Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gepsonka

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Helvetia rövid hírek 3.1 2011.05.27 13:49:00
Néhány sajnálatos esemény...A Bern kantonban lévő Schafhausenben (nem tévesztendő össze más egyéb Schaffhausenekkel)  halálosan megsebesült egy rendőr, amikor egy árverezésre ítélt házból ki akartak lakoltatni egy eladósodott férfit, aki tüzet nyitott a rendőrökre.…..
Készült mostanában egy felmérés, ami arra kereste a választ, hogy melyik országban használnak a legtöbben Macet, már a teljes lakosságszámhoz viszonyítva. Szóval arányaiban. A módszer viszonylag egyszerű volt, azt vizsgálták, hogy a netre kapcsolódó gépek hány százaléka volt…..
A már beharangozott népszavazást ezen a hétvégén ejtették meg: aki eddig nem juttatta el a szavazócéduláját postán vagy személyesen a választási irodához, az ezen a vasárnapon szavazhatott hivatalosan a két nagy létkérdésről: kitoloncolják-e a bűnelkövető külföldieket és…..
Az E-könyv-olvasók blog hatalmas feladatba fogott, felmérést készít a hazai olvasótáborról. Itt a kérdőív, töltsétek ki, segítsetek pontosabb képet kapni a kicsiny, vagy már nem is olyan kicsi magról. ..
gepsonka 2010.11.12 17:37:49
@Harui: Ezt en sem ertettem.
Visszaterve az elso kerdeshez, gyakorlatilag mindenkinek csak a masodikra kene valaszolnia ha igy nezzuk!!!
Előjáték: úgy másfél éve döntöttem el, hogy én bizony soha többet nem fogok magammal cipelni laptopnak álcázott betontéglákat. Azóta keresem a jó és a még jobb választást a netbookok között... Egy MSI Wind és egy új Macbook Air Mint korábban is írtam, számomra…..
Múlt hét csütörtökön a World Press Photo megnyitóján jártam, egy rendhagyó évértékelő vándorkiállításon, ahol sajtófotókkal mutatják be évről évre, mi történt a világban. A kiállítás tematikája ennek megfelelően a szélsőségek között csapong, hol sokkol, hol…..
gepsonka 2010.10.05 10:19:17
Azt ugye tudjuk, hogy a sorbanállás holnaptól indul, és péntek 00:000 órától kezdődik az iPhone 4 mobil értékesítése az Aréna Plazában található T-Pontban. Az azonban újdonság, hogy még aznap, országszerte további 14 üzletben is kapható lesz a mobil.Cheers.update: T-Mobile…..
Folytatnám akkor a Házasságkötés Svájcban rovatot. Tehát miután az előkészületek rendben lefolytak és mindketten sikeresen igent mondtatok a megfelelő helyen és időben feltett kérdésre, sőt, már a nászút porát is levertétek magatokról, van még tennivaló. Miután a svájci…..
Egy blog kommentjeiben nemrég tanúja voltam, ahogy egymásnak estek a résztvevők, és arra gondoltam, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az emberek közötti kommunikáció, ha lenne valamilyen egyszerű alapelv, amit gyerekkorban megtanítanának mindenkinek, és azt követnénk a mindennapi…..
Éppen arról olvasgattam, hogy a WC tetejét le kell csukni, különben a bacik rárepülnek a fogkefére, ha ugyanabban a helyiségben vannak, amikor eszembe jutott, hogy nemrég az amerikaiak arról témáztak egy fórumban, hogy mit tartanak különösnek Európában, amikor ideutaznak. A…..
gepsonka 2010.04.28 00:46:24
@Audi Achtzig: Ott a pont!

@pafff: Szerintem az csak "gyartmanyfuggo".
Most nincs kedvem írni, ezért csak néhány érdekesség ömlesztve: Tudtátok, hogy az eddig ismert legfiatalabb anya 5 évesen és 7 hónaposan szült? És 8 hónaposan már menstruált. Hozzá képest a legfiatalabb ismert apa kispályás a maga 13 évével. Száz éve ezt a kövér embert…..
gepsonka 2010.04.18 02:00:01
Éppen a fiú vagy lány paradoxonról olvastam a minap, és ennek kapcsán újra belefutottam a Monty Hall-problémába, ami eléggé közismert (legalábbis én mindenről ezt szoktam hinni), de újszülöttek mindig vannak, és a magyar wikipédiás oldala is jól ki van dolgozva, úgyhogy…..
