Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JFK-alapítótag

0 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon milyen és mekkora gépek állítják elő a sok newtonméteres nyomatékú berendezések fogaskerekeit, hogy ne roppanjanak szét az első gázfröccstől, ahogy kihajtunk az autószalonból? A fogaskerekek és fogaslécek gyártását fogaskerékmarók végzik az ipar minden területén, ahol a fogaskerekeket…..
JFK-alapítótag 2020.05.20 21:55:02
@röf:
Nem kell mindenbe beleröfögnöd.
Ez szakszöveg.
Ehhez sem értesz!
Nem itt kell O1G valagát tisztára nyalnod.
Ha egy politikus pert veszít, akkor rögvest elfogultsággal, és/vagy a hatalom kiszolgálásával vádolja a bíróságot. Ugyanakkor győzelme esetén az igazságot ünnepli. Függetlenül az éppen hatalmon lévő kurzusoktól, ehhez talán hozzászokhattunk már rendszerváltás óta. Az viszont példátlan, hogy egy…..
  E bejegyzés után olvasható egy dokumentáció. Öt nemrégiben megválasztott polgármester, két újságíró, két szociológus és egy médiajogász fejti ki álláspontját arról, hogy a helyhatósági választás után mihez kéne kezdeni az önkormányzati sajtóval. Az idézetekből sokféle elképzelés rajzolódik ki,…..
JFK-alapítótag 2019.11.05 20:02:29
@rallus: kenegeted a szart fidesz módra:
„a levelet – miszerint az újságot nyomdába történő továbbítás előtt a polgarmester@ferencvaros.hu e-mail címre küldjék meg – a volt polgármester kabinetjének irodavezetője küldte a főszerkesztőnek, a tördelőszerkesztőnek és az arculattervezőnek.”
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
JFK-alapítótag 2019.10.10 20:52:09
@Astrasun:
" ... arra kérem, hogy jogi végzettség és megfelelő kamarai regisztráció nélkül Ön sem és senki sem adjon jogi természetű tanácsot. Nem lehet ma önállóan megtanulni a jogot. Egy komolyabb irodában több száz ügyvéd dolgozik és az együttes tudásuk biztosít megfelelő szakmai színvonalat."

Ha a jog ennyire bonyolult, átláthatatlan és csak a "felkentek" által értelmezhető akkor milyen alapon várható el az átlagembertől a jogkövető magatartás?
JFK-alapítótag 2019.10.10 22:39:02
@marczy:
"A rendelkezésre álló jogi eszközökről igenis legitim dolog vitát folytatni."

Ha lehetne a hozzászólásokat értékelni, akkor én most a maximumot adtam volna erre a mondatért.
A jó öreg kutatások szerint bizonyított tény, hogy egymás közti kommunikációnk jelentős része nem verbális, azaz számokra vetítve a kommunikáció 55 százaléka gesztusokon, 38 százaléka hangokon és csak 7 százaléka szavakon keresztül zajlik. Mindez egyértelműen bizonyítja a testbeszéd fontosságát,…..
JFK-alapítótag 2019.07.30 13:26:48
@Mankel:
Nem válaszoltál a kérdéseimre!

" amúgy meg a hr interjú is olyan mint egy bírósági tárgyalás csak abból lehet dolgozni amit oda viszel, lehet te vagy a legkirályabb kolléga a földön de ha ezt interjún nem tudod/akarod megvillantani hát ne lepődj meg az eredményen. "

Ezzel bizonyitod, hogy ez a fajta kiválasztási módszer alkalmatlan a "a legkirályabb kollégát" megtalálni.

".. te kit küldenél tovább ..."
Téged. Más munkára vagy továbbképzésre.

" a mit tudsz hozzátenni a céghez kérdésre"
ennek a kiderítése nem a jelentkező feladata!!!

" aki a társadalmi elvárásoknak megfelelően"
Az én társadalmi elvárásom, hogy a meghírdetett pozició betöltéséhez nyílt, kompetens, ellenőrízhető és meritokratikus pályázati eljárást alkalmazzanak.

