Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ingyenebéd

27 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ingyenebéd LufiSound 2009.07.20 11:36:15
Baranyi LászlóHa valakinek el akarod magyarázni, hogy mi az a gazdasági lufi, akkor csak emlegesd az idei Balaton Sound-ot. A fesztivál előtt még szép haszonnal lehetett túladni a jegyeken, de a helyszínen kiderült, hogy nagy a kínálat, amit addig senki sem tudott, így aztán porba…..
Veress Gábor  …olvasom a Origón. Oda is kattintok, és rögtön melegség önti el a szívemet. Végre valakinek kis hazánkban is eszébe jutott, hogy talán a jónépnek is érteni kellene, hogy mi is ez a válság, miért van, és miért lesz ezért nekem, Mezei Gézának, rosszabb.…..
Vajon mi hozza Magyarországra a filmkészítő producereket: a Magyar Állam által felajánlott 20 százalékos adókedvezmény vagy a Magyar Állam által Návai Anikónak felajánlott 200 millió forint?Áprilisban például Los Angeles-i bemutatkozó eseményt tartott a közalapítvány, ami…..
Szeberényi   A lakáshitel-támogatás megszűntetésének hatása az ingatlanpiacra Az elmúlt hetekben több cikk is boncolgatta, hogy milyen durván betesz az állami lakáshitel-támogatás az ingatlanpiacnak (például itt és itt). Bár az intézkedés nyilván nem segít a recesszió…..
A Szabadlovas Közgazdász Egylet következő szakmai és közösségi rendezvényén a legutóbb sikeresen debütált formát követve 3 kiselőadás mutat be egy-egy érdekes témát röviden, majd kötetlen beszélgetésbe fordulunk be, vagy át.A három előadás:Fazekas Gábor, a CIB Treasury…..
Egyesületünk tagjai az MR1 műsorában hallhatóak ezen a héten, a két eddigi adás meghallgatható az alábbi linkeken (30. perctől):09. 04. 15. Szerda09. 04. 16. Csütörtök09. 04. 17. PéntekPénteken az egyesület tevékenységéről is szó volt a műsorban...
ingyenebéd Pirates of the Future 2009.04.17 17:55:00
Baranyi LászlóAki olvasott már Asterix képregényt vagy látott ilyen témájú filmet, mulatságosnak is tarthatná az ókori kalózokat, de a kép egészen más. A történetről csak annyit, hogy a nagy mediterrán tengeri hatalmak szétesésével (Karthágó pl.) nem maradt erős flotta a…..
A pénzelmélet klasszikus elmélete és szabad gazdaságokra alkalmazott változata szerint az euró és a forint nem fér meg sokáig egy gazdaságban.Greshem klasszikus törvénye akkor működik, ha az uralkodó kényszeríteni tudja az embereket, hogy a rossz pénzt használják. A rossz pénzt…..
Újabb szabadlovas cikk a komment.hu oldalán: Biankó billiók.Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága szokatlan egységben támogatta Molnár Csaba energetikáért felelős miniszter előterjesztését a paksi atomerőmű területén létesítendő új blokk(ok), vagyis…..
A magyar székhelyű olajcég menedzsmentje tavaly kurucosan kihúzott vagy 26 ezer forintot értékpapíronként minden kisrészvényes zsebéből, amikor kilobbizta, hogy az OMV ne vásárolhassa fel 32 ezer forintos árfolyamon a céget. Múlt hétfőn derült ki, hogy az OMV által…..
Szabadlovas cikk az indexen:Az árfolyamozgás még a hírhedt napon, október 9-én sem tért el durván a régiós vetélytársaktól, hosszabb távon pedig szinte kéz a kézben mozgott az OTP és az Erste vagy a Raiffeisen papírok árfolyama. Legfeljebb azokat károsíthatta meg Soros…..
via eltecon - marginal revolution..
