Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BaT2

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei sorozatos felhozatalt színesíti a The Alienist, ami már egy untig ismert műfajban - átívelős krimi - tudott érdekeset alkotni. A Budapesten forgatott minisorozat megérdemli, hogy ejtsünk róla néhány szót...
a laptop hűtése - a túlmelegedés megakadályozása - helyes használat nyáron Tanácsok és ötletek a laptop biztonságos használatához A laptop megfelelő, korrekt hűtésére nyáron nem csak azért van szükség, hogy a teljesen nyilvánvaló túlmelegedést, leégést vagy az elektronika meghibásodását…..
Már számtalan fórumon (Magyarul Balóval, rádió, blog....) hangoztattam az elmúlt hónapokban, hogy a CSOK januárban egy ingyen reklám volt a kormány számára. Kezdődött azzal, hogy az új CSOK programot elméletben januártól lehet igényelni, gyakorlatban február végétől kezdett működik, és a valóságban…..
BaT2 2016.04.27 20:44:54
@cupcake25: Szia! Ha tényleg 2 perc (vagy 5 perc, vagy 2 nap), akkor kérlek alakítsd társasházzá a következőt: megvásároltam egy fél telket földhivatalhoz beadott megosztási vázrajzzal, ügyvéd által megírt használati megosztással a telekre. A telek bal oldalán áll egy már régebbi ház, a telek közepétől kb 5 méterre. Én a telek középvonalára építkezhetek, érvényes építési engedéllyel rendelkezem (még 2015-ben kérte meg az előző tulaj, én átirattam magamra).
Tehát két különálló egylakásos családi ház fog épülni a telken, mindenféle összeköttetés nélkül.
A telket nem lehet kettéosztani, mert a minimális telekméret 900-900m2, a telek pedig 1.267m2.
Tehát ha ezt nekem akár 100-200e ft-ért társasházzá alakítod és a szentendrei földhivatal be is fogadja, akkor szívesen megfizetem akár a dupláját is Neked (és most utáljatok, mert meg tudnám ezt is fizetni, és meg is fizetném, ha így biztosan megkaphatnám rá a CSOK-ot).
Épületkiemelést nem tudok kérni az én házamra, mert még csak építik, azt pedig csak használatbavételi engedély után adnak (és az állásfoglalás ezt nem emelte ki, hogy így lehetne, csak a nyamvadt társasházat említi).
Ha már megvan az épületkiemelés, akkor már megépítettem valamiből a házat, nem kapok rá CSOK-ot...
Na akkor most kérek tanácsot..
BaT2 2016.04.27 21:26:00
@cupcake25: Na igen, ezért adtam én is igazat a poszternek (még ha végletesen is fogalmaz). Remélem, hogy a múlt heti "szóbeli tájékoztatás" hivatalos formában már foglalkozni fog a családi házak kérdésével is, hogy az épületkiemeléssel milyen formában lehet benyújtani.
Nincs közös falunk az igaz, de attól még egy közös garázst építtethetek a telekre, középen fallal elválasztva, arra alapíthatok már társasházat úgy, hogy bevonom a társasházba a különálló családi házakat?
A műsor hétfőn este indul a Viasat3 műsorán este tíztől, és a lényege, ahogy az a fenti videóból is kiviláglott, hogy a szereplők egy szál semmiben ismerkednek meg egymással egy trópusi szigeten, és mire összemelegednének, érkezik egy vagy több csábító, és választani kell, és továbbmenni, és a végén…..
BaT2 2016.04.22 13:08:39
@Yetti13: mcmxcviii = 1998, ll = 2, xiii = 13.
Valószínűleg Bálint nap előtt született a szentem :)
BaT2 2016.04.22 15:04:21
@szebeee: @Kis Kocsog: Lehet, hogy az első pasijának születési dátuma.. Vagy 22 évesnek reklámozva jobban eladható :)
Márciusban, még a rügypattanás előtt megtörtént a gyümölcsfák rezes lemosása, közvetlenül metszés után. Idén először én csináltam ;), eddig mindig megkértem valakit. Ez az egyetlen dolog, amivel egyetlen egyszer (tavasszal) kezelve vannak a gyümölcsfák.  A permet neve Champion, biogazdaságban is…..
