Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Söme

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónappal az orosz hadsereg Ukrajna ellen megindult (hadüzenet nélküli) háborújának megkezdése után érdemes elgondolkodni azon, hogy miként is végződhet ez a konfliktus. Jelenleg hat lehetséges forgatókönyvről beszélhetünk, melyeknek különböző a valószínűsége. 1. Megegyezés és Ukrajna…..
Kínai vakcinát a koronavírus ellen? Előző gerillamarketing bejegyzésemet azzal kezdtem: kemény fába vágja a fejszéjét a NER vezetése, amikor a kínai vakcinát ajánlja a magyar lakosságnak. Ezt azzal indokoltam, hogy hazánkban nagyon erős előítélet, cselekvést is befolyásoló negatív attitűd a…..
Söme 2021.02.01 22:21:33
@midnight coder:

Sajnos nem minden virus ugyanolyan. Nem kicsit, hanem nagyon. Szoval ami technologia jo az egyikre, nem biztos, hogy jo a masikra.

Az a rendszer, aminek a keretein belul egy gyogyszerjeloltbol gyogyszer lesz, az nem veletlenul olyan amilyen. Es legfokeppen a paciens vedelme erdekeben olyan, amilyen. Lehet maskeppen csinalni, de esetleg pont az nem lesz megfeleloen bizonyitva, hogy biztonsagos es hatekony. Szerintem ez a ket szempont fontos, aki szerint meg nem, annak jo lesz a kinai is.
Évek óta irigyli a világ a dánokat, akiket rendszeresen a Föld legboldogabb népének hoznak ki a különböző felmérések. Minden bizonnyal fontos tényező ebben az is, hogy nem dolgozzák halálra magukat. A Work-Like-Balance adatai szerint bár hivatalosan heti 37 óra a munkaideük, az átlag alig 33 ára.…..
"Megnéztük a vakcinaigazolás digitális verzióját, mert arra készülünk, hogy akik már védettek, átestek korábban a fertőzésen vagy a vakcinával beolttatták magukat és így védetté váltak, nekik legyen egy igazolványuk, amely arról szól, hogy védettek, illetve ők már nem fertőznek meg senkit."…..
Söme 2021.01.06 09:12:02
@Politológus Mihály: Megneztem a linkben levo diakat is, de abban sincsen hivatkozas a tesztre. Amiket talaltam azok azert itt-ott hibaznak, es 10000 fonel a kb 70 pozitiv konnyen osszejohet... www.fda.gov/medical-devices/coronavirus-disease-2019-covid-19-emergency-use-authorizations-medical-devices/eua-authorized-serology-test-performance
Söme 2021.01.06 09:23:56
@Politológus Mihály: Teljesen igaz, en sem latom, hogy hogyan lenne barmelyik vakcinarol tobb eves adat. Pedig fontos lenne tudni, hogy hogyan erheto el a nyajimmunitas, azaz milyen gyorsan kell oltani, hogy mindenki egyszerre legyen immunis.
Söme 2021.01.06 13:07:55
@Politológus Mihály: Jo, a kocka az egy kicsit tulzas volt :) De ha korrigaljuk a 100% kozeli hatekonysagot a NER atlathatosagaval es a nyugat-balkani korulmenyekkel, akkor azert a 3 es 68 kozotti kulonbsegre nem biztos hogy erdemes nagy tetben fogadni :) (Nalam a bizalomhiany biztosan szakmai artalom... )
A Compass-Plus Munkaerőpiaci Elemző és Ismeretterjesztő Alapítvány szervezésében került megrendezésre a “Reboot Itthon! – Ezért érdemes hazaköltözni Magyarországra” nevű online kerekasztal-beszélgetés múlt hét csütörtökön. De valóban a hazatérés a lényeg?..
Söme 2020.12.10 10:10:58
@AlexAston: Szuper, megertetted a vita lenyeget :) Amugy lehet kitalalni mindenfele programokat, de egy mukodo orszagbol elkoltozni egy nem mukodobe az kihivas. Meg hat nem mindenkinek jon be a feudalizmus.
Ezt volt képes kitenni a Facebookjára a magyar kormány: Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor. A kormány 8-10 nap múlva hoz erről döntést. Hozzá Orbán komoly feje, a megfontolt vezető, akinek majd mindezt köszönhetjük. Nos, ha a korlátozás nélkül azt jelenti, hogy…..
Söme 2020.12.01 18:06:39
@Exploiter: Ha a lakosság 60-70% átesik rajta, akkor 1-2%-a meghal. Ez Mo-n 100-200 ezer ember. Ez most a nyájimmunitás rövid távú ára. Vagy a rövid távú nyájimmunitás ára. Ki tudja... Plusz a maradandó egészségkárosultak.
Gondolom a döntéshozók mindenhol kiszámolják melyik döntés mibe kerül.
