Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lajos bacsi

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasónk történelmi időutazásra invitál minket, végigkalauzolva az elmúlt negyed évszázad posztkádári posványain, egy magát "demokratának" valló átlag állampolgár szemüvegén keresztül. Megállapításai helyenként finoman szólva is sarkosak, ettől eltekintve (vagy ezzel…..
Lajos bacsi 2013.12.09 09:03:31
@Dzsentrisvihák: Te kis Nobel-díjas, fennkölt zseni, te öntörvényű filozófuspalánta, nem töri a seggedet amagas ló?
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Lajos bacsi 2013.09.01 16:00:23
@Mikóka Kálmán: Remélem, egyszer pofánver téged a való életbe valaki ezért a stílusért.
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
Lajos bacsi 2013.08.11 16:34:12
@lobster thermidor: Ez egy jelentősen bölcs gondolat, elteszem emlékbe...
Gyerekek! Valamit tisztázzunk le. Én nem haragszom a Fideszesekre és a Jobbikosokra, hanem egyszerűen másként gondolkodunk. Hithű demokrataként ez engem nem zavar. Ők azok, akik többnyire utálnak engem. Ezt lázadóként elfogadom, keresztyénként pedig megbocsátom. Tényleg…..
Már, már szokás, hogy a kormány megint eltereli pár millás hirdetéssel a figyelmet... mondjuk a trafikmutyiról... mondjuk a takarékszövetkezetek államosításáról... vagy... mondjuk a földtörvényről. A nagy kapkodásban azonban sikerült leírni helyesírási hibával a "túlzott…..
Lajos bacsi 2013.07.05 17:42:10
@Kelemen Próza: A kultúra hosszú ú , a kulturált meg rövid u:-)
Tisztelt olvasóink, kedves kommentelők! 4 évvel ezelőtt indított blogunk története most új fejezetéhez érkezett. Az internet, a web2 és az ún. social média terjed, egyre nagyobb szeletet követel magának a véleményformáló médiaszolgáltatásokból. Ami eredetileg egy…..
Lajos bacsi 2013.04.02 09:35:30
@zenovitz2: Én, mint régi mozgalmár, mindenre emlékszem,:-) azokra az időkre is, amikor Kettes tartotta össze a vincenteket horgászat idején:-)
Lajos bacsi 2013.04.02 14:04:17
@Pásztörperc: Már Alpári Gyula elvtárs megmondta anno a szemináriumán, hogy a közénk beépült osztályárulók leleplezése a legnehezebb feladatunk. Hol sikerül, hol nem:-)
Örülünk, Vincent? Vihar után 2013.02.21 10:52:38
Lezárult egy fejezet, egy köztes fejezet a Vincent életében. Most visszatérünk egy három évvel ezelőtti létszámra, marad a kömény(ebb)mag. Számomra az egyik tanulság az, hogy egy közösség csak úgy és akkor működik, ha minden tagja teljesen vállalja magát, és a közösség…..
Lajos bacsi 2013.02.22 13:44:37
@Humperdickk: Kései válaszomat meg tudd be annak, hogy temetésen voltam.
Lajos bacsi 2013.02.22 14:17:31
@Humperdickk:
Jó, én ezt nem értem.
Lehet, hogy Te igen.

Ha akarod, elmondod személyesen.

Pont.
Lajos bacsi 2013.02.22 21:46:41
@Humperdickk: Jut eszembe, abban mi a rád vonatkozó személyeskedés, hogy el vagy tévedve, mint az újonc munkaerők?
 Én azt javaslom, édes hazám, hogy büntetésképpen ne nevezzünk el róluk utcát.   Itt van például az ELTE BTK HÖK, akik talán készítettek egy listát, amelyben leírták, hogy kit sunáznának, akkor is, ha esetleg csúnya zsidó feje van, vagy ha egyiptológus. Az…..
Lajos bacsi 2013.02.20 19:39:54
@maroz: Mondd, maroz öcsém, nem tenne jót neked egy kis önkéntes pihenő, esetleg hosszabb ideig belülről jövően, magadtól vállalt szilencium?

Tudod, ez itt egy kívánságműsor, meg tudod-e érteni azokat, akiknek nem jön be a folytonos krakélerkedés, egyszerűen csak beszélgetnének?

Gondold át ezt, tudsz te önként is távozni, ugye, csináltál már olyat, nem?

