Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Hose_

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akik ismernek engem tudhatják, hogy sosem voltam nagy rajongója a Business Objects Xcelsiusnak (most már asszem SAP Dashboard néven fut…). Elismerem, van helye a csilivili, pörgő-forgó chartoknak és a az egy dashboardra megfelelő kontextusban többféle információt egymás mellé…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
A Talend az első OpenSource adat integrációs eszköz, amelyik bejutott a Gartner évente összeállított, talán a legszélesebb körben olvasott, technológiákat összehasonlító és osztályozó riportjába, a Magic Quadrant-ba (MQ). Miért is nagy dolog ez? Én nem emlékszem, hogy akár a…..
Üzleti Intelligencia Apró hírek 2009.11.19 16:42:00
Megszületett a Pentaho első hivatalos magyar nyelvű fóruma, amely szíves kattintásra nyílik. A Buzás (Hose) József BI konzultáns által kordában tartott fórum nem csupán magyarítással, de felhasználói kérdések megválaszolásával is hivatott foglalkozni. Magyarország…..
Az EnterpriseDB-s srácok új fricskákat, ugró-pörgő rugásokat és sunyi kis maflásokat küldenek csatába az Oracle adatbázisok ellen. Gondolom mindenkinek tiszta, hogy az komolyabb Oracle kompatibilitást az EDB Advanced Server-e biztosítja, ahol van PL/SQL futtatási lehetőség és…..
Az előző bejegyzésemben lábtörlő-gyilkos foxterrierként próbáltam szétcincálni Wayne Eckerson bejegyzését az önműködő BI arany-szabályairól. De lássuk, a "5 legjobb módszer ahhoz, hogy..." típusú bejegyzések könnyű diadalt ígérő porba alázásán túl mit…..
Rettenthetetlen kalandoraink végül sikerrel kijutottak Párizs csapdájából, és elérték a repülőt. Persze a dolgok soha nem úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Zooli foglalása sajnos elkeveredett, és a túristaosztályon túlfoglalással küszködtek. Hiába érveltek, esküdtek,…..