Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balance Of Power

0 bejegyzést írt és 3786 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ókori/középkori bibliai/történelmi eposzok impozáns múlttal bírnak hazánkban, és sok esetben még szükségtelen is volt bármit babrálni az eredeti hangsávon: Ridley Scott elsője, a Gladiátor feliratosan vált az egyik legnézettebb filmmé Magyarországon, a Mennyei királyság…..
Balance Of Power 2014.12.16 11:01:38
@Zalaba_Ferenc: Miért, Sigourney sem forgathatott túl sokat, sminkeléssel együtt max. 2 nap on the set.

Mendelsohn karaktere igazi féreg és a hang is baromi jó hozzá. Utána esett le, hogy nemrég láttam Vida Pétert színházban, komikus darabban, de ennek alapján intrikusnak is jó lehet. Kicsit Mendelsohn el is lopja a showt amúgy :)
Bejött a magyaroknak a Sin City 2005-ben. Ebben talán közrejátszott, hogy szinkronizált volt, és ez akkortájt még meglepő húzásnak számított, hisz nem csak a 18-as korhatártól és a forgalmazó SPI módszereitől volt idegen a magyar hangsáv. Nem olyan időket élünk, mikor egy…..
Balance Of Power 2014.08.21 12:56:37
@tom991: Játszik, én is láttam egy fél éve, de kis szerepeket és azt se sokat. A szinkronmunka meg nagyon intenzív, lehet hogy egybe 12 órákat már nem tud vállalni.

Mindenesetre az első rész újranézős lesz felkészülésként.
Van ember, akinek be kellene mutatni eme filmet? Egy időben rogyásig adták a csatornák, viszont idén nem adta le egyik sem, úgyhogy gyorsan előszedtem a DVD-t, hogy nosztalgiázzak egy kicsit. S minthogy gyertyaszentelő kapcsán írtam az Idétlen Időkigről, gondoltam, nem hagyhatok ki egy ilyen…..
Balance Of Power 2014.04.21 14:16:22
@Editor Bob: Sztankay rengeteg extra dolgot tesz bele, amik az eredetiben nincsenek benne, horkantasok, egyéb hülyeségek, talán mondatok is. Ettől is vicces, de az élethelyzet az tipikusan francia (es színpadi)
aeon flux noé: a magyar szinkron 2014.03.22 11:03:00
A csütörtökön világpremierként érkező Noéban minden megvan, ami a magyar nézőt megtekintésre ingerelheti: közismert történet, népszerű főszereplő, látvány, térhatás, nagyszabásúság... és szinkron. Russell Crowe – Kőszegi Ákos. Túl sok gondolkodást nem…..
Időnként felröppen a hír, bizony hazánk oly szívesen rendezne olimpiát, belépve ezzel egy olyan klubba, melynek Peking (16,5 millió lakos), London (12,6 millió lakos), Tokió (34,5 millió lakos) meg Rio de Janeiro (12,7 millió lakos) a tagjai. Oké, ott volt Athén is a maga 3,5…..
Balance Of Power 2014.03.04 21:31:09
@MolnarErik: Zseni a srác, a többi hozzászólása is, igazán felfedhetné magát - csak nem Modor Tibi az vajon? Szívesen olvasnék wmiki és Stefánia kisasszony paródiákat is
Modorosblog Vannak még emberek... 2014.03.01 13:56:07
Újabb lista, egyszerűen imádjuk őket: ilyen még úgyse volt. Nyelvésznek és Atlétásnak köszönöm szépen.   // //   Aki szerint külföldre menni egyfajta kudarc, nem pedig a globális világ csodás lehetőségeinek kihasználása Akik (férfiként) növesztik a…..
George Clooney jó sok neves partnert állított hadrendbe ötödik rendezéséhez, és ez a sztárparádé már túl nagynak bizonyult ahhoz, hogy megússza szinkron nélkül a Műkincsvadászok. És egy ilyen sztárparádé ugyanúgy lehet sima ügy a szinkronrendezőnek, mint amennyire komoly…..
Balance Of Power 2014.02.19 20:58:19
Jakab Csaba azért érdekes, mert amennyire hallottam eddig francia (akcentusú) karakterek hangjaként, ő tényleg kiválóan beszéli a nyelvet, vagy annyira meggyőzően játssza ezt el, de a Wall Streetben is tökéletesen hoztaa raccsolást. De úgy látom, itt is egy francia karaktert kapott.