Szabadlovas jegyzet az indexen:Márciusban várhatóan a parlament elé kerül az a törvénymódosító javasalat, [1] amely a bankok egyoldalú szerződésmódosításainak sok éve húzódó problémáit kívánja rendezni. Az indítvány legfontosabb pontjai: a bankok határozzák meg előre,…..
Pete Péter a reformpolitikákkal kapcsolatban Robert H. Bates és Anne O. Kruger kutatásait idézi.„Nem meglepő az a következtetés, hogy reformokat kizárólag akkor kezdeményeznek, amikor egy ország komoly gazdasági nehézségekkel néz szembe….A leggyakrabban akut külső…..
Több mint ngyenebéd:akik lecserélik öreg autójukat, 300-750 ezer forint közötti összeget kaphatnak az államtól. A pénzügyminisztérium nem kommenálta a lap értesüléseit, amely úgy tudja, 300 000 és 750 000 forint között lehet a támogatás. A Gémosz, a Magyar…..
Az Energia Klub és a Merlin Energia tisztelettel meghívja Önt beszélgetéssorozatára. A sorozat második alkalmával „Lehet-e versenyképes az atomenergia?” címmel arról beszélgetnek meghívott szakértőink, hogy milyen pénzügyi és gazdasági vonatkozásai vannak az…..
w Lagzi Lajcsival 2009.03.10 06:30:00
Antall József szelleme, mint Boross Pétertől megtudtuk, perben-haragban áll Bokros Lajossal. Bokros EP-, illetve miniszterelnöki jelölése, egyáltalán a felléptetése MDF-színekben ezért állítólag hiba, sőt gyalázat. De miért is? Mindenekelőtt: szellemek nem szavazhatnak. Antallé…..
A háziorvosok után a járóbeteg-szakrendelők is több pénzt szeretnének, "mivel a vizitdíj eltörlését ők is megszenvedték". A március 9-i népszavazás után azonban nem álltak egyből sorba, sőt Székely Tamástól várták azt, hogy a családorvosok után…..
ingyenebéd 2009.03.11 17:20:44
Örülhet az adófizető, mert Molnár Csaba Audija nem 800, hanem csak 400 ezer forintjába kerül. Fantasztikus. Eközben a miniszterelnök sajtótájékoztaton oktatja ki a 800 ezer forintot firtató újságírót. A miniszter autójának van egy másik olvasata is. Felmerül a kérdés,…..
Az elmúlt napokban (órákban) megtudhattuk, hogy igazából halvány sejtelme sincs senkinek, mennyi időre elegendő a gáztartalékunk. A rendkívüli helyzet, illetve a gyenge felkészültség miatt nagyon sok a bizonytalansági tényező, mi azért mégis elkezdtünk számolni. Kezdjük az…..
Kerek egy hónappal ezelőtt került fel az első bejegyzés az Eltecon blogra. Azóta napi átlagban nyolcvan látogató mindösszesen hét és félezer oldalt töltött le róla. Kezdetnek nem rossz, mi bíztatónak találjuk...
ingyenebéd 2009.03.08 23:18:23
ingyenebéd 2009.03.09 22:24:23
A bíróság elrendelte, hogy rendőri közreműködéssel induljon végrehajtás a Magyar Államkincstár ellen, amely már több mint egy éve nem tesz eleget egy jogerős végzésnek. A végrehajtó várhatóan szerdán délelőtt keresi fel a kincstárat a rendőrök társaságában. Az állami…..
Sajnos, már alig kapjuk fel a fejünket a legújabb Hócipő-ügyre. A legfrissebb hír szerint a Szociális minisztérium 2008-ban 3 millió forintot adott a Hócipőnek, hogy "a 100. nőnap alkalmából emlékező cikket jelentessen meg". Egy darab cikket. 3 millióért. Vajon…..
Muraközy Balázs 2006-ban arról írt az Ingyenebéden (és a Narancsban), hogy messze még a forint-lejtő alja.Azt sejthetjük tehát, hogy a forint gyengülésének közvetlen oka a magyar értékpapírok keresletének csökkenése. Ezt a gyanút megerősítik az állampapírok piacán…..