Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TávHős

7 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
TávHős 2010.09.18 15:19:47
Demszky Gábor 2009. májusában a következőt nyilatkozta:"Ha ők valóban leválnak a távhőről, az katasztrofális következményekkel járhat. – Dominó módjára omlik össze a Főtáv rendszere, ha tömegesen hagyják ott a fogyasztók – jósolta már két héttel…..
TávHős Dacolni a Nagy Testvérrel 2009.03.20 20:10:00
  Érdekes fordulatot vettek a leválások.Azaz, valami megmagyarázhatatlan oknál fogva több, korábban az 1080 lakásos békásmegyeri háznál tapasztalt szolgáltatói vegzálás miatt megrémült épület futott neki újra a leválási herce-hurcának.Ebben még semmi…..
TávHős 2009.07.13 21:54:54
@sperla ervin: A társasházak kezében, már semmi sincs, tekintettel az új tv-re.
TávHős 2009.07.14 08:40:02
@sperla ervin: Akkor tehát, milyen döntése lehet a háznak?
a., belép az ÖKO-ba,
b., nem lép be az ÖKO-ba.

Megfontolandó. :)
Kéhez kaptam a februári távhőszámlámat 49965 Ft miután hangos üvöltésben gazdagitottam amugy sem szerény magyar szókincsünket gondolkodóba estem. És kérdések tömkelege merült föl bennem. 1. Hogyan lehet lemondani a távhőszolgáltatást?2. Miért van jelenleg is 24C a…..
TávHős 2009.07.13 21:51:24
Válaszaim:
1., Sehogy. A Társasházi tv. friss változásainak következtében, 100%-os tulajdonosi hozzájárulás ke4ll a leváláshoz.
Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy amennyiben egy lakásnak 12 tulajdnosa van (nem ritkaság), akkor mind a 12 tulajnak hozzá kell járulni a leváláshoz.
És ez még csak egy lakás a társasházból.
2., Mert az épület fogyasztói (magán-, és osztatlan közös) tulajdonban lévő vezetékszakasza elhanyagolt, szabályozatlan. Abban a FŐTÁVnak teljesen igaza van, hogy ezeket a a korszerűtlen rendszereket fel kell újítani. (Az már egy másik kérdés, hogy miért ezt támogatja az Állam 50%-os mértékig.)
3., Nem kell 24 fokban ülni: Lehet invesztálni, szelepet szerelni, és azzal szabályozni. Ez természetesen pénzbe kerül, és amennyiben a házból csak Ön/Te végzed el ez a felújítást, abból semmi haszna/hasznod nem származik.
4., Lehet 30%-kal csökkenteni, csak politikai akarat kell hozzá. (Az alapdíj, azaz a FŐTÁV működési költségei, az éves távhő költségének kb. 35%-át teszik ki.)
5.a, Nálunk bő 60 éve van távfűtés. Annak idején, ez volt a legolcsóbb fűtési mód, s mivel annyi olaj állt rendelkezésre, s ráadásul olcsón, hogy egyszerűbb volt túlfűteni a lakásokat, mint az esetleges alulfűtésekkel bajlóüdni. (A hibák kivizsgálása, jelentős élőmunka-igényű. Ellenben egy szimpla hőfok-emelés kb. két mozdulat.) Tehát, mivel az emberek '89-ig trikóban, gatyában izzadtak fillérekért, azaz így szcializálódtak, erről a szolgáltatási minőségről(?) nem tudnak, vagy akarnak lemondani.
5.b., Lásd 2., pontban leírtakat.
6., 1 - 2 000 Forintos támogatás SEMMI!
Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy alanyi jogon jár. Annak is, akinek 17 távfűtött lakása van, és annak is, aki egyedül él 32 nm-en, kisnyugdíjasként. (Hasonló kételyeim vannak az ÁFA csökkentésével, és az ÖKO-programmal kapcsolatban is. Ez utóbbival kacsolatban, sokkal több is.)
7., 180 napig figyelmeztet a FŐTÁV, illetve emlékeztet. Fizetési emlékeztetőnként 100 Ft-ért, ha jól tudom. A 180. napot követően, a felhalmozódott tartozást, a FŐTÁV eladja saját leányvállalatának, a Díjhátralék kezelő Zrt-nek. Innentől végrehajtás, pereskedés, herce-hurca. A vége pedig az, hogy fizetheted a díjakat.
8., Lásd a 7. pontban.


Sperla Ervin úrtól érveket még nem hallottam, pedig jó lenne beszélgetni az ÖKO-ról, most, hogy már senkinek sem árthatok vele. (Tekintettel a beadási határidő közelségére.)

TávHős
TávHős Változatlan változó 2009.03.17 21:23:00
 Nagy port kavart a FŐTÁV keményítése a leválókkal szemben.Ha valaki nem lenne benne a napi hírekben: Hogy igazán érdekes legyen a fenti hír, fontos megjegyeznem, hogy a jogszabályi környezet, semmiben nem változott az elmúlt 4 évben. Hogy ez miért is fontos?Csupán…..
TávHős Már megint Csepel 2009.03.16 22:25:00
  Ma reggel, még nem gondoltam, hogy:1., A csepeli erőműben megint valami gebasz lesz,2., Hogy ha lesz gebasz, annak külön örülni is fogok. Az 1., pontra való tekintettel, ma az ÖKO-Programról szóltam volna pár szót, de az Élet közbeszólt.Ma is mét letérdelt a…..
TávHős Csepel - Erőmű - Hideg 2009.03.10 22:19:00
2009.  január 3-án, a Csepeli Erőmű területén bekövetkezett üzemzavar következtében, az erőmű hőkörzetében (értsd: Csepel távfűtésben részesülő épületeiben) nem volt hőszolgáltatás. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy se fűtés, se melegvíz-szolgáltatás nem volt a…..
   http://www.fotav.hu/letoltheto/fotav_reszletfizetes_hirdetes_a5.pdfIgen, sokallom.De azért ne dőljön be senki azonnal.Mert miről is szól a fenti link?1., Kaptál tőlem egy 60 000 Ft-os számlát.2., Beparáztál, hogy nem tudod befizetni.3., Nagyon humánus leszek: Fizess be…..