@iopi: Ha már Szabó-Sopos visszatért a színpadra is, igazán szinkronizálhatna néha, legalább Clooneyt. Ezeket a moziszinkronokat azért igényesen megcsinálják mindig. Mondjuk Eprest ugyanúgy meg lehet unni, mint Kőszegit, de aztán mindig kiderül, hogy kurva jól megoldják a feladatokat.
Hétfőn Deep Purple-koncert lesz a Budapest Sportarénában. A koncertre már lényegében az összes jegy elkelt, szóval a tavalyi fezenes bulijuk után ismét telt ház előtt lép fel itthon a legendás angol rockzenekar. A koncert apropóján beszélgettünk egy kicsit telefonon Ian Gillan…..
Balance Of Power 2014.02.16 15:31:30
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Miért pont 1980 óta? A Purple 77-ben oszlott fel. Vagy a szólóprojekteket is beleértetted?
Az Alföldi Róbert által rendezett István a király pénteki bemutatója ismét alkalmat adott arra, hogy szembesüljünk az ország végletes megosztottságával. Az ellentüntetők kórusban buziztak, a liberálisok szörnyűlködtek, az indexesek meg készíthettek egy újabb videót, amin…..
Balance Of Power 2013.09.02 19:54:02
@Baldvogel:
"Most egy világ fog összeomlani benned, de elárulok valamit: István és Koppány nem is énekelve beszélt egymással, és főleg nem modern magyar nyelven. Szóval így hamisíccsa a történelmet az István, a király. De már Alföldi előttről."

Best komment a témában evör :)))))
Gyerekkorunk kedvenc bunyósa nem csak az önéletrajzi kötetét dedikálgatta az elmúlt években, de 2010-ben leforgatott egy főcsőzkézős-nyomozgatós tévésorozatot, az I delitti del cuocót is, amit a büntető Nincs kettő séf nélkül címmel (kényszeres szóviccelő…..
Balance Of Power 2013.03.04 19:17:01
@én már a fény gyermeke vagyok: Igen, igen, a régi Csöpi-gyerekek is kimondottan irritálóak. Ami miatt ezek a filmek jók, az a korrajz és az óriási színészek, akik amúgy kikapcsolódásnak foghatták fel a nyári forgatásokat.

Papp János mondjuk jó választás.
Nem is tudom, hol kezdjem ezt a posztot. Lehet, egyéni szoc. probléma az, amiről itten szó van, de nem bírom magamban tartani, már majdnem teleüvöltöttem vele a szerkesztőséget, a rovatvezetőm, meglátva dühtől vöröslő fejemet, idejött, megsimogatta, és azt mondta, írjam ki…..
Balance Of Power 2013.01.17 16:45:17
@strangers:
"Tapasztalatból tudom, hogy nem a zenészek szoktak ingyen jegyért kuncsorogni."

Mégis megtette, aztán amikor nem kapott, megsértődött. De ez nem is gond, viszont a poszttal egy dolgot tuti elért: most már soha senkitől nem fog többet jegyet kapni. Biztos megérte.

"Ott a szakmának kellene lennie, nyugaton anyagilag támogatják a szakmai fejlődést, adóból jóvá irhatja ,kedvezményeket kap, meghívják stb. Itt ilyen csak a 80-as években volt."