2006 áprilisában árvíz volt a Dunán. Velünk szemben az ártéren, az út mellett állt a víz. Mi az út túloldalán egy másodrangú gáton lakunk (tehát nem az ártéren). Mivel akkoriban már ki volt ásva a pincénk, jó volt tesztnek: ott sem jelent meg a víz. 2006 április 8.   Folytatódott a…..
BaT2 2016.02.25 21:48:01
@Dombházam: Köszi, elolvastam most este a holnapi adagot is :)
Szóval akkor fafűtés vízteres sparhelttel, hát ez sajnos nem ad sok támogatást a saját leendő gázkazános rendszeremhez. De a padlófűtésnél érdekelne, hogy ugyanaz a víz megy benne, mint ami a falban (a 45 fokosra fűtött), vagy oda egy valamilyen módszerrel hűtött víz kering?
Ha ugyanaz megy, akkor a visszatérő ág van letekerve a padlóra, hogy a padló ne legyen olyan forró?
A fűtés miatt nem repedezett meg a vakolat ott, ahol már nincs a fal egy részén fűtéscső tekerve?
Köszi!
BaT2 2016.02.26 21:31:08
@Dombházam: Köszönöm, most már mindent értek :)
Látom a mai részben elkészült a padlófűtés is. Esetleg tudnál írni egy összes fűtésköltséget szereléssel együtt? A fűtés díja nem egyenlő a 22+23+24-es részben írt összegekkel, mert ugye minden részben volt más is a fűtés dolgain kívül.
Köszi!
Bő egy évtizeddel ezelőtt Robert Scople három év erejéig a Microsoft technológiai  evangélistája volt. Aztán 2006-ban távozott egy másik project kedvéért, majd végül a Rackspace-nél kötött ki, ahol jelenleg a startupokkal való kapcsolatokért felelős, de azóta is árgus…..
BaT2 2014.07.31 16:34:46
@Prosectura3: Android saját Hívás appja (nagy zöld telefon ikonos), Naplók, Rákattintasz a kívánt névre (ami mellett ott van, hogy mikor hívtad utoljára), és a részletezés képernyőn ott van minden hívás mellett/alatt, hogy mennyit beszéltél vele. WP-n fórumokon is olvastam, hogy ilyen funkció nincs, esetleg tegyél egy appot elé, és abból tárcsázz, az majd utána megmondja... na ne már... végtére is egy telefonról beszélünk..
Nem tudok betelni ennek a levágott fejű varánusz táncnak a látványával. Elnök szinten csapatja a nő. Véletlenül nem vágja valamik, hogy a csaj milyen néven van fent az interweben?  ..
A Szent István park kapcsán már említettük a Budatétényi Rózsakertet, melyet most meg is látogattunk.A rozárium a XXII. ker. Nagytétényi út és a Park u. által határolt területen található, amely az Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutató-Fejlesztő Közhasznú…..
Robogó A Fos 2011.06.13 09:03:00
Szombaton megvolt a Mopedrally, de még nem írhatom meg, mert a kronológiai sorrendben még csak ott tartunk, hogy megvettem a másik robogót is. (Pedig lesz ám videó meg minden!) A Motowell mellé ugyanis eleve kellett még egy. Eredetileg úgy volt, hogy a barátnőm jön velem, de végül…..
BaT2 2011.06.13 19:24:45
@kőbájker: 50-es robim nekem is van, terepezni nem szoktam vele, épp most van eladósorban :)
A 400-as CBR-re fájdult meg a szívem kissé..
A CBS-nek sokáig nem volt olyan sorozata, amiben erős nőalakok vitték volna a prímet . egészen addig, míg Julianne Margulies főszereplésével be nem mutatták a The Good Wife, azaz Férjem védelmében című sorozatukat, mert ezzel egycsapásra megoldódott ez a probléma is. Margulies…..
Hogy elkerüljem a Szentendrei út nyüzsgését, néha a Filatorigát felől rövidítek. Szeretek arra járni, szívesen bogarászom a folyamatosan frissülő graffitiket – pompás szabadtéri tárlata ez az utcai művészeknek. Hogy kerül a Sebesség oltárára a graffiti?…..
BaT2 2011.05.13 12:44:09
@ZYLO: "50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor" Ha ez a KRESZ-ben is ezekkel a szavakkal van leírva, akkor bizony nem csak a szikragyújtású motorokra vonatkozik, hanem minden belsőégésűre, ergo a dízelre is.
