Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pókfoci

5 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Geréb Ágnest foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélte el a Fővárosi Bíróság két évre. A letöltendő fogházbüntetés mellett a szülésznőt öt évre eltiltották foglalkozása gyakorlásától. Geréb Ágnes a bíróság előtt 2010 decemberében…..
Lugos, 1849. augusztus 12.  Ön tegnapi napon kelt levelében oda nyilatkozván, miszerint arra, hogy azt, ami a nemzet számára megmenthető, megmenthesse, elkerülhetetlenül szükségesnek tartja, hogy a kormány lépjen le, s ön ruháztassék fel a polgári s katonai legfőbb…..
Mandiner blog A nevelésről II. 2011.03.21 07:01:00
  „Ennélfogva a legjobbak nem kívánnak pénzért uralkodni, sem megbecsülésért, sem az uralkodásból nyilvánosan fizetséget húzva zsoldosnak minősülni, sem tolvajoknak, az uralomból titkon hasznot orozva. És becsvágyból sem kívánnak uralkodni, nem lévén…..
Olvasom az Indexen, hogy a bankok sírnak, panaszkodnak, tönkreteszik őket a devizahiteleseket segítő tervezettel. Tekintsünk már kicsit vissza, mi is volt ennek az előzménye. Magyarország lakosságának nem volt szinte semmilyen és még mindig nincs igazán színvonalas pénzügyi…..
pókfoci 2010.09.11 14:36:48
Nem mondta senki, hogy kötelező felvenni, ebben igaza van a hitelfelvevőket ostobázóknak. Ha jól esik lehet rajtunk röhögni.

Ugyanakkor, ha magamból indulok ki, nem státusszimbólum vagy mi a szöszt akartam venni, hanem egy lakást, ahol családot alapíthatok. Igen voltam olyan ostoba huszonévesként, hogy meguntam, hogy albérletet fizetek, melynek ára, akkoriban nem sokkal maradt el a törlesztőrészlettől.

Voltam olyan ostoba, hogy azt is láttam, hogy mivel nem olyan családból származunk feleségemmel, senki nem fog alánk tolni egy lakást szülinapi ajándékként. Voltam olyan ostoba, hogy felfogtam ésszel, hogy ha albérletbe születik a gyerekünk, akkor nem lesz lehetőségünk még hitelt se felvenni, nem hogy lakást venni. (Mivel tanárként szeptembertől júniusig van szerződésem, ezért velem szóba se álltak volna már régen se a bankok)

Voltam olyan ostoba, hogy számolgatva, tervezve a dolgokat frank helyett inkább Euroban vettem fel, mivel ugye az volt a fáma, hogy bevezetjük előbb utóbb, gondoltam a forinttal összevetve csak stabilabb lesz. Voltam olyan ostoba, hogy úgy kalkuláltam 20% körüli árfolyamveszteség simán belefér, izgulni 40% körül kelljen.

Bevallom arra nem számítottam, hogy ilyen mélységű válság lesz, mivel az eurót 270 felett vettem fel, az árfolyamveszteség eddig a kalkulált résben van. Arra viszont nem számítottam, hogy feleségemet pár napos terhesként elküldik, és a munkaügyi bíróságon kell imádkozni, hogy javunkra ítéljenek, mert különben sáv ide, kalkuláció oda 24 000 fog kapni gyesen, amiből hiába melózok én még, baszhatjuk.

Könnyű ostobázni mindenkit, hajrá - hajrá akinek jól esik tegye.

Azért a bankok is nyávoghatnának ízlésesebben, mert azért ez a rinyálás ...
Dübörögnek az európai kupaselejtezők, ezen a héten máris az első kanyar visszavágóinak áldásait élvezhetjük. A kinti mérkőzéseken mindkét reprezentánsunk hozta a döntetlent, így optimista kedvünkben vagyunk: megérzésünk szerint egyikük biztosan továbbmegy, de a kettős…..
Kettős Mérce Kalodát! 2010.07.08 13:25:00
 Jó lesz mi? Az elmúlt 24 órában Lázár János frakcióvezető, és a Járai Zsigmond baráti kör kapta a Magyar Narancs díjat, a Narancsuralmi rendszerben betöltött, a Fidesz kormányzását kimagaslóan lejárató tevékenységükért. Az eddigi díjazottak az ismeretlen…..
pókfoci 2010.07.08 15:51:57
Értem én csak...
A listázásnál mondjuk szerintem értelmesebb lenne, ha egy statisztika készülne arról, hogy a felkínált munkát hány százalék utasítja vissza. A felkínált munka hány százaléka önkormányzati vagy állami finanszírozású közmunka, hány százaléka piaci. Azok közül, akik igénybe veszik a lehetőséget és szabályszerűen dolgoznak, kitöltik idejüket, hány százalék lesz tartósan munkavállaló. Ezek olyan adatok lennének, amivel tudnék mit kezdeni, és elárulna valamit a rendszer működéséről, hatékonyságáról, és lehetne róla értelmesen vitázni, de azzal, hogy XY aki éppen X utcában lakik nem megy el, vagy részeg, azzal én nem tudok mit kezdeni.
Az pedig aki egyszer nem veszi fel a munkát, pedig lehetősége volt rá, gondolom a következő körben már adott álláslehetőség esetén kihúzzák a listáról. Ha nem, akkor arról lehetne beszélgetni, miért is nem.
Az egyedi esetekben,- mint fentiekben Ouroboros kommentjeiből kiolvasható,- pedig problémás az okok figyelmen kívül hagyása, míg ha nem gondolom azt, hogy a többség azért nem veszi igénybe, amire a hozzászólás utalt.

