Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakamatyko

0 bejegyzést írt és 173 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hogyan hat a pszichológia című postra érkezett kommentek hatására úgy éreztem, érdemes egy posztot szánni a pszichológiát övező tévhiteknek is. Amíg nem váltam pszichológussá, ha találkoztam egy pszichológussal, kényelmetlenül éreztem magam, mert azt hittem, a…..
kakamatyko 2011.06.15 13:00:11
@spenci:
Szerintem a jogászokat is simán lehetne 3 + 2-ben képezni. Ahogy az orvosokat is. A kérdés az, hogy milyen feladatot bízol a "diplomásokra" 3 év képzés után. Persze ez a kérdés az összes 3+2 képzéssel kapcsolatban.
kakamatyko 2011.06.15 13:25:08
@Toll:
praxis.blog.hu
kakamatyko 2011.06.15 13:28:33
Lehet keseregni azon, főleg ilyenkor nyáron, hogy nincs magyar tengerpart, pedig a valóságban még a Balatonig se kell elmenni egy kis illúzióért.Bőven elég csak biciklivel (na jó, esetleg más járművel, akár autóval, akár HÉV-vel) kimenni a Római partra, ahol nem szabad - vagy csak…..
Az ötpontos értékelés ezúttal nem játéknak, hanem poénnak szól. A poént pedig az egyik legjobb webcomic, az XKCD követte el, itt lehet megnézni, hogyan képzelik ők a mennyországot. A képregényből játék is lett, a címe Heaven, és a legkönnyebb tetrisklón, ami valaha készült.…..
Az elmúlt hetekben minden a Watsonnal volt tele: az IBM szuperszámítógépe egy háromnapos Jeopardy-maratonon legyőzte ember kihívóit (később aztán kiderült, hogy ő sem verhetetlen). Az esemény miatt megint felkapta a mainstream sajtó a mesterségesintelligencia-kutatásokat, a New…..
Más Tészta Szívás ramennel 2011.02.08 10:02:00
Ahogy a spagetti megszívatja a jellabában étkező muszlim nőket, úgy szívattuk meg magunkat egy ramennel a hétvégén. Pedig lett volna alkalmunk felkészülni. Pár poszttal feljebb a Tampopo nevű japán gasztronómiai oktatófilmből láthattuk volna, hogy kell az ilyesmit kezelni, de…..
Ha mi alkottuk a robotokat, honnan van bennük a gonoszság?... Csak nem tőlünk, makulátlan teremtőiktől!... Akárhogy is, gondolhatunk akár a cylonokra, a Mass effect gethjeire, az emberiséget leigázó Omniusra, az Ergo Proxy autoreivjeire vagy Brandon Hackett omegáira, mindenképpen…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
IDDQD Éjfél után nincs játék 2010.12.02 19:06:00
Koreában (figyelem: nem ám a diktatorikus északon, hanem a fejlett délen) a parlament elé került az a törvénytervezet, ami éjféltől reggel hatig eltiltaná az internet elől a 16 évnél fiatalabbakat. Ennek főként az online játékok elsöprő népszerűsége, illetve az általános…..
kakamatyko 2010.12.03 06:03:44
@Adani:
Mert az internet, főleg a chatszobák, tele vannak pedofilokkal. Ott lesnek mindenhol! Az interneten kívül még az utcákon is, meg a középületekben. Én nem engedném a gyerekemet SEHOVÁ 18 éves koráig. Legyen biztonságban egy bezárt szobában aminek a kulcsa NÁLAM van!

Mennyi szabadságjogodról (itt elsősorban a szólásról) vagy hajlandó ténylegesen lemondani egy összességében képzelt veszély miatt? Mert ugye tudjuk mire használná a hatalom, ha gyorsan és könnyedén beazonosíthatóak lennének a felhasználók, a pedofilok nagyon nagy hányada pedig ismeri az áldozatát/családtag. Arról nem is beszélve, hogy egy gonosz pedofil simán feltörheti az otthoni wifidet és azon keresztül működhet. Aztán magyarázkodhatsz mikor kijönnek a rendőrbácsik. (Magyarországon az ügyészek hatékonysága így is jóvel 90% felett van, tehát ha megvádolnak ilyesmivel biztos sok esélyed lesz bebizonyítani a felkészült bíróságnak és "szakértőknek" az ártatlanságodat.)
Az elmúlt hét egyik - legnagyobb port felvert  - sajtóhíre volt a WikiLeaks által beharangozott, mintegy negyedmillió (részben bizalmas és titkos) amerikai diplomáciai jelentés nyilvánosságra hozatala, amelyekből több ezret már letölthetővé is tettek a honlapjukon, s több…..
kakamatyko 2010.12.02 15:06:54
Julian Assange egy gondolkodó ember. Szerintem idealista. Hacker múltja is ezt teszi valószínűvé. Van egy könyv ausztrál hackerekről, ami bemutatja azt a miliöt amiben nevelkedett.
en.wikipedia.org/wiki/Underground_%28Suelette_Dreyfus_book%29

Konspirációs elméleti fejtegetései is érdekesek. Az alap elképzelése, hogy a világban olyan autokratikus hatalmi összeesküvők (military-industrial complex, bankok, kormányok stb.) vezetik az embereket, amelyek titkolják létezésüket, így ellehetetlenítve az ellenállst. (Ezen a blogon elég alap.)
Assange szerint ha egy ilyen összeesküvés a titkosság és a működőképesség között egyensúlyoz. Minél nagyobb a titkolódzás, annál kevésbé hatékonyan működik a szervezet.
Az ő célja, hogy a kiszivárogtatásokon keresztül megnövelje az összesküvések paranoiáját, és ezáltal megnehezítse/lehetetlenné tegye a működésüket.
Itt egy link az esszéjéhez:
cryptome.org/0002/ja-conspiracies.pdf
És egy elemzés az esszéről.
zunguzungu.wordpress.com/2010/11/29/julian-assange-and-the-computer-conspiracy-%E2%80%9Cto-destroy-this-invisible-government%E2%80%9D/

Összeségében szerintem a Wikileaks egy idealisták által létrehozott szervezet, ami idővel meg fog fulladni a rengeteg dezinformációba amivel a különböző titkosszolgálatok és egyéb érdekcsoportok elárasztják.

