Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Doe3

0 bejegyzést írt és 969 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A hírek nagyrészt mindig nyugtalanítóak. De ami mostanában jön szembe, azt az egyszerű állampolgár már végképp nem tudja hova tenni. Orbán háborús vészhelyzetet hirdetett! Most akkor megpróbálom összemorzsázni a többi hírből azt, hogy miért tette ezt valójában?  - Mert amire gondolni lehet így…..
John Doe3 2022.05.25 21:58:40
@Diorella Queen: Az autótulajdonosok már adóznak, és kor szerint...
Utazó Tódi MÁV prémium osztály 2022.04.30 06:00:00
Az Üzleti Váróban eltöltött félóra  abba a hitbe ringatott, hogy a MÁV-nál működhetnek jól is a dolgok és a XXI. század lassan beteszi a lábát a céghez. Aztán kiléptem és a csarnok túloldalán szembejött a MÁV-valóság, ami úgy rácsapta a XXI. század lábára a vonatajtót, hogy csak úgy döngött...
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
John Doe3 2022.04.06 10:41:55
@Boldeone2: Kísértetiesen emlékeztet a II. vh. előtti helyzetre. Ott is volt:
-- egy megingathatatlan állampárt
-- tőlük jobbra a nyilasaik (most jutottak be a parlamentbe)
-- elítélt nyilasok (Budaházy)
-- országgyarapítási törekvések
-- harsány kommunistázás
-- még Führer is van a határon túl (csak most a másik égtájon).

Ha jól emlékszem, Santayana mondta: a történelem arra tanít, hogy az emberek semmit sem tanulnak a történelemből.
John Doe3 2022.04.06 10:52:36
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: le vagy maradva egy brosurával.
John Doe3 2022.04.06 10:55:51
@Kitiltott Vélemény: megfontolandó gondolat...
    (Wesel német város 1945-re 97%-ban megsemmisült a szövetséges szőnyegbombázások következtében. Illusztráció.) Putyin azt hitte, ha odavág egy nagyot, lebombáz pár száz katonai célpontot, győz. Az ukránok feladják, tárgyalás, sorok rendezve, béke és mennek a dolgok tovább. Nem így…..
Most nézem a ruszkik elmebeteg cárját, ahogy ukrán nácikról vizionál, drogosokról (Tomi, Tóni, Árpi, fussatok), meg arról, hogy az ukránok puccsolják meg saját vezetésüket. Azt hiszem, Vologya, itt a vége. (Zelenszkijt például a nácik az áldozatszerepre predesztinálnák.) Olyan ez, mint mikor a cár…..
John Doe3 2022.02.26 20:38:20
@Nancsibacsi: szvsz pont úgy gondolkodsz, mint a magyar kormány, akik valamennyi ukrán potenciális és tényleges katonaszökevénynek menedéket nyújtanak, ezzel gyengítve Ukrajna harckészségét és védelmi potenciálját.
  A csütörtök reggel elindult orosz támadás kapcsán a hazai elemzők egy része kitér arra is, vajon miként befolyásolhatják az események a magyar kampányokat, illetve az alig több mint egy hónap múlva esedékes választásokat. Hallunk olyan hangokat, hogy a háború fordulatot jelenthet idehaza is, ám…..
John Doe3 2022.02.26 20:13:01
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Csak az együttgondolkodás kedvéért: mi van akkor, ha csak minden 100. menekült valójában orosz diverzáns, illetve provokátor (attól még simán lehet magyar nemzetiségű)? Nem kellene elfelejteni, hogy valójában hogyan kezdődött az 1. vh. Frászt kaptam, amikor a tv-ben láttam, milyen lelkesen ajánlkozunk orosz-ukrán csúcstalálkozó helyszínéül! Gondolkodni is kellene néha egy picit...
A lakáseladás rejtett költségei Ingatlaneladáskor téves azt gondolni, hogy az eladót nem terheli semmilyen kiadás, ezért most összeszedtem, hogy mik azok a költségek, amelyeket az eladónak figyelembe kell vennie. AdóAz ingatlanért kapott összeget adó terheli, melynek személyi jövedelemadó a neve,…..
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
John Doe3 2021.10.12 09:35:50
@CSOKKI MÁLNA: Akkor minek kell a jelentős váltás, ha csak problémákkal jár?
