Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laci

15 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben nagyon elhanyagoltam a blogot, ami persze nem azt jelenti hogy a gitárt is hagytam a sarokban porosodni. Az elmúlt egy (tan)évet a budapesti Rocksuliban töltöttem heti egy alkalommal és régóta terveztem, hogy megosztom a tapasztalataimat, élményeimet ezzel kapcsolatban.…..
A gitárral való ismerkedés első szakaszát szinte mindenki ismertebb dallamok, riffek elsajátításával kezdi. Én sem vagyok kivétel ez alól, de sorstársaimhoz hasonlóan én is egyre erősebb késztetést éreztem arra, hogy komplett számokat tanuljak meg. Szerintem ezt nem is kell…..
Tegnap futottam bele egy cikkbe, ami a világ 10 legjobb pedálját próbálja meghatározni. Nyilván nagyon szubjektív dolog egy ilyen rangsort összeállítani, érdemes fenntartásokkal kezelni. Így sokak számára talán nem a világ legjobb pedálja a lista elején található Dunlop Cry…..
A gitárral való ismerkedés során talán a legnagyobb nehézséget a gitár fogólapján található hangok megjegyzése jelenti a kezdők számára. A legtöbb ember számára sokkal egyszerűbb egy akkord, skála stb. elsajátítása, mint például fejből vágni hogy milyen hangok…..
Jelenlegi tanárom, Kékkői Zalán a Roland jóvoltából készített egy bemutató sorozatot a különböző BOSS pedálokról. Érdemes megnézni a három videót. Overdrive pedálok Fender Legend / Fuzz pedálok Distorsion pedálok ..
Laci 2013.02.24 21:52:59
@Másik_Laci: Szia, a justinguitar.com nagyon jó kis oldal, nekem is az egyik személyes kedvencem. Tanárba "beruházni" elsősorban azért (is) érte meg számomra, mert van egy külső kényszer. Azaz benned van az érzés, hogy gyakorolnod kell ha nem szeretnél "égni" a következő órán. Én most a rocksuli-ban töltök hetente egy órát, csak ajánlani tudom őket. Szerintem ár/érték arányban talán a legjobb választás.
De, tervezem az akivizálódást, viszont van rengeteg más dolog ami egyelőre elveszi az időmet előle. Témám lenne bőven...
Fakezű gitáros Intró 2011.10.03 16:58:00
A mondás az tartja, hogy minden kezdet nehéz. Véleményem szerint viszont elkezdeni a legkönnyebb a dolgokat, annál nehezebb viszont folytatni és nem feladni. Legyen szó akár a blogolásról vagy éppen a gitártanulásról. Jelen bloggal megpróbálom a két dolgot egybefogni, ezen…..
Az akkordbontás az egyik módja a dalok díszítésének, de én előszeretettel használom az akkordok lefogásának illetve a váltások gyakorlásához. Mivel a bontásnál külön-külön pengetjük meg a lefogott hangokat, ezért szépen lehet hallani ha valamelyik húrt nem jól fogtuk le. A…..
Fakezű gitáros Backing tracks 2011.10.15 14:03:00
Sajnos olyan lassú/gyenge számítógépem van, hogy a Guitar Pro RSE - Realistic Sound Engine - csomagjai szóba sem jöhetnek, ilyenről maximum csak álmodozhatok: Ha hasonló cipőben jársz (de nyilván nem csak ebben az esetben) és sikerült megtanulnod egy számot, viszont már unod…..
A tömény elmélet után jöjjön egy kis élvezet, próbáljunk megtanulni valami egyszerű dalt. Szinte nem létezik olyan ember aki nem ismerné a Deep Purple klasszikusát, a Smoke on the Water című nótát. Ráadásul a népszerű riff igen könnyen elsajátítható, nem véletlenül…..
Fakezű gitáros Hangközök 2011.10.11 10:03:00
A gyakorlat után következzen egy kis elmélet. A tanulni vágyok 90%-a (hozzám hasonlóan) erre biztosan a "Köszi, de ezt kihagynám!" válasszal reagál. Pedig ha valaki értelmesen elmagyarázza a dolgokat és a gyakorlati hasznára is rámutat, akkor szinte magától értetődővé válik az…..
Fakezű gitáros Bemelegítés 2011.10.08 15:01:00
Általában minden nap próbálok időt szakítani fél, de még inkább egy órát a gyakorlásra és a sportoláshoz hasonlóan bemelegítéssel kezdek. Természetesen ezzel nem az egész testem megmozgatása a cél, sokkal inkább az alkaromé, a csukolómé és az ujjaimé (de az sem árt, ha…..