Érdekes, eddig azt mesélték mindig a zenészek, hogy milyen szar volt, három T, ORI vizsga, sanzonbizottság, cenzúra és társai.
Egyelőre még távolinak tűnik a döntés, a szerdai sajtóhírekben mégis felmerült a 13. havi nyugdíj újbóli bevezetésének ötlete, amely szerint kormányzati berkekben nemcsak játszanak a gondolattal, hanem háttérszámításokat is végeznek. Az intézkedés költsége éves szinten…..
Balance Of Power 2013.01.10 15:40:08
@Szevasztok: Mentségükre szolgáljon, hogy ez nem tudatos.
Balance Of Power 2013.01.10 15:47:12
@Ianas: Annak idején fiatalok voltak, tele volt a hócipőjük a rendszerrel, hőbörögtek, lázadtak. És bejutottak. Aztán rájöttek, hogy fűtenek, kényelmes a bársonyszék és jól lehet keresni. Érdemes figyelni, hogy tokásodtak szépen fokozatosan. A 48-asok is úgy kezdték, hogy jól bebasztak és elindultak hőbörögni. Csak akkor kicsit szigorúbb volt a rendszer, de sok akkori hőbörgőből ugyanúgy tokás képviselő lett a kiegyezés után. És így tovább, tele van példákkal a történelem.

Talán még mi se tennénk másképp. Valahogy meg kell élni.

A gond az, hogy mindez közpénzből megy és a mi bőrünkre. És hogy az emberek memóriája négy évig terjed. Végülis... a macskáé meg állítólag két hétig.
Balance Of Power 2013.01.10 17:00:30
@Dexter...: Viszont SEMMILYEN hatalom nem szereti őket. Nixon is szétverette őket és az NSZK-ban is kaptak a gumibottal rendesen. Pedig a legkomolyabb demokráciákról beszélünk.

@Anyád, a szúnyogok!!!: Na de sem Nyugat-Románia, sem Nyugat-Magyarország nem létezett :)) A nyugatnémetek egy jelentős része viszont már bánja az egészet.
Mi a frászt csinálnak a férfiak karácsony előtt? Mit? Mert ajándékot nem vesznek nekünk, az sima ügy, holott olyan apróságokat, semmi csekélységeket kértünk volna, mint egy-két ujjbegynyi brill, meg ilyenek, aztán mégis mindig edényfogó kesztyű lesz belőle, mire a fa alá ér.…..
Balance Of Power 2012.12.24 23:30:23
@pch: Miért takarított a párod kétszer?

Amúgy a posztoló valszeg arra akart utalni, hogy a férfiak basznak az egészre - ami az esetek jelentős részében igaz is. De legalábbis sokkal kevésbé veszik komolyan az egész vendégséges, előkészülős cirkuszt, vendéglátó stressz sem jellemzi őket. Nem ízlik Mari néninek a töltöttkáposzta? Gizikéék kislányának nem tetszik az ajándék? Hát nem leszarom?
Ha egy külföldi ma Magyarországra téved, és elkezdi olvasni a köztévéről szóló blogokat-cikkeket, akkor a következő tézisek alakulnak ki benne: 1. A köztévé nézettsége a béka segge alatt van, alig nézi valaki - ezt mutatják a különböző felmérések 2. A köztévé éjjel…..
Balance Of Power 2012.11.03 14:17:58
@lujo22: Én abból indulok ki, hogy a média alapvető, egyik legfontosabb funkciója, amióta létezik, hogy hazudjon, csúsztasson, manipuláljon. A BBC elfogulatlansága is inkább az angol távolságtartással és ridegséggel magyarázható. Másfelől: KIVEL lehetne politikailag elfogulatlan közmédiát csinálni? Merthogy Magyarországon nem létezik olyan médiamunkás, aki elfogulatlan lenne, de szívesen olvasnék neveket, hátha rosszul tudom.

