Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyrk

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kollégám ma reggel hívott föl. Csipkelődve tette szóvá, hogy miközben tegnap „több mint 200 ezresre” saccoltam a napilap olvasottságát, elfeledkeztem arról, hogy egyre többen böngészik az okostelefon piciny képernyőjén is. Igaz, köszönöm a pontosítást. De aztán föltette a kérdést, amiért voltaképpen…..
Magyar idő szerint hajnal 3-kor folytatódik a Trónok harca a hatodik évaddal, amit soha nem látott várakozás előz meg, hiszen a tavalyi évadzáróban úgy kivégezték az egyik közönségkedvenc figurát, Havas Jont, ahogy a The Walking Dead soha nem merne senkit kinyírni. A halálra szurkált, a hóban…..
Niall (korábban Macklyn) néven szerepel majd a True Blood új évadában Rutger Hauer. A karakternek köze van Sookie és Jason múltjához (nagyjából sejtjük, hogyan, de nem spoilerezünk), és úgy tűnik, ő lesz a évad főgonosza. A háziköntös-haj kombó mindenesetre mindent visz. …..
 "   Dr. Tamás Gáspár Miklós filozófusnak, a filozófiai tudomány doktorának, kiemelkedő tudományos és oktatói munkássága, publicisztikai és közéleti tevékenysége elismeréseként" (Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetés 2005) " Magyarország : Izland 34…..
Risztov Éva 10 km-es úszásban megszerzett aranyának értékét még az is csak növeli, hogy a rajtnál és az első pár méteren kabala medicinlabdájával együtt úszott a sportoló. A rajtot elképedve figyeli két lábon állva Bolyhos, az ezüstérmes amerikai Haley Anderson macskája.…..
gyrk 2012.08.09 23:26:27
Emlékszem, annak idején mennyit bosszankodtam Settenkedő magabiztos ostobaságán, határtalan képmutatásán, azon, hogy öt perc alatt hátborzongató baromságok tömegét képes összehordani bármilyen témában, bármilyen médiában. Természetesen nagyon utáltam azért is, amit rólam…..
Nem kommentáljuk, magáért beszél. ..
gyrk 2011.09.15 10:30:47
Harminc-negyven évvel ezelőtt úgy ülhettünk végig a társadalmak lényegi vonásait taglaló egyetemi kurzusokat, hogy sem a professzorban, sem hallgatójában fel sem merült: az elhangzott markáns állításokat, tételeket szigorú empirikus tesztekkel, ízlésünktől…..
gyrk 2011.09.07 17:07:24
@Gondolkodjunk: érdekes, én azt gondoltam, hogy minimális adat állt rendelkezésükre és inkább a korabeli elméletek hiányosságait szúrták ki és ezekre próbáltak magyarázatokat keresni.

