Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lettuce

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Schiff Etel neve legalább száz éve nem jelent meg nyomtatásban. Emléke, szégyene feledésbe merült, pedig története nem pusztán egy ártatlanul meghurcolt érzékeny művész tragédiája. Az események mögött felsejlenek a dualista Magyarország hétköznapjai, sőt azok a társadalomban mindig mélyen gyökerező…..
lettuce 2018.12.29 08:11:00
@Csodabogár: egyetértek.
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
lettuce 2016.12.14 11:05:25
Az ember nem tudja elkerülni a személyes ügyintézést, ami azzal jár, hogy megkeseredett és undok ügyintézőkkel kell találkoznia. A mosolytalan ügymenet már megszokott jelenség, de a parasztság egy új elem a gépezetben.A helyzet nem szokatlan. Személyesen kell elmenni a bankba, mert…..
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
A Schmitt ügy kapcsán ne feledjünk el egy érdekes dolgot. Kövér László már 2010-ben megmondta, hogy Schmitt megválasztásával komoly gondok lehetnek.Kövér volt az, aki a legtovább kardoskodott Schmitt ellen, s az egyik legerősebb érve az volt, hogy Schmitt „túl kevés”…..
Te szent atyaúristen! Egy fideszes képviselőt kérdésekkel provokált a Központi Hírgyár! Intézkedést azonnal, országos hisztit, hülye nyilatkozatokat és mosakodást! Most, baszki, most! Támad a SZÍENEN, kérdésekkel gyarmatosít a rohattnyugat, puccs szaga terjed a levegőben!…..
sorok között Titkos záradék 2012.02.12 10:57:00
A Malév csődjének számtalan vesztese lesz, a több mint 2000 munkavállalón túl azok is akik a Balkánra, Odesszába, Damaszkuszba esetleg Bejrútba készültek a közeljövőben. Azonban nyertesek is lesznek, talán azok az utasok akik olcsóbban utazhatnak az élénkülő verseny miatt, de a…..
  Na, hát vele mi történhetett? Az 1986-os születésű színésznő tegnap így jelent meg az amfAR gálán. Hát, hirtelen nagyon megöregedett, az egészen biztos. Persze, zűrös volt mindig az élete, hisz gyerekként már sztár volt, aztán jöttek a gondok. Ittas vezetés, sitt…..
lettuce 2012.02.10 08:37:29
Gazsibácsi szomorúan konstatálta, hogy a végtörlesztés árát a nemvégtörlesztő hitelezők fogják megfizetni (meg majd az állam, de az még odébb van). A Budapest Banknál ez április 10-től következik be:Régi kedves ismerősünk a BudapestBank nem sokat teketóriázott - mérsékelve…..
Ellenzéki összefogás nélkül aláírták a halálos ítéletüket – mondta ma reggel az LMP új frakcióvezetőjének a közszolgálati televízió műsorvezetője. Az lesz a sorsuk, mint a Fidesznek az első ciklusban – érvelt ma este az egyik népszerű baloldali beszélgetős…..
Balról vagyongondnok, jobbról családbiztos kopogtatna Több nekifutás is volt már a magáncsőd, pontosabban a magánszemélyek adósságrendezési eljárásának bevezetésére. Az elgondolás legtovább a Bajnai-kormány idején jutott, ám törvény nem lett belőle. Ellenálltak a bankok…..
lettuce 2012.01.18 11:23:16
@porthosz: egyetértek, maximálisan. Legfőképpen azért, mert a lakáshitel bukása után maradna esélyük újra felállni, saját erőből. Most SEMMI! Így tényleg kockázatmegosztás lehetne. Kamuduma, hogy ez a fizetési morált gyengítené. Mindig van potyautas is, de hányan lehetnek akik beáldozzák a lakásukat és az addig kifizetett részleteket? Jól ki kell dolgozni a részleteket. És tényleg hagyni, hogy maguk ússzanak a partra. De egy "naszáddal" a hátukon nem fog sikerülni.
Január 8-án Somlóvásárhelyen tartott telt házas lakossági fórumot az Esélyt az Életre a Vörösiszap Után egyesület, miután a helyi polgármester a korábbi falugyűlésen nem tudott kielégítő választ adni a másodlagos károsultak problémáira. A vásárhelyiek hívták az…..
törökgáborelemez 429. Casus 2012.01.12 20:20:00
Schmitt Pál plágiumbotrányához hasonló ügyet – ha igaz, amit a hvg.hu állít - egy köztársasági elnök nem nagyon élhet túl. Akár lemond, akár nem, politikai karrierje halálos sebet kap, működése ellehetetlenül. Meggyőződésem, hogy a magyar államfő számára –…..
Nem túl gyakran történik meg Magyarországon, hogy az ember új építésű villamosvonalon új gyártású villamost láthat. Konkrétan meg se tudnám mondani, mikor fordulhatott elő ilyesmi legutóbb (mert általában vagy a jármű nem volt új, vagy a vonal). Múlt héten mégis pont ezt a…..
A magyar kormány az elmúlt napokban szavakban megtette azt, ami eljuttathatja az IMF és az EU tárgyalóasztalaihoz. A kapituláció előkészítése megtörtént, mára a miniszterelnök is kimondott mindent, amit ebben a fázisban kellett. „A korábbi álláspontunk fenntartása nem…..
lettuce 2012.01.09 10:20:14
@menőmano: komolyan kérdem. Szeretném megérteni, hogy miért küzdünk? Mit szeretnénk elérni?
lettuce 2012.01.09 11:41:37
@Kono: nem az okokat kérdezem, még csak nem is a hogyanokat, hanem a célt. Tudja valaki?
lettuce 2012.01.09 14:20:29
@knausz: nem általános iskolás töri könyvet szeretnék most olvasni, hanem szeretném megtudni, hogy JELENLEG mi történik a MI érdekünkben? Mi a MI ( emberek) érdekünk a kormány szerint?
Boldog új évet kívánok mindenkinek! Én is szeretném megosztani történetemet okulás képen másoknak azért,hogy ha külföldön vállalnak munkát akkor azt jól gondolják meg milyen messze mennek. 13.000 kilométerre mentem dolgozni,bajba kerültem 24 társammal együtt. Bajba…..
lettuce 2012.01.08 06:00:47
@_Molly: ilyen faxkalapokkal van tele az ország.
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal nyár óta folyamatosan végzi a magánnyugdíjpénztárak átvilágítását, ennek első szakasza zárult le most. Selmeczi Gabriella szerint miközben a pénztártagok egyéni számláján veszteséget írtak jóvá, addig saját maguknak jutalmakat osztottak,…..
Tanulságos újraolvasni azt a sok különböző nyilatkozatot, ami mondjuk csak az elmúlt egy hónapban az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban a magyar kormánypárt politikusaitól elhangzott. Tárgyalástechnika – mondják erre baráti értelmezők. Totális káosz – vélik mások.…..
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
lettuce 2012.01.04 08:11:34
@Dr.laikus PhD: ez nem volt válasz a kérdésemre. Ha a rendelet alapján küldenek el anyukámhoz, akkor a rendelet szerint kell eljárni minden esetben, nem?
lettuce 2012.01.04 14:59:41
@Dr.laikus PhD: a rándulásról is meg kell győződni, nem? Ki kell zárni a törést, szalagszakadást stb.
@Mária: ebből csak annyi hasznosítható, hogy mentőt kell hívni a hazugság mellé.
lettuce 2012.01.05 07:51:39
@Dr.laikus PhD: nem dolgozni, csak mímelni( a sima jelenlét nem számít...), hibás/hiányos törvénnyel/rendeletekkel takarózni és a betegre mint egy darab székletmintára tekinteni- super job.
Tíz hónapig szenvedtem egy főnök munkahelyi terrorjától. Egy újpesti gyermekotthonról van szó, ahol nevelőként dolgoztam egy egyetemi és egy főiskolai diplomával, így az egész intézményben a legképzettebben, beleértve az igazgatót is, aki 2010 szeptember elsejével lett…..
lettuce 2011.12.27 09:50:35
@Konyvtaroslany: Az nem számít, hogy az intézmény nem működik hatékonyan. Bizonyítsd be. Majd ő bebizonyítja az ellenkezőjét. A lényeg a feltétel nélküli lojalitás, nem a szakma/hivatás.
@atty707: Nálunk ezt a típust egy bankba nyomták be vezetőnek, majd nemsokára kiderült, hogy listásan, önkormányzati (fideszes) képviselő is lett. Ekkor megértettük a kettős mércét, a pökhendiséget, a szakma ismeretének hiányát és a agresszív mobbingot.
Kérdésem: ezeknek miért pont a 40 év felettiek a céltáblái?
Csupa jó hírt közöltem Barroso úrral – mondta pikírten ma esti interjújában Orbán Viktor, amikor beszámolt arról, hogy elutasító választ küldött az uniós bizottsági elnöknek. Miután az előző bejegyzésben részletesen elemeztem a racionális mérlegelés szempontjait,…..
Felesleges leírni, hogy a héten gyakorlatilag vége lett a magyar demokráciának. Sokan megírták már, volt kb. 22 jó évünk. Szeretném hinni, hogy az Orbán-diktatúra időszaka majd 10 év múlva úgy kerül be a történelemkönyvekbe, mint egy négyéves (vagy remélem rövidebb)…..
lettuce 2011.12.19 08:46:37
@különvélemény: abszolúte egyetértek. Nagy homály van a fejekben. Én is verhetném magam, mivel én régen visszaléptem a tb-be, mert az akkori nyugdíjazási kor miatt úgy tűnt, hogy nem lesz elég időm arra, hogy megérje a manyup. Kétszer kaptam kokit a zelmútnyócév kormányától : egyrész megemelték a nyugdíjkorhatáromat, másrészt én ugyanúgy fizettem (csak a tb-be), nekem miért nem jár hozam? :)
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
lettuce 2011.09.13 07:06:05
@mezga-aladar: "hálistennek nem kell járnom ilyennel
kb 1995-óta nem kényszerültem vonatra vagy bkvra..."