Ajánlom figyelmedbe a Google kiválasztási rendszerének mostani átszervezését.
JFK-alapítótag 2019.07.30 15:13:18
@Mankel:
" Bakker meghírdettem a pozíciót le van írva mit keresek van róla max 1 sor az önéletrajzodban olyan fura, hogy fejtsd ki egy kicsit? "
...
"Mivel nem éri meg egy közepes cégnek ennyi időt és energiát beleölni a kiválasztásba soha nem is fog.
Köszönöm elég jól szűröm a jelentkezőket az interjún mutatott viselkedése alapján. "

Ha elédjutott az 1 sorával az mindent megmagyaráz.
( azt is, hogy én a többsorommal miért hagynálak faképnél)

"A szélsőségesen inkompetens emberek:
- Nem képesek felismerni a saját hiányosságaikat.
- Nem képesek felismerni a náluk magasabb szintűek tudását.
- Nem képesek felmérni a saját inkompetenciájuk szintjét.
- Viszont ha képesek arra, hogy fejlődnek az adott területen, akkor utólag felismerik, hogy mennyire nem értettek hozzá korábban."

A hozzászólásaid alapján tökéletes körülményeket biztosítasz magadnak ahhoz, hogy hamis sikerélményekkel növeld az önbizalmad, ne hallgass a kritikára, és ezzel egyre kevesebb esélyt hagysz magadnak a negyedik pont elérésére.

Felmérni sem tudod, hogy a szakmának mekkora károkat okozol.
De vigasztaljon az a tudat: nem te vagy a kivétel!

Szerencsémre értelmes, hasznos, érdekes dolgokkal foglalkozok, sajnálom az időt másra, - pl. erre a meddő szóváltásra, - pazarolni.
JFK-alapítótag 2019.07.30 21:59:00
@body_andras:
Bocs a késedelmes reagálásért.

"Az összes ilyen merész találmány, melyet a 21. században a főleg angolszász multik prezentáltak nekünk, kőbunkó magyaroknak, valaha egyet jelentettek a korszerű, hatékony vállalkozás menedzsmenttel ott, ahol kitalálták őket, mert volt rájuk igény. Ilyen a HR, a PR, a Coaching, stb. ..."

Szívemből szóltál.

Ezért a bejegyzésedért a medium.com -on a max 50 pontot megadtam volna.
  Néhány frissen elkészült, soha nem látott, tartalmában abszolút unikális vasúti térképet mutatok nektek. A térképeket egy jóval nagyobb projekt keretében készítettem el, tekintsétek ízelítőnek. A térképek az 1877-es magyarországi vasúthálózat jellemzői alapján készültek. A térkép a…..
JFK-alapítótag 2019.07.05 23:13:57
@Frisnyák Zs.: Javaslom, hogy a vonalvastagság helyett a szinekkel jelöld az értékeket, mellékelve táblázatban a színekhez tartozó értékeket.
  Sokat fejlődött a MÁV, mióta gyerekemberből felnőtt lettem, és dagasztja is keblem honfibüszkeség, mikor az internet csodájának segedelmével csak úgy, otthonról vagy telefonról veszem a vonatjegyet, s nem mint nagyanyáink idején, mikor jegypénztárak előtt még…..
JFK-alapítótag 2019.06.22 22:11:07
@felucca02:
"Bodecsabit tudom megerősíteni. Ugyanazt a jegyet az öbb, vagy a db honlapján is meg lehet venni, és abból van telefonos."

Ráadásul ugyanazt a jegyet olcsóbban.
A minap Demeter Szilárd kormányszemély -- korábban az Előretolt Helyőrség nevű fiatalosan hetyke újságnak talán főszerkesztője, manapság a Petőfi Irodalmi Múzeum vezetője -- azt nyilatkozta Kásler HR- és kultuszminiszterrel szinkronban, hogy "kulturális erőközponttá" tenné az intézményét, amire…..
JFK-alapítótag 2019.05.13 18:41:28
@444: A papagáj kommandóban arról nem hallottál, hogy a demokrácia nem azt jelent, hogy a győztes mindent visz?
JFK-alapítótag 2019.05.13 19:40:44
@444: Talán azért mert a vezetőik nem építettek a kertjük végébe kisvasútat, stadiont.
De legfontosabb szempontként: nem hírdettek harcot a hatalom természetes szövetségese a tudás ellen.
„A napelemes energiatermelés a lehető legzöldebb megoldás a villamosenergia-termelés területén!” – ha annyiszor kaptunk volna 1000 forintot, ahányszor ezt a mondatot hallottuk, akkor bizony ma már az egyszeri bloggernek sem kellene a megélhetésért reggel nyolcra munkába mennie. A fenti mondatba a…..
JFK-alapítótag 2019.05.05 18:01:20
@gigabursch: Saját kitalált problémáidat ne velem próbáld megoldatni.
Amúgy a kinaiaknak szóltál már, hogy marhaság befektetni a kontinentális áramátviteli hálózatokba.
JFK-alapítótag 2019.05.05 18:19:18
@gigabursch: Ezt a cicuzást továbra sem értem.
Amit kitudok számolni az adataidból az a két mennyiség szorzata:
0,04 mW
Ezt az adatot mihez kívánod viszonyítani?
JFK-alapítótag 2019.05.05 18:21:28
@gigabursch: A kinai okfejtésedből látom,hogy ez nem a te világod. Ne égesd itt magad. Eredj máshová trollkodni!
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
JFK-alapítótag 2019.04.27 17:55:43
@clemens:
"Legnagyobb ön- és közbecsapás a hibrid autó, ..."

