Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meta_

34 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Valljuk, hogy a huszadik század erkölcsi megrendüléshez vezető évtizedei után múlhatatlanul szükségünk van a lelki és szellemi megújulásra. Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy gyermekeink és unokáink…..
Az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvénytervezet előterjesztője, Gulyás Gergely országgyűlési képviselő volt a vendége november 16-án az Együtt a Hallgatókért Egyesület által szervezett beszélgetésnek. Képviselő úr jó hangulatban és…..
A szlovák belügyminisztérium tegnap kiadott közleménye szerint Gubík László már nem szlovák állampolgár. Ennek kapcsán adott interjút a rEHAb online-nak Gubík László, az MKP lévai elnöke, a Via Nova ifjúsági szervezet alelnöke. Gubíkék szeptember elsején Révkomáromban…..
A Fidesz érthetetlen okból az MSZP-hez húzó nyugdíjasokat védi saját régi szavazói helyett. Tisztelt Miniszterelnök Úr! A nyugdíjasokat sem lehet kihagyni a közös terhek viseléséből! (Fotó: Tuba Zoltán/origo) A tegnapi nap folyamán három olyan hír is érkezett, mely nagyon…..
Eljárást indított az Aldi, az Auchan és a Spar ellen a GVHA Gazdasági Versenyhivatal feltételezése szerint három áruházlánc - az Aldi, az Auchan és a Spar -, és a CBA-hálózathoz tartozó Hansa-Kontakt Kft. a fogyasztókat megtévesztő módon magyar termékként…..
  „Ha sárba hull a fényes, kárörömmelSzemléli a por, gúnnyal illeti, Mint hogyha ön-mocskát igazolná.”Madách Imre: Az ember tragédiájaSzéchenyi István, Kossuth Lajos, Petőfi Sándor, márciusi ifjak, V. Ferdinánd, Ferenc József, Nemzeti dal, európai…..
Március 8-án, kedden ellátogatunk az Országgyűlésbe, a 9 órakor kezdődő Európai Ügyek Bizottsága ülésére, melynek napirendi pontjai:1.) Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter tájékoztatója a 2011. február 24-25-i Bel- és Igazságügyi tanácsülésen…..
8ker AB előtt a kuka-rendelet 2011.01.07 13:42:00
 Ezért szeretem a TASZ-t  - és támogatom is, ahogy tudom a munkájukat -, hiszen joghoz értő emberek adják szaktudásukat a társadalom egészét érintő dolgokban, és azonnal fellépnek a jogsértések ellen. Most is így történt,  hiszen szinte még meg sem…..
Pénteken került sor az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) és a magyar civil társadalom képviselőinek találkozására az Országgyűlés Delegációs termében. A találkozóra kilenc civil szervezet kapott meghívót, többek között a Civil Összefogás Fórum, a…..
Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának (AFCO) hivatalos delegációja 2010. december 9-10-én hivatalos látogatást tesz Budapesten a 2011-es magyar EU elnökség kapcsán. A hivatalos látogatás részeként a bizottság magyar civil szervezetek képviselőivel is találkozik…..
Az Európai Unió szlogenje: „válsághelyzetben tanúsított szolidaritás”, magyar változata: "válsághelyzetben a tanúsítandó szolidaritás". A napokban elfogadása kerülő nyugdíjreform heves kritikákat váltott ki nemcsak ellenzéki, de még kormánypárti…..
„Tisztelt Alkotmányos Bíróság!Hajléktalanként fordulok a tisztel alkotmánybírósághoz, hogy alkotmányos jogaim figyelmen kívül hagyásai miatt visszamenőleg a magyar társadalmat semmisítse meg, mely gonosz módon magából kivetett és kivetve tart. Illetékesen az tisztelt…..
Ezúton szeretnénk Önöket/Benneteket meginvitálni az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Perjátszókörének "Fráter György pere"  című egyfelvonásos perjátékára.  Legújabb bemutatónk a 375 éves ELTE Jubileumi Évhez kapcsolódóan egy színdarab keretében…..
Rehabonline Falak és hidak 2010.10.12 07:45:00
Nehéz fejszébe vágja a fejét(!), aki a kisebbségek helyzetének átvilágítására szánja el magát. Már maga a magyar helyzet olyan komplex, hogy elég lenne csak annak cikkszavakba foglalása.  Kisebbségpolitika terén ezért szűkítsük a kört a cigányság kérdésére…..
 2010. október 6-án az Együtt a Hallgatókért (EHA) Egyesület az aradi vértanúkra emlékezett az ELTE-ÁJK aulájában. Az egész napos kiállítást követően 18 órakor gyertyagyújtással tisztelegtek a honvéd tábornokok emléke előtt.       ..
„De a rendszert, amelyben immár húsz éve élünk, többé nem mentegethetjük a változással, amely annak idején úgy ahogy, végbement. Magyarországon az idő azóta valahogy megállt.”nem eléggé ismert közéleti szereplő  Több ”tekintélyes, mértékadó,…..
Bemutatkozás 2009. tavasza számunkra korszakhatár, ugyanis ekkor talált egymásra számos olyan jogász és joghallgató, akik aktívan érdeklődtek a közélet, a politika és a kultúra iránt. Évek óta különböző egyetemi közösségeknek voltunk és vagyunk tagjai –…..
Rehabonline Ars Poetica 2010.09.22 20:32:00
EGYÜTT A HALLGATÓKÉRT EGYESÜLET"A tudományos emberfő mennyisége a nemzet igazi hatalma." (Gróf Széchenyi István: Hitel) Az EHA Egyesület célja, hogy az universitas - szellemiség jegyében olyan közösségi környezetet teremtsen a jogász és politológia szakos hallgatók…..
Rehabonline Késleltetett adás 2010.09.22 07:52:00
Jelentése: az információk elküldése egy későbbi időpontban. Vagyis az információk magkapása egy későbbi időpontban. Vagyis az információk késése. Így is, úgy is késést jelent. Lekésve a jelenről. Sero venientibuss osso, vagyis a későn jövőknek csak csont jut. Ez van.…..
Elegünk lett abból, ha begépeltük a google-ba EHA szót, azt kaptuk meg elsőre, hogy European Hematology Association! Elegünk lett abból, hogy a Wikipedia találatai az EHÁ-ra az Education for All Handicapped Children nevő amerikai törvény vagy az Emotional Health Anonymuos nevet…..
Néha sikerül a lehetetlen (az LMP-nek nem is néha) – ezt persze nem kell magyarázni.Aztán vannak kevésbé látványos ügyek. Ugyan kevésbé izgalmasak, de ettől még oltári buktát jelentenek. Négy megyei lista, huszonegynehány polgármesterjelölt – ezen volna mit…..
Két nagyon érdekes videót szeretnék bemutatni. Szerencsére a TED videókat hamar magyarul is feliratozzák dícséretet érdemlő honfitársaink, így a legfrissebb hiteles tudományos összefüggésekről (1. videó) és innovációkról (2. videó) értesülhetünk. Az első videó a…..
meta_ 2010.08.23 00:32:17