Regisztráció Blogot indítok
Adatok
never again

0 bejegyzést írt és 543 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szasztok jóarcok! Szokás szerint belassultam, most lépi át megint helyenként az agyamban folyó Duna a gátakat, szal most írok, ha kell ha nem. Nos éppen ledobom a láncot egy olyan ügyben amiben nem nagyon tudok segíteni magamon, hacsak nem azzal, hogy kiengedem a picsába a gőzt az által, hogy…..
Tegyük fel, hogy sikeres volt a CV-írás, megbeszéltük az állásinterjúra híváskor, hogy milyen céghez megyünk, milyen munkabér-nagyságrendben gondolkodunk, és egyezik minden. De mégsem tudunk eleget a cégről... és meg is történhet, hogy jól melléválasztunk, mert minden szépnek, jónak tűnik, de pár…..
never again 2020.07.14 11:53:09
@Kipper: glassdoor-ról annyit, hogy pár volt munkahelyemet néha megnézem és érdekes módon időről időre eltűnnek a negatív kommentek... ha meg sok a nyitott pozijuk, akkor hirtelen lesz pár nagyonelégedett rég ottdolgozó, aki épp most lelkendezik...
fizukról meg annyit hogy nem mindegy honnan vagy.
Amikor Bálint megírta posztját arról, hogy Magyarországon is lehet akár olyan jól élni, mint külföldön, aligha gondolta, hogy milyen vitát generál. Most érkezett tőle egy újabb írás, ami csak részben reagál a kommentekben felmerült kérdésekre, viszont praktikus tanácsokkal szolgál...
never again 2020.07.07 13:00:05
@buta béka: 2, és a legnagyobb ellenségeid a magyarok lesznek, és egyéb bevándoló kelet-európaiak. Ja, a HR-esek jórésze ki van szervezve keletre, szóval nagy esély hogy 1-1 melót azért nem kapsz meg mert k-európai vagy :) Good luck ;)
A listát egy lekoptatás ihlette, ami elég kellemetlenül érintett és ennek örömére összeraktam egy szubjektív listát, a végére pedig betettem egy randimat is. A listát a legenyhébbtől a legmegalázóbbig olvashatjátok...
never again 2020.06.13 13:14:58
@Nao Nakai: ezért köszi, ezt jó volt olvasni :)
Elkészültem a fűnyírással, ami azért jelentős esemény, mert utána lehet tőlem észosztásra számítani. Van akinek a fürdőszobában a zuhany alatt, vagy a budin kábelfektetés közben jönnek a világmegváltó gondolatok, nos nekem a focimeccsek és a fűnyírás ilyen fétis, ott pörög az agyam folyamatosan.…..
Hollandiában járva (pláne odaköltözve) az egyik rendkívül szembetűnő dolog az a függönyök használatának mellőzése, esetleg teljes hiánya. Magyarként ezt nem egyszerű feldolgozni (én legalábbis elképzelhetetlennek tartom, hogy függöny nélkül éljek), így aztán kifejezetten érdekesnek tartom, mi lehet…..
never again 2020.05.11 12:38:06
@Weidmüller:
Igen, ez a másik fele. Ez a függönytelenség úgy működik, hog az emberek a sját életükkel foglalkoznak, és nem peep-shownak nézik a szomszédságot.
Mert ugye minek takarjam el, ha senki nem néz be, mert senki nem egy stalker szatír? :D
Jó kis magyar szokás a mások magánéletébe vájkálni könyékig, jobb helyeken nem szokás :)
Rendszeresen találkozom ezzel a kérdéssel, mindenféle fórumokon, és a „tanácsokat” látva is ingatom a fejem, mostanra ott tartok, hogy már a kérdést látva sem érzem jól magam. A tanult tehetetlenség, a naivitás, a másoknak való megfelelés mind-mind benne van sokszor ezekben a kérdésekben, márpedig…..
never again 2020.05.07 16:03:52
@babona: Az ilyen embereket nem szeretik a cégek. Túl hamar szokott kiderülni hogy király meztelen. Jobb esetben megtúrik rosszabb esetben elüldözik... C'est la vie.