Ami biztositaná a természetes átmenetet a tisztán elektromos autók felé?

A fedélzeten oprimális hatásfokkal megtermelt, pufferelt energia már most versenyképes a tisztán belsőégésű autókkal szemben.

Kevesebb üzemanyag, kissebb súly, kissebb környezetszennyezés, jobb menetdinamika, azonos vagy nagyobb hatótávolság a benzinüzeművel stb.
JFK-alapítótag 2019.04.27 22:19:09
@vitéz Beverneky: Mondjuk a váltót ki lehet spórolni és helyette ott a 4 kerékagy motor. A motor optimális üzemmódban működik, nem kell csúcsra méretezni rögtön min. a fele lesz a súlya, az optimális üzem miatt meg nem a lámpánál pöfögöd el a benzint, nem a féken emészted el az energiát több mint harmadát megtakarítod az üzemanyagnak. Ergó kevesebbet viszel magaddal, kissebb a tank. stb
JFK-alapítótag 2019.04.28 00:21:20
@vitéz Beverneky: A tudomány, a technika meg a matek nem az erősséged az tisztán látszik.
A foszilis üzemanyagoknak nagyságrendekkel nagyobb a tömegre vetitett energiasűrűsége. Ezért éri meg az energiát a fedélzeten átalakítani.
A villamos hajtástechnika jóval egyszerübb a mechanikusnál.
A két rendszer összeépítésének több optimum pontja létezik. Általánosságban kijelenthető, hogy egy jól megvalósított vegyes rendszer jobb mint külön-külön bármelyik.
Lehetetlen lenne véglegesen és kimerítően meghatározni, mitől erkölcsös és mitől erkölcstelen egy cselekvés, de vannak olyan jól felismerhető jegyei, amelyek a legtöbb erkölcsi rendszerben kelettől nyugatig érvényesek. Ezek: Ne akarj valamit másnak, amit magadnak nem kívánnál vagy ami a másik…..
JFK-alapítótag 2019.03.21 11:32:04
@Pipas:

"Tehát nincsenek érveid, másokat sértegetni jársz ide."

Ez a mondatod is szép példája annak amikor az írástudás megelőzi a szövegértést.

"Leállatozni több millió embert aztán sértődötten elvonulni."

a) Kac, kac ... Nézz magad mögé! Hol vannak a milliók?

190 : 3

b) az értelmmel bíró kommunikációról mondtam le, nem a beszólogatás öröméről!

... ja mondtam már: 190 : 3
JFK-alapítótag 2019.03.21 11:39:20
@szepipiktor:

Nini, egy másik mocsárlakó!!!

Programok között választottál te is?

A fidesz maffiáé elég rövid volt: Folytatjuk.

Egyszerű, agymosott birkáknak való üzenet.

Te is beszoptad?
JFK-alapítótag 2019.03.22 17:13:33
???
Bármennyire szereti a pörgést a magyar kormányfő, fel kell készülnie arra, hogy jövő tavasszal már nem ropja olyan vidáman a pávatáncot, mint az utóbbi hét esztendőben. Egyrészt, a választások közeledtével - ha nem is olyan szigorúan, mint a liberális államokban -, de el kell számolniuk a…..
JFK-alapítótag 2019.03.21 09:36:06
@röf:
"Jövendőmondók, tenyérjósok, kintornások, imádkozó sáskák…. mind azt jósolják, Orbánnak befellgzett…"