Azoknak persze igazuk van, akik felháborodnak azon, hogy közpénzen hazudoznak, de ugye pont azok szoktak felháborodni azokon a felvetéseken is, hogy semmilyen politikai tömörülés vagy párt ne kapjon állami támogatást. Ezt kissé ellentmondásosnak érzem.
Balance Of Power 2012.11.03 14:45:18
@bulista: Sosem értettem, miért jó a közszférában tevékenykedni és négy évente rettegni, hogy akkor most kirúgnak-e vagy nem. Eleve teljesen mentes minden professzionalizmustól az egész - ha én egy kurva jó szerkesztő vagy operatőr vagyok, nem kurvára mindegy, hogy kire szavaztam?

Médiás ismerősöm mesélte pár éve, hogy amit az RTL meg a TV2 2-300-as gárdával megcsinál (és még itt is voltak leépítések, többször is!), ahhoz az MTV-nél 5000 ember kell. Ez tényleg nonszensz. Ugyanakkor a múltkor amikor kirúgtak pár embert, ment a cirkusz meg az éhségsztrájk.
Balance Of Power 2012.11.03 15:39:10
@szobatars: Hát ha egyszer nem bírták... :)
"Ugyan már! Nekünk úgysem lesz nyugdíjuk." Vetetted már oda társaságban a fenti mondatot? Mintegy félvállról, lazán? Miközben nem látszik, hogy valóban készülődnél az öngondoskodásra? Gratulálok, akkor te vagy az állampolgári megfelelője azoknak a politikusoknak, akik…..
Balance Of Power 2012.06.15 10:10:46
@bm613: És mit csinált 48 évig? Dolgozott egy kicsit még? Kertészkedett? Nem unta magát halálra?

@Bandibacsi34: Abortusz ugyan volt, igen, de tervezett fogamzásgátlás nem. Az ugyanis összefügg a jóléti állam, jól akarjuk érezni magunkat gyerekvállalás nélkül, "kitomboljuk magunkat" stb. Az abortusz meg a "becsúszott" terhesség megszüntetésére szolgált előtte x száz évig.
Balance Of Power 2012.06.15 10:13:04
@Bandibacsi34: "1919.-ben is sokaknak lenullazodott a nyugdijalapja, 1945.-ben detto."

Ma mi a biztos öngondoskodás? CHF-számlán gyűjteni a lóvét? Elásott aranyrudak? Ingatlanok? Föld?
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
Balance Of Power 2012.06.11 15:44:42
@petrice: Meg pizzává.

@Ernoke: Hát akkor nem lesz könnyű dolgod, tekintve hogy a férfiak 99%-a 25 felett puhos. Sörhasa még annak is van, aki amúgy kigyúrt. Mások meg úgy néznek ki, mint az etióp kisfiú szegény. A sörhas ma státusszimbólum. A másik fele meg seggre hízik.
Balance Of Power 2012.06.11 15:50:07
@Balance Of Power: Egyébként a férfi puhosság nagy előnye a nők számára pont az, hogy nem nagyon fogja tőle elszeretni senki.
Másfelől viszont érdekes, hogy néha milyen jósvádájú fickókat látok milyen rusnya nőkkel.
Balance Of Power 2012.06.11 16:32:00
@Ernoke: Végülis mindegy, minek hívjuk, ha a sörtől van meg a leírt életstílustól.

@lárvalányhaj: Nem feltétlenül. Lehet jó arc és ambíciózus is. Már a haverok szerint, dehát mégiscsak az ő véleményük az ami fontos.
Miközben Orbán Viktor azon gondolkozik, hogy jó-e a kérdés, amit a köztévé riportere feltesz neki, mások pedig már azon, hogy mennyi köze van vajon a valóságnak ahhoz, amit a miniszterelnök lát, aközben a magyar fiatalok fele, az összes magyar ötöde tervezi külföldön további…..
Balance Of Power 2012.06.05 09:21:01
@Makkasz: Elég régóta sejthető, hogy a mi generációnk (30+) úgy ahogy van, elfelejtheti a nyugdíjat. Kis túlzással, teljesen mindegy, hogy ellopják-e vagy nem. A jövőt ennek tudatában érdemes tervezni. Mindazonáltal sajnálom, hogy félned kell.