Egészen sokáig nagyon-nagyon rosszul csináltam én is. És egy idő után azt vettem észre, hogy olyan görcsök és tekeredések vannak rajta, amit aztán nem lehetett kiegyenesíteni.Ugye az nem vita tárgya, hogy minden hosszabbító karikába tekerhető. Minden kábelnek van egy saját íve, amelyre egy kis…..
Már többször terveztem, hogy indítok egy sorozatot, amiben segítek a használt (főleg panel) lakásvásárlóknak, hogy hogyan tudják laikusként megállapítani, hogy az elektromos hálózat még a régi, és felújításra lehet szükség.Sajnos nincs rá 100%-os módszer, csak ha benéznek 1-2 konnektor és kapcsoló…..
John Doe3 2021.09.16 17:55:53
@citrix: Meg azt is nézd meg, van e benne legalább 1 AVK, és hogy nem Bakony kmsz-ek vannak-e benne (vagy neadjisten Neozed olvadóbizti).
John Doe3 2021.09.16 22:19:08
@Zed is not dead yet: Hát ha te szívesebben kifizeted a cca. fél milliós büntetést, abban senki nem akadályozhat meg. "Nagyjából tudni fogod mi a szitu": hát ha meg tudod pontosan mondani, hogy a hurokimpedancia értéke egy adott dugalj esetében nem 1,5 Ohm, hanem 1,4 Ohm (azért ezt a két értéket mondom, mert egy C16-os kmsz-nél az egyik MEGFELELT, a másik NEM MEGFELELT minősítést kap), akkor igen.
John Doe3 2021.09.16 22:34:40
@John Doe3: ja, és az ÁVK max 30 mA lehet (láttam már lakásban 100 mA-t is, nyilván betonkeverőt akartak róla megtáplálni).
A régi székely vicc jut eszembe. Amikor a székely fia néhány, külföldön töltött év után hazamegy a szülői házba és egy karika van az orrában. Az apja nézi, nézi, majd nem állja meg odaszól; - Na idefigyelj fiam! Az én időben, csak a buziknak, meg a kalózoknak volt karika az orrukba. Szóval, ha én…..
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
John Doe3 2021.08.01 19:19:53
@Ekrü: a saját döntést hamis információk alapján hozták meg. Szerintem jogos arra mutogatni, aki nem mondott igazat a témában.
John Doe3 2021.08.01 19:22:03
@A Joda visszatér: sőt, most már a harmadikat is... Panaszom nekem sem volt -- attól eltekintve, hogy nem alakult ki védettség, azt viszont jelentettem, le is sz@rták, úgy, ahogy kell.
John Doe3 2021.08.03 19:04:05
@A Joda visszatér: csak mert az a dolguk. Persze a NER-ben ez nem érv, azt belátom. Azt, hogy a dokumentált esetbejelentés hülyeség-e, azt majd eldöntik ök. Azt pedig, hogy dilettáns vagyok-e, személyesen te magad is eldöntheted a rendelőmben, ha ott hoz össze bennünket a sors.
Feltűnően sok kémfilmet forgattak az utóbbi években Budapesten a nagy amerikai stúdiók. Nem tudni, hogy olyan ismert filmek esetében, mint az Én, a kém, Kémjátszma, Suszter, szabó, baka, kém, vagy a Vörös veréb miért a magyar főváros ihlette meg leginkább az amerikai producereket, de az biztos, hogy…..
A magyar-ír meccs felvezető produkciójaként megérkezett Hunniába az Ámerikában és más országokban már pár éve jól bejáratott kedélyborzolásos mulatságként a térdelgetés. A rasszizmusnak nevezett valami ellen tiltakozik eképpen, akit zavar a rasszizmus. Egy néger/fekete/színes/afroizé (-amerikai,…..
John Doe3 2021.06.17 09:57:07
@Rodney_2: Azért a korreláció nem jelent okozati összefüggést, amit a statisztika tankönyvekben pl. a burgonyafogyasztás és a kórházi ágyak száma közötti kapcsolattal szokás illusztrálni. Kauzalitásra jobb pl. Granger módszere, amiért Nobel-díjat is kapott.
