Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kelep

6 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néztem, hallgattam tegnap a két ifjú embert. Változást akarnak, lelkesek, elszántak és amatőrök. Hallgattam őket és elkeseredtem. Nem jó, megint rossz irányba megyünk. Véleményem szerint. "NEKÜNK elegünk van..." "MI ezt akarjuk..." "MI azt nem akarjuk..." A visszatérő…..
kelep 2014.11.27 02:36:45
Nem tudom.. sokat olvaslak, bírom nagyon ahogy csinálod, itt most viszont kissé elszentimentalizálódtad magad..

Orbánt és a többi gengsztert nem kell semmiről kikérdezni, ahogy engem speciel valóban kurvára nem érdekel pl Gyurcsány, vagy Demszky véleménye sem a hatalom- vagy politikagyakorlásról.. Volna olyan az elműlt 25 évből, akit párttól függetlenül tudnék bírni, de azért ez elenyésző.

Hát épp téged idézgetlek manapság, hogy igenis azzal a feltétellel látnám legitimnek a bukott (vagy nemlétező) ellenzék képviselőit, ha szépen felállnának, illegitmnek nyilvánítanák a jelen Kormányt és visszaadnák a mandátumukat. Na AKKOR elhinném, hogy ők civilek.. Addig egyetértek Tuareggel, hogy nincs ilyen, hogy kinn is vagyok, benn is vagyok.. Meg kell érteni, hogy most ez itt a feszültséggóc, a krízis origója - hogy takarodjon el minden megélhetési elvtelen képviselő, aki senki és semmi mást nem képvisel(t), mint önmagát. Meg Kell Tisztítani a Parlamentet. Ennyi. Lehet, hogy ez idealizmus, na de éppen az ilyen térre kivonulós időszakok töltik fel a társadalmak életét az amúgy nagyon is fontos - már már romantikusan ábrándos, ámde jogos - idealista jelszavakkal. Hogy ne feledjük el. Az idealizmus nem létezhet, csak össz-emberiségi szinten, addig csak mint fény az éjszakában, fel- fellángol, mint most ősszel itt Magyarországon.

Ha Orbán, Gyurcsány és a többiek felé a megértésemre vár valaki, akkor a fenti idealista álláspont értelmében mondjuk nem akaszttatom fel őket, ha én váltom őket le, hadd éljenek tovább civilként. De hogy soha többet nem engedném ezeket a közéletnek még a közelébe sem, az biztos. És mivel már vagy 10 éve illegitim szerintem minden kormányzat, nagyjából bűnrészesnek tartok minden képviselőt, aki a karrierjeként tekintve a mandátumára, nem adta már azt rég vissza.

Én öt éve építek egy céget a nulláról, és adósságom van és nagyon durva instabil anyagi helyzetem. De a magam kezében van az életem. Ha én ezt így tudom csinálni, akkor egy képviselő is merjen felállni és otthagyni a picsába ezt a cirkuszt. A vicc az, hogy ha ezt megtenné ma mondjuk Lázár, vagy Kósa, még ők is a mennybe mennének minden bűnük feloldoztattatása mellett. Ennyire nagy ereje lenne annak, ha - nemhogy a civilek, de -
még maguk a képviselők is elhatárolódnának az elmúlt 25 évtől. Mert most ezt KELL csinálni, ezt diktálja a korszellem illeme, morálja. És ezt nem lehet bentről. Ehhez ki kell menni. Nem az ő érdemük a tömeg, nem lehet csak úgy odapózolni magukat.

Tisztelet a kivételnek persze. Pl ott van Vágó Gábor, aki igaz, hogy politizált, de ott van kint, és szervez és tüntet - és nincs közben bent is.
Van itt egy amerikavíziós forradalmár-fesztivál. Mint ahogy a produkció és a jogok, sajnos úgy a karakterek is fájdalmasan nemzetköziek. Az elmúlt három hétben volt itt már ártatlan diáklány, micisapkás bölcsész, rekedthangúszépfiú, árukapcsolásos businessforradalmár…..
kelep 2014.11.19 10:25:13
Be van szorulva a fejetek a nemzetiszínű szalaggal átkötött satuba! Illetve ha oda lenne beszorulva, akkor mennétek már inkább a Jobbik szekerét tolni, Ők ebben legalább még autentikusabbak, egyelőre. Fasiszták, ez igaz, hiszen a "mi
vagyunk a Föld szívcsakrája és mindenki az ellenségünk" a fasizmus alapköve - de hát ehhez már erősen húz a Fidesz-jobboldal is, gondoljunk csak a Bayer-Lovas-Bencsik náci szentháromságra, akik ugyanúgy a Fidesz szószólói, és a kormány még SOHA nem határolódott el ezek kirekesztő gyűlöletírásaitól. Ahogy GFG látszólag higgadt, elemző - ám köztudottan szervilis - írásaitól sem.

