Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kzolika

0 bejegyzést írt és 1063 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen a határátlépés, mik a követelmények, és mi várja a turistát az országban? Íme a saját tapasztalataink! A határ péntek délelőtt Ha megkérdeznék tőlem, hogy mennyivel bonyolultabb ma Horvátországba utazni, mint mondjuk két éve, akkor azt válaszolnám, hogy nem sokkal. Persze most némileg…..
Eltévedések, plusz kilométerek, tömeg, szállásmizéria, estére azonban minden jóra fordult, mert megérdemeltük! :-) A teljesen completto, azaz fullra feltöltött szálláson még majdnem mindenki aludt hajnali 5 órakor, amikor  elkezdtünk készülődni. Érzékeltük, hogy a Portugál Camino Costán, vagyis a…..
kzolika 2021.02.02 09:59:12
@Andrea az El Caminón: Esetleg az is megoldás lehet, hogy hajnal 5-ös indulás mellett nem 9 óra alatt vánszorog végig az ember 22 km-t. Azért találtam a blogra - több másik mellett -, mert a portugál út a tervem Portotol. De ha csak erre a blogra hagyatkoznék, biztos nem indulnék el.
Szerintem sok problémát megoldott volna, ha a felkészüles folyamatos és kondicionáló is lett volna. Nem gondolok sokra, hétvégén 20-30 km túrák a lakóhely közelében, azt egy délelőtt le lehet tudni, de én sokszor csinálok olyat is, hogy kimegyek Csobánka mellé a temetőhöz, onnan Pilis-tető Boldog Özséb kilátó és vissza. Ez épp 21 km, 3 óra alatt megvan. Mellette heti pár alkalom futás a Szigeten, amikor nincs virus helyzet, akkor rendszeres Kedd Esti Kutyagolo, meg Csütörtök Esti Csatangolo túrák vannak szervezetten, ahol akár választani lehet 5-10-20 km távok között. És akkor nem annyi maradna meg a blogbol, hogy jaj, de nehéz gyalogolni.
Mit pakoljunk a hátizsákba és mit hagyjunk ki belőle? Tippek, ötletek, dilemmák - főleg nőknek - grammonként adagolva... :-) Úgy gondoltam, hogy mivel nem ez az első utam az El Caminón, hipp-hopp összepakolom a hátizsákom, ez nekem már nem jelenthet gondot. Elég sok mindenem maradt viszonylag jó…..
kzolika 2021.02.01 22:34:27
@Andrea az El Caminón: "Éppen ezért tapasztalatból tudom, hogy egy fél liter víz nem elég az útra, mert sokszor kell 10-12 km-t is gyalogolni erdei ösvényeken, mezőkön át, ahol nincs vízvételi lehetőség, nem hogy becsöngetni valahova.... Arra nem elég fél liter víz, főleg a meleg napokon."
És a 10-12 km-es szakasz 2 végpontján nincs vízvételi lehetőség? Pl. Kinizsi 100-on az utolsó kitérő nélküli természetes vízvételi lehetőség 55-nél van Péliföldszentkereszten a Szent kút. Az ott vételezett vízzel akár végig is lehet menni. És ott a nem terepfutó, de haladós túrázok is még 7-8 órát úton vannak. Terepfutók is ultrákat képesek végigmenni 2*250 ml kulaccsal pár újratöltéssel.
A mostani ingatlanpiacon 30 millió Ft-ért sem kis kihívás élhető, gyufásdoboznál nagyobb méretű lakást találni, főleg Budapesten. Mi összegyűjtöttük a kínálatból a kedvenceinket, amelyek azonnal költözhetők vagy viszonylag kis ráfordítással kicsinosíthatók. Lássuk a legjobb 30 millió alatti…..
kzolika 2020.06.14 18:05:27
@232323: Nyirpalota út tizensok emelet, high life! Legalább egy 2,5x1,5-es erkély lenne hozzájuk! Ja, akkor plusz sok millió lenne...
Magyar válogatás a mai, az MTI Fotóarchívumából hoztam érdekes, máshol eddig még meg nem jelent képeket, mindet 1947-ből! 1947. január 1. A Nemzeti Segély segélyt, ágyneműt, ruházati cikkeket oszt a ferencvárosi Mária Valéria-telep lakói számára. MTI Fotó/MAFIRT: Szécsényi József. Nézzétek a…..
kzolika 2020.05.31 22:52:42
@Namely: Nekem az a furcsa, hogy januárban az álló alakon fekete-fehér fotón is jól kivehető rövidnadrág - póló barnaság nyomai vannak. Mintha nem sokkal előtte jött volna haza egy Karácsony-újévi thaiföldi útról.