Dániáról sokszor leírják, milyen nagyszerű hely, persze távolról nézve sok ország az, közelről inkább látszanak a hibák is. Mindenesetre a rendszeresen a világ legboldogabb országai közé sorol Dániának is akadnak hátrányai, Natalie írása mind a kettőből válogat...
Söme 2020.02.05 12:51:11
@Din Serpahis: 'Az ilyen kornyezet a tehetseges embereket inkabb visszahuzza mint segiti.'
Nem egeszen. A penz az nem igazan jo motivacio. Ha szepen meg lehet elni a fizetesbol minden szakmaban, akkor az emberek olyan szakmat valasztanak amihez tehetseguk van, van belso motivaciojuk jol csinalni, fejlodni, stb. (Kivetel azert van.)
A danok eleg nagy hangsulyt fektettek (-nek) a tarsadalmi fejlodesre, mar a bolcsodetol kezdve. Mukodik. Ebben a tekintetben meg csak meg sem lehet tippelni mennyivel van a magyar tarsadalom lemaradva, de nagyon sokkal.
Söme 2020.02.06 09:30:04
@Arthamyr: A mutyis rendszeretekben nem sokkal alacsonyabbak az adok mint Daniaban, csak nem ugy hivjak oket... Beirtam a berkalkulatorba 2M Ft havi bruttot, ami egy nagyjabol ok fizetes Daniaban, es az 1.33 M netto Mo-on (persze a munkaado meg befizet 19%-ot, es ugy mar 2.4-bol kapsz 1.33-at..)
Daniaban fizetnel utana kb 42% adot, maradna kb 1.15M, de minden kozszolgaltatas mukodik, van WC papir a korhazban, es szocialis halo ha nem jol alakulnak a dolgok.... Es alacsonyabb az AFA is :)
Söme 2020.02.06 11:38:21
@Szaktanár: a 2M az csak egy atlagos fizetesre volt pelda, es mivel errefele a ket keresos modell a divat, ket ilyenbol eleg jol lehet elni ha az embernek nem tul magasak az igenyei. El lehet jatszani egy magyarorszagi atlagfizetessel is ugyanezt a jatekot :).
Az igaz hogy nem minden olyan jo, meg mindenkinek mast jelent az 'olyan jo', de szerintem ha az ember nem magara fokuszal hanem mondjuk a gyerekei szempontjabol nezi, hogy hol jobb nekik felnoni, akkor Dania nem feltetlenul rossz valasztas.
Elképzelhető-e nagylelkűbb és önzetlenebb segítség annál, amit olyanok számára biztosítanak, akik nincsenek támogatásra szorulva? Látott-e már valaki olyan milliomost, aki ne hajolna le a lába előtt megcsillanó pénzdarabért? Igazolható-e a híres Matolcsy sejtés? Bánki Erik fideszes országgyűlési…..
A Fideszhez hasonló, szélsőséges és populista pártokkal nem egyezkedni kell, hanem hermetikusan el kell zárni őket. Ezt mulasztotta el Manfred Weber, aki személyesen látogatta meg Orbán Viktort a hivatalában. A Fidesz elnöke újra elhitette az Európai Néppárt csúcsvezetőjével, hogy kész a…..
Söme 2019.03.13 13:44:24
@Raven!: Most komolyan azon aggodik barki, hogy maradhat-e pesten (Kecskemeten) egy kulfoldi egyetem (autogyar) ami kulfoldi diplomat (autot) ad nagyreszt kulfoldieknek ?!?
Söme 2019.03.13 13:58:13
@Orbán veje: Azt hiszem felreertetted amit irtam... Erre volt valasz : "Raven! 2019.03.13. 12:09:03" Az uriember iromanyaba barmi behelyettesitheto az 'egyetem' helyere, en eppen 'autogyarral' probalkoztam, hogy megertse a lenyeget.... Es amugy mar eleg regen a civilizalt vilagban elek. Probalkoztam kozben Mo-on is, de ha egyszer elt az ember civilizalt vilagban, akkor mar nem nagyon megy.
Söme 2019.03.13 16:01:15
@Ekrü: A butasag relativ... Ugyhogy bolcsebb ovatosan banni vele. Pl Barabasinak 140 a H indexe, az enyem meg csak 25. Az emberek nagy reszenek meg nulla. De a Barabasi biztosan buta, mert a CEU-n oktat.
Az egyetem ugyanugy munkat ad az embereknek, mint az autogyar. Ezek az emberek ugyanugy adot fizetnek, tehat jobb lesz tole a magyar csaladoknak (helyett: M.L. milliardosnak). Rengeteg kulfoldi palyazatot hoznak, amit itt koltenek el, tehat annak is nagy reszebol ado lesz. Szoval nem ugy megy, hogy ul egy titkarno egy asztalnal, es nyomtat egy diplomat annak aki befizet X osszeget....
Sokan kérdezik, hogy miért baj, ha a kormány a saját ízlése szerint akarja átalakítani (na jó, ez ma már tényleg eufemizmus, így inkább mondjuk ki nyíltan: szétverni) az Akadémia kutatóintézeti hálózatát? Többek között azért, mert ha van egy nagy presztízsű, szabadon gondolkodó és alkotó tudós…..
Söme 2019.02.09 10:01:22
@Periodista.:

