Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zajzon_ágnes

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kettőből nulla, azaz sem a Salvus, sem a Leander Kills nem jutott tovább A Dal tegnap esti műsorából, ami mint tudjuk, az Eurovíziós Dalfesztivál itthoni válogatója. A Leanderék a Hazavágyommal, a Salvus pedig a Barát című tétellel próbálta meg a szerencséjét, de sajnos most ez…..
A Leander Kills ismét bent van a Dal harminc legjobbja között, így - rockzenei frontról - a Salvus és a Nomad mellett ők is jó eséllyel indulnak majd azért, hogy Magyarországot képviselhessék a jövő évi Eurovíziós Dalfesztiválon. A csapat a csendes nóta mellé egy klipet is…..
zajzon_ágnes 2018.12.06 10:17:23
A Halott Tud Táncolni hat évvel az Anastasis után is. Legközelebb élőben: Budapest, 2019. június 26., Papp László Sportaréna Beugró: 9900 HUF - 25000 HUF. Az Eleusis az azonos nevű görög város Európa Kulturális Fővárosa címének elnyerésére beadott pályázatához született meg 2016-ban.  ..
zajzon_ágnes 2018.11.02 09:30:07
Az Ohio-i székhelyű metalcore, vagy valami hasonló, "menő" vonalon mozgó Denihilist egy új dallal, illetve videóval jelentkezett. Ez két okból is érdekes lehet azoknak, akik szeretik ezt a fajta muzsikát. Először is itt egy kőkemény új nóta, amire szájba lehet karatézni a…..
zajzon_ágnes 2016.04.18 13:56:04
Március 7-én jelent meg a EDGE Records / Hammer Music gondozásában az iNSANE hatodik, Err című albuma. A CD-t elsőként a márciusi HammerWorld magazin mellékleteként lehet megvásárolni...
zajzon_ágnes 2016.03.10 11:39:26
Alig egy hónapja jött ki a Road Húzom a kardot című dalának lyric videója, de Mátéék máris előálltak a következővel. Az időközben platinalemezzé érett M.A.T.T.-on található Túlzó kámfor illat hasonlóan dalszövegközpontú klipje kattintás után nálunk is megtekinthető...
zajzon_ágnes 2016.03.08 10:35:10
A Korai Örömzenész Paizs Miklós, azaz Sickratman után a Korai Öröm-énekes Vécsi Tibor is facebookos koldulásra adta a fejét. Vécsi nem is volt fent a Facebookon, csak azért regisztrált, hogy Paizs sikerén felbuzdulva ő is gyűjtsön egy kis pénzt magának és a gyerekének. Ő azt írja, jelenleg 45 forint…..
zajzon_ágnes 2016.03.02 16:00:48
@CSL: Bocs haver, ez nem szomorú, hanem egyszerűen csak mi akik ezt a fajta zenét szeretjük (tisztelet a kivételnek) nem járunk koncertre vagy nem veszünk lemezt vagy bármilyen merch cuccot, míg a mocsok mindenhol ott van. nem sajnálkozni kell, hanem tenni. mindenkinek pont annyit amennyit tud. kezdésnek pl megvenni a lemezeket
Hogy az Akela sosem volt egy hétköznapi zenekar, már régóta közismert. Náluk valahogy sosem átlagos módon történnek a dolgok. Ezt most követő interjúnk is bizonyítja, amely különböző okokból közel négy hónap alatt készült el. Kovács Attila gitárost, zenekari nevén Pókembert még a tavaly októberi…..
zajzon_ágnes 2016.02.25 16:14:35
zajzon_ágnes 2016.02.26 18:06:13
@Nihil_AK: Az interjú rendben van. Nekem a szövegek elképesztően hatottak. Ismerem a munkásságukat, de ez olyan, mintha egy 6. osztályos fiú írta volna, aki magát okosabbnak hiszi a többinél. Kicsit kellemetlenül néztem körbe, hogy mi ez, kandikamera?
Vannak dolgok amiket nem érdemes erőltetni. A Főnök valamikor írt jó szövegeket, most meg mintha kicsit túl lett volna tolva az a kannásbor vagy mittomén micsoda
Sylvaine idehaza egy teljesen ismeretlen, norvég születésű de jelenleg Franciaországban élő művésznő, akit első albuma után tavaly ősszel a Season Of Mist leszerződtetett. Aki a kiadót egy kicsit is ismeri, az vágja, hogy általában metalosabb cuccokat adnak ki, de Sylvaine-nél ez a műfaj csak…..
zajzon_ágnes 2016.02.25 16:03:55
A legegyszerűbben én úgy írnám le az Oaken első nagylemezén hallható zenét, hogy olyan, mintha a Neurosis hirtelen felfedezte volna magának a black metalt. A budapesti zenekar egyébként saját magára nem írja le sehol, hogy közük lenne a black metalhoz, de a most megjelenő album úgy cudarul kezdődik,…..
zajzon_ágnes 2016.02.17 11:09:11
@herma: tényleg elég jó zene, nekem is mostantól rendszeres hallgatnivaló lesz, de szerintem pl az új Horda is eléggé hozza a szintet és még tudnék sorolni jó bandákat. Szerencsére :)
zajzon_ágnes 2016.02.17 16:27:03
@herma: tökéletesen egy oldalon veretünk. Magam mindig lelkesedtem az új és izgalmas zenék iránt és nagyon nagy ellensége vagyok az irányzatok szolgai másolásának, ami sajnos valljuk be, nem kis lemaradással zömmel az egész hazai zenei világot jellemzi. Pedig ha a bandák mernének kreatívak és szabadak lenni, sokkal több ilyen élmény új anyag keletkezne
A Felhővitorlás után egy újabb teljes dallal állt elő a kvázi szupergroup Useme.  A múltkorinál kicsit rockosabb megközelítésű dalt rögzítő zenekar a következő legénységgel ostromolja a hallójáratokat: Csongor Bálint (ének - Subscribe), Anga-Kis Miklós (basszusgitár -…..