A cikkhez. Én jelenleg próbálok társterületre átigazolni, és irdatlan nehéz. IT-ban meg egyre inkább az az érzésem van, hogy senki nem ért semmit, a közhelyek túlburjánzottak és mindenki a másiktól várja a csodát, ezért irreális végzettségi és tapasztalati elvárásokkal párnázzák ki magukat a cégek, sokszor egy pályázatba kb. 3 pozit (egymásnak ellentmondóakat) olvasztanak bele. Túl sokan csak közhelypuffogtatáshoz értenek, nem találnak embert, így felveszik a vezig lányát, aki épp ráért nyáron, oszt csodálkoznak hogy nem megy a digitalsation meg transformation meg az agile :D
Főleg azért mert a HR-esek felének halvány lila fogalma nincs róla milyen embert keres a cég, ami részben abból jön, hogy maga a főni se :( Pl. a szakmában rangos végzettségről megkérdezik hogy akkor azzal mit is tudok megoldani :D Felitatni a kilöttyent kávét, drága, mi mást :D
never again 2020.05.07 16:09:10
@Balfredo Alfredo: Ó, nekem mondták már interjún, hogy azért veszik fel az épp a suliból kiesetteket, mert azok még "éhesek" meg "frissek"...
Amit az én jóllakott és romlott lelkem lefordított annak, hogy mindamellett hogy dolgozhanak éhbérért, még a fizetetlen túlóra is alapelvárás, hiszen "éhesek".
Persze esett szó a keresetelvárásaimról, ahol hamar kiderült hogy az interjúztató szerint el van rugaszkodva a valóságtól. Lefordítva, tényleg azokat veszik fel, akik olyan keresetért is elmennek, ami anyuhotelben viselhető el csak.
Hát ez van.
Mivel egy két lábon járó egészségügyi lexikonnal élek együtt :), azaz életem párja szakmai képzettségéből és érdeklődési területéből adódóan is "kissé" otthonosan mozog az egészségüggyel kapcsolatos kérdések körében, ezért nekem minden igazi, vagy feltuningolt pánikhelyzetnél egyszerű dolgom van.…..
Az életben az egyik legnehezebb dolog elengedni – legyen az egy ország, egy hely vagy egy ember. Néha persze muszáj újrakezdeni, az év vége-eleje pedig különösen alkalmas az életünk, a mögöttünk hagyott időszak újragondolására. Magyarországon töltötted az ünnepeket? Mit tapasztaltál? Írd meg…..
never again 2020.01.06 11:16:00
@Határátkelő:
"Mondjuk ebben a hajós életben igazán nincs sok magányra lehetőség." - de biztosan félreértettem, my bad...
Istenem, köszönet a férfiért! Akár van olvasószemüvege, akár nincs. Ha az ember lánya elvált nő, akkor piszlicsáré szerelési ügyeire csak a férfibarátait tudja megkérni. (fogas felfúrása, konnektor áthelyezése tizenkét centivel, hogy ne a szekrény mögött bújjon meg a komisz, kontaktos kapcsoló…..
never again 2020.01.04 18:33:16
@Brumm Brumi: Ehhe, ezek azok a nők, akik évekig, évtizedekig terrorizálva voltak, nyilván tegyük már őket egy mérlegbe a bántalmazókkal. - ja, nem!
Amúgy oviban talultál utoljára érvelni, vagy a szocializmusból maradtál vissza ezzel a "há'-d-de-ő-is"-logikával?
Ahogyan telnek az évek, sok családban egyre szűkebbé válik a beszélgetések tematikája, egyre kevésbé érdekli az itthon maradottakat a határátkelők mindennapjai (persze rengeteg ellenpélda is akad). Ilyenkor a leggyakrabban feltett kérdés az: mikor jössz már haza?..
A rossz munkahely egyik legfőbb ismérve az állandó pletyka jelenléte. Ha valakikről a hátuk mögött sugdosnak, azzal ki lehet alakítani egy rossz, szorongó környezetet. A pletyka mindig rosszindulatú, még akkor is, ha az adott pletykáló épp fel sem fogja, hogy amit tesz, azzal árt. Egyéni szinten…..
Szegénynek lenni sehol sem jó, ráadásul nagyon relatív dolog is, hiszen alighanem mást tartanak szegénynek mondjuk Indiában, Bulgáriában vagy Svájcban. Tényleg, milyen lehet szegénynek lenni a világ egyik leggazdagabb országában? Jöjjön pár személyes tapasztalat!..
never again 2019.07.27 11:19:31
@Golf2: mélyebbre, még nem merültél nyakig a sztereotypiákba :D
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
#zöldpszichológia #ökopszichológia #környezetvédelempszichológia #klímaszorongás #ökoszorongás #klímapszichológia #klímaváltozáspszichológia #zöldtorzítás #kognitívtorzítás Ahogy egyre több embernek esett le, hogy a klímaváltozás berúgta az ajtót és valamit tenni kellene, egymást kezdték érni a…..