így távolodik el a valóságtól a politika is.

A Surányi idézeted ütős.
lettuce 2011.09.13 07:23:16
@Doktor Kotász: kimaradt a példából, hogy valójában a szomszédasszony anyukám anyukája és már 600,-Ft-ba kerül az 1 dollár.
Policity Hiánypótlás 2011.09.03 19:15:00
A fülkeforradalom legújabb – egyelőre, a szöveg elején jelzős szerkezet nélküli – intézkedése az Alaptörvény Asztala és a „rendelj dedikált Alaptörvényt Kövér László Házelnöktől”. A legtöbb helyen még ketchup-mentes Alaptörvény Asztala „2011.…..
Az elmúlt időszakban - a svájci frank drámai árfolyam-emelkedését követően - több olyan vélemény fogalmazódott meg, amely szerint az árfolyam változásaival a bankok extraporiftra tesznek szert. Ezen véleményeket egyes politikai elemzők is átvették, s a miniszterelnök is…..
lettuce 2011.08.27 10:52:11
@soproni1:
1. ez nem válasz a kérdésre. Van, aki tud fizetni és így jobban is járna.
2. most akkor hol van a kocka felár? a kamatban vagy a kezelési költségben?
3. nem az IQ-ja érdekel a pszáfnak..., hanem hogy ellátja-e a feladatát? Avagy gittegylet.