Regisztráció Blogot indítok
Adatok
acsa77

0 bejegyzést írt és 931 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több írásban fejtegettem már, hogy szerintem meg van a helye a négyévszakos abroncsoknak, és ez a hely például a kisautók felnijei. Persze nagyon fontos az alapos választás, és annak a tudomásul vétele is, hogy a négyévszakos abroncsok rendszerint drágábbak az azonos kategóriájú, méretű, márkájú…..
A témát mindig is nagy érdeklődés övezte és napjainkban számtalan honlap, blog, szaklap szeret foglalkozni az emberiség históriájának nagy hadseregeivel. Kérdés azonban: mi alapján lehet kiválasztani a legjelentősebbeket? Ha végigtekintünk az emberi krónika elmúlt 5 ezer évén (az írásbeliség…..
acsa77 2019.09.02 22:57:40
@MEDVE1978: a Teutoburgi csatában valóban előjött a gyengesége a római hadviselésnek, de kellett hozzá egy-két hiba is, továbbá egy "belsős" ember (akár hősnek, akár árulnak tekintjük). Nem hogy megállította a rómaiakat a vesztes csata, hanem sikeres büntetőhadjáratot folytattak utána, mennyiségi alapon... És azért már a gall háborúk során is jól működött az oszd meg és uralkodj a különböző germán törzsekkel, szinte taktikai szinten is, nem csak stratégiailag.

Ha lehet hinni a gazdasági szempontoknak, akkor egyszerűen klimatikus okok miatt nem érte meg "Germánia" északabbi területeit hódoltság alatt tartani. És az akkori felfogás szerint pont ezért nem számítottak komolyabb hatalom kialakulásának veszélyre. Ellentétben a keleti tartományok szomszédságával, ahol folyamatosan érezték a nyomást.

Nekem inkább az a megdöbbentő, hogy miért voltak annyira fantáziátlanok és "hanyagok", hogy a görög örökség tükrében nem vettek át Nagy Sándortól bármit komolyabban a harctéri kreativitásból - sőt, továbbfejlesztve azt. Vagy akár a cataphractokat később. Tényleg bármit. Nem szokatlan tapasztalatuk az ellenség tudásának átvétele, hiszen a punok ellen is segített az alkalmazkodás, a szolgai másolás, a mérnöki tömegtermelés ősi "feltalálása".
A német Energiewende kapcsán jellemzően két vélemény szokott egymással ütközni: az egyik szerint a német energetikai forradalom megkerülhetetlen és szükséges volt, a másik szerint pedig a nagy német zöldülés csupán egy politikai humbug és igazából mindenki csak szív vele. Mint minden sarkos…..
acsa77 2019.01.19 22:37:20
@is: pontosan. Nem is mondtam hogy másutt nem ment csődbe. Nem védték meg, jófejségből és zöld érzelemből nem védenek meg semmit a világpiacon - tisztességtelen kínai szubvenciók nem ismerősek? Természetesen jogilag nem lehet bizonyítani, de erre vannak a matematikusok.

De igaz, hogy a sok rizsám nem elég így se, hogy részletekbe menjek. A német sajtó könnyen hozzáférhető. Német mérnök is van bőven, kevés butával találkoztam, de ugye nekik kicsi a befolyásuk. És persze mindig árnyalt a kép. Én is simán vennék luxus célra napelem szigetüzemet és a villanyautó is jó néhány speciális célra, amíg nem oldják meg az akkumulátorgyártás problémáját.

Az a szövetség hiába van ügyesen megfogalmazva, eléggé pofátlan az EU problémáira nézve - és a szándék egy diplomáciai eufóriában született, ki tudja mekkora tényleges hatással a jövőben. Azóta rájött mindenki, hogy Macron rohadtul nem az az idealista népszerető baloldali. Ja hogy nála bukott meg a megelőző kormány pénzügye? De nem biztos, hogy az ő hibája.

Macron persze minden fölösleges embert átenged No.nak, nagy humanizmusában, lehetőleg a legkevésbé vesz át, és mivel elsősorban sok pénz kell neki No.-tól, és az áramüzlettel amúgy is jól jártak, talán az Opellel is, ezért nincs már "összerúgás". A fegyverrenderek vajon nem kompatibilisek eléggé a NATO-ban?