@Andriana44: Ez tényleg ideális, tök jó ha így van, kár hogy nehezen hihető. Mert az angolok ugyanúgy fúrják egymást munkahelyen, mint bárki más. "Jár" az udvariasság, persze, de közben jól hátbadöfnek. Akikkel én dolgoztam együtt (vezetők), ugyanúgy 24/7-ben hajtották a bizniszt (vonaton, reptéren is) mint itthon és ugyanolyan arányban voltak jófejek és rosszfejek, mint bárhol máshol a világon. Az igaz persze, hogy augusztusban és dec.16.-jan.15 között általában nyomuk veszett.
Balance Of Power 2012.06.05 09:40:43
@Pop40: Orbánék faszok voltak ellenzékben, úgy viselkedtek mint a durcás ovisok, de ettől függetlenül manapság Mesterházy mondja (nem egyszer szó szerint) ugyanazt, mint ők 4-5 évvel ezelőtt. Még zemberekezik is. Ezek szerepek és most az MSZP játssza a durcás ovist. Ennyi. Kurva nagy közhely, de a valódi zembereket mindegyik leszarja, miután azok leadták a voksukat.
Balance Of Power 2012.06.05 15:35:41
@Andriana44: Pasik között egy nő? Mindjárt más :) De ez tényleg nem feltétlenül Mo. vs. nyugat kérdés, mert mindenképpen jól élt.

Mondjuk én a munka miatti rinyálást sose szerettem semmilyen szinten, mert tapasztalatom szerint mindig azok sírnak a leghangosabban, akik relatíve szabadok, tehát nem "blokkolnak".
Orbán Viktor a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülésén arról beszélt, hogy meg kellene szüntetni 2013-ban és 2014-ben a pártok állami támogatását, írta információira hivatkozva az Origo. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője megerősítette, hogy Orbán…..
Balance Of Power 2012.05.18 14:39:48
@Stabilo: Ja, ma reggel volt Szekeres a gonosz közrádióban a mégnemprogramdemárvitairat kapcsán, de a héten Mesterházy is mondta ugyanott az okosságot :))) Annyira, de annyira vicces, tragikomikus, hogy szó szerint ugyanazt mondják mint Orbánék 3-4 éve (zemberek stb).
ProgBlog Népakarat 2012.05.16 22:44:00
„…lisztet, sajtot, sárgaszínű mézet vegyitett bepramnoszi borba; de ádáz mérgét is bekeverte,hogy honi földjüket ők attól leigázva feledjék.És miután odaadta, kiitták, nyomban utánavesszővel megcsapta s az ólba terelte be őket.”Homérosz: Odüsszeia, X. ének…..
Magyarországon 2011 decemberétől 150.000 forintba vagy elzárásba kerül az életvitelszerű tartózkodás közterületen. Az utcán alvást köztudottan azért választják az emberek, mert az kényelmes, meleg és biztonságos, és amúgy is lenne bőven lehetőségük máshova menni. Ahogy…..
Matolcsy György szerdán bejelentette azokat az új adóváltoztatásokat, amelyekről már korábban is rengeteg információ szivárgott ki. A telefonadó, a tranzakciós adó, és a kibővített társasági adó talán elnyerte végleges formáját. Megmutatjuk, miként is valósulnak meg az új…..
Balance Of Power 2012.05.11 14:09:21
@Arrius (ex-Nathan D'Xantine): "Ennek analógiájára lehetséges, hogy I.Orbán párszáz év múlva népmesei hős lesz. Ki tudhatja?"

Nyeh, nekem is eszembe jutott a párhuzam, pláne hogy bármibe lefogadom, hogy a maga idejében Mátyást utálták mint a szart :)) A propaganda meg gyártott egy legendát az igazságosságáról meg hogy álruhában járt.

@Lacdelo: Ez máséval a csalánt, már bocs. Honnan tudod, hogy milyen kiadásai vannak egy 800-at keresőnek?