Az oktatas/kutatas eleg regen nem fontos Magyarorszagon, legalabbis az en eletemben nem volt az. Az MTA letezese/nem letezese is eleg keves biztos fidesz szavazot erint kozvetlenul, ugyhogy siman megszuntethetik. Akit erdekel a tudomany az meg eddig is angolul olvasott/irt. Az Indexen meg aztan neha el lehet olvasni magyarul is egy ket cikk lenyeget ismeretterjeszto stilusban.

Eleg sok mindent elmond hogy pl az ELTE kb 150 helyet csuszott le az elmult 5 evben az egyetemek rangsoraban, pedig nem indult magasrol :) Olyan 'elokelo' egyetemek elozik meg, mint:

Bogor Agricultural University LogoBogor Agricultural UniversityMore Indonesia
Bournemouth University LogoBournemouth UniversityMore United Kingdom
Chungnam National University LogoChungnam National UniversityMore South Korea
Clemson University LogoClemson UniversityMore United States
Dankook University LogoDankook UniversityMore South Korea
Eötvös Lorànd University LogoEötvös Lorànd UniversityMore Hungary

Szoval osszessegeben sokkal tisztessegesebb megmondani hogy nem kell es beszantani, mint vegetaltatni meg bizonytalansagban tartani...
Április óta ritkán történik izgalmas dolog az agymosott-lebutított Viktorisztánban, most végre megint van miről írni. Azon elég gyorsan túlléphetünk, hogy ez az ember megint lehazaárulózta az összes magyart, aki nem az ő velejéig korrupt és egyre paranoiásabb, elmeháborodottabb rendszerének…..
Ellentmondásos technológiát tukmál az EU a tagállamokra, a megvétózott gm kukorica mögött egy agresszív multi áll.>>> Marad a moratórium a gm kukoricára..
Söme 2009.03.06 12:52:06
@psychenova: Hát az eredeti forrás is kb. Blikk színvonal, szóval akkor már az Index is jó. Mert hát utólag bevallották, hogy a használt GM kukorica gomba toxin szennyezettsége kívül volt az EU-s határértéken... Tényleg, ha már ilyen szigorúak vagyunk, mi is lett azokkal a cégvezetőkkel, akik megetették a rákot okozó aflatoxinos paprikát a néppel (és még tudtak is róla)? Hosszú időre sitt meg minden????
Söme 2009.03.06 13:13:14
@borboja: Ha van rá ötleted hogy hogy kell ilyet csinálni, írj a Monsanto kutatási igazgatójának :) Vagy a rovarölőszer gyártóknak, hogy mennyit fizetnének azért, hogy ne írj a M.-nak :)
Söme 2009.03.06 14:16:57
@psychenova: Azt el sem tudod képzelni milyen rosszul áll a természettudományos oktatásunk. De még egy darabig lefelé fog menni amíg a hallgatók létszáma után kapják az egyetemek a pénzt és nem számít mire volna szüksége egy végzett hallgatónak.