a tudfil bevezetést pont azért javasoltam, mert örök a vita, hogy lehet-e a társadalomtudomány objektív a fizikai és a matematikai értelemben
gyrk 2011.09.07 17:13:00
@Gondolkodjunk: re középkor nagy tudósai:
igen, de ezek akkoriban szorosan hozzátartoztak a tudományhoz. és hasznosak is voltak, alkímia nélkül pl. nem lett volna vegyészet.
Matolcsy György jelenleg regnáló nemzetgazdasági miniszter, a Fidesz kormányra kerülésekor nagy ívű víziókkal álmodta meg a magyar gazdaság fellendítését. Az ezek alapján megvalósult gazdaságpolitikát a kezdetektől számos kritika érte, mostanra azonban odáig jutottunk, hogy…..
A Bëlga médiahekkje tökéletesen sikerült, szinte mindenki elhitte, hogy feloszlanak, de persze eszük ágában sincs. A Lángoló Gitárok lerántja a leplet még a „búcsúkoncert előtt”. Még5: Tedd fel a kérdést! Mit üzentek azoknak, akiknek felcsillant a szemük a hír…..
Rákócziék párizsi bordélyháza után jutott eszembe (szegény fejedelmünk neve valahogy mindig a rosszlányokhoz kötődik), hogy hát száz éve Budapesten is volt jó néhány ilyen intézmény. De vajon mi lehet ma ezekkel az épületekkel? Én a magam részéről egyet ismerek, melyről…..
Ez nem lesz egy pc poszt. A svájciakról szól. Vagy inkább Svájcról. Páran nem fogják szeretni. Én is elhatárolódom tőle.Történt pár hete, hogy megpályáztam egy külföldi állást. A helyszín Svájc. Focitörténelmi sorozatunkat követő olvasóinknak csak mondom: Az…..
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..
A Tamás Gáspár Miklós filozófust nyugdíjazni kívánja Boros János, az MTA Filozófiai Intézetének igazgatója. Ennél persze sokkal súlyosabb ügyről van szó: a huszonöt munkatársból tizenötöt akar elbocsátani Boros, ők már pertársaságot alapítottak. Per lesz, amit szerintem…..
Múlt héten a Tv2 egész jól teljesített a műbalhé-fronton, a Mokkában tortát hajigáló Pákó és káromkodó Jimmy-rokon hozta az olvasókat/nézőket, az RTL-nek is lépnie kellett hát valamit. S lőn, fogták a magyar popélet egyik legkínosabb pillanatát jelentő Anti-Fitness Club…..
Ákos - A katona imája (FalconMedia / Szerzői kiadás) Azt hiszem, én nagyon nem szeretnék Kovács Ákos lenni. 2010-ben már több mint húsz éve lennék a pályán, vitathatatlanul - láthatóan és hallhatóan - sokat dolgoznék egy-egy produkciómon, a munkámról viszont tömegesen csak…..
Kósa vagy behódolt Orbán előtt, vagy nevetségessé akarta tenni. Esetleg mindkettőt tette egyszerre. Nagy megtiszteltetés érte Debrecen városát, vagyis inkább a helyi Fideszt, de leginkább Kósa Lajos polgármestert. Az új közgyűlés alakuló ülésére ellátogatott Orbán Viktor…..
Örülünk, Vincent? Alámosás 2010.10.09 21:04:00
Kedves Olvtársak!Ennek a műnek a szerzője nem én vagyok, hanem kiski kollég. Technikai okokból úgy alakult, hogy én teszem föl ide, de az ő nevében:Pasteur/cAmikor terveznek egy műtárgyat, mint egy iszaptározó, mérnökök dolgoznak az ügyön. A mérnök alapvetően gondos ember. De…..
Néha együtt uzsonnázom Őfelségével, a Szent Koronával. Mostanában egy igen csinos norvég királyi ékszerrel mutatkozik együtt, akivel még Ascotban találkoztak.  Szürke pólót viselt, amin  a Yes, I like the Republic, losers! - felirat díszelgett.  Olvastad? —…..
Örülünk, Vincent? Orbán álma 2010.09.13 17:55:00
Aki esetleg azt gondolja, hogy most arról fogok írni, hogy Orbán valamiféle diktatúrát épít, fasizálódik, mitomén, és valami sátáni terve van arra, hogy legyen az ország örökös ura, az csalódni fog. Nem, nem gondolom, hogy ami itt most folyik, az teljesen OK, bizonyos dolgok…..
gyrk 2010.09.20 16:44:06
jótündér! találtam egy neked való postot