Összességében ennek annyi értelme van, hogy most erős embert lehet játszani, aki aztán keményen megmondja a tutit. Meg lehet baszogatni a jogvédőket, mivel a jogvédők ilyen esetekben úgyis tudható hogyan reagálnak.

Mindenesetre a rokkantnyugdíjasok országában elég érdekes az igény az ilyen listákra.
2005-ben szeptember végéig, 2006 és 2008 között augusztus végéig tartott reprezentánsaink kalandozása a nemzetközi kupaporondon, 2009-ben viszont a Debrecen december elejéig izzította a parazsat. Az elkövetkező egy vagy két hónapban választ kapunk a kérdésre: trendi…..
pókfoci 2010.07.01 01:13:56
Vegyünk tíz magyar alkotmányjogászt, vagy európai hírű magyar jogtudóst. Képzeljük el, hogy meglátogatja őket Orbán Viktor és azt mondja nekik: tiéd a Sándor-palota legalább öt évre, cserébe mellőzni kellene az amúgy is gyenge alkotmányos jogköröket, és ha probléma van…..
 Ide várjuk kommentben az egyenes kieséses szakaszhoz a tippeket...
VB tippverseny Túl az Óperencián 2010.06.26 02:48:00
Véget értek a csoportmérkőzések a világbajnokságon. Az első kör hozott izgalmakat a pályán, finoman pofára csattanó olaszok és franciák, elmaradt afrika-gála. No de nem csak a zöld gyepen, hanem a tippverseny keretei között is éles volt a küzdelem. Lássuk az eredményeket. Az…..
Hááháháháááháhá. A francia válogatott VB szereplését olvashatták. De tényleg, hogy lehet valaki ekkora balfasszal kevert hülye?  Amúgy panaszra nincs okunk, az utolsó csoportkör nem szívbetegeknek ajánlott, van dráma, vér pornó minden ami kell. Látszik, hogy…..
VB tippverseny Körbe Körbe 2010.06.21 23:50:00
No. Elbicskáztam tegnap az egyik meccs eredményét. Ennek megfelelően rosszul számoltam, mivel a nigéria - dél-korea meccsre 1-2-es koreai sikert számoltam. Az eredményt javítottam 2-2-re, ennek megfelelően pedig változtak a pontszámok is. Üdv...
 ...és basztunk már vagy két napja lelkesítő kibeharangzókat írni. Miről is maradtunk le?Én a péntekről tutifix sőt a szombat elejéről is. Az angolokat nem fikázom, megteszik maguk is,  németek még vállalható vereséget szenvedtek és úgyis továbbjutnak. Röhögjünk…..
Az első hét az örömfoci ünnepét hozta, ebben sokan egyetértünk. Cselektől és lövésektől, támadó variációktól és elfutásoktól volt hangos a TV készülék…. És akkor felébredünk a délutáni meccs vuvuvuvu zümmögés elhallgatására. Na jó a spanyol-svejci már…..
Lezajlott megint két nap, ha jól emlékszem, bár manapság nehéz ilyesmit határozottan állítani. Ott tartottunk, hogy a digók magukhoz képest jók voltak, de lesz ez még így se. A meccset nem láttam, csak félig bekötött szemmel, szóval se fikkantás, se dícséret a számat el nem…..
pókfoci 2010.06.16 23:34:06
 Véget ért a harmadik negyedik (esküszöm csak háromszor számoltam át...) játéknap, kissé elmaradva, de igyekszünk követni az eseményeket.Az eddigiekben inkább a fanyalgás, vuvuzelaszidalmazás, gyatra játék jellemzi a VB -maradjunk annyiban, hogy nem lennék most Otto…..
  Hálló, Hálló Hálló,Elkezdődött, elrúgták, becsúszott, dögöljenek  meg a csigazabálók. Tegnap láttunk két meccset, egy közepesen jót meg egy baziszart. Szemfüles, és némi nostradamusi képességekkel megáldott tippelőink megérezték a frankok gyalázatos…..
labdabiztos Repülő hollandi 2010.06.06 19:00:00
Kétféleképpen is értelmezhetjük ezt a címet. Egyrészt utalhatunk vele Arjen Robben futósebességére, de mivel erről Bodnár Laci többet tudna mesélni, inkább foglalkozzunk a másikkal. Erwin Koeman már maga is vizionálta, hogy a következő MLSZ-szeánszot követően legfeljebb a…..
pókfoci 2010.06.08 17:29:58
Nem sokára érkeznek a tippek, az agytekervények működésbe lépnek, mindenki ízlés szerint áttanulmányozza az edzőmeccsek tapasztalatait, az időjárás-előrejelzést, a formaidőzítést. E nem kis feladathoz igyekszek segítséget adni. Két olyan csapat háza táján néztem körül,…..
  Mint tanult kollégám megjegyezte, 24 óra/napos tempóban közeledik a várva várt futbaldömping. Lassan be kell állítani a fotelek kényelmi szintjét. Sajnálatos mód aranylábú ifjainknak ezúttal sem szurkolhatunk, így marad a szemezgetés a nemzetközi porondról.…..
A 3. Labdabiztos Hattrick-kupa szabályzata és versenykiírása elérhető a szabályzatokat és versenykiírásokat tartalmazó oldalon. ..
pókfoci 2010.05.06 17:41:04
pókfoci 2010.05.17 14:32:43
Még nem dőlt el semmi. Ikszet játszott szerdán a Debrecen, valamint egyetlen üldözője a Videtonon is, hogy maradjon kettejük között az egy pontnyi távolság. Mivel egy forduló alatt maximum három, de legalább nulla egység gyűjthető, így - és ahogy álltottuk - még bármi lehet.…..