Regisztráció Blogot indítok
Adatok
samtelen

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pangea Tihany szelleme 2014.07.16 19:54:26
...bazaltra hullott. Mégis szárba szökkent csöndben. Ősi csöndben, mit úgy őriz a Balaton, mint monostort százados falak. Sír királyi vért, lélek a táj mediterrán igézetét. ...és újra és újra kezdeni! Feledve vihart: oszmánt és tatárt. Kőre kő. Évre év és ima és…..
samtelen 2014.07.24 09:19:48
Rónay László: Sebek áztatása - visszaemlékezések Argumentum, 2013.             Ismét egy csokorra való emlékezet-forgács, ahogy a jó öreg proftól megszokhattuk. Anekdoták, nem is csak egy tudós- és művészcsalád köreiből, de intim jelenetek a félmúlt magyar…..
A közelgő foci VB-t a divatvilág sem bírja figyelmen kívül hagyni. Remek példa erre Cristiano Ronaldo spanyol Vogue címlapja, de nem is kell másik magazint keresni, hogy egy újabb focistát láthassunk címlapon, elég csak a világbajnokságot rendező Brazíliáig menni, ahol szintén…..
Pável olvasgat Erlend Loe: Fvonk 2014.04.25 13:06:43
[Fvonk, 2011] ford. Vaskó IldikóScolar, 2014norvég / kortárs / kisregény / abszurd / humor   "Összeszedtem magamnak többsorozatnyi káromkodást. Majdhogynem úgy használom őket, mint valami imát. Üdítő hatású. "         Címszereplőnk kisember (hiába nyakiglábak a…..
Pável olvasgat Hangos testbeszéd 2014.04.29 14:53:10
Pennac, Daniel: Testnapló [Journal d'un corps, 2013] ford. Tótfalusi ÁgnesMagvető, 2014.francia / kortárs / naplóregény    "Kedves kis Lisonom, hazajöttél hát a temetésemről, (…)"(1. mondat)  "…ez a napló… egész későbbi életemben arra szolgált, hogy szét tudja…..
Az van, hogy annyi minden projekt mocorog az agyamban és valahogy nem nagyon kerülnek megvalósításra… Pedig. Gyakorlatilag a Katarzis nélkül blog az, ami jobbára folyamatos üzemben van, a Hajókoffer kicsit döcög… ez meg itt, ezt inkább hagyjuk. Az, hogy az úgynevezett főblogban…..
Naomi Campbell egy Vogue címlappal és szőke hajjal tűnt fel ismét. A szupermodell májusban a brazil Vogue címlapján látható, illetve a magazinban Tom Munro fotósorozatán, ahol Naomi többek között a Versace, az Alexander McQueen és Azzedine Alaia összeállításokat visel. Hogy…..
Kate Upton ismét Vogue címlapra került, méghozzá az amerikai kiadvány júniusi számának borítóján domborít majd a fehérnemű és cicimodell. A magazin számára készült egy fotósorozat is, amelyen - gondolom sok, a blogot látogató férfi nagy bánatára - nem Kate elhíresült…..
Az ausztrál Vogue májusi címlaplányának, Karlie Kloss-nak magazinbeli fotósorozata. A modell minden egyes képen Prada ruhát visel. A fotósorozatot Arthur Elgort készítette. ..
Karlie Kloss kibérelte magának a legfrissebb i-D magazin számtalan címlapjának egyikét. A lapban természetesen több oldalt is szenteltek a 20 éves modellnek. A fotókat Matt Jones készítette, a stylingért pedig Sara Moonves a volt felelős. Kedvelem Karliet, nincs ez másképpen most…..
A Chanel haute couture bemutatójával és a kollekció egészével teljes mértékben meg vagyok elégedve. Az utóbbi időkben Karl Lagerfeld túlzásba vitte a kísérletezést és őszintén szólva engem nem nyert meg az újításaival. Most azonban visszatért az alapokhoz és egy igazi,…..
A mai posztban Diane Krüger hétköznapi összeállításait vehetjük egy kicsit alaposabban szemügyre - nyári és őszi/téli szetteket egyaránt. Diane a vörös szőnyegen kívül többnyire laza, sportos ruhákat hord. Nincs benne semmi erőlködés, az összhatás éppen olyan, mintha csak…..
Az orosz Vogue márciusi címlapjára ciciket ígér, méghozzá Nadja Bender melleit. Az már egyre megszokottabb, hogy  a magazin hasábjain pucérkodó hölgyekkel találkozhatunk, de azért a Vogue címlapján eddig nem igazán volt jellemző a meztelenkedés. Az orosz Vogue azonban…..
