Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Czeróczki Zsuzsa

63 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az orchideák szinte minden háztartásban megtalálhatók. Szívesen ajándékozzuk őket impozáns virágaik miatt. Most a legnépszerűbb családról, a lepkeorchideákról lesz szó. Az orchideáim most kezdenek el nyílni A napfényes, világos helyeket kedveli Az ablakpárkányon érzik magukat a legjobban, de…..
Látványos és könnyen gondozható díszei az otthonunknak a lepkeorchideák. Hogy szépségüket megőrizzék időnként őket is át kell ültetni...
A tavasz a kertrendezés, a kertészkedés, a növénygondozás időszaka, hiszen ki ne szeretne valamilyen békés, szabad levegőn végezhető, pihentető hobbit, aminek ráadásul még kézzelfogható, netán ehető haszna is van.  A növények körüli sürgés-forgásnak sajnos szomorú aktualitása is van, a mostani…..
Most, hogy az otthonunkat már tökéletesen kitakarítottuk, tüchtig rendben állnak a szőnyegrojtok, kell egy kis kikapcsolódás. A kertészkedés tökéletes stresszoldó, ráadásul a végén saját paprikád és paradicsomod is lesz. A palántanevelés nagyon egyszerű, és gyerkőcökkel is nagyszerű időtöltés...
Végre itt a tavasz, kikerülhetnek a balkonládák. Hoztam pár tippet, hogyan varázsolj színeket az első tavaszi napokra..
Mikor lesz ez ilyen színű, mint a képen?! Van kék rózsa?! És rózsamag? A fenti fotón lévő növény nem létezik, mégis sok helyen lehet vásárolni a magjából. Kis utánajárással kideríthető, hogy nem fognak meztelen hölgyek csüngeni a teraszon. De könnyű bedőlni, ha van némi igazságalapja is a…..
A Pantone az ezredforduló óta minden évben megválasztja az év színét, 2020 a kobaltkék éve. A divaton, lakberendezésen át a design minden területén ez lesz a meghatározó. Megnyugtat, magabiztosságot sugall és kapcsolatot teremt. Így köszön vissza a kertből:    Kiegészítők Remekül kombinálható…..
Kényes téma, és túl keveset foglalkozunk vele, de a temetőkertészet is a kerttervezői feladatok közé tartozik. ..
Mit mikor lehet ültetni? Akkor most nyáron ne ültessek semmit? A tavaszi vagy az őszi telepítés a jobb?! Földlabdás, konténeres vagy szabadgyökerű?..
Az első hideg éjjelek igazi színpompával kápráztatnak el minket. Kihagyhatatlan élmény a színes avarban sétálni. A saját kertünkbe is érdemes az őszi színeket becsempészni. Kezdjük a legszebben színeződő őszi fákkal. ..
Ősszel a természet igazi színpompával nyűgöz minket. De tudod hogyan lesz a harsogó zöldből égő vörös, és vibráló sárga?!..
Kerti Tippek Tavaszi metszés 2019.03.22 09:10:00
Az első tavaszi napsugarak a kertbe csábítanak, itt az ideje a metszésnek. Sokszor kérdezitek, mit mikor és hogyan kell metszeni. Az alábbi  szabályok betartásával mindenkinek menni fog..
Minden évben történik mérgezéses eset amiatt, mert ezt a két növényt könnyű összekeverni. De van 3 lényeges különbség, ami segít eligazodni   medvehagyma     Czeróczki Zsuzsa..
Sakkozz mindennap! Parádés! 2019.03.07 02:06:09
Nagyon fog tetszeni ez ma nektek! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Czeróczki Zsuzsa 2019.03.10 09:07:21
Egy jó dolgot azért köszönhetünk a ValóVilág sorozatnak, ez pedig a Zamioculcas. Itt tűnt fel először ez a dekoratív szobanövény. Alacsony igényeit is bizonyítja, hogy még az ottlakók is életben tudták tartani :) Ergo Neked ez nem lesz probléma. Sőt, szaporítani is tudod!..
