Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ethereal

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jocó két hete arra lett figyelmes, hogy az addigi 8 megás internete szerény 2 megával suhan. Az ügyfélszolgálat némi mellébeszélés után csomagváltást javasolt. Felélte volna az Externet az ADSL-sávszélességét, azaz túl sok a felhasználó vagy a gonosz manó vitte el?…..
Ethereal 2007.11.29 12:58:40
Úgy érzem, páran itt tévedésben vannak bizonyos dolgokkal kapcsolatban - jelesül azt hiszik, hogy a központra pontosan annyi felhasználó van bekötve, amennyit minden körülmények között ki tud szolgálni.
Van ugye mondjuk egy tékomos központnak valamekkora maximális sávszélessége, és van az a sávszélesség, amit a júzereknek összesen kiosztottak. A kettő aránya (úgy rémlik) 1:1-től 1:10-ig szokott lenni, ez az ún. oversubscription ratio, magyarul talán túlméretezési tényező.
Hogy miért teszik (tehetik) meg ezt? Mert egyrészt a maximális sávszélesség nincs garantálva a szerződésben, csak egy minimális. Másrészt pedig valószínűleg a minimális sávszélhez képest is túlméretezés van. Vannak ugyanis "zseniális" tömegkiszolgálási modellek, valószínűségi eloszlások, stb., amik kiadják, hogy mekkora túlméretezés fogadható még el úgy, hogy a felhasználók x%-a megkapja a minimumot. Persze a modell nem biztos, hogy bejön, akkor jön a szívás, perelés, szolgáltató anyázása. :) De arra "nyugodtan" számíthattok, hogy a szolgáltató a minimumot mindig fogja tudni nyújtani, mert a hálózatot úgy méretezte, hogy ennek a kötelezettségének 1-hez közeli eséllyel eleget tudjon tenni (kivéve vodkafon, ami soha nem működik :)).
Persze, az ügyfél számára ez tömény szívás, a netszolgáltató számára viszont az erőforrásainak hatékony kihasználása. Szar az élet, a világ sajna így működik. :(
A Tutifuvarral, meg Giannival úgy globál nem volt nekünk semmi bajunk eddig, arról igazán nem tehetnek, ha egy fődparaszt (igen, így) gyökér ül be a kocsiba, akit ma éppen Zsöcinek hívtak, és az egyik kérdés előtt kellemesen elcigányozza magát, mert hát ezt Miskolcon biztos lehet…..
Ethereal 2007.09.01 20:51:56
"De ez abszolút nicns így." - de bizony így van. A legjobb példák erre genetikus barátunk, wosaba megnyilatkozásai. Őszerinte genetikai okok miatt tart ott a cigányság, ahol. Nem is olyan régen hallottam egy ismertebb embertől is egy hasonló okfejtést, csak az egy másik embercsoportra vonatkozott. De ugyanilyen jó példa imperial eképpen: "A cigányok mikor lesznek olyan toleránsak, hogy nem lopnak el minden mozdíthatót azoktól, akiknek a pénzéből kapják a segélyt?" összefoglalt magvas gondolatmenete. Szó sincs arról, hogy ez egy "liberális álomkép" volna.
Hogy a játékos úgy döntött, nem cigányt kérdez meg, szíve joga, sőt, statisztikailag nézve valószínűleg igaza is van. De hogy ezt ki is fejti a tévében, hát eléggé egyszerű és kulturálatlan gondolkodásmódra vall.

"Amelyik cigány csak anynit teljesít mint egy magyar, azt máris fölkarolja a környezete." - bár így lenne... Mondd ezt annak a kisiskolásnak, akit cigánysága miatt diszkriminál a tanár! Persze, nem egy esetben bizonyultak problémásnak a cigány diákok szülei, de ez nem menti fel a diszkriminációt alkalmazó tanárokat. Örülök viszont, hogy a környezetedben felkarolják a teljesítő cigányokat. Nekem mások a tapasztalataim.

"Ebben az országban nem verik kollektíve őket, és nem üldözik őket." - a közelmúlt eseményei után lehet, hogy ez nem is olyan hosszú idő múlva teljesen máshogy alakul majd. Meg persze azért azt se higgyük, hogy a fizikailag nem manifesztálódó erőszak azt jelenti, hogy nincs is cigánygyűlölet...

"Olaszországban már törvényileg korlátozva vannak." - én nem tudom, hogy pontosan hogy gondolod ezt a korlátozást, nem ismerem az olasz helyzetet. Ha ez úgy néz ki, hogy a cigányt pontosan ugyanúgy kezelik, mint bármely más olasz állampolgárt, mélységesen egyetértek a szemlélettel. A cigányra is pontosan ugyanolyan szabályok vonatkozzanak, mint bármely más állampolgárra - ebben szerintem még egyet is értünk!

"Viszont az életben (példul a 4-6-oson) ha elkezdenek a randalírozni, akkor ki mer rájuk szólni??? Senki." - ezek szerint te továbbra is ott tartasz, hogy a 4-6 villamoson megjelenő, randalírozó cigányokat egy kalap alá veszed a (környezetedben is jelen levő) rendes cigányokkal. "Sajnos" (vagyis inkább természetszerűleg) a magyar nyelvben a "cigány" szó mindkét "típusra" vonatkozik. Ha nem akarod, hogy azt gondolják rólad, hogy kollektíve gyűlölöd a cigányokat, akkor szerintem igyekezz elkerülni ezt a csapdát!

"[...] a libsi minisztérium akarta megakadályozni" - annak a döntésnek tudtommal nem etnikai, hanem hatékonysági okai voltak, ezért az ebben a vitában teljességgel irreleváns (ha tévedtem, majd kijavítasz). A "libsi" szó használatán (illetve annak kerülésén) viszont el kéne gondolkodnod szerintem, ha nem akarod, hogy azt higgyék, gyűlölöd a zsidókat. Isten őrizz persze, hogy a liberális gondolkodásmód szeretetére, átvételére próbáljalak kényszeríteni! Azonban a "libsi" (lásd még más terminológiában "judeobolsevik") szó használata megint arra utal, hogy egy etnikai csoportot kollektíve gyűlölsz...
Szar. Szar az egész. Minden nő kurva. Lakik egy öreg fószer a házunkban, aki, ha teheti, mindig részegen tér haza, és akkor ilyesmiket szögez le nagyon határozottan a liftben. Hát én meg beültem az Esélyegyenlőség a hírek között című kerekasztal-beszélgetésre, és mivel nem…..
comment:com Távozz tőlem, tévé! 2007.03.30 17:03:00
Gyerünk, barátaim, tegyük a dolgunkat, ne várjuk, hogy a sült galamb a szánkba zuhanjon, irány bulizni vagy legalábbis a videotékába, mert ma igen ergya a tévékínálat. A földi csatornákon csak a Csináljuk a fesztivált! (m1 21:00) és a Bruce Willis főszereplésével készült…..