Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szebb jövőt...

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újabb állomásához érkezett az alkoholista-technológiai forradalom robogó vonata. A szemfülesebbek már észrevehették, hiszen pár napja működőképes és a jobb sávban a reklámcsík alatti linkről is elérhető: elindult az Alkoholista Naptár. Ebbe próbáljuk összegyűjteni a…..
Van a hetedik kerületben egy nagyon furcsa borbolt. Párszor már vásároltam ott, most először egy általuk szervezett fajtakóstolóra is elmentem. A Borkápolna egy műemlékvédelem alatt álló ház pincéjében található, és ezt a helyiséget a Regnum Marianum templom lerombolása után…..
Valahogy nem bővelkedünk Sauska-posztokban, pedig Villány legújabb sztárja kitüntetések tekintetében lassan Brezsnyev elvtárs magasságait karcolja. A szegedi borfesztivál legszebb vörösbora, arany a Decanter World Wine Awards-on, két csúcsbor-plecsni (ebből egy champion-díjas) a…..
A Művelt Alkoholista Indián nyár 2009.06.29 06:09:00
Egy teljes napot töltöttünk Egerben és Ostoroson, hamarosan teljes élménybeszámoló is lesz erről a napról, rengeteg borral. Ez egyfajta előhang ahhoz. A Bolyki pincénél kezdtünk, és a kóstolt borok palackjaiból szabadon haza menekíthettünk tételeket, én gyorsan le is csaptam az…..
Szebb jövőt... 2009.07.03 23:29:01
Zavarba esek, amikor leírom egy 1800 forintos meg egy 2000 forintos vörösborról azt, hogy budget bor, de lassan kezdem belátni: gondolhatom én akárhogy, szerethetném egészen máshogy, a borpiac globalizálódott rendesen: azaz amikor azt írom, hogy ezernyolcszáz, egyben arra is kell…..
Mint arról már beszámoltunk a tavaly augusztusban elhunyt Kiss László utódjának kiválasztása nem csupán szakmai feladat volt. Bacsó András visszalépésa után két fő esélyes maradt: Kiss István és Heimann Zoltán. Az előbbi pályázatát többek között Gyurcsány Ferenc…..
Gyáva duhajként ezer forint alatt nem veszek bort, egy ötszázforintosba beleszagolni is csak félve mernék. Amikor februárban zuhantak az árak a Bortársaságnál, apám megpróbált szakvéleményt kisajtolni belőlem a leértékelés legolcsóbb borairól. A tapogatózó találgatásnál…..
Szebb jövőt... 2009.04.05 23:23:52
@takács bálint - zsebtévé: Lehet,eddig csak olvastuk az alkoholistát,de ez is mutathat némi közízléses-pénztárcás összefüggést.Tényleg minden rosszindulat nélkül:szerinted a műkedvelő,nem túl sokat borra költőknek nem kell itt blogolni?A szerzők biztos nem bánják,ha sokan olvassák a bejegyzéseket.Itt-ott az újak stílusa valóban nyers,de ez nem egy elit klub ugye?Kocc!Egészségünkre!
Sebestyén PinceSzekszárdi Grádus 2006Elegáns, mély illat. Már itt is aszalt gyümölcsökkel nyit, no meg finomra hangolt hordóval. A pörkölési aromákhoz erősre főzött kávé illata csatlakozik. És vanília, frissen kettévágott vaníliarúd. Zamatában is erőteljes, intenzív,…..