Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torkosborz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista Bor a porban 2007.08.15 14:15:00
Eddig mindig vizezetlen sört ittam a Szigeten, mert az ott nem az alkoholkultúra terepe. Mígnem támadt néhány felismerésem. Előbb néhány éves spéttel felfogtam, hogy kint van népszerű boraival a Hilltop Neszmély. Aztán ezt összekapcsoltam a köztudomású ténnyel, miszerint a…..
torkosborz 2007.08.15 17:09:20
A hazai pályán a Tesco fő riválisának számító Sainsbury’s már jó ideje kampányol "etikus", azaz környezetbarát ill. fairtrade termékekkel, de most lehet, hogy túlfeszítették a húrt. A környezetbarátság jegyében ugyanis petpalackos borokat dobnak piacra. A…..
Agilis és intelligens foxikat vártam, helyettük álomkóros spánieleket, vagy legalábbis egykedvű szettereket kaptam. Lehet, hogy hiba volt, de én úgy könyveltem el a sauvignon blanc-t, mint friss, illatos, ropogós, egynyári italt. Ha szénsavat is nyomnak hozzá, olyan mint egy luxus…..
A Művelt Alkoholista Egy kis Bové 2007.06.25 00:39:00
Nem bor, de az is. Mezőgazdaság. És egy francia paraszt. Vagy műparaszt inkább. José Bové, a McDonald's-romboló, a génkezeltkukorica-pusztító Walesa-bajszos agrárradikális nyilatkozik. Itt tessenek elolvasni. (Azt mondja, hogy a mezőgazdaságban káros a szabad piac.)..
Ifjabb Kamocsay néhány éve elhagyta a Hilltopot és a fatert (nem is balhémentesen, állítólag), mondhatjuk, pálfordult egy jót (Saulusból... - tessenek egyénileg befejezni a gesztisen frappáns szóviccet), kis téblábolás után pedig visszatért szépen a hazai pályára, Mórra, ahol,…..
Ilyen beszélgetést utoljára 2002-ben láttunk. Akkoriban volt egy parlamenti párt, úgy hívták, hogy MIÉP. Amikor a pártelnököt, talán emlékeznek még Csurkának hívták, arról faggatták a választások éjszakáján, hogy na most akkor mi van és mi lesz (kiestek, na), akkor végig a…..
Immár harmadszor rendezték meg az ifjú borászok országos borversenyét, tudtuk meg előbb kedves kollégánktól, majd a szervező Magyar Borok Háza illetékesének közreműködésével a részletekre is rálátásunk lett hirtelen. A lényeg egyik fele, hogy a méredzkedésre csakis…..
Hát ezer jó ezerjó biztos nincsen, de miután egy héten belül két jó ezerjóval is sikerült randevúznom, muszáj ellőnöm a címben található gyermeteg szóviccet. Ami viszont nem vicc: a városligeti Pannon Bországgyűlésen a soltvadkerti Font Pincészet 2006-os válogatása lett…..
A Művelt Alkoholista Slágergyanú 2007.06.04 05:24:00
Volt egy röpke, ám lázas periódusom, amikor bántam, hogy merlot-nak kereszteltem magam, és nem syrah-nak. Azóta már örülök, hogy elmaradt a névváltoztatás. A syrah-láz azonban nem csak engem kapott el, hanem a magyar borászokat is. A dolog természetéből fakadóan sokkal súlyosabb…..
A délpannon "csúcsborokra" mostanában rájár a rúd. Bántjuk őket, mert elszaladt velük a barrik, az alkohol, az extrakt és az árképzés. A délpannon csúcsborok termelőit és lelkes fogyasztóit ez a szofisztikált panaszária a legkevésbé sem zavarja. Miközben az árak az…..
Ennek a hétnek a vége Tokajról szól teljesen. Nem elég, hogy szombaton tartják egyik kedvenc rendezvényünket, a reneszánszosok évjárat-bemutatóját, most kerül sör a vinagorás édesbor-méredzkedésre is. Egészen pontosan április 20. és 22. között, Tarcalon fognak zajlani az…..
A Napi Gazdaságban lőttük a hírt, miszerint a január közepe óta felszámolás alatt lévő Öregbaglas Borászati és Kereskedelmi Zrt. összesen 247,6 ezer liternyi borkészletét meghirdette meg az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Zrt. Ennek a történetnek tehát vége van. Pedig a…..
Az idén is lesz pincefesztivál Etyeken, május 19–20-án, immár az ötödik a sorban, Rókusfalvy Pál dolgozik, mint a veszedelem. A lényeg, hogy kikristályosodni látszik a borászok, a kiállítók és a programok listája, ráadásul hírt kaptunk újdonságszerű…..
Hétfőn este szavaztak az országgyűlési képviselők a bortörvény módosításáról, egyszersmind megválaszolva az állattenyésztés, a növénytermesztés és a vadgazdálkodás jövőjét érintő fontos kérdések sorát. Utóbbiak kevésbé hoznak bennünket lázba, előbbi viszont…..