Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrBean

4 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Többször gondolkodtam már azon, hogyan lehetne biztosítani a lakás minden helyiségében a megfelelő WiFi jelerősséget és egyben a gyors internetet. Nem nagyon akartam telepakolni a szobákat újabb eszközökkel és kábeleket sem akartam keresztbe kasul huzigálni esztétikai okokból. Ezekre a problémákra…..
MrBean 2016.11.09 23:01:06
MrBean 2016.11.13 09:57:47
Tartottam egy nagyobb fotós bevásárlást, kíváncsi voltam, hogy miket lehet kintről beszerezni, milyen minőségűek a termékek, mennyivel lehet olcsóbban megúszni, mint itthon, és milyen kompromisszumokat kell kötni. Rendeltem egy Yongnuo fix 50mm F1.8 objektívet, egy Caden K7 fotós hátizsákot, egy…..
A főszezonhoz közeledve legfőbb ideje, hogy újra elmerüljünk az utasok életét leginkább megkeserítő fapados találmány, a csomagos szívatás témakörében, főleg, hogy jó pár változás is volt az elmúlt időszakban. Jó hír, hogy már ritkán büntetnek egy centi túllógás…..
Hazánkban 1939-ben az Egyesült Magyar Amatőrfényképezők Országos Szövetsége VI. Nemzetközi Kiállításán rendeztek első ízben színes képbemutatót, amin 263 hazai és külföldi színes dia került bemutatásra. Százakra rúg azoknak a korabeli szakfényképészeknek és…..
MrBean 2015.06.03 10:20:48
@madmanic78: Nem "még", hanem "már" :) Akkoriban (1935-45) ugyanis az volt a hivatalos "birodalmi" lobogó. Szomorú, gyalázatos, de a történelem része.
Gyakori újévi fogadalom, hogy majd most többet utazunk, új kultúrákat ismerünk meg, és új tájakat fedezünk fel. Aztán leggyakrabban vagy idő, vagy pénz nincs minden terv megvalósítására. Legrosszabb esetben mindkettő hiányzik. Azoknak viszont, akik bőven rendelkeznek…..
MrBean 2014.12.31 00:32:37
@canadian: valóban elszámoltam, még szerencse, hogy "ott kanadaban" még rendben folyik a számtan oktatás... Meg a szövegértelmezés is, hiszen sikerült a mondandóm lényegét megragadni.
kávé tea kakaó Kakaózni MENŐ 2014.05.18 11:53:22
Sokszor mennek el az emberek - köztük a Szerkesztőségünk tagjai is - kávézni, beszélgetni, vagy éppen csak meginni egy teát. De miért nem ülünk be egy forró csokira? Hívtad már el a barátnődet kakaózni? Egyébként is mi a különbség a forró csoki és a kakaó között? Ugye te…..
Szuperapunak hála hoztunk nektek egy kis meglepetést a Nyuszitól: itt vannak a Gyerekszoba saját bejáratú, ingyenesen letölthető, húsvéti ajándékkísérő kártyái! Csak hogy minden gyereknek még szebb legyen ez az ünnep is! Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk…..
Október 23-án bejelentettük, tegnap elindítottuk az Alternatív Köztársasági Elnökválasztást. MIÉRT? Azért, mert unjuk a régi arcokat. Azért, mert unjuk az álügyeket. Azért, mert VAN alternatíva. Azért, mert tele van ez az ország jó arcokkal és jó ügyekkel. Jelölnéd…..
Más Tészta Vapiano 2011.04.29 10:53:00
A német eredetű Vapiano (Csak lassan!) lánc első magyar tagja 2007-ben nyitott meg a belvárosban, a második 2009 végén a Kolosi térnél – épp ideje volt meglátogatni. A szép régi épületbe ágyazott minimalista modern design korrekt nemzetközi hangulatot áraszt, kicsit…..
Magam adom Ellökők 2010.02.11 15:29:39
Nem vagyok túl kifinomult teátrális ízlésű ember. Csak ez lehet az oka, hogy nem osztottam nézőtársaim többségének véleményét, akik vastapssal jutalmazták a Békés Megyei Színház vendégjátékaként a Centrál Színházban előadott Elnöknők c. darabot, Werner Schwab…..
  Mo Dorka - aki nagy örömünkre szintén blogunk nevét viselő kedves követőinkhöz tartozik - egy novellának is beillő művet engedett át nekünk közlésre az utazók jellegzetes típusairól. A modoros utazó A modoros utazó görögbe, spanyolba vagy olaszba megy. Ha nemcsak…..
