Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orkogo

131 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vaskari egy nap úgy határozott, hogy nagyon elege van abból, hogy a Dimmer nővéreknek rendszeresen fizetniük kell a bandaterületük használatáért. A többi Homálykufár is egyetértett vele, tehát találkozót kértek a titokzatos nővérektől. A két fátyollal takart arcú hölgy csendben végighallgatta a…..
Pogánykő 24. játékülés 2018.03.08 13:02:58
Egy ideig a csapat megerősítette a conventus őrzését, mivel megint újat húztak a Pokollal. A cisztercitáktól szándékosan távol tartották magukat, igaz, ők sem keresték a varázslók társaságát. Egyébként is meghúzta magát mindenki, mivel kegyvesztett volt Commodus, akinek a fia éppen Bécsben volt…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Szabi elkezdett betűket rajzolni! Négy évesen.   Anna inkább gyurmázni szeret, rengeteg gyurmája van. Csak az elpakolás nem megy még egyedül, az mindig ránk vár.   És persze a kirakókat is nagyon szereti, ügyes is benne.   Jön a farsang, a fiatal Darth Vader is megjött, lézerkardját a…..
Az év elején egy fotózáson vettünk részt, ahol egy jelmez-kölcsönző szerette volna, ha a jelmezeit kifejezetten Down-os gyerkőcök viselik. Szabinak nem tetszett az egész öltőzős-fényképezős dolog, nagyon szégyenlős volt, alig lehetett rávenni, hogy pókemberként (aki az egyik kedvence) pózoljon…..
Az első, nehéz telünk, Karácsonyunk az új házban. Szerény körülmények között tartott, de nagyon szép karácsonyunk volt.   Szabi sokszor kérdezte, hogy mikor lesz olyan szép a házunk, mint a darusi ház. "Dolgozunk rajta, és nemsokára kész lesz." - mondtuk.  Megpróbáltunk gyakran ellátogatni…..
Az új móka a fürdésnél a búvárszemüveg. Annának füldugóval kell fürdenie a füle miatt, mert kis tubus van a dobhártyájában, hogy szellőzni tudjon a hallójárata.   Újabb játék Gimlivel - az ólak viharvert falai előtt.   Átjöttek a szomszéd gyerekek, akik szintén szeretnek számítógépezni. Anna…..
Tatán van egy (több) nagyon jó játszótér, de Tatabányán is, úgyhogy gyakori program, ha jó idő van.   És egy fantasztikus dolog: Kömlődön a Musztáng Lovasudvarban Józsi bácsi (a képen pont nem ő van) gyógylovaglása. Anna imádja, imád lovagolni, imádja Józsi bácsit. Nagy kincs ez nekünk. Sokszor…..
  Az új otthonunkban egyelőre a szomszéd csirkéit etetjük.   A fürdést természetesen itt is nagyon szeretjük! :-) Van a "naacsipcsop", lásd alább, és a "kiccsipcsop", ami a zuhanyzás. Rendszeres esti kérdés: "naacsipcsop?" De nem lehet mindig fürdeni.   Esti mese Mimi…..
Egy kis időugrás: július kimaradt, nézzünk néhány képet!   Voltunk a veszprémi állatkertben, ahol (még) a kismotorokkal zúztak Annáék.   A fagyievést kehelyből még gyakorolni kell.   ...Szabinak is! :-)   Szokás szerint apa nyakában a legjobb!   Szabi kezd elég komoly…..
Sziasztok! Majd három év szünet után újra folytatjuk a blogolást. Nagyon sok minden történt velünk - ez az oka annak is, hogy a blogra már nem futotta erőnkből. Tavasszal elhunyt "tatabányi" mama, majd úgy döntöttünk, nagy kalandba vágunk: Tata mellé költözünk. Erre ráment a nyarunk, de sikerült.…..
KezemFogva Az első napok 2016.03.30 11:25:36
Matyi azon a napon született, amikor mennem kellett volna Kaposvárra vizsgázni. Nem mertem elindulni. Az általam létrehozott szeretgetett, dédelgetett anyukás Facebook csoportban lebeszéltek róla és mindannyian nagyon szurkoltak nekem. Igazuk volt, aznap Matykó világra jött. Nagy volt az öröm,…..
A kutyatámadási ügyek média tematizálása, pletykák, adatok által alá nem támasztott állítások - mára sikerült elérni, hogy a bull típusú fajtákat stigmatizálják, amitől ártatlan állatok szenvednek, miközben a társadalom továbbra is felkészületlen a kérdésben. Ideje…..
2015. június 6-án a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király úti részlegén volt szerencsénk előadást tartani a szerepjátékról a laikusoknak és érdeklődőknek. Kimondottan sokan nem voltak, de mégis meglepő számban voltak jelen az emberek. És ha még azok is eljöttek volna,…..
„A félművelt teológus: színtiszta eretnek.” Szalkay Balázs ferences szerzetes - 1438     1. Miről szól a vita? A napokban három írás is megjelent a feltétel nélküli alapjövedelem témájában a Dinamó Műhely blogján. Elsőként Braun Róberttől A Párbeszéd…..
Orkogo 2015.04.17 13:35:28
@desw:
Pont ezt írtam, hogy nem adsz többet mindenkinek, sőt alig valakinek, neki se 50k-t, csak kiegészíted az eddigi jövedelmét.

