Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_Hose_

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az őszi hazai konferenciaidény egyik zászlóshajója az OSBI2012, a BI, open source technológiáit felvonultató rendezvény (2012 október 4. – részletek). Még alakulóban van, hogy a csapatunktól kerül-e be előadás a programba, valójában két jelölt is van jelenleg: egy biztosítói…..
Csütörtökön, május. 17-én lesz a következő Adatbányász Meetup. Sok szempontból rendhagyó lesz, például abban hogy most a prezi.com fog minket vendégül látni. Az első előadás pont a prezi.com-tól lesz, a hazai sikersztori mögött megbúvó adatbányászati problémák nagyon…..
Akik ismernek engem tudhatják, hogy sosem voltam nagy rajongója a Business Objects Xcelsiusnak (most már asszem SAP Dashboard néven fut…). Elismerem, van helye a csilivili, pörgő-forgó chartoknak és a az egy dashboardra megfelelő kontextusban többféle információt egymás mellé…..
Bátran állíthatjuk, hogy ma már hagyomány az Adatbányászat Blogon, hogy az egyes konferenciákról a Twitter segítségével közvetítünk. Itt láthatjátok folyamatosan a hivatalosan a konferenciához rendelt #innovativbi hashtag alatt született hozzászólásokat. Némi…..
_Hose_ 2011.11.23 13:21:16
2007. október 25-én, pont négy évvel ezelőtt indult az Adatbányászat Blog. Az évfordulót nagy eseménynek tartjuk, tavaly is megemlékeztünk róla, idén sem teszünk másképp. Egyfajta számadást kívánunk adni arról, hogy az elmúlt egy évben mi változott a blogon, a hozzá…..
Ma tartja a BI Consulting a nyílt forráskódú üzleti intelligencia konferenciáját, az OSBI 2011-et (Korábbi beszámolóink 2009, 2010). A ma már hagyományosnak mondható konferencia végső programja nagyon ütősre sikerült. Össze is akartam szedni az általam legjobban várt…..
Most indul az előadásom az IDC Business Intelligence Roadshow 2011 budapesti állomásán "Adat az új olaj? - Mit ígér az adatbányászat" címen. Az előadásom célja az, hogy rámutassak mennyi új technológia, lehetőség, üzleti feladat jelent meg az elmúlt években a BI és azon…..
_Hose_ 2011.09.30 12:43:12
Ugyan már közel egy hónap telt el, de még mindig nem számoltunk be részletesen a Rapid-I éves konferenciájáról, amely idén Dublinban volt. A Rapid-I, a RapidMiner és a RapidAnalytics adatbányászati programcsomagok fejlesztője, idén második alkalommal invitálta meg a…..
Ma fut a korábban már beharangozott Adattárház Fórum 2011 konferencia, a twitter alapú követés nagyon népszerűvé vált az olvasótábor körében, így ez alkalommal is megosztjuk veletek élőben a legfontosabb tweeteket. UPDATE: Mivel a Twitter egy idő után nem indexeli ezeket a…..
_Hose_ 2011.06.07 14:37:15
@Gáspár-Papanek Csaba: Működik. Köszi.

Amúgy akkor rossz ez a Tweetel olvasás, ha abból utólag rájössz, hogy a két (vagy több)előadásból a rosszabbikra ültél be :)
Az IQSymposiumról szóló összefoglalónkban ígértük, hogy több plenáris előadásról is olvashattok majd a blogon. Mondhatnám, hogy azért kezdünk a Gartnertől érkező Dan Sommer előadásával, mert tavaly külön bejegyzésben nem emlékeztünk meg róla, de a valóság ennél sokkal…..
Talán idén is több posztban fogunk írni a napokban megtartott IQSymposiumról, ezért első nekifutásra nem is az egyes előadásokkal kapcsolatos gondolatainkat osztjuk meg veletek, hanem egy átfogóbb, általános képet szeretnénk nyújtani.Az biztos, hogy soha ennyien még nem…..
Ezt a cikket azért írom, mert a történtek fényében szükségét érzem az emberek felvilágosításának. Szakmai szemmel nézve egész más a történet, mint ahogyan azt a kommentelők java (tinik) látják, éppen ezért elsősorban nem is nekik szól ez a cikk (bár tanulságos), sokkal…..
Alig két hete jött ki a Google egy új nyílt forráskódú megoldással, amelynek alapjait a Metaweb felvásárlása során szerezte meg. A Metaweb leginkább a Freebase adatbázis építése kapcsán lett ismert, amit sokan a szemantikus web első használható mintapéldájának látnak. Ez…..
RapidMiner kapcsán gyakran emlegettük az elmúlt években, hogy az adatok előfeldolgozására nem annyira kényelmes, nagyon ismerni kell hozzá a szoftvert, hogy hatékonyan tudjunk vele dolgozni. Ezen valamennyit javítottak a februárban megjelent 5.0 verzióban és azóta is csiszolgattak…..
A konferenciaidény beindultával a múltkori konferencia beharangozó után egy újabb: április 21-én kerül megrendezésre a IX. SPSS Konferencia. A délelőtti szakasz központi témája az adatvédelem, délután pedig olyan előadásokra számíthatunk, melyek az adatelemzés, az…..
Rendhagyó módját választottuk idén a hallgatói számonkérésnek. A Műegyetemen futó "Adatbányászati alkalmazások" című tárgyunkat felvevő hallgatókkal szemben azt a követelményt állítottuk fel, hogy a félév végén egy általuk választott alkalmazási területen…..
A Talend az első OpenSource adat integrációs eszköz, amelyik bejutott a Gartner évente összeállított, talán a legszélesebb körben olvasott, technológiákat összehasonlító és osztályozó riportjába, a Magic Quadrant-ba (MQ). Miért is nagy dolog ez? Én nem emlékszem, hogy akár a…..
Üzleti Intelligencia Apró hírek 2009.11.19 16:42:00
Megszületett a Pentaho első hivatalos magyar nyelvű fóruma, amely szíves kattintásra nyílik. A Buzás (Hose) József BI konzultáns által kordában tartott fórum nem csupán magyarítással, de felhasználói kérdések megválaszolásával is hivatott foglalkozni. Magyarország…..
Az EnterpriseDB-s srácok új fricskákat, ugró-pörgő rugásokat és sunyi kis maflásokat küldenek csatába az Oracle adatbázisok ellen. Gondolom mindenkinek tiszta, hogy az komolyabb Oracle kompatibilitást az EDB Advanced Server-e biztosítja, ahol van PL/SQL futtatási lehetőség és…..
Az előző bejegyzésemben lábtörlő-gyilkos foxterrierként próbáltam szétcincálni Wayne Eckerson bejegyzését az önműködő BI arany-szabályairól. De lássuk, a "5 legjobb módszer ahhoz, hogy..." típusú bejegyzések könnyű diadalt ígérő porba alázásán túl mit…..
Rettenthetetlen kalandoraink végül sikerrel kijutottak Párizs csapdájából, és elérték a repülőt. Persze a dolgok soha nem úgy alakulnak, ahogy eltervezzük. Zooli foglalása sajnos elkeveredett, és a túristaosztályon túlfoglalással küszködtek. Hiába érveltek, esküdtek,…..