Mélységes csalódás. Persze túl sokra nem lehetett számítani Raf Simons 2012-es őszi/téli haute couture kollekciója után, de én azért mégis bizakodtam. Kár volt. Ezek a ruhák véleményem szerint még mindig nem ütik meg a színvonalat (bár azért látok némi fejlődést). Persze…..
Csodás, fekete-fehér fotósorozat a német Vogue prezentálásában. Az editorial sztárja Constance Jablonski, akit Alexi Lubomirski fotózott a magazin februári számához.  A tökéletes, részletgazdag képek az 1920-as, 1930-as éveket idézik. Annyira lenyűgözött a fotósorozat,…..
Az 50 legjobb film Puzsér Róbert rádiós beszélgetései – I. kötetScolar, 2012filmtörténet / rádiós műsor / album [3 és fél nem piskóta tekercs] Nem túl szerencsés átültetése egy rádióműsornak, persze kihozták belőle a maximumot, de nem hatott meg túlságosan egy bár…..
... egy nagy kupac menyasszonyi ruha. Az év első esküvői posztjában Ronald Joyce páratlan szépségű ruháit vehetjük alaposabban szemügyre. A pompás menyasszonyi ruhák természetesen a 2013-as kollekció részét képezik. ..
Újabb fejezetéhez érkeztünk a 2013-as tavaszi/nyári divatkampányokkal való ismerkedésnek. A mai posztban lesz Fendi, Gucci, Chanel, Giorgio Armani és Salvatore Ferragamo divatfotó egyaránt. 1.) Salvatore Ferragamo Modell: Raquel Zimmermann Fotós: David Sims    2.)…..
Újabb magyar lány, újabb Vogue-sorozat. Ezúttal Rajzák Kinga a lány, akiről a spanyol Vogue januári számában jelent meg egy terjedelmes divatanyag. Kingát egy kopár hegyvidéken Jason Kibbler fotózta. Remek fényképek, ráadásul a Rajzák Kingáról megjelenő fotóssorozatoknak…..
A Diesel 2013-as tavaszi kampányához mindössze egyetlen modellt választottak, aki ráadásul egyik magyar büszkeségünk, Srej Zsófi. Nem túl különlegesek a képek, de azért mindig örülünk, ha kis hazánk egyik lánya népszerűsít ismert márkákat, nem igaz? A fotókat Daniel…..
Peter Jackson, Új-Zéland turizmusért felelős kormánybiztosa hét év szenvedés után a mohó Warner stúdió nyomására trilógiává duzzasztott egy háromszáz oldalas mesét, hozzácsapott egy nagy adag Gyűrűk Ura-nosztalgiát és egy olyan, forradalmian új digitális technológiát,…..
„Hiszen minden ott jó és szép, ahol helyénvaló, rossz azonban és rút, ahol helytelen” (Xenophón) Mikor Caesart március idusán – vagy a görög naptár szerint Anthesterión havának közepe táján – a szenátusban meggyilkolták, gyilkosainak, Cassiusnak, Brutusnak és a…..
samtelen 2012.12.17 13:25:29
@Alfőmérnök: Vidnyánszkyt ismerve, Eperke elég rövid pórázon lesz tartva, s az is előfordulhat, hogy majd önként és dalolva vonul vissza az idegosztályra.
Én mindenesetre a popcornt bekészítettem a kinevezés hírére.
Kate Upton újra a Vogue címlapján! Kate Upton második alkalommal került a Vogue címlapjára, ezúttal a brit kiadvány 2013-as januári számának borítóján tündököl a szőke fürdőruha modell (korábban az olasz Vogue  novemberi számában láthattuk, méghozzá itt). A…..
Tegnap mutatták be Skóciában a Karl Lagerfeld által megálmodott 2013-as pre-fall kollekciót. Nos, hát semmiképpen sem beszélhetünk egy klasszikus, némelyeknek esetleg már-már unalmasnak tűnő, a biztonságos fekete-fehér  színpalettán mozgó kollekcióról. Amit tegnap Karl a…..
Úgy tűnik, nem volt elég a Jobbiknak a hétfői, zsidók listázását követelő provokáció, még napokkal az eset után is nekik áll feljebb. A Jobbik szerint szánalmas, ahogyan a kormánypártok és az „egyesült baloldal a megfelelési kényszer hatására nagykoalícióba…..