190:3
Szeretünk Rolland! Én és a családom. Unalmas lenne az életünk nélküled! Úgy látszik, Te is megkedveltél bennünket, mert nem eresztesz minket. Megható ez a ragaszkodás a részedről... Ezért gyorsan ittunk is egy pálinkát az egészségedre! Miért is? Most kaptam a gyorshírt, hogy a Debreceni…..
JFK-alapítótag 2019.02.06 14:29:29
@Minden ballib bérretteg:
Remélem te fogsz ülni többek közt hamis vád miatt meg fizetni becsületsértés miatt!
Ideje visszaállítani a racionális és kulturált vitát a magyar politikai közbeszédben. Ezért mostantól rendszeresen politikai szereplők érvelési hibáit veszem sorra blogom új rovatában.  Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője tegnap a Sargentini-jelentés kapcsán az magyar jogállamiságról szóló vitában…..
JFK-alapítótag 2019.02.01 19:37:57
@Ellenzéki Tüntető:
"Ja szerintem a fidesznek is síppal kellett volna bevonulnia meg összevissza rohangálnia az ülésteremben, érthetetlen hogy ezt miért nem elemezte ki a blog."

Emlékszem, hogy ellenzékben sűrűn csinálták a gecik.
Mármint O1G meg a bandája.
Még tojást is hajígáltak.
Nemzeti ünnepeken is.
Csont nélkül felmentett a bíróság a katonai ügyészek minden vádpontja alól. Ártatlanságomat most már bírósági ítélet is megerősíti. Nem is egy, hanem kettő ténybírósági ítélet. 2019. január 31. napján hirdette ki ítéletét a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben. A katonai…..
JFK-alapítótag 2019.02.01 09:07:02
@zs58:
Remélem nem ez a vége az ügynek.
Számomra az volna a megnyugtató, ha a koncepciós eljárás vége az eljárás megrendelőinek, végrehajtóinak a megérdemelt vagyonelkobzás megtörténte a jóvátétel fejében és a börtönbüntetésük megkezdése lenne.
JFK-alapítótag 2019.02.01 09:16:54
@Kelly és a szexi dög:
Igazi fidesz stílus: "kenjük a szart, valami csak megragad".
Kulturemberek közzé ne menj! Nem illesz közzéjük.
Másodfokon is megnyerte a pert Hadházy Ákos Bayer Zsolt ellen, melyet személyiségi jog megsértése miatt indított! Hadházy két bejegyzést kifogásolt. 2017. október 31-én Bayer Zsolt arról írt, hogy ha Simicska így bedobta a gecizést, akkor „át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az…..
JFK-alapítótag 2019.01.17 16:35:53
@BéLóg:
"Tetszik érteni, a milliárdos O1G kampány mellett, ugye, gyerekek?"

Már a gyerekek is tisztában vannak a következő tényekkel:

Az O1G "kampány" forrása a Viktor szoba-, eszme- és harcostársa aki a fideszmaffia aktív szervezője és aki OV-től besokallt és akinek OV annak idején bevallotta, hogy besúgóként jelent róla.

Nincs hitelt érdemlő információ arról, hogy bárki szervezné és fizetne érte, hogy egy autentikus forrásból származó értékítéletet bárki magáévá tegyen és hangoztasson.
Magam is önként és ingyen teszem.
JFK-alapítótag 2019.01.20 18:17:05
@BéLóg:
"A Kínában legyártatott kitűzők is csak véletlen."

Nem. Nem véletlen!

Kínában együttesen olcsóbb legyártatni és magyarországi címre ingyen leszállítani mint bármelyik magyarországi postázási költség.

Mert Magyarország jobban teljesít.
Mert Magyarország jobban teljesít?
O1G
  A 2018-as év politikai szempontból igen hevesre sikeredett. Volt minden, mint a búcsúban. Országgyűlési választás, Sargentini-jelentés, az évtizedekig alvó ügynökként tartott Állami Számvevőszék kormányzati bevetése az ellenzéki pártok ellehetetlenítési céljából, és még számtalan olyan esemény,…..
JFK-alapítótag 2019.01.04 20:57:28
@Zalancelot:
Nem a maffia cserében vagyok érdekelt, hanem egy meritokratikus társadalom létrejöttében!

hu.wikipedia.org/wiki/Meritokr%C3%A1cia
JFK-alapítótag 2019.01.05 16:31:22
@Zalancelot:
Nem vagy-vagy.
Demokrácia nem létezik meritokrácia nélkül, minél fejlettebb a meritokrácia annál erősebb a demokrácia.
Szüleim a Dugonics téren laktak. Ha kinéztem az ablakon, a szegedi író, Dugonics András szobra tárult elém. Mögötte a szökőkút, a kilátást az egyetemi könyvtár épülettömbje zárta le. Ide tegnap délután aligha fért el kétezer ember, ahogy több forrás is hírül adta. Mégse vonom kétségbe a becslés…..
JFK-alapítótag 2019.01.05 15:29:31
@Orbán 1 GÉNIUSZ:

Géniusz???