Az EU intézményein belül is vannak jól-rosszul működő rendszerek, és pont hogy az áramrendszer - kényszerűségből - talán az egyik legfejlettebb. Az óriási anyagi háttér és komplexitás miatt (miközben lényegében egyetlen termékre, villamos energiára redukálható piac) kitűnő játszótere mérnök/közgazdász/matematika tudomány számára. Ez nem valami kuriózum, mint a görbe uborka. Itt képesek elrontani az EU politikát? Gratulálok. És pont a blogcikkben volt szépen kifejtve az "összerúgás" az ingadozások miatt...

És ha már kikanyarodtunk az összefogára. Kinek ellenében? Az olasz-lengyel? És mi a helyzet a felvevő piacokkal meg a munkaerőforrással K-Euból? Szép német-francia "barátkozás", a többi országgal is elég szelektív - akkor minek EU, ha külön egyeztetnek? És miért a kormányok egyeztetnek megint? Nem túlzott a túlsúlyuk amúgy is a kormányoknak az EU-ban? Ott nem bír összefogni és egyeztetni az a néhány kormánytag? És ha épp fordul egy ország politikája? De hogy pozitív is legyek: ha bármi újszerű együttműködési ötletet kitalálnak egy-egy specifikus területen - ami épp nem vágja agyon egyik vagy másik ország egyik iparágát - akkor azt úgyis rögtön érdemes bevenni mind a huszonvalahány tag, társult tag stb. együttműködésébe. Persze nem rögtön ignorálva az európai parlamentet. Egyik EU-tag sem zárt gazdaság, és a térképen sem tudnak mászkálni, max. elcseszni a demográfiát.

Van ennek az egyezménynek olyan sok köze az energetikai bénázásokhoz ilyen magas diplomáciai szinten? Úgyis a részletekben rejlik az ördög, és amúgy egyetértek a zöldítésben. De aztán nézzünk fetrengve röhögve Svájcra...

Amúgy a legjobban a fúziónak drukkolok, hátha összehozzák... Ha már ilyen egyedülállóan magas támogatást kap.

ui.: hiteltelenséggel vádolni értelmetlen dolog - főleg ha jövőbeli politikáról beszélünk. Vagy politikai döntések hatásáról általában. Tudományosan dicsekedni meg nem állt szándékomban. A németek magukkal szemben lényegesen kritikusabbak, mint amit itt összehordtam.
acsa77 2019.01.19 22:46:48
@is: és azt a profitot megosztják majd az osztrákok EU-s egyezményeken keresztül a magyarokkal? Vagy lesz annyi villanyautónk hirtelen, hogy éjszaka megszívják az olcsó áramot, az éjszakai és a nappali áramárakra legalább enyhe nyomást helyezve? Szép tudomány a matematika :)

Vagy miért nem kapcsolták be anno az osztrákok a szinte készre épített atomerőművet? +/-1 európai szinten...

De ugye ha nem kiabálnak eléggé a mérnökök, akkor amerikai stílusú Fukushimát építenek tengerpartra gigantikus falak nélkül, miközben jó pár faluban vannak ősi tanúkövek. Láttad azt a japán halászfalut, ahol a polgármester több évtized alatt tényleg megépített egy ilyet? Be is vált!
acsa77 2019.01.19 22:56:10
@is: és azt a profitot megosztják majd az osztrákok EU-s egyezményeken keresztül a magyarokkal? Vagy lesz annyi villanyautónk hirtelen, hogy éjszaka megszívják az olcsó áramot, az éjszakai és a nappali áramárakra legalább enyhe nyomást helyezve? Szép tudomány a matematika :)

Vagy miért nem kapcsolták be anno az osztrákok a szinte készre épített atomerőművet? +/-1 európai szinten...

