Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G_P_T

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem sok királyabb dolog létezik a labdarúgásban egy angol-német egymásnak feszülésnél. Az angolokat utálja mindenki, aki hiszi, hogy tényleg a rúgd és fuss a legmélyebb meglátásuk erről a játékról, a németeket meg csak simán utálja mindenki, és elképzelni sem akarjuk, mit…..
G_P_T 2010.06.27 19:11:30
@Dr Jozef Vengloš: Az angol sajtó mindig is kiemelkedett abban, hogy iszonyatos nyomás alá helyezze fiait, aztán értetlenkedjen és fröcsögjön, miután az agyonnyomta őket. És baromira nem értik, hogy mi a gáz ezzel.
G_P_T 2010.06.27 19:40:43
@calciomax: Az. The Mirror... LOL
Zsinórban ötödször bajnok az Inter, ami már mindenképpen a Grande-kategóriába sorolható kunszt, ezt a csapatot mégsem a kiherélt Serie A felaprításáért fogják a legnagyobbak közé sorolni, hanem európai kalandjaikért. Az olasz bajnoki cím egyébként sem volt olyan sima, mint a…..
G_P_T 2010.06.12 23:00:01
@daneeka: Kb egy hónapja lehetett már róla olvasni az olasz sajtóban, szóval nem kell úgy hanyatt esni ettől. Az, hogy a külföldi médiumoknak ez most tűnt fel, mutatja az "ügy" komolyságát, melynek fő "szakértője" egy sportújságíró. Érdekes, hogy eddig két olasz sportjogász véleményét olvastam ezzel kapcsolatban, és ilyesféle kimenetelt kizártnak tartottak.
G_P_T 2010.06.12 23:09:19
G_P_T 2010.06.13 13:14:11
@daneeka:

A legsúlyosabb büntetés, ami kijöhet belőle, hogy Preziosit és Morattit x időre eltiltják a bizniszeléstől, meg kapnak vmi pénzbüntetést. Kb egy hónapja már lehet tudni az ügyről, csak vmi német bulvárlap most úgy gondolta, hogy ír egy merészet, ez a címek elvétele egyszerűen ökörség.
Eleve a jóhiszeműség: Moratti megveszi a két spílert, a megállapodást és a szerződést regisztráltatták az olasz szövetségnél, amelyik kiadja a két játékos versenyengedélyét. A szövetség tiltotta el Preziosit, nekik kellett volna jelezni, hogy hohó, ez így nem OK. Onnantól kezdve, hogy kiadták a versenyengedélyt, a játékosok és a klub jóhiszeműen járt el a szerepeltetésükkel. Azért elég kétes lenne a játékosokat és a klubokat büntetni, mert a szövetség nem szerzett érvényt korábbi határozatának, és a nemzetközi megkeresésre sem reagált... :)