Ja, a Kárpátok Géniusza.

Kívánom, hogy a sorsa is hasonlítson legyen.

Amúgy számolgasd a 300-at!
A tények: A lakossági ellenérzések, a szakmai kifogások ellenére Pécs 100 kilométeres körén belül Paks 2 építése – késéssel ugyan – de megkezdődik. Bodán, a százötvenezer fős várostól, Pécstől 17 km-re a legveszélyesebb, legsugárzóbb atomhulladékok tárolására alkalmas „atomtemető” megnyitását…..
JFK-alapítótag 2019.01.04 14:16:08
@01marci01:
"... Az elmúlt évek tapasztalata az, hogy még Paks mellett is jelentős áram importra szorulunk, lehet beszívva megújuló energia Kánaánt látni Magyarországon, csak éppen nem létezik."

www.mavir.hu/web/mavir/aktualis-ver-adatok

Az import mellett szól, hogy olcsóbb mint a belföldi erőművekben termelt áram.

Azt se felejtsük el, hogy az import áram egyre nagyobb részét megújuló energiatermelésből származik, ami jellemzően nagyobb százalék tesz ki mint amennyi a hazai energiamixben van.

www.portfolio.hu/vallalatok/fenntarthatovilag/orult-tempoban-hoditja-meg-a-nap--es-szelenergia-nyugat-europat.309299.html

Az adatok nyilvánosak, érdemes rájuk pillantani. Kezdésnek:
www.mavir.hu/web/mavir/eromuvi-termeles-forrasok-megoszlasa-szerint-netto-uzemiranyitasi
JFK-alapítótag 2019.01.04 14:16:55
@Ellenzéki Tüntető:
Aztán tudod-e, hogy hogyan lesz az uránércből atomerőművi uránpasztilla?
Néhány napos késéssel tudtuk meg, hogy 2018. december 26-án meghalt Larry Roberts, az internet atyja. Az atyákból több is van, a Magyar Távirati Iroda fel is sorolta Bob Kahnt, Vint Cerffet és Len Kleinrockot. John Kemeny neve nem azért ugrott be, mert hiányolom a listáról. Őszintén szólva nem…..
JFK-alapítótag 2019.01.03 07:57:00
@paveway: Szép példája annak amikor az írástudás megelőzi a szövegértést.
Orbán Viktor 30 ezer forintos ajándékot kapott minden magyartól karácsonyra. ..
   Tisztelt Államtitkár Úr! Én nem ismerem Soros Györgyöt. Sosem találkoztam vele. Nem dolgozom egyik „soros szervezetnek” sem. Semmilyen formában nem kaptam vagy kapok tőle semmilyen juttatást vagy támogatást sem. A tanulmányaimat sem finanszírozta semmilyen módon. Sem belföldön, sem külföldön.…..
JFK-alapítótag 2018.12.19 21:56:02
@Jakab.gipsz:
"Soros alapítványai közé tartozik az Open Society Institute (Nyílt Társadalom Intézet), egy think tank, amelyet Popper A nyitott társadalom és ellenségei könyve alapján neveztek el. Ezt az intézetet Soros a popperi nyílt társadalom eszméjének támogatására, és az abszolutisztikus és totalitárius eszmék ellenében alapította."

Ez az egyik magyarázata, hogy O1G miért támadja.
JFK-alapítótag 2018.12.20 11:59:22
@Jakab.gipsz:
Majdnem lépre mentem.

"4, A kérdés mit tegyünk le ezen agyrémek helyett, az egy és oszthatatlan emberiség és a tudományos világ asztalára, ..."

Egy pillanatra komolyan vettem, felsejlett bennem egy izgalmas vita lehetősége.

Mivel eddig a "bottal sem piszkálnám" kategóriámba voltál elkönyvelve nem fordítottam rád figyelmet.

Felkeltetted a kíváncsiságomat, utánad néztem.