De ugye ha nem kiabálnak eléggé a mérnökök, akkor amerikai stílusú Fukushimát építenek tengerpartra gigantikus falak nélkül, miközben jó pár faluban vannak ősi tanúkövek. Láttad azt a japán halászfalut, ahol a polgármester több évtized alatt tényleg megépített egy ilyet? Be is vált!
A gimiben imádtam a tornatanárt. Hótt laza volt, nem szólt be, ha cigizésen kapott, adott a söréből, és az osztálykiránduláson állítólag nagyon megdugta azt a szemüveges irodalom kistanárt, akiről mindenki tudta, hogy a kinyúlt pulcsi alatt embertelen jó testet rejteget. Mindenki mesél hasonlókat a…..
acsa77 2018.04.07 11:40:45
@Treff Bubi: képes volt behaverkodni a fiatalok körébe, és nyíltan tudott beszélgetni a pléhbojos-ökáemes témakörökről. Ami igencsak hasznos volt a megzavarodott hormonháztartásoknak.
Tudom, arra vagy kíváncsi, ki kivel kavart. De ez azért magánügy, és a konkrét esetben nem is volt téma :) Különben is, kavarások bármilyen lecsúszott, primitív és/vagy álszent iskolában is vannak. Nem kell hozzá szellemi színvonal és/vagy lazaság.
Hétfőn este indul a Feleségek luxuskivitelben első évada a Viasat3-on, tetszik tudni, ez az a műsor, ami betekint a gazdag emberek kulisszái mögé, és azt mutatja meg, hogy attól, hogy egy nő gazdag, még nem biztos, hogy ellenszenves, vagy pont fordítva - ez majd kiderül az amerikai Bravo tévé…..
Az első három rész után az év eddigi legjobb és legfontosabb sorozatának neveztem A szolgálólány meséjét (The Handmaid's Tale), és ezt most, hogy véget ért az évad, simán fenntartom. Az utolsó, tizedik rész csütörtökön került fel az HBO GO-ra, Magyarországon egyelőre csak itt lehetett megnézni a…..
acsa77 2017.06.18 23:08:41
Ez a furcsa mozgalom kitűnően szolgál arra, hogy megakadályozza a internet által lehetővé tett polgárjogi mozgalmakat a liberálisabb országokban. Mert arra jó a net, hogy más kormányokat döntsenek meg, de ugye lehetőleg ne a sajátot. Főleg ugye a nagyobb nyugati hatalmakra gondolok, akik ezzel védik a status quo-t. Nem hiába fosnak a kínaiak annyira az egyre szigorúbb szabályaikkal, hogy ki mit blogolhat a neten.

Kitűnő példa a német kalózpárt, mely remekül indult, tényleg olyan témákat gyűjtöttek össze, melyek érdekelték a köznapi embereket. 13%-on voltak 4 éve. Erre mi történt? Átigazoltak a feminista pártból tömegesen, és a férfi vezetőség őket tette egyeduralkodóvá. Áthoztak az amcsiktól agymosós vörksopokat, amihez képest a mai szélsőséges iszlamisták is amatőrök. Természetesen ki akarták zárni a férfiakat a gyűlésekről, ami nem sikerült, ezért magánrendezvénnyé nyilvánították a pártrendezvényeket. Na ez ugye illegális. Persze nem a törvényszegés miatt tűnt el a süllyesztőben a párt, hanem a fasisztoid fordulat miatt.

Szóval szerintem legjobb esetben is csontot dobtak nekünk ezzel, rosszabb esetre nem is akarok gondolni. És azt nem gondoltam volna, hogy pl. az Egri csillagok kicsit is újra releváns lehet (az egyszerűsítései ellenére). Ott is sok a belső bomlás/bomlasztás. Összetettebbek benne a jellemábrázolások, mint egy ilyen "modern" sorozatban.

Vagy az is érdekes olvasmány, amikor a népvándorlás idején azt hitték a rómaiak, hogy majd lesz asszimiláció és multikulti továbbra is, ha bejönnek más népek. Mert ugye korábban működött valamennyire. Csak éppen nem gondolták, hogy le tud primitivizálódni a társadalom. Ilyen szempontból lehet, hogy nem hülyeség a sorozat, de akkor már érdekesebb egy francia író disztópiája, ahol sharia lett az országukban, és meghunyászkodik a nyugati kultúra. Mondjuk a valóság ennél durvább, lásd a német zöldpártot.