Ráadásul Preziosi ezen kívül még több játékos átigazolásában is részt vett, így ha lenne bármiféle valóságalapja az eredmények törlésének, akkor még kb 5-6 csapat lenne érintett, köztük a Juvéval is, akik játékosokat adtak-vettek a Genoával.
A világ egyik legnagyobb klubjának döntőfóbiáját akár viccesre is vehetnénk, ha 25 évvel ezelőtt nem minden idők legtragikusabb fináléjában fordult volna meg a jobbára azóta is tartó tendencia. Egy BEK-győzelem, ami semmit nem ér, egy kupa, amihez 39 halálos áldozat vére…..
Kicsit amerikai focisra sikerült az idei BL, hiszen a szezonban legnagyobbat alkotó edzők vívhatták a döntőt, sőt egyiküknek még quarterbackje is akadt. Extra tétként a BL-szereplést érő negyedik helyért is megküzdöttek a csapatok – végül az Inter mindent megnyert…..
G_P_T 2010.05.25 09:31:33
@touristique: Ambrosini volt, a történeti hűség kedvéért.
Beért a stadionba a két maratoni futó, hiába nézegetnénk még egy darabig az öldöklő küzdelmet, közel a célszalag, és vele az Inter bajnoki címe. Nehéz lenne annál kevésbé mourinhós dolgot elképzelni, mint hogy az utolsó fordulóban elcsússzanak egy nem is olyan nagy…..
G_P_T 2010.05.16 21:09:01
@Kettészakad a pálya középen jön fel a víz: Te is azok közé tartozol, akik a 10 évvel ezelőtti állapotok alapján ítélik meg a dolgot.
G_P_T 2010.05.17 08:36:32
@_benito: Az újdonsült membert, aki mindjárt kardot ránt és keresztes hadjáratot indít Milánóba a sátán földi helytartója, Moratti ellen.
Inkább az utolsó fordulóban orrantunk izgalmat a leglényegesebb kérdést illetően, a borzasztó gusztustalan kupadöntő két résztvevője a 37. fordulóban behúzza hazai meccsét, hogy a lehető legtovább húzzák a szurkolók idegeit. Az utolsó BL-hely viszont valószínűleg eldől,…..
G_P_T 2010.05.09 17:26:44
@Nerazzurri: Fegyelmi vétségért az olasz szövetség szerintem minden hazai meccsről eltilthatja. Ez a "kupameccsen csak kupára" eltiltás sztem csak a kisárgázásra és a "sima" kiállításra vonatkozik.
G_P_T 2010.05.10 22:31:52
@horas: Ezt honnan veszed? Én azt olvastam, hogy szinte biztosan játszhat.
Az utolsó komoly akadály, amit az Inter és a bajnoki cím között volt, fogta magát, és ledőlt magától, most már a Chievo-Siena kettősben bízhatnak csak Rómában. A Roma is nehéz meccset tudott le, és - őszintén szólva - nem várt eredménnyel hozta a parmai túrát, én például…..
G_P_T 2010.05.05 23:56:17
@_benito: 1:00-nál érdemes megnézni De Rossi reakcióját.
G_P_T 2010.05.05 23:58:04
@vadkutya: Szerintem meg akarta kérdezni tőle, hogy öreg, ez mi volt, de a tekintetéből olyan sötétség áradt, hogy inkább ráhagyta...
G_P_T 2010.05.05 23:59:02
@calciomax: Balotelli visszahúzott lövése, a blokkolt lövése, Eto'o-nak szintén a blokkolt lövése pl
Ezt a párharcot valahogy mindenki elintézi azzal, hogy "innen lesz majd ellenfele az Internek - vagy a Barcelonának". Az mindegy, hogy melyik. Hát, kérem szépen, nem mindegy. A 2001 után döntőbe vágyó Bayern Münchennek sem, még kevésbé a története első jelentős európai…..
G_P_T 2010.04.28 09:23:48
@mocsing: josé ezeket a következőképpen foglalta volna össze:
az a gól les volt, de kilenc évvel ezelőtt az én csapatomnak is elnéztek egyet, úgyhogy ez volt a minimum. ha azt nem nézi el a bíró, vagyok akkora király, hogy rúgassak még nyolcat a csapatommal, tehát nem értem, miért rinyál az ellenfél. zsenialitásomat jelzi, hogy a több rúgott gólt elérő csapatot is simán kiejtem.
***
José a Chelsea elleni odavágó után elismerte, hogy egy jogos tizenegyest nem adtak meg az angoloknak. ;)
Hősünk 28 kép után felébred a kórházban, de senkit sem talál a kórteremben. Üres a folyosó, üres az egész épület. Kisétál: üres és néma az egész város. Elhagyott buszok, elhagyott utcák, elhagyott házak várják. Rorschach nem ért semmit, magányosan, rémülten ténfereg a…..