Nem tetszett amit találtam:
"Ugyanis az ateisták kisajátították önmaguk számára a "tudományt", ha valaki megmerte kérdőjelezni, az ikonikus nagy zsidó fizikus: Einstein elméletét" azt páros lábbal rúgták ki, mindenhonnan. Elme fogyatékosnak kikiáltva, és örülhetett, ha ép-bőrrel megúszta, az ateista-zsidó-inkvizíciót ."

A tudomány pártatlan.

A pályaválasztásomkor azért választottam tudatosan az elektronikát, mert a választott szakmámba csak rajtam múlott a sikerélmény. Ha valamit megcsináltam és működött az volt a visszaigazolás, nem más emberek értékelése. Az "Einstein elméletét" is itt tapasztaltam meg a gyakorlatban. A TV-k képcsöveinél a képalkotó elektronnyalábok vezérlésénél már figyelembe kellett venni a relativisztikus hatásokat is.

A vallással ellentétben a tudományban annak van igaza akinek az állítását mások is megtudják a saját kísérleteikkel erősíteni.

Itt hívnám fel a figyelmet arra a tényre, hogy a tudomány és a vallás nem egymás ellentéte, ellensége. Csupán más kérdésekre keresnek válaszokat.
A problémák akkor jönnek elő, ha áttévednek a másik területére. ( pl hittel, kinyilatkoztatással próbálják pótolni a kísérleti eredményeket)

Nem ismerek olyan megalapozott tudományos tényt amely ellentmondana Einstein elméleteinek

Lehet az értelem hiányát az "ateista-zsidó-inkvizíció"-val magyarázni, sajnos ez esetben fájó tény.
A nagy kérdés, mi is történt az MTVA Kunigunda utcában található székhelyén 2018. december 16. késő estétől egészen 17. késő estig, közel 20 óra leforgása alatt. (amúgy tegye fel a kezét az, aki valaha is 20 órát várt valakire, akitől tanácsot/intézkedést/engedélyt/támogatást várt. -jelen esetben…..
JFK-alapítótag 2018.12.19 21:16:38
"Több százan tüntettek a Magyar Rádió épülete előtt, és leverték azt az egy éve elhelyezett emléktáblát, amelyet előzőleg megkoszorúztak a magyar szabadságharcosok első hazai világtalálkozójának résztvevői. A megmozdulást a többi között a Magyarok Nemzeti Szövetsége és a Keresztény Nemzeti Unió…..
A 444 lelt rá erre a Híradó-részletre, amiben a tüntetésekkel foglalkoztak, egészen pontosan azzal, hogy micsoda mocsok maradt a felszínen a túlóratörvény miatt utcára vonuló, de jóval, több sérelem miatt ideges tüntetők levonulása után. És hát maradt egy olyan is, amin egy akasztott ember látható,…..
JFK-alapítótag 2018.12.17 20:07:24
@droid_:
Komoly takarítás zajlik már régóta a fideszes mocskok ügyében ezért rászoktam, hogy a sűrűn mentegetek.
/ Ld. újabban a bedarált ellenzéki média archívumainak eltüntetését a netről./

Az idézet a magángyűjteményemből származik:

R. " ... a 2002-es országgyűlési választási kampányhajrában elhangzott az Ön szájából az úgynevezett „köteles beszéd". Ez jelent-e ma bármilyen disszonanciát, egyáltalán, hogyan emlékszik vissza a történtekre?

KL: Arra emlékszem, hogy láttam Tóth Károlyt a fal mellett ácsorogni bent, a teremben.

R.: A békéscsabai Ifjúsági Házban voltak...

KL.: Azt a beszédet, amit akkor már nem először mondtam el ezzel a fordulattal, ezzel az ironikus példázattal - mert végül is, ezt én tréfának szántam -, ezt aztán más formában láttam viszont a sajtóban. Ezt azóta is a magyar belpolitika egyik legbecstelenebb akciójának tartom, amelyben dicstelen szerepet játszott Tóth Károly. Lelke rajta, majd egyszer valahol valakinek ezzel el kell számolni.

R.: A teljes képhez az is hozzá tartozik, hogy azt a keresetet, amit Ön indított emiatt, jó hírneve állítólagos megsértése miatt, első fokon a békéscsabai, másodfokon, így jogerősen a Békés Megyei Bíróság elutasította. Kimondták, hogy nem sértették meg Kövér László jó hírnevét.