Úgyhogy lehet vitázni a feminizmus 3. hullámáról, játszhatják az áldozatszerepet férfiak, nők - szerintem az egész csak gumicsont.
Amióta próbálok spórolósabban élni úgy, hogy közben ne éljek rosszabbul, megtanultam néhány dolgot: mi az, amit könnyebben tudunk nélkülözni és mi az amit nem, mi hiányzik igazán és mi az, ami nem annyira. Megtanultam azt is, hogy néha pénzt költeni az igazán spórolós megoldás. Ez egy hosszú és…..
Egy "ez jön 2017-ben az HBO-ra"-videóból vannak, amit egyelőre nem tettek ki a netre, de amit megtörténik, megosztjuk. A képek elég semmitmondók, ahogy kell, Arya hacukája viszont király...
Gyerek vagy nem gyerek...Kényes téma, mely naponta szembe jön velem mindenhol. Kezdjük azzal, hogy 35 fölötti, hajadon gyermektelen nő vagyok. És hogy miért? Ennek rengeteg oka lehet: nem akartam, nem lehetett, nem jött össze, nem volt megfelelő partner hozzá és szerintem tudnánk még pár okot…..
acsa77 2016.09.29 22:12:29
@imiren: Gyakorlatilag kizárólag a saját döntés miatt van vagy nincs családalapítás. Eltekintve a pár százalék komolyan akadályoztatott esettől (biológiailag - nem csak orvosilag - bizonyított állapot...). Még egy szerzetes is dönt, vagy egy extra művész vagy tudós is.

Persze ez a férfiakra is igaz.

Még a látszólag meddők jelentős része is lelki módon gyógyul többnyire, ha nem csak a felszínt kapargatják a kötelező körökkel. Ezeket nem számítom be abba a pár százalékba. A paraszexuális frakció is többnyire könnyen visszaalakulna heteróvá, amennyire könnyen manipulálható... Ezeket sem számoltam bele... Persze a tudományosan igazolt nemi rendellenességek nem ide tartoznak, viszont szintén elenyészőek.

A döntésbe beletartozik a szociális viselkedés, a külsőre való odafigyelés, az élet megszervezése, a gyerekvállalás átgondolása, felkészülés rá (pl. akár a szexre, akár a gyereknevelésre)... És akkor nem csak véletlenül van gyerek. Még orvossal is előfordul, hogy nem kívánt gyerek jön aztán kényszerházasság, válás, esetleg pszichopata gyerek. Val'sz'eg lógott annál a biológiafejezetnél, ahol erről magyaráztak.

Szóval én abból indulnék ki, hogy ez egy szuverén döntés volt. És látatlanba kétségbe vonom ennek a döntésnek a hasznát vagy értelmét. Hacsak nem él és dolgozik úgy mint mondjuk Erdős Pál, akinek volt egyfajta "társadalmi multiplikátora". Bármilyen más foglalkozásban lehet ilyen, tiszteletreméltónak tartom. A posztoló is ilyen?
Mármint azon kívül, hogy 20-25 közötti fiatal vagy,  és igazából még fingod nincs róla, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel. 1. Tanulsz? Miért nem keresel már pénzt? Miből fogod kifizetni a diákhitelt? Minek tanulsz bölcsésznek, a Mekiben akarsz dolgozni? Komolyan otthon laksz még mindig? 2.…..
A múltkor megmutattam nektek, hogyan olvasztható fel gyorsan a vaj a hűtőhidegből, most viszont megmutatok nektek egy módszert, amivel még nyáron sem kell a hűtőbe tenni a vajat. A tippért köszönet „igazi hős” kommentelőnek. Az ő praktikája ugyanis az, hogy egy úgynevezett…..
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
  Van olyan adás, amivel egyszerűen minden klappol. Az énekesek pár kivétellel mind az átlag felett teljesítettek, Tóth Gabi pedig az eddigi három évad messze legjobb teljesítményét nyújtotta. Ezen az sem rontott, hogy Majka álló farkakkal viccelt, Havas kissé sután udvarolt…..
Már ezerféle bejegyzés született a kenyér házilagos elkészítéséről szerte az internet világában, így most csak a saját tapasztalataimra szorítkozom. Ezek megbízható adatok, többszöri kitapasztalás útján jutottam hozzájuk, és legutóbb már számításokat is végeztem. Most nagyon odafigyeltem a…..
Még egyetemista voltam, amikor felfigyeltem egy közeli pékségben egy-két érdekesebbnek tűnő tejtermékre. Aztán a Cserpes joghurtok szinte észrevétlenül váltak egy-egy nehéz nap levezető desszertjévé. Felüdülést jelentett a sok mű ízű, színezett joghurt után. Később…..
WinMagazin NEM a start menüre! 2013.12.16 08:00:00
Az utóbbi időben megint felkapott téma lett a Start menü visszahozása az új Windows verziókba. Habár semmi konkrét információval nem rendelkezünk, Paul Thurrot megemlítette, hogy akár a Threshold keretében néhány Windows változat esetleg visszakaphatja a Start menüt, sőt annak…..
acsa77 2014.12.16 21:30:59
@pushalias: Ennyire nem célszerű lenézni más véleményét. Én is sokféle eszközt használok és a mai okostelefonos alapötletekért már a 80-as évek óta rajongok, lehetőség szerint ki is próbálom őket. De tényleg helyén kell kezelni. Annyira, hogy pl. örülök, hogy az ultrabookok kiforrottá váltak, mert tartalomfogyasztásra és munkára is messze legjobban használhatók. Az iparban az érintőfelületek már nagyon beváltak, ezért nem lepett meg a bevezetésük a miniatürizálás és olcsóvá válás után. Az okostelefon esetén viszont mindig beleütközök az egyszerűségbe, nem tudom rendesen elintézni a dolgaimat, se privát, se munka téren. Inkább csak tűzoltásnak jó (de az ember lehet felkészült is), meg hogy fejben hamarabb készüljek valamire. Másrészt bőven töltök időt gép előtt munkám miatt, minek erőltessem még mobil eszközökkel annyira az időtöltést? Van más dolgom is.