Két évvel ezelőtt hasonló helyzetben az történt, hogy a Roma a tuti kieső Livornót fogadta, de csak döntetlent játszott, és ott nagyjából el is dőlt, hogy nem lesz bajnoki cím (bár az utolsó fordulóig hajtották az ideihez hasonlóan leeresztő Intert). Most ráadásul még a…..
G_P_T 2010.04.27 08:27:03
@calciomax: Legfrissebb hírek szerint Sneijdernek kb 60% esélye van, hogy játszik.
Tulajdonképpen nem dőlt el semmi, de egy csomó fontos kérdésre választ kaptunk a 34. játéknap derbidömpingje után. Tudjuk például, hogy az Inter nem tudott olyan rosszul játszani, hogy ne nyerjen a fatökűségét ostobasággal kombináló Juventus ellen, de látjuk azt is, hogy nincs…..
G_P_T 2010.04.20 14:57:22
@Althedokan: A handpickeddel nem erre gondoltam. Kiragadott részletek alapján sikerült általános képet festeni. Az az állítás pl. hogy az Inter vezetői tagadták, hogy beszéltek Bergamóval, egész egyszerűen nem igaz. Moratti egy 2006-os interjúban elmondta, hogy ő is többször beszélt vele.
G_P_T 2010.04.21 13:31:51
@_benito: Tagadták-e, hogy beszéltek Bergamóval? Nem.
A futball egyik bűvöletes tulajdonsága, hogy ugyanazt a mérkőzést tízezer néző húszezerféleképp látja, és ennek következtében vég nélkül lehet vitatkozni felette. Az egyikük Cervantes korából veszi a hasonlatait, a másik az afganisztáni helyzet szakkifejezéseivel elemzi a…..
G_P_T 2010.04.21 10:14:23
@jazs: Elcsalt meccs, hogyne. Az elején Milito tisztán mehetett volna kapura, beintették a lest, nem volt az. Kb ugyanennyire volt elnézhető a 3. gól szituációja, egyszer beintette, egyszer nem. Egyszerűen béna volt a bíró, tévedett ide is, oda is (a kisárgult Puyol és Stankovic lapjai is elég véleményesek voltak) ráadásul a tizenegyes sem egyértelmű, még mindig nem láttunk perdöntő visszajátszást.
Mondhat Jose amit akar, ez bizony előrehozott döntő, avagy erre vártunk egész évben: valószínűleg a világ két legjobb csapata találkozik. Idén már összefutottak egyszer, akkor a milánói döntetlen után simán nyert a Barca, és talán most is úgy vélik a szurkolók, hogy a…..
G_P_T 2010.04.21 00:26:32
@Philipsson: Materazzi konkrétan rátámadott az öltözőfolyosón, aztán még a parkolóban pár szurkoló is szeretett volna "elbeszélgetni" vele.
Néhány hónapja még azt gondoltuk, a forduló rangadója természetesen a Derby d’Italia lesz, méghozzá fontosságát tekintve a pápaavatás és az idegen életforma észlelése közé tehető. Valamelyest így is lett, hiszen az Internek akár a bajnoki címe is múlhat rajta, de…..
G_P_T 2010.04.18 21:41:37
@Iustizmord: Azért ez nem ilyen egyszerű. Mou jelenléte a pálya szélén, az állandó, azonnali instrukciói és a mentális töltés, amit a játékosoknak ad igenis hiányzott, ezt tollbamondással a lelátóról nem lehet helyettesíteni.
G_P_T 2010.04.18 21:53:24
@Iustizmord: Igen, aztán a head coach meg a position coach leüvölti a játékos fejét, és tüzeli őket, ezt a coordinator a boxból kicsit nehezen teheti meg, úgyhogy ez a párhuzamod erősen sántít. Ennyi erővel szüntessük meg a kispadot, a cserejátékosok bejönnek az öltözőből, az edző meg a páholyban a playstation gamepaddel irányítja a csapatot.
G_P_T 2010.04.18 22:30:51
@Iustizmord: Nem tudom ezen mit nem lehet érteni. Magyarán szerinted a motivációs tényező meccs közben 0? Elég érdekes felfogás...
A hétközi "félig eldőlést" követően most gyakorlatilag ténylegesen megkerülhet az arany gazdája, bár mi inkább olyan "háromnegyed eldőlést" jósolunk. Greater Manchesterben az év meccsét rendezik - a 4-3-as dráma visszavágója következik -, a Tottenham pedig…..
Esti Kornél: Hetekkel ezelőtt az itáliai és nemzetközi lazialék között is robbanásszerűen terjedt el az az elsőre hihetetlennek hallatszó hír, hogy az olasz labdarúgás egyik legnagyobb szurkolói csoportja, az Irriducibili felfüggesztette tevékenységét. Bár tudtuk – és…..
G_P_T 2010.04.15 14:01:25
@Tika_: Ez sajnos nem ritka eset (mármint az erőszakos hatalomátvétel). Pl. a Juvénál a Drughi is így vette át a hatalmat a Fighters-től, de számtalan példát lehetne sorolni.