Fakezű gitáros TuxGuitar 2011.10.07 13:53:00
A szoftverekkel foglalkozó bejegyzésemben teljesen elfelejtettem megemlíteni az ingyenesen elérhető TuxGuitar-t... A Windos-ra, Linux-ra, OSX-re és FreeBSD-re is elérhető alkalmazás nagyon hasonló felülettel rendelkezik, mint a Guitar Pro és ami a legfontosabb, tudja kezelni annak…..
Az előző poszt élesítése után jutott eszembe, hogy nem feltétlenül tudja mindenki hogy kell “olvasni” a gitár tabokat. Gondoltam megérné ezt egy külön posztban leírni, de előtte körbenéztem a neten, hátha leírta már valaki előttem. A megérzésem most sem hagyott cserben,…..
Ha gitártanulás és szoftver, akkor mindekinek a Guitar Pro ugrik be. Bár maga a szoftver sokkal több mindenre hivatott, de tippem szerint tömegesen gitártanulás céljából használják. Magáért a programért 60 eurot (nem kevés...) kell kicsengetni, de ismerkedéshez először érdemes…..
Mint az előző bejegyzésemben már írtam, elsősorban az internetet próbáltam információforrásként használni a tanuláshoz. A keresőkből elindulva milliónyi különböző oldallal találkozhatunk, de igazából kevés jól használhatóval sikerült találkoznom. Most megpróbálok…..
Így hirtelen két híroldal is nyílt a napokban, amik nem csinálnak mást, mint a máshol is olvasható híreket valamilyen újabb mixben kínálják nekünk. Ráadásul mindkét oldal régi piaci szereplőtől származik.Az egyik a Sanoma Hír24.hu oldala, ami egy hírportál. Részletes…..
Amíg az Apple központjában Józsi kifakadásán morfondíroznak, az Amazonnál meg keresgélik a térképen Magyarországot, lehet, hogy egy harmadik multi fogja elhozni hozzánk a zeneletöltés kánaánját. Várjuk már nagyon, mint a messiást. Na de ki lesz az? Ja, már a címben leírtam.…..
Laci 2008.04.16 00:19:11
Pár napja jelent meg a ComputerWorldben egy bejegyzés arról, hogy a Vista jobb, mint a Mac OS X. Az anyagot aztán néhány hazai oldal is átvette, ahogy azt sejteni lehetett, ránk zúdult egy rakás érv pro és kontra, most én is hozzátenném a magamét.Nem akarom boncolgatni a cikk…..
Hosszú percekig konghatott a csöndtől a Yahoo székháza, mikor befutott a hír, hogy a Microsoft megvenné őket kápéra. A döbbenet aztán zavart kapkodássá fejlődött, és a Yahoo minden szálat próbált megmozgatni ahhoz, hogy elkerülje a Microsoftba olvadás rémét. A Microsoft…..
Be kell valljam, életemben először kaptam Yahoo-t érintő magyar nyelvű sajtóközleményt. Az apropó ugye egy magyar cég felvásárlása, úgyhogy nem is szaporítom ezen ünnepélyes pillanatban a szót, hadd dörögjön a sajtóközlemény itt, a maga szerkesztett valójában: A Yahoo!…..
Ma voltam egy ún. blogger reggelin (loller). Az esemény, amivel a bloggereket kecsegteti, a Brand Fesztivál idei "Digital" névre keresztelt kistestvér-rendezvénye. Nem ez a lényeg. (Sőt, nem is a YouTube diszkó. Bár azzal is valóra vált egy álmom.) Hanem, hogy a weboldalukon…..
Úgy tűnik, csak nem akar romlani a Firefox 3 béta teljesítménye. A mostani, ötödik béta verzióról már egyenesen azt állítják, hogy például az olyan komplex webes alkalmazások is, mint amilyen a Gmail kétszer olyan gyorsan fut az új Firefoxon, mint a Firefox 2-n. Aki próbálta…..
digg_url = 'http://digg.com/apple/We_Want_Apple_Hungary'; Vasárnap este postoltam ki, hogy Józsi megint mocorog. Most épp a lengyelek népi kezdeményezését tette magáévá, és - amúgy teljesen érthető és jogos kérdésekben - az Apple kaliforniai agyának címezte kiáltványát. A…..
18:48 Kardos Gábor, Index-vezér beszél az utolsó kerekasztalban arról, hogy a webkettes szolgáltatásoknak megvan a maga kultúrája, fejlődése. A hirdetési piacnak is meg kell emésztenie azokat a változásokat, melyeket ma már tényként kezelhetünk. A.k.a. web2. A különbség a…..
Webisztán Logótörténelem 2008.02.08 10:03:00
Mindenhol látjuk ezeket  logókat, de kevesen emlékeznek arra, hogyan is néztek ki évekkel ezelőtt. Tudtátok például, hogy az Apple logója Isaac Newton volt az almafa alatt? És hogy a Nokia eredeti logója egy hal volt? A Neatorama összeszedte az IT-cégek logóit a kezdetektől…..
Laci 2008.02.08 23:48:09