MrBean 2010.01.15 11:30:36
A leírások alapján én félig modoros, félig nagyutazó vagyok. Az, hogy valaki a külföldi útján undorodik a magyaroktól és kerüli őket, az talán azért lehet, mert mi sem viselkedünk jobban külhonban, mint a nyaralásban elbunkuló németek, angolok vagy egyéb náció (talán az amerikaiak kivétel, nem is értem). Menjetek csak ki egy átlagos téli hétvégén egy hóbiztos és népszerű osztrák sípályára, és nézzétek meg, ki az, aki megpróbál normálisan sorban állni, és ki az, aki megkerülve az egészet, meg oldalról betolakodva igyekszik minél előbb feljutni a felvonóra. Persze, tudom, miért nem csinálják ezt a bárgyú labancok is, igaz?
Továbbra sem értem, miért kellene olyan birkának lennem, hogy X összegért befizetek az iroda által kínált fantasztikus-csodálatos fakultatív programra, amikor 10 perc utánajárással megoldhatom ugyanazt X/4 összegből. Ettől leszek én "modoros utazó"? Én inkább tudatosnak nevezném magam, de nyilván csak az elfogultság és személyes érintettség miatt. (Pl. a már többször említett Krétán ajánlottak nekünk knossosi kirándulást fejenként közel €50-ért, nekünk pedig mindennel együtt sikerült kihozni €12-ből... nem kellett hozzá semmi illegális és semmi ügyeskedés - jöhetnek a sünök.)
Végére pedig csak annyit: a felsorolásból és tényleg vicces részletes leírásból nem derül ki, hogy a posztíró szerint milyen az "ideális", vagy "normális" vagy tudomisénmilyen utazó... Aki nem vérgáz.
A hatalmas Sanoma előfizetési osztályának elfelejtettek szólni, hogy a decemberi számmal megszűnik a magyar FHM, így aztán volt, aki befizette egész jövő évre. Ezután nyilván az előfizetési osztály felejtett el reagálni, hogy hékás itt van helyette egy fapapucs: Szeretném…..
MrBean 2009.12.21 15:51:35
@fghjk: A Sanomát közvetve ismerve cseppet sem meglepő, hogy egyesek (pl én is) már nyáron tudtak róla, hogy megszűnik az FHM, de pont az előfizetéssel foglalkozó munkatársakat nem értesítették. Sőt, megkockáztatom, hogy legutoljára az inkriminált folyóirat szerkesztőségének ajtaján jutott be az infó, hogy bocsi, srácok, januártól kalap-kabát. Mondom, nem légből kapott, a házon belül történtek alapján merem feltételezni...
Igen, fapadossal, Pestről, átszállással, egy reptéren eltöltött éjszakával. Nyűgös? Átszállást tekintve semmiképpen, a reptéri éjszaka pedig néha vetekszik egy olcsó, lepukkant hostellel, s a cél érdekében néha bírható. Mi a cél? Ibiza, Mallorca... Ezek nyáron…..
MrBean 2009.11.21 00:49:01
@lokoszt: Évek óta fapadolok, és amióta ez a blog (és a másik, az Ács-féle) szélesebb körben ismert, olvasom. Úgy érzem, elég körültekintően és idejekorán veszem a jegyeket, és tényleg sikerült még feladott pogyóval is igen olcsón megúszni a repüléseket (London, Dublin, Catania, stb), bár még a reptéri ottalvás eddig nem játszott. Most egy órát szántam a wizz, a ryan, a spanair, az easy és a vueling árainak a böngészésére, de a közelébe se értem ennek a hihetetlen alacsony összegnek. Vuelingnél is megvolt a €0.00 (amiből a végén 21.90 lesz - és ez máris több, mint 5000, pedig még csak BCN-TFS).
Akárhogy is, a "mem akarok senkinek sem konkrét tippet adni, dolgozz meg érte" hozzáállás nem túl júzerbarát, és ha az ember az olvasókból "él", nem árt, ha nem csak a levegőbe beszél. Néha érdemes lenne átkukkantani a "konkurenciához", csak miheztartás végett.
... and continue to breath normally.
MrBean 2009.11.23 13:38:47
@doki.zsuzsa: Kinek van ennyi szabadsága??? :D:D:D Én is megyek, amennyit tudok, de a 23 nap az 23 nap, akárhogy is nézem :)))))
Magam adom cOPENhagen 2009.11.02 17:42:00
Biciklik, csatornák, Lego, Hamlet, hableány, Andersen. Kb. ennyit tud egy átlagos (nem dán) földi halandó Dániáról. Bevallom, én se tudtam sokkal többet. Most annyival sikerült több ismeretre szert tennem, hogy ősszel/télen és egyéb hideg, csapadékos időszakban óriási vétek…..