KL.: Fegyelmezett emberként tudomásul veszem a bíróság döntését, nem kommentáltam sem akkor, sem most, legfeljebb annyiban, hogy nem értek egyet a döntéssel. Nem az én esetem az egyetlen, amikor úgy érzi az egyik peres fél, hogy nem szolgáltattak neki igazságot.

R.: Valójában mi hangzott el, és hogyan hangzott el?

KL.: Ne haragudjon, azt mondta, hogy nem akar provokálni, közben hosszú percek óta csak erről beszélünk. Utánajárható, elolvasható, hogy mi hangzott el, akkortájt ezerszer elmondtuk. A szándékos kisebbrendűségi komplexust teremtő és élesztgető magatartással szemben tiltakoztam akkor a magam mondandójával, amelyiknek az volt a lényege, hogy Magyarország alkalmatlan egy olimpia bármikori megrendezésére."
JFK-alapítótag 2018.12.17 20:26:42
@droid_:
Kicsit elbújt, de megtaláltam. Ebben egy szem és fültanú erősíti meg az elhangzottakat:

Kövér László esete a feledékenységgel

„A gazdag életrajzi elemekből kár volt kihagyni a legfontosabbat: Kövér László felvételi vizsga nélkül került be az egyetemre. No, nem azért, mert tanulmányi versenyt nyert. Atyai kitüntetés mentesítette a felvételi alól, (mint akkor másokat is, kiszorítva az értelmes diákokat). A kitüntetés neve: Szocialista Hazáért Érdemérem. Indoklás: „Az 1956-os ellenforradalom leverésében szerzett elévülhetetlen érdemeiért.” A gyermek nem felelhet az apa rémtetteiért. DE! Nem az apát vették föl az egyetemre teljesítmény nélkül, hanem a gyermekét!!!

Egyébként a köteles beszéd elhangzott Békés megyében (Békéscsabán az ifiházban, ott voltam, és ott volt a legutolsó sorban Tóth Károly is…), aztán Tatabányán az Árpád Szállóban, majd Szombathelyen. (a békési esetben pert is vesztett hazugságért a fidesz.) Ugyanúgy szólt mindhárom helyen. A www.nyugat.hu honlapról letölthető (volt) a teljes beszéd, nem szövegkörnyezetéből kiragadva a rajongó polgárok aljas röhögésétől kísérve. Letöltöttem magam is. Számtalanszor bukott az egyetemi vizsgákon, arra már nem terjedt ki a kitüntetés hatása, két alkalommal évismétlésre is kényszerült.

A 2,0 átlagot elérő diák 5 éve alatt végezhetett a jogi karon, Kövérnek ez 7 évbe került. (Deutsch Tompika 14 és fél évéhez képest, persze, szép eredmény.) Jutalomból került az MSZMP KB-hoz tartozó Társadalomkutató Intézetébe, közvetlenül Aczél elvtárs keze alá. Kommunista vérétől vérátömlesztéssel sem lehet megszabadulni.

Ez érvényes egykori ifjúkommunista társaira is. Viktorkának mondta az egyetem oktatója: „Viktor, rosszabbak vagytok Kun Béla Lenin-fiúinál!” Nem véletlen, hogy Kun Béla unokája a mai napig résztulajdonosa, főmunkatársa a HírTV-nek.

A kommunista vérvonaltól soha nem tud a fidesz megszabadulni. A fideszesek példája (Kövér, Orbán és a többi) hasonlatos ahhoz a dakota indián-főnökhöz, aki abba őrült bele, hogy új bumerángot akart venni, de nem tudta eldobni a régit. „Kommunista szalonnából, nem lesz demokratikus szalonna!” – ahogy a másik köztörvényes is megfogalmazta."
JFK-alapítótag 2018.12.17 20:36:52
@droid_:
Kösz a linket. Ebből idézek:

"... Előbb a Békéscsabai Városi Bíróság, majd a Békés Megyei Bíróság az „akasztásos" vagy más néven „köteles beszédhez" hasonló tartalmú más beszéd hangfelvételét, több televíziós interjú szövegét beszerezte. Ennek nyomán arra az álláspontra helyezkedett: lehet, hogy Tóth Károly szocialista politikus négy nappal későbbi sajtótájékoztatóján nem idézte szó szerint Kövér Békéscsabán mondott szavait, de valótlan tényállítást nem tett, így nem sértette meg a Fidesz politikusának a jó hírnévhez fűződő jogait."