A nyár végi hűvösebb éjszakák beköszöntével az erdő furcsa hangokkal telik meg. Milyen állat adja ki pontosan, és miért? Milyen napszakban, és hol hallhatod? Biztonságos ez?!  fotó: innen Milyen állat hangja ez?! A gímszarvas bika udvarlását és erősfitogtatását különleges bőgő hanggal fejezi…..
A forró napok a cserépben, balkonládában élő virágainkat viselik meg leginkább. A napon akár 50-60°C fokosra is felmelegedhet a föld a sötétebb cserepekben, és ezt csak kevés növény bírja. Szerencsére vannak kifejezett túlélők erre a posztra, akik azt sem bánják, ha esetleg kimarad egy…..
Tudtad, hogy az árnyékliliom nem virágzik árnyékban?! Hogy a mocsári ciprust nem csak vizes élőhelyre ültetheted? Pedig a név alapján egyértelmű lenne.....
Éppen most kezdtek el virágozni a Rhododendronok. Sokan azt hiszik, hogy ezek a csodálatos örökzöld cserjék nem élnek meg nálunk, pedig csak megfelelő helyet kell keresnünk nekik! Pár egyszerű tanácsban összefoglalom a tudnivalókat Rhododendronok a kertészetünkben..
Hogyan csinálják a sztárok? Katalin hercegnő, Audrey Hepburn és Grace Kelly ismerték a helyes tartásra vonatkozó etikettet. Ha ezt a pár szabályt betartod, te is tündökölni fogsz. photo by CHRIS JACKSON/GETTY IMAGES; ERNST HAAS/GETTY IMAGES; GAMMA-RAPHO/GETTY IMAGES  1. Best Look Tudom, hogy…..
Kerti Tippek HYGGE az otthonodban 2018.02.14 19:37:34
A dán az egyik legboldogabb nemzet, mi a titkuk?! Nincs titkuk, a boldogsághoz vezető út a hygge. Elég nehéz lefordítani, vagy megmagyarázni, mert ez valójában egy életforma, amit az otthonod berendezésétől az emberi kapcsolatokig mindenre tudsz alkalmazni. Azok a pillanatok, amikért igazán érdemes…..
A kerttervezés célja, hogy az otthon melegét kivigyük a lakásból. Belső terekre alkalmazva pedig pont fordítva, a természetet szeretnénk behozni az otthonunkba. Röviden: "a kint legyen bent, a bent pedig kint"..
A Frangipáni a legkülönlegesebb esküvői virágok közé tartozik. A latin neve Plumeria, eredeti élőhelye Közép-Amerika és a Karib térség. Azon a területen a legkedveltebb esküvői virág, az örök szerelmet jelképezi. Csilla & István ..
Múlt hétvégén volt a barátnőm esküvője, a polgári szertartás szabadtéren volt. Természetesen esett... Eleinte picit pánikoltunk, de végül olyan hangulatot varázsolt a csöpögő eső, mintha egy klipben lettünk volna. Sajnos fotóink később lesznek, de addig is leírom a tapasztalataim, hogy Nektek már…..
Kerti Tippek 8 füves kerti tipp 2017.05.09 12:17:30
Mindenki szép zöld gyepre vágyik a kertjében. A  csodás angol kertek üdezöld pázsitja a legtöbbünk célja.  Van egy régi poén a kerttervezők között ezzel a kapcsolatban: "Az angolgyep titka a többszáz évi nyírás"..
Czeróczki Zsuzsa 2017.05.16 14:31:02
@HPEx20i16v: Amit eddig csinált az tökéletes! Ha sűrűbben nyírja a gyomnövények fokozatosan kipusztulnak. Ha öntözni is lehetne, tökéletes gyep lenne belőle. Ha a jövőben valamikor fogják öntözni, akkor kapjon majd egy kis tápanyag-utánpótlást is!
Örömteli kertészkedést kívánok!