Lajos bátyád
Lajos bacsi 2013.02.20 21:06:56
@oskorilelet: Ez úgy lehet, old lelet:-), hogy szempontpuska mindig finom és eufemisztikus formában fogalmaz.
 Viktor:    Te Viktor,  tudtad, hogy a székelyeknek van zászlójuk?  Mi lenne, ha én kurvára felháborodnék rajta, hogy van nekik olyan zászlóizéjük, te erre kitűzetnéd azzal a bajuszos marhával a parlamentetekre, mi még annál is jobban felháborodnánk, és…..
Lajos bacsi 2013.02.19 14:49:34
"Hetven éve, 1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa. Idegen földön, idegen érdekekért négyszer annyi ember veszett el, mint a mohácsi csatában." (Heti Válasz)   Tilinkós, horthymikiszobros  jó reggelt kívánunk!  Milyen érdekekért a kicsoda-micsoda?…..
Lajos bacsi 2013.01.12 22:11:55
@hamburg beach: És mondd, édes öcsém, a Nagy Tesó, a szövetséges, az Adolf, az Dániától Franciaországon át Nagy Britanniáig nem találta meg a bolsevikokat?
Nyilatkozatot adott szombaton Kövér László házelnök az MTI-nek. Miközben érdekes, és módfelett vitatható elképzeléseket vázolt a Parlament szerinte optimális működéséről, Sólyom László volt köztársasági elnököt is bírálta. Sólyom az Áder János által az…..
Lajos bacsi 2012.12.22 21:49:01
@wmiki: Attól, hogy az épp létező valóság nem azonos az optimális valósággal, még nincs igazad.
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
Lajos bacsi 2012.12.13 10:13:22
@Keresztyén és Magyar: Elég nagy baj, hogy a kormány fényezése fontosabb neked, mint a honfitársaiddal való kib..ás.
Lajos bacsi 2012.12.13 10:14:52
@wmiki: Neked is hosszú a hajad, mégse gondolom, hogy lány vagy.
Schiffer András enne már nagyon, éppen csak szája nincs hozzá amit kitáthatna, hogy lecsússzon a falat. A schifferizmus nem kapott többséget tegnap a frakcióban, előtte nem kapott a szavazótábortól, innentől meg adott a kérdés: akkor vajon kinek a többsége fogadta el azt az…..
Lajos bacsi 2012.11.24 16:16:27
@irógép: Schiffer és Szili? Uram segíts, két ekkora politikai dilettáns együtt....
ProgBlog Addig 2012.11.20 12:43:13
„Csak az az egyetlen csillag változott, ott a vezérlőterem képernyőjén, a fejük felett. Sárgás színe egyre világosodott, és mert tudták, hogy erősödnie kell, úgy érezték, minden következő szolgálatra – nem volt értelme más egységben mérni a nem létező időt –…..
Lajos bacsi 2012.11.21 03:49:41
@ninimimi: Most már kíváncsian várom, hogy mi a következő önálló lépése az LMP-nek, legutóbb egy rakás kékcédulát szórtak a FIDESZ nyakába a parlamentben.
Gyurcsány bejelentette, hogy egyhetes éhségsztrájkba kezd a Kossuth téren egy sátorban az előzetes választói regisztráció ellen. Állítólag ha ezzel sem éri el a célját, akkor felgyújtja magát a Parlament előtt Gréczy Zsolttal együtt. Komolyan: miért nem képes valaki…..
Lajos bacsi 2012.09.10 10:20:49
@AnnаKаreninа: Jut eszembe, nézz el már a pályaudvarra, kishúgom, nemsokára jön a csatlakozás, aztán csak úgy, ahogy Leó bácsi megírta.
Az a széthúzásnak egy nagyon durva megnyilvánulása, hogy a Jobbik elnökségi levelezése nyilvánosságra került. Ez persze nem meglepő fejlemény azután, hogy Szegedi Csanád lemondott az alelnöki pozíciójáról; az EP képviselői mandátumáról viszont nem, annak ellenére sem, hogy…..
Ahogy az lenni szokott négyévente, a csapból is az olimpia folyik. Percről-percre frissülő hírek mindenütt, a Facebook üzenőfal elárasztva a magyar vonatkozású aktualitásokkal. Lehet kövezni: engem meg oly kevéssé érdekel. Az Olimpiai Játékoknak évezredes hagyományai vannak:…..
Lajos bacsi 2012.07.31 16:58:29
@Szöszkeboszi: Segíts nekem, nem iszom sört, nem eszem chipset, nincs kanapém, nem sportolok, koromhoz képest igyekszem mozogni eleget és imádom az olimpiákat, ez a tizedik, amit látok.