HarrisonBergeron: Betalált. Az öreg tudott valamit.

Buzzword: Észrevehető a nicked, az avatárod(PHB) és a véleményed kapcsolata. A szabadság ellensége vagy.

Zig Zag:
Nem egyszerre történt az állítólagos erőszak. Egyébként nem hiszem, hogy valóban erőszak történt. Ha mégis, az akkor sem változtat a Wikileaks értékén.
Nem értek egyet azzal, amit mond, de az életemmel adnám, hogy elmondhassa." Evelyn Beatrice Hall Nem, nem, nem olvasok ilyen magasröptű olvasmányokat, ellenben a Liberatórium blogot, Lord_Valdez nagyszerű blogját igen, és onnan loptam ezt az idézetet. És pont kapóra jött ez az…..
kakamatyko 2010.11.30 03:49:04
@Közbiztonság Szilárd?:
Kedves Szilárd,
Ennek bizony alászaladt. Majdnem én is, ha ez megnyugtatja.
Rutinos Munkakerülő-olvasók régi ismerősként köszönthetik az In3structoTank!-ot, hiszen előző részei szerepeltek már a blogon. Nagy változások az alapokat tekintve nem történtek, továbbra is minél több jármű lezúzása a cél durva kamikazemódszerekkel. Lett viszont négy…..
A 90-es évek végén Tim Burton majd egy évig próbálta összehozni az ötödik Superman mozit, sikertelenül. Egy designer most viszont birtokába jutott a halálra ítélt film pár relikviáinak, s pár képet megosztott Facebook oldalán.  A Superman Lives című film kálváriája…..
Mint a képen is látszik, erősen 18 éven felülieknek szól a Road of the Dead. Meglepően jó játék egyébként, főleg ahhoz képest, hogy szimulátor – flashben nem nagyon láttunk ebben a műfajban színvonalasat. Ennek is megvannak a bajai (az irányítás kicsit nehézkes), viszont…..
kakamatyko 2010.10.14 23:17:20
A világ leggazdagabb street artosa, a képeiért és szobraiért néha több millió fontot zsebre vágó Banksy ötletei alapján készült el a Simpson család múlt vasárnap bemutatott epizódjának nyitójelenete. Az őrült angol művész verziója tobzódik a morbid humorban: a festőmaszkot…..
Ütköztem egy trolival. Nem lett bajom, de a bicikli tropára ment. Egyikünk sem volt hibás. A sofőr kiszállt, megnézte, hogy jól vagyok, hívtunk helyszínelőt. Amíg lement a stressz, gyorsan megbeszéltük, mit gondol, mi lesz a BKV-val a Fidesz alatt.A helyszínelők kijöttek,…..
kakamatyko 2010.10.05 15:59:47
@egyittlakó:
KRESZ 36§(12) szerint szabad.
Vagy nem ismered a KRESZ-t és csak nagy a pofád?
kakamatyko 2010.10.05 16:03:14
@egyittlakó:
Nem. Egyértelmű, hogy a trolis volt a hibás, miután nem kerülte ki a kerékpárost, aki szabályosan elé (mellé jobbról) állt a pirosnál.
Eddig nem lehetett tudni, ki fogja írni Ridley Scott Alien előzményei utánra tervezett SF-je, a Forever War (Örök háború) című regényadaptáció forgatókönyvét, most a regény szerzője, Joe Haldeman véletlenül kikogyogta blogján. Jó hír! Scott már rendelkezik egy kész…..
kakamatyko 2010.08.05 17:01:35
@Art'Úr: Te miről beszélsz?
Mi köze van Haldemannak és Dicknek egymáshoz?
Gyakran még középhaladó szinten levő nyelvtanulók is habozva felelnek arra a kérdésre, hogy Do you speak English? Esetleg némi önmarcangolás után kimondják, hogy yes, de hozzáteszik, hogy a little. Vagy elkezdenek kertelni, hogy igen, de nyáron nem volt angolóra, ezért sokat…..
Egy nap kellett, és szépen kezdenek jönni az információk az ámokfutó rendőrgyilkosról. Egész egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen létezhet: 1. Poór Zoltánt 2009-ben az M5-ös autópályán már egyszer üldözték a rendőrök. A televízió szerint igazoltatni akarták, de férfi…..
Száraz, rövid MTI-hír: "Tizenkét sérültje van annak a délutáni balesetnek, amely során oszlopnak ütközött egy személygépkocsi Inárcs és Kakucs között - erősítette meg az MTI értesülését Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. Az MTI…..
kakamatyko 2010.07.05 08:49:10
Még az hagyján is, hogy Jorge Larrionda urugayi játékvezető egy barom, ez ebben a szakmában nem ritka, sőt, elnézve a FIFA jétékvezetőkkel foglalkozó bizottságának döntéseit, egyenesen alapkövetelmény, de a pali egy bundás rohadék. Ami az idiótaságát illeti, 2000-ben egy…..