De hogy a tárgyhoz is szóljak: nekem nagyon tetszik a Win8, de a start menü tényleg kell. Egy explorer ablak persze megteszi, ahová gyűjtöm a linkjeimet. Simán van 100+ alkalmazásom, mindegyik lényegesen összetettebb a mobilos appoknál. Ennek nyilvántartására a start menü alkalmasabb a metronál. De lemondanék a start menüről is, linux alatt csak beírom a nevét a programnak, meg hogy melyik verzióját kérem és kész. És persze össze is fűzhetem láncba a programokat, ami gyorsítja a munkát.
Mai történetünk főszereplője, Reni Magyarországon és Németországban is életet adott egy-egy gyermeknek, így van összehasonlítási alapja. Gondolom, senkit sem lep majd meg, hogy a két egészségügyi rendszer összehasonlításából melyik jön ki jobban, ettől függetlenül…..
acsa77 2014.12.09 22:47:32
Mi Ingolstadtban voltunk szülészeten. A kórházról annyit kell tudni, hogy egy nagy csúnya épület, minden létező vészellátást (szívoperációk stb.) is el tudnak végezni, tehát innen nem rohangálnak máshová.

A nyílt napon a német látogató kismamák is ledöbbentek, hogy:
- gyak. nincs semmilyen fekve/ülve szülés, első helyen az oldalfekvés van (ezt furcsálltam), második a térdelés, harmadik a guggolás aztán még a heveder és a medence. (A Mo.-on látható csili-vili ágyak helyet ott csak szimpla támlás heverők voltak.)
- igen, medence! És nem csak vajúdás, ami béna megoldás, kiráncigálni a vajúdó kismamát a vízből, hanem tényleg szülés
- orvosnak tilos jelen lennie a szülés folyamatában, mert statisztikailag növeli a komplikációkat (a magyar szülésznők is a hátuk közepére kívánják az állandóan jelen lévő orvost)
- orvos "csak" egyes kontrollokat végez, nincs bent, kívülálló, nincs orvosfogadás, nincs szükség összebarátkozni vagy ilyesmi
- nem csak a császár ritka, de repedés is ritka (lásd póz)
- a szülés folyamatát nem sürgetik, mondván szülés közben még nem aludt el senki, és komplikációk ebből nagyon ritkán adódnak (lásd orvos háttérben)
- szülés után azonnal haza lehet menni, de nagyon kényelmes bent, úgyhogy jobb két nap pihi
- ha szülés során nem kakilt be a gyerek ill. nincs fertőzésveszély megállapítva, akkor a gyereket az egészsége érdekében nem fürdetik meg. Ezt egyébként itt Mo-on is favorizálják egyre többen. Megdöbbentünk, hogy milyen kellemes illatú és tiszta bőrű marad. 10 nap után megfürdettük, de csak mert lekopott a máz.
- apa bent léte kívánatos, de van elég szülésznő ha kell - ti. kiképzőkórház és minden szüléshez raknak pályakezdőt is (a pályakezdő olyan odafigyeléssel dolgozott, mint ha atombombát hatástalanítana, és felkészülten válaszolt mint egy pszichológus)
- a cikkben taglalt kedvesség, figyelmesség igaz, és az állítólag nem létező német humor is fel-felbukkant, mint a célzás az elalvásra. Aztán a vajúdás lelassulása miatt elmentünk ebédelni a menzára, majd leküldtek valakit, hogy talán célszerű lenne feljönni szülni