Ez beteges?:-)
Eddig túl sok mindenre nem lehet büszke a köztévé, már ami az olimpiai közvetítést illeti, amit ha feleolyan lelkesen és odafigyeléssel csinálnának, mint amiben igazán jók, azaz a nem kívánatos személyek kiretusálásában és a rendszer seggének alapos kinyalásában, máris…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Lajos bacsi 2012.07.16 22:33:05
@Szalahadin: Ezzel egyetértek az orkság minden minősítését illetően, de ha megírnád, mit gondolsz a nejüket kb. naponta félholtre verő bármilyen színű orkokról, az érdekelne.
A körmöm lerágom az izgalomtól, hogy kirúgják-e vagy sem a BKV-s vidám sofőrt. Aki nem tudná: kies fővárosunk egyik buszjáratán dolgozik egy pilóta, aki menet közben szórakoztatja az utasokat, kommentálja az eseményeket, viccelődik, zenét szolgáltat. Őt aktuálisan kirúgja a…..
Lajos bacsi 2012.04.20 11:46:10
@sörtelen: "'Egyelőre tehát az a helyzet, hogy sehol sem engedélyezett a vezetés helyetti showműsor."

Parlamentet láttál már?:-)
Amióta Schmitt Pál elkullogott a hivatalból, amelynek soha még a közelébe sem lett volna szabad engedni, azon töprengek: vajon érdekeljen-e, hogy ki lesz az utódja? Ha reflexből válaszolnék, azt mondanám, piszokul nem. Ha szenvtelenül gondolom végig, nem mondhatok mást, mint hogy…..
Lajos bacsi 2012.04.14 17:54:14
@ob.szerver: Képtelenek felfogni, hogy tahó dilettánsok seggét nyalják.

Azért kell szétbaszni a közlekedést meg az egyetemi rendszert, mert különben visszajönnek a ballibek? Eddig tart a tudomány jobbról.
Az elmúlt héten a kétharmad azzal próbálta enyhíteni ikonikus bábjának ledőlése miatt érzett tűrhetetlen lelki kínjait, hogy rávetette magát Gyurcsány egyetemi szakdolgozatára. A gondolatmenet roppant egyszerű: bármilyen disznóságot is követ el a jobboldal bármelyik prominens…..
Lajos bacsi 2012.04.10 11:23:30
@secundus inter pares: Nem, ez latinos volt.
Lajos bacsi 2012.04.10 11:29:34
@secundus inter pares: Nekem nem fáj Virág elvtársat olvasni és téged is örömmel látlak. Szólíthatlak paresznek?
Lajos bacsi 2012.04.10 11:35:41
@secundus inter pares: Jó, akkor foglaljuk össze.

Te azért jöttél ide, hogy kihajítsanak és mártír lehess a szólásszabadság oltárán?

Maradj inkább köztünk, tiszteletbeli ballib lehetsz, tudom, hogy ez vonz:-)
Sokszor leírtuk már ezen a blogon, az érdemtelen és felelőtlen nácizás nem használ senkinek. Viszont azt is hozzátettük, van amikor ki kell mondanunk, hogy náci! Baráth Zsolt a Jobbik képviselője például egy náci! Egy olyan ember akinek semmi keresnivalója a magyar…..
Lajos bacsi 2012.04.04 13:48:12
@töreki: Sőt, az egyik a metélt farkával a hátad mögött dugja a nődet.
 A videón 10.53-tól alig hallhatóan, de azért jól kivehetően a következőket mormolja :  "Jövőre tizenkét évre csökkentjük az iskolakötelezettség felső határát, és utána téglánként adom el nektek a kínai nagyfalat. A szép Irina könnyesre fogja röhögni…..
Lajos bacsi 2012.03.16 16:14:06
@columbia:
Fontos a nyelv változatos használata.

Tartózkodj a gyakori szóismétlésektől, "az itt produkált" fordulat bürokratikus ízű.

Ne modoroskodj, az "azért mindig", az "ugyanis", a "különben is" felesleges finomkodás.

Olvasd el Moliere "Kényeskedők" c. darabját, jó színvonalú írás.

Lajos bácsi, önkéntes nyelvőr és irodalmár
Lajos bacsi 2012.03.16 18:06:39
@columbia: Persze, hogy értem.
Dictio de omni et nullo.
Úgy jártam, hogy nincs mondanivalóm. Illetve nagyon sok van, de azok artikulálására lassan már semmi kedvet nem érzek (tavaszi fáradtság, éppen ideje volt), így kezdetnek kifejezésre juttatom a mondanivalómat, artikulálatlanul: Ááááááááááááááá!!!! Tessék beleérteni…..
Lajos bacsi 2012.03.08 14:54:58
@fglaszlo: @Nyűvágó seregély:

Nocsak, legkedvesebb énem, még mindig nem tagolod a szövegeidet?

Stilisztika, tudod, ahogy mestered, Alpári elvtárs tanitotta anno a pártszemináriumon.

Pá!
Lajos bacsi 2012.03.08 15:10:44
@van-e szándék: Azok voltak a szép idők, nagyapa ifjabb kora, amikor még Walter Ulbricht elvtárs is csak illegális kommunista lehetett és az elnökök helyett tudtak helyesen írni.