Kvarkvihar Meztelen hóasszony 2010.03.03 22:05:51
Amerikában fel kellett öltöztetni egy hóembert, mert a helyi lakosok szerint erkölcstelen volt. Szomorú egy ország lehet, ahol ennyire prűdek az emberek. Ti se építsetek meztelen hóasszonyt, ha Amerikában jártok. :P..
gepsonka 2010.03.03 23:41:04
Nemrég olvastam egy érdekes felvetést egy pszichológustól, aki azt fejtegette, hogy a szerencse tanulható, ugyanis a szerencsés és a kevésbé szerencsés emberek közötti különbségért többnyire a hozzáállás a felelős. A szerencsés emberek titka mindössze annyi, hogy…..
Ide kattintva láthattok egy videót Haiti-ről, amit menet közben az egérrel húzva 360 fokban lehet forgatni ide-oda. Néhány év múlva valószínűleg minden eseményről ilyen felvételek lesznek a híradóban, hogy a néző körülnézhet majd kedvére...
Nemrég néztem egy filmet a génmódosított élelmiszerekről, és ahogy kivettem, két fő álláspont van. Az egyik szerint a géntechnika hatalmas lehetőségekkel kecsegtet, megoldhatja például az éhezés problémáját, ami egyre szorítóbb lesz, ezért nem mondhatunk le egy ilyen hasznos…..
Bár Steve Jobs többnyire remek húzásairól és előremutató döntéseiről híres, időnként ő is hibázik. Szerencsére ilyenkor a sors közbeszól, és nem hagyja, hogy hülyeséget csináljon. Mint például amikor visszatérése után nevet keresett az új asztali gépnek: azt már tavaly…..
Agyvihar A gép beszélni magyar 2009.12.23 22:29:00
Véletlenül odatévedtem az egyik korábban itt is belinkelt TED videó oldalára, és felfedeztem, hogy egyes videókhoz már magyar felirat is van, így ha valamelyik tetszik, akkor lehet ajánlani az angolul nem tudó ismerősöknek is. A fordításhoz csak annyit kell tenni, hogy a videó alatt…..
Kvarkvihar Majom a Segway-en 2009.12.04 22:22:00
Mindig azt hittem, hogy a Segway-hez kell egy kis gyakorlat, és tudás, hogy megálljon rajta az ember, de ez a majom úgy megy vele, hogy öröm nézni: ..
Éppen arról meséltek az egyik nap a TV-ben, hogy hányan nem akarják beoltatni magukat, amikor eszembe jutott az amerikai pompomlány, aki az influenzaoltás óta nem tud előrefelé járni. Hátrafelé normálisan jár, illetve futni is tud előre, csak gyalogolni nem. Íme a vonatkozó videó…..
gepsonka 2009.12.03 14:44:08
@symore: Pofont annak, aki hisz ebben. "Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
gepsonka 2009.12.03 21:25:43
@blogíró: Ha nem oltatna be magat senki, akkor mi tortenne?
gepsonka 2009.12.03 23:12:37
@blogíró: Yay, de konyorgom ma mar csillionyi gyogyszer all rendelkezesunkre. Mar az is vicces, ha csak azt nezed, hanyan haltak meg az oltas elott Mexikoban, Usa-ban etc.
Lehet-e Svájcban új minaretet építeni? Nem. Jókora pofont kapott az az általánosan elfogadott „politikailag korrekt” szemléletmód, hogy az emberek befogadóak, egyenlőek, s mindenkit szívesen várunk mindenhová. A svájci népszavazás azt mutatja, hogy nem. Ez a szavazás…..
gepsonka 2009.12.02 00:46:27
Kvarkvihar Feljegyzések a margón 2009.11.26 22:20:00
Az egyik könyvtári könyvben, amit nemrégiben olvastam, az egyik elődöm ceruzával megjegyzéseket írt a margóra. Ilyeneket, hogy "Mi a furcsa ebben a beszédben?", "Én is magamra ismertem. :(", "Innentől nem értem!", stb. Ha az ember a saját könyvét…..
Igaz, csak a feltört telefonok élvezhetik ki a Home gombos háttérbe küldés új dizájnját, de ez is valami. Ajánlott 3GS-sel próbálkozni, mert csak annyi programot nyithatunk meg egyszerre, amennyit elbír a memória, és az a 3G-nél nem túl sok. Az ára öt dollár. iNicknek köszi a…..
gepsonka 2009.11.24 23:22:28
Kvarkvihar Láss, ne csak nézz! 2009.11.13 22:09:00
A minap futottam bele egy linkbe, ami Oroszország hét csodáját mutatta be. Köztük volt a Boldog Vazul-székesegyház is, amit sokszor láttam már különböző vágóképeken, de igazából sohasem néztem meg közelebbről, csak a moszkvai háttér része volt, amin keresztülnéz az ember.…..
gepsonka 2009.11.14 04:32:32
Jó kis zanzásított összefoglaló. Hallgatás közben jó játék minden számot azonosítani. :) ..