Regisztráció Blogot indítok
Adatok
namhanman

256 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A veszett nagy lovacskázás után csupán minimalista, csípőbillegetős lötyögés lett Psy új klipjének főszereplője, amiben a koreai popsztár azt énekli, hogy ő egy Mother Fucker Father Gentleman. Persze ezt is lehet utánozni, a diszkókban simán lehet lezseren segget rázni, de…..
namhanman, a Korea-fan 끝. THE END 2012.07.24 15:22:00
Búcsúzom, véget ér ez a blog. Mint láttátok, az év elejétől már nem voltak bejegyzések, mert januártól minden nap teljes munkaidőben foglalkoztam a koreai kultúrával a Koreai Kulturális Központban. Korábban ez a blog szolgált arra, hogy félretegyem a más tárgyú tennivalóimat…..
Márciustól havi két vetítéssel jelentkezik a megújult koreai filmklub, amely áthelyezte székhelyét a budapesti Koreai Kulturális Központba (a továbbiakban: KKK). További lényeges változás, hogy a filmklub ingyenesen lesz látogatható. Március kivételével a hónap első és…..
Ismét megjelent egy írásom a Korea Times-ban, ezúttal a Koreai Kulturális Központ megnyitó ünnepségéről...
Utolsó mozielőadásához érkezett az Örökmozgó dél-koreai filmklubja. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis ez nem jelenti az eseménysorozat megszűnését: a helyszín márciustól a Koreai Kulturális Központ lesz, ahol várhatóan egy helyett havonta két alkalommal fog jelentkezni a…..
namhanman, a Korea-fan Best of 2011 2011.12.31 12:51:00
Filmes összegzőm a Filmvilág blogján olvasható. Lesz majd koreai is, de az már csak januárban...
A Kimcsi Busz a koreai gasztronómia legjellegzetesebb eledelét, a kimcsit népszerűsíti. A világjáró, szakácstanulókból álló háromfős csapat január elsején érkezik meg Budapestre és ételkóstolóval várja az érdeklődőket 12 órától az Izabella utca 48. szám alatt. Aki a…..
Az új évre tekintettel egy egészen különleges, a nézői elvárásokat térdből elkaszáló mozival jelentkezik az Örökmozgó mozi koreai filmklubja: január 5-én 20:30-kor Song Hae-seong Failan (파이란, 2001) című rendhagyó szerelmesfilmjét vetítjük, amely úgy tud szívszaggató…..
Considering the fact that Hungarian film distributors tend to release only one Korean movie a year, Hungarian viewers have two options to watch contemporary Korean films on the big screen: the Titanic International Film Festival and the annual Korean Film Week, both held in Budapest. Supported…..
namhanman 2011.12.01 23:20:47
A koreai filmhét után nem kell sokat várni a következő koreai mozira: december 13-án (kedden) 20:30-kor egy sziporkázóan szellemes, 2007-es vígjátékkal (A szabály az szabály; 바르게 살자 aka. Going by the Book) jelentkezik az Örökmozgó dél-koreai filmklubja. A Jang Jin (Welcome…..
Öt, hazájában rendkívül sikeres dél-koreai film ingyenes vetítésével várja a közönséget 2011. november 28. és december 2. között a Koreai Filmhét, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban (1088 Budapest, Rákóczi út 21.). A válogatás a…..
Idén november 28. és december 2. között kerül megrendezésre a Koreai Filmhét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A filmek száma a tavalyihoz képest ugyan a felére (ötre) csökkent, ám örömmel jelenthetem, hogy messze ez az eddigi legerősebb program. Ráadásul egy…..
namhanman 2011.11.25 22:26:58
A namhanman blog ezen a napon indult útjára 2007-ben. Szerény születésnapi ajándék gyanánt leközlöm nektek (lábjegyzetek nélkül) a Metropolis frissen megjelent dél-koreai számának általam írt bevezető tanulmányát:Teszár Dávid: Lokális és globális sikerek -- A dél-koreai…..
A Metropolis szerkesztőségi közleményét idézem:"Kedves Barátunk!Örömmel jelentjük, hogy megjelent a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat 2011/2. száma Kortárs dél-koreai film címmel.Lapbemutatónkat 2011. november 14-én (hétfőn) tartjuk az Örökmozgóban…..
Ne feledjétek: november 14-én lapbemutató!..
November 5-én immár a kilencedik kiadással érkezik a Shinshoku Fever elnyűhetetlen csapata. Mint mindig, most is a legnépszerűbb k-pop és j-pop slágerekkel készülnek Fuxyék. A legutóbbi, DJ Masával dúsított mulatság után már csak az a kérdés, hogy vajon be fog-e férni mindenki…..
Nagy örömömre szolgál bejelenteni, hogy november 14-én lesz a Metropolis kortárs dél-koreai filmmel foglalkozó számának lapbemutatója az Örökmozgó moziban, amelyet a dél-koreai filmklub novemberi vetítése követ majd. A 45 percesre tervezett lapbemutató 19:30-kor kezdődik és…..
"We want more! We want more!" – the Hungarian fans screamed after the special guest star of the night, DJ Masa (Carlos Brandão) has finished his epic performance in Budapest at the 8th edition of Shinshoku Fever, a party series specialized in J-pop and K-pop. The 23 years old,…..
Október 5-én (szerdán) a megszokottól eltérően, este 8 órától kerül megrendezésre a koreai filmklub következő kiadása az Örökmozgó moziban, amikor is Jeong Jae-eun Vigyázz a cicámra (고양이를 부탁해 aka. Take Care of My Cat) című 2001-es alkotását fogjuk levetíteni. A…..
A Korea Times lehozta a Mia Kimmel készített interjúm eredeti angol változatát. Nyomtatásban a Korea Times csütörtöki (szept. 22.) számában jelenik meg Dél-Koreában...
A Kim Sisters-ről röviden már megemlékeztem ezen a blogon, most egy interjúval jelentkezem, amelyet a Kim Sisters egyik tagjával, Mia Kimmel készítettem...
  A nyári szünet után szeptember 7-én (szerdán) 18 órakor ismét jelentkezik az Örökmozgó mozi koreai filmklubja. Az új évad tiszteletére egy kivételesen erős produkciót választottunk: a Bácsi (아저씨 aka. The Man From Nowhere) 2010 legnézettebb koreai nagyjátékfilmje…..
The 8th edition of this deservedly famous k-pop party series will be held on August 27 in Budapest at Tündérgyár club (Tűzoltó street 22.), featuring none other than the supremely awesome DJ Masa from Brazil. As you may know, he makes professional mashup videos of current k-pop hits…..
In our new series we rediscover the great artists of the history of Korean popular music. Ranging from trot singers to folk rock stars to punk bands, we present one hit song from a chosen musician/band and then we take a look at the covers of their song. This edition is about one of the leading…..
In this post I would like to introduce three Korean fusion bands that aims to reinvent Korean traditional music (gugak). The first one, SOREA (소리아) has been presenting newly arranged traditional beats and melodies since 2005 in order to popularize gugak. They had many successful performances…..