Az úgy volt, hogy amikor még azt hittem, hogy terepfutó leszek, vettem egy Petzl Reaktik+ lámpát, ami engem tekintve a valóságban ugyan abszolút mértékben overkill, de engem ez semmilyen mértékben nem hátráltatott, hiszen én ott élem a legkevésbé az életem. Sokkal több időt töltök idebent az UTH, az…..
kzolika 2020.02.15 04:02:08
@Kilfish: Decathlon = sport Tesco. Nekem meg az a tapasztalatom, hogy igen, egyrészt a low budget megoldás a Deca, másrészt akik hordják, azok épp olyan lelkes amatőrök, mint a rajtuk lévő cucc a nagy márkák között. Én próbálom messzire kerülni a márkát és az abban feszítő embereket is.
kzolika 2020.02.15 04:20:20
@Zabalint: túrázás is jó példa. Vannak az "elit", korlátozott létszámú, regisztráció megnyitása után hamar megtelő események, vagy a nagyon nehezek. Ott mindenki "profi amatőr", rendszeres túrázó, évek alatt saját magára kialakított, bejáratott cuccban. És vannak az olyan helyi rendezvények, mint a Gerecse 50 és résztávjai. Igazi Tatabányai helyi túra, 8000 ember, abból 6000 birka, Fila táskával, meg társaival, de láttam már olyat is, aki nylonzacskóval gyalogolt. A ruházat is épp ennek megfelelő, Converse cipőtől a teremcipőn át a hétköznap is hordott sportcipőig minden előfordul. Ők inkább amolyan kirándulók, nem túrázók, az a jó, ha valamelyik rövidebb távon mennek. Páran az edzettseg hiánya ellenére nekimennek az 50-nek, valahogy leküzdik, de annyi. Na, ezek, ha ki akarnak nézni valahogy, akkor leginkább Decathlon bemutatót tartanak ruházatban. És úgy is viselkednek, ahogy várható azoktól, akik évente egyszer odacsöppennek egy ilyen eseményre, de amúgy nemhogy nem rendszeres túrázók, de kb nem is sportolnak. Én egyszerűen csak vadállat jelzővel illetem őket és minél messzebbre elkerülöm.
kzolika 2020.02.16 19:42:48
@rrroka: Én Szentlászló Trail-en nem fogok futni. :-) Vagyis oda neveztem, de inkább túrázok, szóval valami gyors gyaloglás - néha futás - szintidőn éppen belüli teljesítés lesz, hogy legyen ilyen érmem is. :-) Éppen ezért nem akartam elvenni az elit elöl a helyet és nem UTH-ra neveztem.
1866. Atlanta, Georgia röviddel az amerikai polgárháború vége után. A fűtőház romokban..
kzolika 2019.06.16 22:45:14
@molnibalage: Egy észak-amerikai (akár USA, akár Kanada) út egyik tapasztalata lehet az is, hogy 2 x 3-4-5 sáv mellett lakni nem feltétlenül jelenti azt, hogy szar helyen laksz.
Hogyan él egy dán család, miként telnek a hétköznapok? Mire érdemes figyelnünk, ha akár hosszabb távon, akár csak rövidebben beengednek minket az otthonukba? Kay írásából kiderül...
Tavaly is csináltam közvélemény-kutatást, kizárólag komoly, szakmai résztvevőkkel, idén is megkérdeztem a legjobb hazai séfeket, éttermeseket, szakembereket, mit várnak a piros kalauztól. Íme. És itt vannak közben a hivatalos végeredmények is!..
kzolika 2019.03.27 13:49:46
@Étteremkritikus: Téli szünet utáni hatalmas áremelés? Most mennyi? Mi szeptemberben voltunk, 2 főre 82 ezret fizettünk. Azt én már egy kicsit soknak éreztem.
2018. Május 18-19. Olympian Race 180km, Görögország, terep-aszfalt), 4500m szint, 26h 50m A cím kattintékony, bár index címoldalra sosem kerül ez a blog, lévén nincs rajta engedélyezve a reklám, és ez így is marad, ahogy a szponzoroktól is tartózkodom.  A kedvenc versenyemmel zárom az évi…..
kzolika 2019.01.12 11:04:37
@őze bálint: Sarus sved: akkor egyszer futott saruban, vagy tobb versenyen / mindig igy csinalja?
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
kzolika 2018.12.23 20:43:39
@quadcore: Westendbe jarsz es villamossal. Mi az, hogy nincs veluk kapcsolatod? Legalabb auto es melygarazs, ott kezdodik a kapcsolatok leepitese. Vasarlas meg minimum Ausztriaban.
Az egyik legmagasabb presztízsű hazai teljesítménytúrán, a Piros 85-ön jártunk, hogy ellenőrizzük, igaz-e a legenda. A legenda pedig úgy szól, hogy van egy teljesítménytúra, ami 88 km hosszú, 3200 méternyi összmagasságot kell felfelé kapaszkodni rajta, mindezt 22 óra alatt legyalogolni, és mégis…..