Lázár János a minap arról beszélt, hogy Magyarországon lehetetlen konszolidációt teremteni. Még a Fidesznek sem? Csizmadia Ervin blogjában Széll Kálmánt is emlegeti és persze Bethlen Istvánt is...
Egyik szemük sír, a másik pedig röhög, ilyennek látják az Orbán-kormányt külföldön az utóbbi években, legutóbb épp a „gender” szó használatának tiltásával tettük magunkat nevetségessé. Az összes magyar bürokrata már az első napon megtanulja, hogy melyek azok a tabu szavak, amiket más országban…..
John Doe3 2021.05.10 17:49:32
@Muhammad Balfas: A portói nyilatkozat 10. pontjáig már bizonyára nem jutott el a MN illetékese.
John Doe3 2021.05.10 19:20:55
@Muhammad Balfas: Valóban nem Ugyanis, ha arról beszélünk, hogy mi áll a Portói Nyilatkozatban, akkor nem a MN errõl írt cikkét fogom elolvasni, hanem a szóban forgó nyilatkozatot. Abból a szempontból, hogy valójában mi áll a nyilatkozatban, teljesen irreleváns, hogy az MN mit állít róla.
Nem értem, de arra tudok legalább a formállogika szabályainak megfelelő magyarázatot adni, hogy miért lehet az emberek többségének torkán lenyomni egy új atomerőmű építését, a nap, a szél, a földhő-energia korában. Azt is belátom, hogy miként vezetik meg közpénzmilliárdokból - különösen…..
John Doe3 2021.04.27 08:18:29
@MAXVAL birсaman közíró: miért is? Miért adjak éveket az életemből, hogy ő hite szerint jól érezze magát? (És valójában sz@rul van, mert köhög, fullad..., és a pénz is hiányzik neki, amit elfüstöl)?
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
John Doe3 2021.04.16 09:15:42
@Quadanium: Állításod nem magyarázza meg a többlethalálozásokat, tehát hamis.
John Doe3 2021.04.16 09:28:16
@Ménár Atya: a kérdés csak az, fogják-e szisztematikusan vizsgálni, kinek kell 3. adag a Sinopharmból. Mert ha igen, akkor még drágítja az amúgy sem olcsó oltást, ha nem, akkor viszont hazardírozik a kormány.
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
John Doe3 2021.04.08 09:00:39
@midnight coder: Jó reggelt. Időközben beszántották az OKJ-t, tehát javaslatod okafogyottá vált.
Teljesen értelmetlen a lejárat automatikus számítása, miközben lenne sokkal jobb módszer is. Igaz, azon dolgozni kell...
John Doe3 2021.04.04 23:24:19
@horrorpornó bábszínház: belföldön is van elég fertőzött ahhoz, hogy az oltás nélküli belföldi nyitás (sörözés, koncert) még súlyos gondokat okozzon, még határzár esetén is. Az én gondom csak az, hogy az átoltottság elég magas szintje lenne szükséges a nyájimmunitáshoz, amit a regisztráltak teljes oltakozása sem fog biztosítani. Azaz: prolongáljuk a vészhelyzetet (feltéve persze, ahogy egyik kollégám mondta volt: ez nem cél, hanem eredmény), hacsak a paradigma nem változik meg.
John Doe3 2021.04.05 11:25:59
@dare: Örülök, hogy egyetértünk. Egyébként a németek területi bontásban az új fertőzések intenzitását (azaz 100.000 főre vetített számát, esetenként ennek 3 vagy 7 napos mozgóátlagát) mérik, és ha ez 100 főt meghalad, akkor szigorítanak. Idézett adataid szerint mi is e körül vagyunk, tehát lazításra nincs indok, és (a németeknél) ennek semmi köze ahhoz, hányan vannak már beoltva (ugye messze 50% alatt). Egyébként szintén német info, hogy a szakszervezetek az érettségi vizsgák teljes eltörlését kérik.
Nekem összességében úgy tűnik, mintha nálunk a lazításkurzus erősebb, és kevésbé megalapozott lenne.
John Doe3 2021.04.05 12:34:59
@VT Man: azért erre a 4 millióra kellene valami erősebb bizonyíték. Az esetszámok számomra nem igazolják ezt, meg a korábbi mintavételes kutatás sem. Így viszont bukik az érvelés.