A My Sharona című dal a jobb híján pub 'n' rollnak nevezhető Paddy And The Rats legutóbbi lemezén, a Lonely Hearts' Boulevardon jelent meg, és most sztorizós, látványos videó is készült hozzá. A dalról és a klipről Joey MacOnkay gitáros mesélt: Sharona a Kapitány…..
A dalmegosztás rovatunk most egy kifejezetten metálos válogatással jelentkezik, igaz, van itt még próza is, de ez szépen megfér az agyontorzított gitárok mellett. Tessék lejjebb tekerni egy kis zsizsgésért. A Dereng Bokros Csaba volt Isten Háta Mögött-gitáros zenekara. Egy kicsit…..
A domoszlói Road a Tankcsapda útján indult el bő tíz évvel ezelőtt, és nagyjából folyamatosan ezt az örökséget dolgozták le, egyre nagyobb sikerrel. Most azonban ettől a vonaltól tényleg nagyon messze kerültek, legalábbis egy szám erejéig biztosan. Hogy aztán a lemez mennyire…..
Dánia új büszkesége, a Rangleklods érkezik október 24-én az Akvárium Klubba. A Rangleklods a koppenhágai születésű Esben Nørskov Andersen egyszemélyes projektje, de élőben egy hölggyel, Pernille Smith-Sivertsennel egészül ki, aki énekel és szintetizátoron játszik. A koncertre…..
A Trivium mindezidáig egy volt az "üvöltök, aztán éneklek is", vagyis "nagyon kemény vagyok, de érzelmes is"-zenekarok közül. A zenekar főnöke-zeneszerzője, Matt Heafy mindig próbálgatta, hogy ebben a szűk keresztmetszetben mi a mozgástér, írt hosszabb dalokat, írt rövidebbeket,…..
Simán fel lehetne pattintani a tizennyolcas piros karikát némely a tengerentúlon készült hardcore videóra. A Tom és Jerry rajzfilmekből ismert klasszikus amerikai fémszemetest viszont még nem láttuk előkerülni korábban, de ahogy így elnézzük, hasonlóan egymás fején lapítják…..
zajzon_ágnes 2015.07.14 10:44:52
A Horda azzal robbant be az ezredfordulón a metálos köztudatba, hogy az akelás Pavelka Gyula hozta össze, miután kilépett a farkasos zenekarból. Alapvetően mindig ilyen groove metalos, thrashes dolgot játszottak, de a most megjelent EP-nél bevallom őszintén, meglepődtem. Lehet azért,…..
zajzon_ágnes 2015.06.22 11:59:38
A most debütáló Solidmen-klipet a tavalyi csöcsös-kokós sikervideó méltó utódjának szánja a zenekar. A dal a szintén friss, háromszámos EP-jük zárószáma, a Nulláról hatvanra. A kislemez most csak annyit, hogy tematikája van, és Korszellem a címe. A felesleges és lélek…..
RockStation Jön az új Horda EP 2015.03.19 12:00:00
Az elmúlt hétvégét Szegeden töltötte a Horda, a Black Hole Sound stúdióban, ahol Vári Gábor vezetésével rögzítettük a következő Horda anyagot. Pontos megjelenés még nincs, de még tavasszal szeretnék kihozni. Az EP 4 dalt tartalmaz majd és ahogy fest kizárólag a bandcamp-en…..
zajzon_ágnes 2015.03.19 14:58:28
Both Miklós a hazai világzenei élet egyik legizgágább muzsikusa, ha úgy tetszik: művésze. És miért ne tetszene úgy, figyelemmel követve munkásságát, a kezdeteket jelentő VHK utódlástól és a Magurától a Barbarón át a Kínai utazólemezig, kifejezetten megejtő a kép. Miklós…..
Bár jó régen a freeblogon néhány Goblin albumot már posztoltunk, úgy gondoltam, hogy a tegnapi jó hír hallatán ennek a lemeznek ismét itt van a helye. ..
Aki ismeri a progresszív, egyesek szerint avantgárd norvégiai metál színteret, annak nem kell sokat ecsetelni, hogy a képünkön is látható Solefald turnéja nagyjából a csodával egyenlő. A Borknagar billentyűse és a Sturmgeist agya által alapított csapat már a…..
Szinte hihetetlen, minden más hírt háttérbe szorító újdonság: Borbás Marcsi új műsort készít a köztévén. Igaz, hogy ezúttal csak főszerkeszt, a műsorvezetést átengedte a Katona József Színház jobb sorsra érdemes művészének, Nagy Ervinnek. Az életművész azzal a kicsit…..
zajzon_ágnes 2013.03.25 17:45:35
@windex: Nagyon is igazat adok neked. Én is függetlenül mindentől fejeztem csak ki azt a - szerintem jogos igényemet -, hogy ne kezdje el áthatni az Index (és tartozéka) minden cikkét a kormánybírálat és ezzel együtt a politika. Most mindegy, hogy milyen színezettel. Én csak a sima kedvenc fikázásaimat szeretném visszakapni, ami pont azt és úgy adta, ahogy te is mondod. Mert ebben az esetben nem erről van szó, inkább csak egy kormányfikázás becsomagolva. Ami meg magát a műsort illeti inkább azt mondanám, hogy adjunk neki egy kis időt, mert ez egyelőre még nagyon összevissza megy.