástalanabbul hazudik

A XI. kerületi Fidesz-tagok többsége sem támogatja képviselőjelöltnek, de fentről rájuk erőltetik az eddig mindent elbukó Kupper Andrást, aki politikai maffiakapcsolatainak köszönhetően listán mégis parlamenti és önkormányzati képviselő lett, sőt tipikus álláshalmozóként még felügyelőbizottsági tag is jó (köz)pénzért. Apja Horn Gyula kabinetfőnöke volt, akivel együtt vett részt fegyverrel az ’56-os forradalom leverésében. Nagybátyja pedig az azonos nevű Kupper András, akiről fővárosi Fidesz-elnökként azt hazudta: nem tudta, hogy ő a Centrum parkolási maffia tulajdonosa. Most Bp. 17. választókerületében indul képviselőjelöltként, Budaházy György és Novák Előd ellenében.
Kupper András sógora Jankó István, a XI. kerületi Fidesz volt elnöke. Ők túrták ki pártjukból felső erővel a korábbi polgármestert, Juhos Katalint és férjét, Riedel René helyi frakcióvezetőt. Kubatov Gábor és Pesti Imre kegyeltjeként lesz most is minden korábbi kudarca ellenére képviselőjelölt, pedig a kb. 150 újbudai tagból csak 60 szavazatot kapott Kupper, ami nem meglepő: aki közelről megismeri, rájön aljasságaira.
Aki nem fúj egy nótát vele, azt megpróbálja kizáratni a Fideszből (ő távolította el Gyenge Zsoltot is, aki ma a Jobbik terézvárosi elnöke). Csak buta és jellemtelen emberekkel veszi körül magát, őket helyezi pozíciókba. Pl. a kinyomozhatatlan iskolai végzettséggel (max. szakmunkásképző) rendelkező Gadácsi Miklóst tette XI. kerületi listára 2006-ban. Vele szerveztette minden aljas akcióját. Gadácsi sötét alak, akit a tagság ki akart záratni, de Kupper hatására évek óta nem hoz határozatot az illetékes Fidesz-szerv. Viszont a tagság haragja elől ki kellett menteni a kerületből: a budafoki polgármester mellé tették egy jó kis állásba, helyi társadalmi kapcsolatok koordinátora lett, miközben újbudai képviselő is.

De vissza Kupperhez! Apja, Kupper V. Béla 1990-ig Horn Gyula külügyminisztériumi kabinetfőnöke volt, majd a „rendszerváltást” követően a BÁV Rt. elnökeként mentette át hatalmát. Korábban komoly pártkitüntetést kapott az ’56-os harcokban úgymond „az ellenség megsemmisítéséért”.
Kupper András tipikus politikusi pozícióhalmozó. Hogy csak a közpénzből fizetett állásait nézzük: parlamenti és önkormányzati képviselő egyszerre, mindkét helyen bizottsági tag, és még a XI. kerületi Közbeszerzési Bizottság elnöke, valamint felügyelőbizottsági tag is egy önkormányzati cégnél. És még ki tudja, mi… Hiszen néhány éve épült, őriszentpéteri birtokának sincs nyoma vagyonnyilatkozatában – tájékoztatta szerkesztőségünket egy helyi Fidesz-tag.