Magam adom Down! 2009.11.02 13:15:00
Aranyos, kedves, mérsékelten vicces ... jobbára ártalmatlan. A Pixartól megszokott, újra és újra ámulatba ejtő grafikai megoldások, hihetetlen képi részletek, viszont az eddigieknél kevésbé szerethető főhősök és tökéletesen felesleges 3D-hatások. A szemüveget újabban egyre…..
Magam adom Savanyú igazság 2009.11.02 01:25:00
Ez az igazság nem csak csúnya volt, ahogy a címe mutatta, de savanyú, keserű, kiszámítható, sőt, helyenként unalmas. Bár tény, nyomokban humort tartalmazott. Viszont végig az volt az érzésem, hogy a rendező jobban örült volna, ha a költségvetésbe Katherine Heigl és Gerard…..
Hihetetlen, hogy egy aprócska kis ötlettel hogy fel lehet dobni a legunalmasabb aluljárót is, amin az emberek amúgy csak túl akarnak jutni. A Volkswagen néhány nyomásérzékelő és egy-pár méter fekete, illetve fehér műanyag segítségével a stockholmi Odenplan metróállomás egyik…..
Dirk Gerkenst, az RTL Klub vezérigazgatóját választotta a magyarországi médiaipar legbefolyásosabb szereplőjének a Marketing&Média című szakmai lap, vagyis az újság tizenöt fős szerkesztőbizottsága, és három újságírója. (A szerkesztübizottság tagjai maguk is a…..
MrBean 2009.05.28 11:50:01
Jaj, Istenem, ez a jó magyar szokás szerinti "mindegy, ki mit csinál, ha hozzám nincs köze, csak sz@r lehet" -hozzáállás... Gratulálok a kommentelőknek! Nyilván jobban örültetek volna, ha a búvármagazinok hoztak volna ki egy TOP50 Celeb listát, amin Győzike lett volna az élzebrás, szorosan követve KiszelTünde összes szemöldöke által. Az meg, hogy itt némelyek hihetetlen tájékozottak bizonyos NEM CELEB médiaszemélyiségek terén ("Ki a farkam az a Szabó György"), azzal nem feltétlen itt kéne dicsekedni.
Megjegyzem, NEM dolgozom a médiában, NEM szereplek a médiában, NEM kenyerem semmiféle médiaszemélyiségek védelme. Csak szeretek tájékozott lenni.
Az Országgyűlés döntése értelmében 2001-től minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját. Azaz ma. A kormány megalakulásának zaja persze elnyomja a megemlékezést, de a magam részéről mostanában nagyon unom a…..
MrBean 2009.04.16 13:49:02
@Dinin:
"magyarorszagon meno dolog zsidonak es buzinak lenni mostansag..."
Ja, meg gárdistának, magyar történelmi zászlót megszégyenítő randalírozónak és rendőrautó-gyújtogató futball-huligánnak is.
Ki van inkább az ország (képének) kárára?
MrBean 2009.04.16 13:56:36
@mokas_gizi: Hangos a média... Bevallom őszintén, hogy ma még nem voltam tévé-közelben, de hallgattam híreket a rádióban ("tudjuk, kinek a kezében van"), és az általatok előszeretettek ZSindex-nek nevezett portál is folyamatosan frissül egy ablakban. Sehol egy büdös sző sem volt erről. De ha valaki öngerjesztésképp és valami fura perverzióból kifolyólag jobboldali beállítottságúként KlubRádiót hallgat (én nem...), akkor viselje a következményeit.
MrBean 2009.04.16 14:29:26
@mokas_gizi: Ne haragudj, ha ilyen belinkelt tartalom után nem mutatom az általad oly szívesen osztogatott TISZTELET jelét. És igenis jogos, ha az Institute for Historical Review által terjesztett tanok és tézisek terjesztőit, röviden a holokauszt-tagadókat büntetik. Mert ŐK azok ... vagy mondjam azt, hogy TI vagyok azok, akik miatt ez gond nélkül megismétlődhetne, akár holnap. Épeszű ember a holokausztban nem kételkedik.
Nekünk Commodore 64-ünk volt, azt hiszem Ausztriából hozták a szüleim. A kazettás verzió volt, és nagyon irigyeltem azokat a barátaimat, akiknek floppyjuk is volt. Volt egy úgynevezett Turbó kiegészítője is, ezzel gyorsabb volt. Először a kicsi fekete-fehér Junoszty tévén…..
Az olasz hegyek közt érte a halál március 26-án Shane McConkey freeski-bajnokot. A 39 éves kanadai világsztár nem csak versenyeredményeinek köszönhette hírnevét, hanem annak is. hogy számtalan extrémsí-filmben és -felvételen volt látható. Ő tette ismerté a síléccel végzett…..