BaT2 2011.05.13 19:01:37
@GERI87: Szerintem is, de itt az idézett rendeletben nem "égésű" volt, hanem "gyújtású". Így benzinmotorra vonatkozik csak, dízelre nem, mert az öngyulladású.
Mellesleg megeszem a kalapom, ha egy 600-800 cm3-es dízelmotor 4kW-os (azt hiszem a smartnak van ekkora dízelmotora, és nem 4kW a teljesítménye...). Bár gyenge motort lehet csinálni nagy térfogatból is.
Lényeg az, hogy nem kedvelem a mopedautókat, szerintem nincs joguk közlekedni (tényleg, mi is van az smkp-val nem lehet utast szállítani dologgal?)
BaT2 2011.05.13 20:02:27
@Gyurma73: Én is ezzel értek egyet, de szerintem ezt a félreírt szót használják ki, amikor azzal érvelnek a mopedautósok, hogy az márpedig smkp. Szerencsére egyre kevesebbet látok belőlük az utakon (de lehet hogy csak felém jár kevesebb..)
Nyilván a baleset okozta sokk hatása alatt érezte úgy Ákos, az előadóművész felesége, hogy kiemeli, hogy ő bizony Ákos felesége. A kedden történt autóbalesetben egy másik félceleb volt a vétlen résztvevő, Nagy Ő Anikó (ex VV Anikó ) testvére. Ő nem…..
Emlékeztek a srácra múlt hétről, aki megunva az évek óta tartó basztatást, az egyik kis genyót úgy baszta földhöz, hogy csak úgy nyekkent, majd az internet hőse lett? Most itt egy interjú a "Bully Destroyerrel"...
BaT2 2011.03.22 15:13:55
@Cecan Basescu: Ez mekkora! Még stabil oldalfektetésbe is rakja a végén a csávót, bele ne fulladjon a sajátjába :)
Belsőség Az enyém a leghosszabb 2010.12.08 08:11:00
  ..
BaT2 2010.12.08 10:27:40
@zsoci: Az az utánfutó húzásához kell, amivel valszeg még nincsenek kész teljesen a srácok.
Van benne sörcsap, miegymás :D
További infó és az építésről a blog (ott még az eredeti, "rövid" autót is meg lehet találni): zsigulimo.blog.hu
BaT2 2010.12.08 11:06:06
@Adrian Mole: Indiánnak mondtad volna kb 3 hónappal ezelőtt, tuti belerakta volna :D
Egy 17 éves srácnak sikerült, ami az Apple-nek nem. Miközben az Apple láthatóan tehetetlen, és rejtélyes okokból kifolyólag nem képes fehér iPhone 4-et szállítani, Fei Lam kitalálta, hogyan készítsen fehéret a feketéből.Az egyesült államokbeli Lam, aki folyékonyan beszél…..
Gyönyörű napra ébredtem, kis szorongással, nagy takarítással. Winkler Robit és Vályi Pistit várom a Totalcar szerkesztőségéből, hogy górcső alá vegyék a Zsigulimot. Számomra ez azért is sors fordító pillanat, mert Robival évek óta elhúzódó, ízlés és megoldásügyi…..
Furcsának is találtam, hogy csak úgy magától sétálni szeretne... Általában noszogatnom kell Teddyt, hogy menjünk már kicsit sétálni, ne üljünk mindig a laptop előtt. No, a minap hazajön munkából, vacsorázunk, és már várom, hogy folytassa a billentyűzet nyomkodását,…..
IDDQD Vuvuzela a Doom II-ben 2010.06.24 17:30:00
Azt hittem, vuvuzelatémában már nem sok újat lehet mutatni, de ez a videó azért elég vicces. És emberünk szépen végigcsinálja az első pályát, ahogy kell, nem kapkod, okosan használja azt a rohadt tülköt. ..
Ha valakinek bármilyen kétsége felmerült a csapat épelméjűségét illetően, azoknak most igazat adunk. Nem találtuk elég lehengerlőnek és elég hosszúnak az alkotásunkat, így rövid gondolkozás után, rátaláltunk a megfelelő megoldásra. Hogy ez eddig senkinek nem jutott…..