Beszűkült, ősvén, kirekesztő és bezárkózott eszmerendszert éltettek, miközben valami dicsőséges összmagyar nemzetről álmodtok, és MINDIG MINDENT a kétharmaddal akartok igazolni. A kétharmad a Gyurcsány-Kóka felszámolóbiztosi párosnak is köszönhető, az elmúlt 25 év valamennyi mocskos ügyletének, illetve annak a paktumnak, amely értelmében minden (najó: a legtöbb) parlamenti politikus kussban van és felveszi karrierfizetését.

Nagyot fog szakadni lefele az arcotok, amint kicsúszik a lábatok alól a kétharmados talaj, de addig is vegyük át mégegyszer:

1. AZÉRT VAN CSAK KÉTHARMAD, MERT NEM VOLT ALTERNATÍVA!

2. A KÉTHARMAD MATEMATIKÁJA:
"...2010-hez képest 700 ezerrel kevesebb, cca 2 millió voks jutott idén a kormánypártnak. A Fidesz előrelátóan azonban kényére-kedvére csavarta-tekerte a törvényeket, amíg előállt az a helyzet, hogy az áprilisi választáson megmaradt a kétharmados többségük úgy, hogy a 700 ezerrel kevesebb szavazat sehol nem jelentkezett "hiányként"!!! Orbán szerint Európa legegységesebb nemzete vagyunk, ez alatt azt érti, hogy 2 millióan rájuk szavaztak, 2 és félmillióan nem rájuk szavaztak és 3 és félmillióan annyira kiábrándultak, hogy el sem mentek szavazni. Tehát 8 millióból a negyede rájuk voksolt, a 60% 44%-a. Hogy ebből hogyan lett alkotmányozó többség mégis, azt talán érdemes volna a tutyimutyi ellenzéktől megkérdezni.

A fentieket nyilván ezerszer hallottátok már, mégsem tudjátok/akarjátok felfogni. A Népelégedetlenség éppen az idáig kényszerből csendes tömegeket viszi most ki az utcára, és ha még sokáig nyomjátok ezeket a kirekesztő gyűlöletbeszédeket a saját polgártársaitok iránt, abból csúnya polgárháborús állapotok lesznek, amiért Ti, szervilis közírók, és gyűlölködő-kirekesztő kommenthuszárok lesztek a felelősek.

Ennek már a fele sem tréfa, hatalmas tömegeknek van már elege abból, hogy ki akarjátok sajátítani mások magyarságtudatát. Sértődött-egyszínű nemzet képét festitek, akit mindenki csak szopatni és kizsákmányolni akar.. Eközben szemet hunytok a kormánypárt belső lerablásai felett, mondván "..mér' a gyurcsótány jobb vót..?" Nem bazmeg, nem volt jobb, épp ezért lehet most kétharmadja a Fidesznek!

ÖSSZEGZEM:

1. ELÉG VOLT ABBÓL, HOGY AZ INTÉZMÉNYESÍTETT KORRUPCIÓT ÉS A GAZDASÁG BELSŐ KÖRÖKBEN TÖRTÉNŐ ILLEGÁLIS ÚJRAOSZTÁSÁT AZZAL INDOKOLJÁTOK, HOGY MÁS MÁSKOR MIT ÉS HOGYAN RABOLT EL. NINCS RABLÁS, NINCS KÖZVAGYON ÁTJÁTSZÁSA - SEM KÜLFÖLDIEKNEK, SEM A TELEKSZOMSZÉDNAK, VILÁGOS?!?!!!!!