A címbeli idézet Arnold Palmer golfozótól származik - szelíden jelezve, hogy nincs ingyenebéd. Ha megvannak a biztos alapok, és nemcsak a karbantartásra / fenntartásra, hanem a fejlődésre is marad erő az edzésen, akkor a versenyeken már "csak" le kell adni az aznapra rendelt maximumot, és élvezni a…..
kzolika 2018.10.30 23:43:06
@őze bálint: Teljesitmenyturaban megcsinalta vajon magyar?
kzolika 2018.11.06 20:13:29
@őze bálint: A TC100-at. Bocs, nekem egyertelmu volt a kerdes, mert most olvastam a bejegyzest, es benne van, hogy 24 ora a szintido, hogy a teljesitmenyturazok is beerjenek. Jovore már nem, de 2020-ra betervezem.
Tudtátok, hogy hogyan hangzik a futó haiku? Hogy miért jó a termőtalaj a bogyiszlói paprikaföldeken? Hogy lényegesen megemelkedett az ultraelitben az esztéták száma? Hogy mi az hogy futó-levonulás? Hogy feltűnő gatyában könnyebben levadásznak egy versenyen? Hogy az ókori görögök mit tartottak a…..
(Az 1. rész itt. Bele se kezdjetek nélküle.) Szóval az idei Spartathlonon mindenki kinyitotta a maga különbejáratú kármentőjét. Bevackolt és onnan tartotta a frontot. Jómagam a zsinórban hatodik teljesítésért mentem, és csak a legelső (2013), spártai küszködéshez volt fogható - a végjáték…..
A Wizz újabb sunyi módosításával összevetve a Ryanair szigorítása szinte üdítőleg hat, pedig maga a változás kemény: vége a két ingyen kézipoggyász korszakának. De ezt tisztességesen bejelentették, az érvelésük is rendben van, novembertől érvényes csak, nem pedig azonnal,…..
A katalán nagyváros egyfelől egyike Európa legszebb és turisták által leginkább látogatott helyeinek, másrészt meglehetősen rossz a híre, hiszen rengeteg utcai bűncselekmény történik. Ami ellen a hatóságok sem sokat tesznek. A La Rambla a bűnözés egyik melegágya..
Hosszútáv blog Szabad-e szabadon? 2018.07.26 10:00:00
Ártatlan arccal futottam kifele a biai erdőből a munkanap megérdemelt zárásaként. Péntek volt, napszállta, hőguta, két kilométer a parkolóig, kb. tíz a lábamban. Egy utolsó emelkedő, egy hosszú egyenes. Ritka pillanat, szemből érkezett egy futó, bevártam, hogy köszönjek neki. Akkor realizáltam, hogy…..
  Kezdjük azzal, hogy én nem futok. Túrázom, teljesítménytúrázom. Így bizonyos futó szempontokat nyilván figyelmen kívül fogok hagyni. Annak, aki futó szemmel szeretné boncolgatni a cipőt tudom ajánlani a Run Repeat weboldal - egyébként hízelgő - értékelését. Amit…..
Újlipótvárosnak van egy saját édenkertje, egy külön kis szigete, a Szent István park, ahonnan kilátás nyílik a Dunára, a Margit-szigetre és a budai hegyekre is. Igazán kivételes miliő ez, sajátos hangulattal, amely az egész városban egyedinek számít – meg is kérik az árát itt a lakásoknak...
kzolika 2017.03.26 09:19:29
@P1sty: Kerekpar? Ha nem utnek el egy-egy jobb keznel, amit nem adnak meg, az ev nagy reszeben jol hasznalhato. És a mostani Bubik már tekeresi elmenyre is eleg jok (gyk. haladni is lehet veluk, nem csak tekerni), még sajat bicigli sem kell. A 75-os meg jo rahordojarat a 2, 4, 6 villamosra es az M3-ra, ha eltekintunk tole, hogy vannak neha furcsa utastarsak rajta, mert ellenort szokoevente latni rajta.
kzolika 2017.03.26 09:27:58
@P1sty: Spar a Csanady - Vaci sarkon, a Nyugatinal, Lidl majdnem a Nyugatinal a Bajcsyn? Odaig még el lehet menni.
Sokan úgy vélik, egy külföldi nyaralás/kirándulás komoly pénzösszeget igényel, holott ez sok esetben egyszerűen nem igaz. Most megmutatom, hogyan élvezheted az életet egy hétig a horvát tengerparton akár már 39 ezer forintért és ebben az összegben benne van a szállás,…..
Nem tudom, ki hogy van vele, de engem mindig érdekelt, mi van a háztartási gépek belsejében, melyik milyen elven működik. Legtöbbet a mosógépünkkel foglalkozom mostanában, a nagy kérdés ez: menjen, vagy maradjon. A cikkünket ez a kérdésfelvetés alapozta meg... Egy mérnök…..
Amikor női magazinokat lapozgatok,magával ragad a képi világ, és természetesen a sok gyönyörű ruha, táska, ékszer. Vágyom rájuk, és néha úgy érzem, hogy nem lehet teljes az életem egy Burberry trenchcoat nélkül. Rengetegen vagyunk ezzel így, és sajnos sok az olyan lány, nő,…..