És hogy mondjak negatívat is: bár a kórház tisztában volt az EU-s kártya lehetőségeivel, a nőgyógyász nem, sem az asszisztense. Ráadásul fölösleges szolgáltatással akart lehúzni minket. Az AOK győzködte a bagázst, hogy ki fog fizetni mindent a biztosító, ne aggódjanak.

A tanulság: Mo-on is vannak jó mozzanatok. A nemrég dutyiba zárt kuruzslóhoz hasonlóktól pedig óvjon mindenkit az ég.
acsa77 2014.12.09 23:15:29
@négyzet: először mi is adtunk. Másodszor már nem beszéltünk semmilyen orvossal, csak szülésznővel, pedig első alkalommal voltak komplikációk. Harmadszor pedig épp külföldön voltunk.

Szőrszálhasogatásnak tűnik, de nem vagy az orvosod betege kismamaként. Az szülészorvosod max. a tanácsadód ilyenkor. A nőgyógyász végez vizsgálatokat, de erről azt kell tudni, hogy az egész EU-ban az az orvosi álláspont, hogy az ultrahang NEM szükséges orvosilag. Nekünk ezért ki kellet fizetni. Különböző okok miatt a saját polgárainak a biztosítók mindazonáltal kifizetik.
Terry Gou vezérigazgató nemrégiben a vállalat részvényeseinek közgyűlésén tett nyilatkozata szerint az Apple termékeket gyártó Foxconn hamarosan robotokat alkalmazhat az összeszerelő gépsoroknál, hogy helyettesítse az emberi munkaerőt és csökkentse a gyártás…..
Elhiszi bárki, hogy a Videoton gyár egyszer még meghódítja a világot? Hiszen, ha a Széles Gábor által megálmodott energiacellákat nem is gyártja majd a cég - pedig ez lenne az igazi nagy dobás - egyéb műszaki innovációra, értékteremtésre képesek a magyar mérnökök. Másoknak…..
acsa77 2014.06.24 23:48:32
Aki látta a belső folyamatokat, az tudta, hogy mindenképpen meg kellett akadályozni, hogy a Videoton bárkivel komolyabban együttműködjön. Az IBM-es történet is csak egy nevetséges munkaerő-közvetítési üzlet volt. A többi gyártó inkább ment igazi zöldmezősbe. Az IBM is lényegében az volt.

A bejövő vállalatok nagyon is tudták, mi zajlik, és amelyik csak a már akkor 20-30 évvel elavult műszaki színvonalú ill. a nagyarányú kézimunkára kialakított termelést hozta ide, annak nagyon is jó volt, hogy több ezer hirtelen kirúgott embert totálisan kihasználjon. Olcsóbbak és szolgaibbak voltunk, mint a kínaiak bármikor.

Erről még dokumentumfilm is készült.

Ezen a "munkás"-szinten semmiféle munka- vagy műszaki- vagy vezetési- kultúrát nem hoztak be, csak nagyon kevesen tanultak vagy profitáltak ebből az alkalmazottak közül.

Ny-európai vállalati kultúrát nem a Videoton helyére idejött leányvállalatoktól tanultam, pedig minden szinten mozogtam. (És akkor még szerencsésnek mondhatom magam.) Ahhoz tényleg ki kellett utazni. Vagy itt kellett verejtékesen megküzdeni egy jobb helyért.

A műszaki elmaradásról pedig mérnök ember nem panaszkodik. 25 év alatt bármikor elő lehet venni a piacról egy csomó eszközt és módszert, és neki lehet állni a munkának egy üzleti tervvel kézben.

Ezt a Videotonban is megpróbálták, csak hát kifejezetten akadályozták... Még a lehetőség sem volt meg, hogy kiderüljön, alkalmas-e rá.