2. EZER ÉVE VÁRUNK ARRA, HOGY VÉGRE SZERVESEN EURÓPÁHOZ TARTOZZUNK, ÉS EZT 83%-OS IGENNEL MEG IS SZAVAZTUK 2003-BAN!!! EZZEL NEM KEVESEBBEK LETTÜNK, HANEM TÖBBEK, SOKKAL TÖBBEK. AKI EBBEN A MAGYARSÁG VESZTÉT LÁTJA, VAGY HAZUG DEMAGÓG - VALÓJÁBAN HAZAÁRULÓ, VAGY ELMEBETEG!!!!

3. AZ, HOGY NATO-TAGOK VAGYUNK, AZT JELENTI, HOGY AZ USA A SZÖVETSÉGESÜNK!!! ELVÁRHATÓ TŐLE ÉS A SZERVEZETTŐL, HOGY IGENIS VÉDJE A SZÖVETSÉG RENDSZERÉT. A FIDESZ ÉPPEN LÉKELI MEGFELE A NATO VÉDŐFALÁT, MÉG SZÉP, HOGY AZ USA ÉS A NATO EZT NEM FOGJA TÉTLENÜL NÉZNI. AHOGY MI, FELHÁBORODOTT TÖMEG SEM FOGJUK NÉZNI, AHOGY KÍVÜL KERÜLÜNK MINDEN SZÖVETSÉGEN CSAK HOGY A VIKTORNAK NE KELLJEN REALITY-CHECK-ET TARTANIA ÖNMAGÁN ÉS A PÁRTJÁN!

4. ORBÁN NAGY TEHETSÉGŰ POLITIKUS, A LEGNAGYOBB KARAKTERE A '89 UTÁNI MAGYARORSZÁGNAK, DE A HATALOM MEGETTE AZ AGYÁT, ÉS EZT 2010 ÓTA TÖBB MINT EGYMILLIÓ (!!) FIDESZ SZAVAZÓ IS ÉSZREVETTE MÁR. HOL VOLT AZ A FIDESZ VÁLASZTÁSI PROGRAMJÁBAN, HOGY STADIONT ÉPÍTENEK MINDEN BUDI MELLÉ, HOGY SZISZTEMATIKUSAN ÚJRAOSZTJÁK MAGUK KÖZT A MAGYAR GAZDASÁG MINDEN ÁGAZATÁT???!!!! A VÁLASZTÁSI PROGRAM MÉG EGY "FECNI" SEM VOLT. ENNYI VOLT: "CSAK A FIDESZ!"

5. AZ USA-VAL ÉS AZ EU-VAL, DE AZ EGÉSZ NYUGATI KAPITALIZMUSSAL RENGETEG PROBLÉMA VAN, IGEN. DE AKI ERRE AZT VÁLASZOLJA, HOGY LEGYÜNK MINDENKITŐL FÜGGETLENEK, AZ ELVESZÍTETTE A REALITÁSÉRZÉKÉT. AKI PEDIG AZT MONDJA, IRÁNY KELET - AZT PEDIG ELKÜLDENÉM TANULMÁNYÚTRA IDE IS-ODA IS, AZTÁN MEGLÁTJA, MELYIK RÉSZE MŰKÖDIK A VILÁGNAK JOBBAN.

NINCS MÁR NEKTEK BÁZISOTOK, EZEK A TÜNTETŐK AZ ÚJ HANG, LEGKÉSŐBB 2018-BAN A FIDESZ MEGY VISSZA ELLENZÉKBE, ÉS AKKOR MÉG ÖRÜLHET, HA NEM A BÖRTÖN JUT A LEGTÖBBJÜKNEK. MAGYARORSZÁG PEDIG VÉGRE MEHET ELŐRE, NEM PEDIG HÁTRAFELÉ, ÉS FŐLEG NEM VALAMI BEPOSHADT ÁLMAGYAR IDEOLÓGIA FELÉ. SZERETNÉNK ÜGYES DIPLOMÁCIAI ÉRZÉKKEL BÍRÓ KORMÁNYZÁST, AKIK ÚGY TUDJÁK ÉRVÉNYESÍTENI AZ ÉRDEKEINKET, HOGY KÖZBEN NEM VESZÜNK ÖSSZE MINDENKIVEL. ENNYI.
Mindjárt itt a tél, de egy családot éppen most lakoltatnak ki. Nem tudom, a kilakoltatási moratórium hogyan működik, de ebben az esetben láthatólag sehogy. Nem értem én ezt. Hogyan lehetséges, hogy végrehajtó cégek adják egymásnak az adóst? Elvenni egyik sem tud semmit, mert…..