S ezeket a pozíciókat úgy kapta meg Kupper, hogy közben egyéni megmérettetésein rendre alulmaradt. 2006-ban nemcsak parlamenti képviselő- és polgármesterjelöltként bukott, hanem egyéni önkormányzati képviselőjelöltként is, pedig volt akkora maffiózó, hogy MSZP-s riválisával szemben megtévesztésként, megosztásként elindított egy azzal azonos nevű, sosem látott személyt függetlenként is, aki 1,3%-ot vitt el a maszopostól.
Kupper András legemlékezetesebb, politikatörténeti hazugsága volt az a nevetséges eset, amikor fővárosi Fidesz-elnökként a parkolási ügyeket feszegette, s felrótták neki: nagybátyja a többségi tulajdonosa a Centrum Parkoló Rendszer Kft.-nek. Erre hazudta azt, hogy azonos nevű nagybátyja milliárdos üzletéről nem hallott még. Amikor pedig kiderült, hogy saját telefonját is a Centrum fizeti, újabb hazugságba keveredett.
ujbudablog 2010.02.08 14:25:49
@Zsófi83: És minden kerületi fideszes beteg lett hirtelen? Nincs a kerületnek saját arca erre a választó kerületre. Ilyen gyenge a kerületi fidesz? Megint kutúrta őket a kdnp? Kispestnek kell kisegíteni Újbudát? :)
Érdekes módon amíg esély sem volt ennek a körzetnek a megnyerésére sikerült kerületi arcot találni a vereséghez. Most. hogy nagyobbak a nyerési esélyek az alcsúti megmondóember szégyenszemre "kiállított" minden kerületi jelöltet. Nem a más bajától vagyok boldog, hanem azon nevetek csak hogy lassan a kerületben a fidesz saját magát fogja szétverni.
Ha Orbán A. valóban beteg akkor jobbulást neki, de azt hiszem hogy itt nem erről van szó...
Az utóbbi hónapok egyik legjelentősebb politikai kérdése, hogy vajon elszámoltat-e a Fidesz a választások után? 2008-ban Orbán Viktor azt mondta, hogy a szocialisták azért is akarnak annyira győzni 2010-ben, mert továbbra is szükségük van a mentelmi jogukra. Úgy fogalmazott: az…..
Kerületünkben 1990 óta folyamatosan ücsörög az önkormányzatban egy figura, aki a teli zsebét mindennél fontosabbnak tartja. 1990-ben még csak egy öreg Daciával pöfögött az önkormányzat elé a kelenföldi panel-lakásából, ma egy 7-es BMW-ből kászálódik ki, mikor megtekinti a…..
ujbudablog 2009.12.20 10:45:17
@drflash: Mi van Miki? Karácsonyra kiengedtek? Ez így magadtól jön vagy gellért-doma fizet ezért?
OPNI-t tényleg nem kellett volna bezárni....
Rég láttunk szoci politikusokat annyira fanyar képpel álldogálni saját pártjuk elnöke mellett, mint amennyire a budapesti kitelepülés során Molnár Gyula és társai mutatkoztak az évek óta csúszó metróépítés sújtotta Gellért téren. Sehol egy viccesnek szánt megjegyzés, sehol…..
ujbudablog 2009.12.04 23:36:23
Ma délelőtt újabb öt ember szenvedett kipufogógáz-mérgezést a szocialista Molnár Gyula hőn szeretett újbudai plázájában, az Alleeban.Tegnap már egy csomó eszméletlenül fekvő embert kellett a garázsból és az élelmiszerboltból (!) kipufogógázmérgezéssel kórházba vinni, de…..
Az erzsébetvárosi ingatlanpanama nyomán egyre nyomasztóbb részletek látnak napvilágot a megmaradt szocialista önkormányzati szféra viselt dolgairól és belső működéséről. Kitálalt Hunvald György sofőrje. A Magyar Hírlapban megjelent interjúban a polgármester…..
ujbudablog 2009.09.20 11:52:35
@dmm: A Te ested az egyik legjobb példa: már az általános iskola első osztályosai is hozzáférhetek az internethez.
A Molnár Gyuláék által bezárt és kiürített Mezőkövesd utcai iskola bérbeadásáról dönt első lépésben az újbudai képviselő-testület csütörtökön. Ez tökéletesen illeszkedik az állami oktatásátalakítás abszurditásaiba, hiszen az önkormányzat pár éve jónéhány…..
Itt a tavasz, kevesebb mint egy hónap, s nyitnak a Petőfi híd kocsmái: hamarosan beindul a buli a Rióban és elkezdi forgatni perselyes kapuit a Zöld Pardon. Hurrá! Hunvald György árnyékában ugyan, de egyelőre úgy tűnik, Molnár Gyula szabadlábon kezdheti a szezont. Drukkolunk neki,…..