A nápolyi balhé pedig már arra mutatott rá, hogy mennyire kezdett kicsúszni az irányítás a vezetők kezéből, kisebb csoportok gyakorlatilag önállóan kezdtek el mozgolódni, és az ehhez hasonló erődemonstrációkkal igyekeztek növelni befolyásukat.
G_P_T 2010.04.15 15:10:02
@Mr.AT: A 2-es pontodhoz. Itáliában a szurkolói csoportok és a politika összefonódása elég általános jelenség, ami a 60-as, 70-es évekre vezethető vissza. Olaszországban ekkor voltak a legvadabbak az egyes szélsőséges csoportok - pl. Brigate Rosse, Squadre d'Azione Mussolini stb. Az ultra mozgalom megerősödés a hatvanas évek végén kezdődött, és sajnos valamennyire elkerülhetetlenül hatottak egymásra, így gyakorlatilag minden jelentősebb kanyarnak van valamiféle politikai beállítottsága, bár jellemzően ez sehol sem jelenti azt, hogy mindenki elkötelezett lenne, legfeljebb a többség jobbos, vagy balos.

A Juve-tábor elég vegyes, bár a többség inkább radikális jobboldali, a Fiamma Tricolore mozgalomnak elég komoly befolyása van.
G_P_T 2010.04.15 15:29:48
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:

A Roma kanyar tipikus példája a vegyes kanyarnak. A Fedayn pl szélsőbalos, míg a pár éve feloszlott Tradizione - Distinzione Roma szélsőjobbos volt. Jellemzően a Roma kanyar akkor vesz fel valami egységes politikai maskarát, amikor az ellenfél valamelyik szélsőséghez tartozik. Jobbos ellenfelekkel szemben inkább a balos vonal domborodik ki, míg a balosokkal szemben a jobbos. Utóbbira jó példa a 2-3 évvel ezelőtti, Livorno elleni meccsen kitett drapi: "Lazio, Livorno: ugyanaz a kezdőbetű, ugyanaz a kemence".

Azért kár a bevezető mondatért, mert így pont arrafelé viszi el az egész cikket + a kommentelőket, ami nem lényeges. Ha az ember végigmegy a jelentős olasz kanyarokon, akkor mindegyik odatehető politikailag egyik, vagy másik oldalra, épp ezért ez a "vállaltan szélsőjobbos" dolog nem nagy szám, mivel majd' mindegyik vállaltan tartozik valahova. De tovább lehet menni, ez Európa szerte elmondható a szurkolótáborokról: spanyolok (Sevilla, Depor, Real, Espanyol), franciák (PSG, OM), németek (Bayern, St. Pauli) stb stb nem jelentenek különbséget.