Vajon mi minden változik egy ember életében öt év alatt? A személyes sorson kívül például a gondolkodásmódja – nincs ez másként a határátkelők életében sem, miként ez kiderül Prevics Éva írásából, aki maga is kétszer vágott bele a határátkelésbe. Mint a képen is…..
Milyen tipikus jegyei vannak egy adott népnek? Vannak-e egyáltalán vagy csak mi, emberek vagyunk olyanok, hogy szívesen általánosítunk, megkönnyítve ezzel az életünket? Bármelyik is legyen igaz (majd ti jól megmondjátok a kommentekben) az alábbiakban következzen pár vélemény németektől és nem…..
Industrial, industrial metal, Neue Deutsche Härte, hard rock - legyen akármi a stílusuk, a Rammstein mostanra az egyik legsikeresebb zenekarrá nőtte ki magát '94-es megalakulásuk óta több milliós lemezeladásokkal. Telt házas arénakoncerteket adnak, olyan színpadi és pirotechnikai elemekkel, hogy nem…..
never again 2019.05.19 13:30:47
@ördögszekér v2: Hát ja, nem a stilisztikai cizelláltsága kell hogy megfogjon :D
never again 2019.05.19 13:31:49
@igazi hős: "Till még a telefonkönyvet is fel tudná olvasni úgy, hogy kiátkozzák érte minden egyházból. És ezért szeretjük." :D :D :D milyen igaz
Ha az ember unatkozik, sok mindent csinálhat, hogy szórakoztassa magát – a DNS-teszt talán nincs az elsők között a sorban. Egy brit pár azonban úgy döntött, a vizsgálattal próbál megtudni többet a családfáról. A nem várt eredmény nem várt következményekkel járt.....
never again 2019.04.24 15:05:12
@Blogolo Blogi: :D Igaz, mea culpa. Mentségemre legyen mondva, hogy màr olvasom a tudomànyos oldatakat ezügyben. Gondolatébresztönek jo volt. :)
A francia főváros pár nappal a Notre-Dame-ban pusztító tűz után éli megszokott életét, az emberek ugyan szomorúak, ha a katedrálisra terelődik a szó, de mintha kezdenének túllépni a sokkon. Helyszíni beszámoló Mme Seldon tollából. Notre-Dame, a déli partról szemből. A…..
„Vágyakozom egy másik életre, de ahhoz másoknak meg kell halniuk” - írja Detti, és sajnos egyáltalán nem túloz. Nekem valami azt súgja, hogy nincs is egyedül, sokan járhatnak hasonló cipőben...
A szakemberhiányról nem győzünk cikkezni, már a csapból is folyik, a jó megoldást sokan abban látják, hogy többet kell fizetni – ez egy fontos előrelépés, enélkül nem is lehet haladni, de csak ettől még nem lesz több szakember az országban. Mivel egy szakember…..
never again 2019.03.15 10:35:32
@jobangel: Nem feltétlen büntetés, inkàbb arccsökkentés az irodistànak, hogy bizony a raktàrba is kell ész meg sokféle fontos képesség, amit az iroasztal mellöl könnyü lenézni, amikor viszont ott van az ember hogy cselekednie kell akkor bezzeg...

Meg amugy az jutott még eszembe, hogy köszi a blogot meg hogy àllod itt a sarat és adekvàt vàlaszokat adsz, amikor ideöntjük neked a HR-esekkel kapcsolatos siràmainkat :)
Az „odaát” a munkáltatói oldal. Az, hogy ők mit látnak az álláskeresőkből, sok cikkben meg van már énekelve, mindenféle jogosnak és nem megalapozottnak tűnő panaszok mentén is. A munkáltatók ezek a tapasztalatokból építkezve is próbálnak összerakni egy olyan készséglistát (menőbben: soft skill…..
never again 2019.03.12 15:17:49
@jobangel: Haha én ezt csinàltam, és bejött :) Prio2 màr küldte volna a szerzödést, mikor - kb. minden mindegy alapon felhivtam a Prio1-et, hogy hàt izé, van egy ajànlatom màshonnan és érdeklödnék hogy àllunk a pàlyàzatommal Prio1-éknél, mielött Prio2-éket elfogadom. Meglett a melo Prio1-nél :)
Adrenalintripnak sem utolso àm