Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Just4U

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blaha Luja tér, 16:15, útban hazafelé. Fent a téren a következő látvány fogadott (csak a mobil volt nálam, azért ilyenek a fényképek): Lent az aluljáró pedig ez:   Az emberek sorban álltak, hogy leadják a kopogtatócédulájukat ... lent az aluljáróban. Odafent egy…..
Just4U 2010.02.18 23:46:43
Üdv!

Ez a nézd, csúnyán fogalmaz, de ugyanazt mondja duma, meg ehhez hasonlók, hogy az ilyen szövegek elfogadhatóak, ezt szerintem Ti sem hiszitek el.

Az értelmes és kultúrált beszéd egyrészt az egymást tisztelő kommunikáció alapja, másrészt alapvető illem is, mint ahogyan az is pl. hogy nem köpök bele másnak az ételébe, vagy nem megyek oda hozzá tüsszögök az arcába, csak mert nem tiltja törvény és megtehetem.

Az, hogy valaki az arctalanság mögé bújva, hogyan beszél másokkal, azzal saját magát jellemzi, egy intelligens ember sem egy arctalan fórumon sem az utcán nem fog alpári módon beszélni senkivel.
(itt feltenném a kérdést, hogy vajon aki itt alpári módon beszél másokkal, mert ez egy arctalan fórum/blog/akármi, de az életben egy normális embernek mondja magát az vajon nem inkább kétszínű, mint egyenes? no mindegy...)

És akkor egy másik kérdés is hirtelen => vajon aki lenéző és gúnyos módon, káromkodva beszél a másikkal az azt szeretné, hogy vele is így beszéljenek? Örülne, ha vele is így beszélne valaki és akár egy olyan testi hibáját, akár a munkáját, akár a nevét, vagy bármilyen más gyengeségét kigúnyolnák? Nem hiszem...
(Másokkal úgy beszélj, ahogyan cserébe elvárod, hogy Veled beszéljenek!)

Egyébként azért nem mindegy, hogy valaki hogyan fejezi ki magát, mert általában ez az intelligencia hányadosát is visszatükrözi, bár természetesen ez sem minden esetben igaz.

Természetesen az sem igaz, hogy a Jobbik ilyen lenne, vagya Jobbik minden szavazója ilyen lenne. A Jobbik "vezetősége" nagyon ügyesen használja ki a jelenlegi általános elégedetlenséget és "ígér" (őszintán vagy sem, nem az én tisztem eldönteni) radikális változásokat, illetve minden olyat, ami jelenleg az emberek érzelmi állapotából adódóan hasznos lehet számukra.

Hogy ki hisz nekik, s ki nem az már magán jellegű kérdés, ha valaki hisz nekik, attól Ő még nem lesz náci, ha valaki pedig nem hisz nekik, attól Ő még nem lesz sem zsidó, sem cigány és továbbmegyek, akasztani való sem lesz Tőle egyikük sem.

Egy biztos, a jelenlegi politikusok közül nemigen hinnék bárkinek, még akkor sem, ha kérdez, és a legszörnyűbb az, hogy ez már nagyon régóta így megy =>
volt egyszer egy MSZP, szar volt, vagy sem, lett helyette FIDESZ, szar volt, vagy sem, lett helyette MSZP, szar volt, vagy sem, most lesz helyette FIDESZ, szar lesz, vagy sem, vajon leszünk-e akkora b*rmok, hogy amennyiben szar lesz, akkor visszaszavazzuk az MSZP-t újra?
(vagy lesz-e más választásunk egyátalán?)

Ugyanis meglátásom szerint (és szerintem ezzel Magyarország nagyon nagy része egyetért) óriási változásokra van szükség az országban, s a jelenlegi "politikai elit" erre a lehető legkevésbé sem képes. A struccpolitika nem megoldás semmire!
Ugyanakkor kétlem, hogy a probléma megoldására a Jobbik lenne a megfelelő választás, ugyanis a radikális pártok támogatottsága a közmegelégedettséggel egyenes arányban szokott csökkeni, ergo a Jobbik szerintem, ha a Fidesz alatt elkezd egy kicsit javulni a helyzet, vagy azt hisszük majd, hogy javul, akkor a támogatottságuk csökkeni fog és visszacsúszik éppenhogycsak a parlamenti küszöb felé és akkor megint ott fogunk tartani, hogy van egy FIDESZ-ünk, van egy MSZP-nk, meg van 3-4-5 (akármennyi) olyan kis pártunk, akiknek esélye sincs semmire és akkor jó magyar szokáshoz híven majd választunk a két rossz közül a kisebbik rosszat, ahogy azt már megszoktuk.
(derűlátó vagyok mi?)

Vagy jön egy olyan, eddig kevésbé ismert, vagy teljesen új párt (akik nem radikálisok), akiknek hisznek az emberek és olyan kampányt levágnak nekünk, hogy el is hisszük, hogy meg lehet dönteni az MSZP, FIDESZ kettősuralmat és végre olyan vezetése lehet az országnak, akiknek lehet hinni.
(avagy még rosszabbak lesznek, mint az eddigiek :D)

Szóval tele vagyunk remek kilátásokkal szerintem :), mindenesetre ahelyett, hogy egymást szapulnánk, észérvekre hivatkozva és logikus vitákba kellene inkább torkollania minden beszélgetésnek, akár itt, akár a politikában, mert csak úgy fogunk tudni előrelépni.

(és miután megírtam ezt az egészet, már előre látom, hogy csak 3-4 hsz-ben fog kiférni, olyan hosszú lett :D)
Just4U 2010.02.19 11:13:47
@picur3ka/beleallos kampany:

Szia!

Nem tudom miért gondolod, hogy hozzád szólt az előző hosszú monológ, egyátalán nem említettelek Téged, de továbbmegyek, egyik hozzászólást sem emeltem ki. Úgy összességében az egészre mondtam, hogy szerintem elfogadhatatlan az, amennyiben valaki nem megfelelő (bunkó, puszta utálatból sértő, a másikat szánt szándékkal igazságtalanul megbántó) módon fejezi ki magát, akár itt, akár az életben.

Természetesen ez mind a bal, mind a jobb oldali politikára, vagy politikai pártok követőire igaz, hisz miért lenne az egyik kivételesebb, mint a másik, ugyanakkor nem is írtam ilyet, hogy az egyik oldalnak megengedett lenne, a másiknak pedig nem.

Másokkal úgy beszélj, ahogyan cserébe elvárod, hogy Veled beszéljenek!