eltecon.blog.hu/2010/09/19/mennyit_kell_tanulni

Mennyit kell tanulnia egy átlagos amerikai egyetemistának egy nap? Catherine Rampell kicsit bulváros írásában számos adattal örvendeztet meg bennünket az amerikai egytemek életéről. A mi figyelmünket nem a közgazdászprofesszorok évi keresete, hanem az a kördiagram keltette fel, amelyből megtudhatjuk, az átlagos amerikai egyetemista munkanapjából 3,6 órát tölt összesen tanulással (ebben minden, tehát az óralátogatás is benne van). Nos, a hazai átlagokról nem tudunk számot adni, de mi úgy tudjuk, hogy az ELTEcon diákjai ennek többszörösét töltik tanulással. Vagy tévednénk?
A '90-es évek vége felé az akkor még Janus Pannoniusról elnevezett pécsi egyetemen retorikából házi dolgozatot írtunk a féléves jegyért. A három pont egyikeként sajtóbaromságot kellett gyűjtenünk: valami egészen nyilvános, mindenki számára hozzáférhető és mindenki…..
gyrk 2010.08.24 17:08:13
@Pásztörperc: sajnos ez nem arról szól, hogy mi teszi hatékonyabbá a közlést és mi nem. a nyelv nem "fejlődik", mintha valami eszkatologikus végcél felé haladna, hanem változik. teljesen hibás a kiindulópontod. nem a közlés hatékonysága a kérdés. nem is lehet, hiszen gyakran indulati elemek is keverednek a nyelvbe, teljes ellentétben bármiféle akadémikus szabállyal.
szóval szerintem "az ostobaság és műveletlenség legjellemzőbb ismérve, hogy az ostobák és műveletlenek nincsenek tisztában se azzal,hogy mit mondanak, se azzal, hogy miről beszélnek."
Örülünk, Vincent? A' bankadórul 2010.06.27 21:02:00
A Nemzet Agya, Szijjártó Péter diadaljelentése szerint Magyarország újra éllovassá vált, "hiszen az Európai Tanács legutóbbi ülésén éppen olyan változásokat határozott el, mint amilyeneket az első gazdasági akcióterv keretében Orbán Viktor miniszterelnök korábban…..
gyrk 2010.07.01 21:22:49
www.fn.hu/hetilap/20100629/latszatelvonas/

azt írja az újság, hogy "a rossz hiteleket az indokoltnál nagyobb összegért vennék át az egyes intézményektől azért, hogy e manőveren a lehető legkisebb veszteséget kelljen elszámolniuk. Úgy tudjuk, ezt a lehetőséget kezdettől fogva kilátásba helyezte a Matolcsy György vezette tárgyalóbrigád"
gyrk 2010.07.01 21:26:12
@Kettes: "Heim azok között volt, akik szerint a MÁV, a BKV, a Malév meg az ég tudja milyen állami vállalatok konszolidálása 7,5%-ra növeli a hiányt. Most pedig egy tökhasonló állami tőkeművelet szerinte nem hiánynövelő. Én kérek elnézést. "

mintha ugyanezt mondta volna az MNB is. azzal a különbséggel, hogy gdp 1,5 százalékpontnyi konszolidáció kell a működőképesség fenntartásához, a többi (kb gdp 3,5 százalékpont) "ráér". 3,8-ra volt belőve a hiány, a reuters konszenzus mondott 4,3-4,5-öt az elmúlt hónapokban, máris ott vagyunk a 6 százaléknál, amit a matolcsy mondogatott - már ha éppen nem 7-7,5-öt delirált : )
Most jelent meg az Európa Kiadónál Guillermo Martinez argentin író kötete, a Borges és a matematika. A szerző matematikusként kezdte, de valójában az Oxfordi sorozat című krimivel szerzett hírnevet. A könyv részben Borges és a végtelenek viszonyáról szól. Martinez a kötet…..
Az Orbán Viktor által ma ismertetett 29 pontos gazdasági akcióterv alapvetően helyes elgondolásokat tartalmaz és örvendetes elfordulást jelez a Fidesz eddigi expanzív-etatista-populista politikájától. A legnagyobb és legkedvezőbb hatású intézkedéseknek a társasági…..
A sport hagyományos értelmezésén nevelkedett tömegek számára sokkoló lehet szembesülni azzal, ami Biciklisfutár Európa-bajnokság címén zajlik Budapesten. Az általános elképedésnek csak az szab gátat, hogy bár Európa legtöbb országából, sőt, Japánból is érkeztek…..
gyrk 2010.05.24 13:12:13
@Dixi.: szerintem tudja mennyi 8 bar. egy országúti kerékpár gumija általában 8-10 bar-ra fújható fel típustól függően. én az elsőt 9,3-ra, a hátsót 9,5-9,8-ra szoktam fújni. így néha kicsit zötykölődős bp-en, "érzed az utat", viszont kevesebb a defekt.