Én például azzal nem értek egyet, hogy senki ne járjon rosszabbul (például, ha eddig 60k segélyt kapott, akkor az maradjon is meg). Ha bevezetjük ezt a rendszert, akkor vezessük be rendesen, minél kevesebb kivétellel. Mondom ezt annak ellenére, hogy például mi rosszabbul járnánk, mert a fogyatékos kislányom után jelenleg 50k-t kapunk (gyes 10 éves korig + emelt szintű családi pótlék).

De ez az egész pont arról szól, hogy szívesen lemondok havi 25k-ról (pedig nem vagyok gazdag, tudnám hova tenni), hogy mások ne haljanak éhen.

Ez egyébként szerintem is civilizációs felfogás kérdése, amiről nem nagyon lehet meggyőzni egymást, hiszen az emberi látásmód alapjairól van szó.

Van aki szerin a gyengék csak gyengítik a társadalmat, először össze kéne szedniük magukat, más szerint meg először segítséget kell nekik nyújtani, akkor is, ha ez rövid távon gyengíti a társadalmat.

Mindkét hozzáállás védhető és jogos.
Végre itt a nyár. Lehet fürdeni a medencében nagyokat játszani a venyimi mamáéknál rendetlenkedni - vagy rendet tenni? - a kocsiban légtornász mutatványt bemutatni a játszón és kicsit sírni, ha bibisek leszünk. ..
Májusban sok ünnep volt, és sok nevetés. Voltak szülinapok; Panna 5 éves lett 10-én. Volt az oviban gyereknap.       és ballagás...       Aztán voltunk papával a katonai múzeumban.... ...és…..
Április szép hónap volt, mert... kirándultunk...   lovagoltunk... kicsit rosszalkodtunk.. de végül nagyon szomorúak lettünk, mert a tatabányai mama felment a Mennyországba, és nem lehet már többé velünk,...
Márciusban végre sokkal többet lehettünk kint, a szabadban. A Duna-parton és a játszón... A kertben... És az ovi udvarán... Voltunk a Down Egyesület rendezvényén is, ahol a gyerekek ügyesen szerepeltek együtt a fellépő művészekkel (Szabinál ez kiemelkedő…..
A hónap legfontosabb eseménye a farsang volt. Panna ruháját anya, Szabi ruháját pedig a venyimi mama díszítette fel,.           Az oviban nemcsak a farsangi bál napján volt sok álarc... ...ölelkezés és hempergés.   Dédinél pedig a…..
Étteremben ebédeltünk. A Halászcsárdában van egy érdekes akvárium...    Panna nagyon szépen viselkedett, szépen evett.   Januárban hó és hóember is volt. A kék kabátos nem a hóember, hanem a Szabi.   Apa és Szabi felváltva húzták Pannát, vagy a…..
Először is végre egy kép az oviból: Éva néni játszik Annával és Szabival. Mire fél ötre az oviba érünk, általában már csak ők ketten maradnak.   Na, nem csak mi futkorászunk a gyerekek után! :-)   És jöjjön a Karácsony! Karácsony a venyimi mamánál-papánál: sok…..
Egy kedves barátunk, Kárpáti Gábor, évente-félévente profi fotókat készít rólunk, illetve főleg a gyerkőcökről. Októberben is nagyon jó képek készültek, amelyekből ezeket választottam. ..
Huhh, jó sok kép volt ebben a két hónapban, volt miből válogatni, nézzük csak!   Itt például két Gajzágó Anna rejzőtik a lécső mögött.   Mostanában a hajpánt a divatos, mármint este, lefekvés előtt.   Annának is jól áll.   A kép átverős: nem ikrek, mint…..