Az egészségnél nincs fontosabb. A mostani pandémiás helyzetben pedig még inkább oda kell figyelni az egészséged védelmére...
A kormány igyekszik határozottnak mutatkozni, ugyanakkor érződik a kétségbeesés a hivatalos nyilatkozatok szövegeiben. Maga a miniszterelnök is azzal hárít el minden ellenzéki kritikát, hogy politikai ellenfelei vakcinaellenesek, ezért nem akarhatnak jót a magyar polgároknak. Ez a kijelentés…..
John Doe3 2021.03.18 22:59:23
@HaD: Talán, mert ebben a szezonban minden influenza elleni védőoltás elfogyott. Máskor még a fele sem.
Kitűnő volt a mesterterv, de tényleg. Persze kizárólag hatalomtechnikai oldalról nézve. De sose tudjuk meg, bejött volna-e, mert szembejött megint a valóság. A vírus. Az egyetlen ellenfél, akit nem tudnak lekaraktergyilkolni, aki valóságos és veszélyes. Nem hülyék a magyar tudósok, nyilván…..
John Doe3 2021.03.02 10:00:12
@Macropus Rufus: ez egy érdekes megközelítés, de szívesen olvasnék róla peer-reviewed cikket is. Így csak sajnos fake.
John Doe3 2021.03.02 10:00:51
@MAXVAL birсaman közíró: Hol? Az internet tele van olyan posztokkal, hogy regisztráltam is, rizikócsoportban is vagyok, mindenfajta oltást elfogadnék, oltás meg sehol.
John Doe3 2021.03.02 10:01:36
@birkamenet: nem Orbán védelmében, de fussunk neki még egyszer: a lélegeztetőgépek kapcsán igazad van, viszont a Sinopharm vakcina: 1. generációs, azaz a technológia több ezerszeresen bizonyított. 2. A kínaiakra jellemző, hogy olyan minőséget gyártanak, amilyet a megrendelő kér. A vakcina jó minőségű, mert ha csak egy haláleset lenne, akkor fejek hullanának (szó szerint). 3. A drágaságot a technológia, valamint az egyes kiszerelés indokolja -- ismerve azt a tényt, hogy a regisztrált behívottak fele(!) el sem megy beadatni az oltást, igen nagy mennyiségű, más kiszerelésben kidobandó vakcina marad meg -- persze valószínűleg így is túl van árazva, és megy a NER-kasszába, de legalább használ, nem úgy, mint a 15000 lélegeztetőgép, ami a raktárban fog elrohadni.
Én inkább attól vagyok ideges, hogy a pofázás meg ezerrel a vakcináról, de tényleges tömeges oltást nagyon nem látok.
A "hosszú távú mellékhatások" fantomját meg engedje el mindenki, addig is, amíg nem nevez meg valaki hiteles forrásból egyetlen (!) olyan oltóanyagot (NEM GYÓGYSZERT), amelynek kapcsán ilyen ténylegesen felmerült. Laikusok kedvéért: vakcinát max 1-2x kap az ember évente, gyógyszert folyamatosan, az alkalmazás ideje alatt, ami hetektől évekig tart.
Nemrég kísérletbe fogtam, időlegesen felfüggesztem a kávé ivást. Az indokokról az előző írásban beszéltem. A lényeg, hogy folyamatosan figyelem magam, szomato-fókusz gyakorlatokkal igyekszem felfejteni, mi lehet az oka a kávéhoz való szenvedélyes ragaszkodásnak. Az továbbiakban az első napok…..
A józanész általában nem működik rövidtávon A „Hallgattál volna, bölcs maradtál volna” mondás nagyon gyakran érvényesül, mert a legtöbben aligha örülnénk neki, ha egy szembesítenének azzal, amit régebben, például egy éve mondtunk. Valójában nem vagyunk annyira racionális lények, mint amennyire…..
John Doe3 2021.01.26 11:00:28
@ulpius66: bár tudom, hogy trolletetés: az, hogy mit érzel Dobrev Klára kapcsán az rólad szól, és a diszkusszió szempontjából irreleváns. Miért nem azzal vitatkozol, amit állít? Csak nem azért, mert nincs használható ellenérved?