Így meg elvész az, ami miatt különlegesnek számított az IRR: a jótékonykodásban megmutatkozó társadalmi jelenlét, az Olaszországban újdonságnak számító szurkolási forma, az Itáliában korábban szintén ismeretlen, angoloktól átvett "casual" stílus meghonosítása, a félig-meddig vállalkozás jellegű működés stb.
Első blikkre úgy tűnik, óriási esély van rá, hogy a 33. fordulóban az Inter elbukja első helyét a tabellán, hiszen a két üldözőre (Milan-Catania, Roma-Atalanta) könnyű meccs vár, Mourinhóék pedig Firenzébe utaznak. Igen ám, csakhogy a Fiorentinának a bajnokság már kevésbé…..
Már minden fordulónak komoly tétje van, nem kivétel a mostani sem, amikor ráadásul a táblázat minden fertályában komoly mozgolódás várható. Az Inter lesimázza a Bolognát, de a Roma megszenved Bariban, és a Milan is Szardínián. A Napoli a Lazio, a Samp a Chievo otthonában megy…..
Messin innen, Messin túl, újra nagyszitát lógatnak a mezőnybe és nyolc csapat egy időre befejezi a nemzetközi gyepek rombolását. Kellően éles az összes párharc ahhoz, hogy ne kelljen kényszeredett tolókázást néznünk egész este, egyedül talán a Standard Liége nyugalma…..
G_P_T 2010.03.18 21:13:50
@WallyB: Vesztett pontok tekintetében még a Chelsea az első. :)
Makacsul nem akar összébb rázódni a tabella eleje, bár ne elégedetlenkedjünk, hiszen már az is nagy dolog, hogy az Inter nem lépett meg annyi ponttal, amennyivel már a világ bármely egyetemére be lehet kerülni. Bár nem győznek a Kiemelten Ellenséges Területnek számító…..
G_P_T 2010.03.13 12:32:53
@WallyB: Quaresmával tegnap sztem semmi gond nem volt, amiért behozták, azt megvalósította: lendületet adott az addig a Mascara miatt óvatoskodó Maicon hiányában halovány szélső játéknak, több veszélyes akcióban benne volt és voltak jó beadásai. Maxi gólja egyértelműen Lúcióé, de inkább most betlizzen, mint kedden. A harmadik gólt pedig már kár bárkinek is a nyakába varrni (Muntarin kívül), akkor a védelem előtt egyetlen kpályás sem maradt már, csak Sneijder és RQ, róluk meg köztudott, mennyire hasznosak védekezésben.
G_P_T 2010.03.15 10:20:30
@sh4d0w: Egy hete nyilatkozta, hogy soha nem játszana a Milanban. :)
G_P_T 2010.03.15 10:41:48
@Hispan07: Nem mindenkiből lesz Vieri, vagy Ronaldo, hogy az anyját is eladja jó pénzért (utóbbinál néhány Big Mac is megteszi).
Nagyon fontos fordulók következnek a Serie A-ban, nem is igazán a meccsek rangja, mint inkább a tabella élének kiegyensúlyozottsága miatt. A Milan szinte, a Roma teljesen kiesett, az Inter viszont életben maradhat Európában, így a négy, illetve öt pont távolságból érkező…..
Öt pontra feljön a Roma az Interre, azaz leszögezhetjük, hogy a Ranieri-féle feltámadás nem csak a BL-helyek megszerzésére korlátozódik, a rómaiakkal már komolyan számolnia kell Mourinhóéknak, akik az elmúlt öt meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni. A Juventus a hét közben…..
G_P_T 2010.02.20 21:45:37
@zsakfos : Tavaly vészhelyzetben Cambiasso játszott bekket, mint ahogy most is.
Tovább nő a különbség az Inter és a Milan között, és az élmezőny is tömörebb lesz a hétvégi olasz forduló után. A nagyok fél szeme már a nemzetközi kupameccseken csüng, senki nem fogja megszórni ellenfelét, sőt az élmezőnyben alig lesz, aki nyerni tud. Az Inter és a…..
Tudta az ember, persze, nem lepődhetett meg, de azért valahol sokkoló volt látni a Serie A 21. fordulójának hentelős horrofilmre emlékeztető végkifejletét, és még ennél is nagyobbat üt a következtetést, amit levonhat. Egy csapat van az országban, meg néhány dublőr, akikre…..
G_P_T 2010.01.28 23:14:26
@daneeka: Manuel Fernandes érkezésével sztem a Ledesma téma megy vissza a fiókba.

@Great Cornholio: Sokat én sem láttam játszani, 24 éves, vmi 6-7-szeres portugál válogatott. Tavaly a sérüléséig alapember volt a Valenciában (legalábbis ezt írják...)
Az olasz bajnokság izgalmas tavasza múlik a 21. forduló rangadóján, ami történetesen a Derby della Madonnina 273. kiadása is lesz: ha az Inter begyűri a Milant, valószínűleg az utóbbi évekhez hasonlóan csak az ezüstért megy a tülekedés a hátralevő fordulókban. Viszont ha a…..
G_P_T 2010.01.25 10:05:09
@Zsoca87: A Gazzetta videóbíró rovata szerint:
- Maicon kezezése befújható tizi volt
- A túloldalon Pandev lerántása is
- Ambrosini elérte Lucio lábát
- Sneijder piros lapja egyértelműen túlzás
- Lucio kezezése nem volt tizi

www.gazzetta.it/Calcio/25-01-2010/rocchi-due-rigori-602766739797.shtml