Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Petyat

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bőven túlmutat az MKKP-MÁV-konfliktus egy bicikliút építésén Rákosrendezőn: az egész ország és az állam mentális állapotát tükrözi...
Petyat 2018.08.05 15:42:32
@invalid user name:

Buszmegálló!!!! :D

Lefestettek zöldre egy lerohadt buszmegállót valahol és ki is dekorálták katicákkal, vagy más cukisággal. Két nap múlva jött az önkormányzat és lemázolta az egészet fehérre. Az MKKP sikeres, népszerű és végzik a dolgukat. Elhiszem, hogy ez fáj a naplopó hivatlnokoknak és a gőgös hatalmasoknak is.

Szentetdrei faültetés sztori, ha valaki nem ismerné:
Ültettek pár fát egy parkoló és a 11-es főút közé. Másnap jöttek a városi kertészek, kitépték a földből a fákat,majd ültettek a helyére ugyanolyat.
Érttek?? Jön a kertész és politikai okból kivág egy tucat előző nap ültetett csemetét.

Most akkor ki a hülye?

Véleményem szerint az MKKP vicces és hasznos, az állampárt és hivatalai meg az ellenzék pedig röhelyes, káros és még sokba is kerül.
Petyat 2018.08.05 16:45:41
@Sir Gombóc:

Engem sok mindennel meg lehet vádolni, de azzal nem, hogy nem gondolom át a dolgokat. Bár már egyszer leírtam, neked megteszem még egyszer: Értem a jogi helyzetet. A vaskalaposságot és az arroganciát viszont nem bírom felfogni. Ez tipikusan a dögöljön meg a szomszéd tehene. Nincs 1 milliárd rá, amiből közbeszerzésen le lehet nyúlni 200 millát. Jön valaki és megcsinálja adakozásból 800 ezerért. Hát azt nem!!! Viszont két őrre 24 órában van pénz, hogy ezt megakadályozzák. Miután a kutyák megcsinálták a buszmegállót, jön az önkormányzat és újrafesti. Másik esetben jön a városi kertész és dacból kivágja a frissen ültetett fát, és ültet ugyanoda ugyanolyan fát. Ez csak három eset, volt több is, csak nem tartom mindet észben.

Ez az egész nem a bicikliútról szól. Színtiszta politika. Ez a jelenlegi rendszer: dölyfös, arrogáns, és mindenkiben az ellenséget keresi. Van egy amcsi mondás: " If you have a Hungarian for friend, you don't need an enemy". Ez így igaz, felismerte a skizofrén óvodás is és uszítja a gyűlöletet az országban. Ez a történet nagyon szomorú és nagy hiba a szabályozások és a törvény rendelkezései alapján megítélni. Az is törvényes ahogy a szarzsák fideszesek szétrabolják az országot, mert olyanra írják a jogszabályt. Ezért nem tűrik hogy valaki önjáró legyen. Itt csak ráhelke lehet sajátláb a többiek alattvalók.
Petyat 2018.08.05 17:30:36
@Sir Gombóc:

Fejezd már be a személyeskedést! Nem csúsztatok, nem maszatolok, semmi közöm az akcióhoz, én is csak beszélek ról a mint te. Ha észrevetted csak a hozzáállásról írtam. Az úthenger mentalitásról. Te pedig azt fogd fel, hogy az MKKP továbbra is partizán akciókat fog csinálni, mert ha mindenre engedélyt kérnének, akkor nem történne semmi. Valaki megírta itt korábban, hogy ez nem feltűnési viszketegség, akkor hallasz az esetekről amikor valami fidesz káder hivatlanok rájuk hívja a rendőröket, vagy szétbaszatja a munkájukat közmunkásokkal ahelyett, hogy kapcsolatba lépne velük. Szerinted nem lehetett volna ezt megbeszélni, akár utólag? Szerinted nem javulna a máv megítélése, ha kooperatívan állnak a dologhoz? Most komolyan! Átadom a billentyűzetem a testőrömnek. Beszéld meg vele!
Elég sok jel utal arra, hogy az Apple olyan, mintha modern vallás lenne, hiszen vannak hithű követői, van neki Messiás-szerű (elhunyt) alapítója és termékeit elképesztő fanatizmussal képesek védeni a hívei (és támadni az ellenlábasok). De mit mond a szakember? Régóta…..
Benkő Péter éppen a hosszú házasság titkait ecsetelte a köztévé Család barát című műsorában, amikor is a fenti mondat kicsúszott a száján, hogyaszongya, fehér emberek között mindent meg lehet beszélni. És nézett továbbra is a műsorvezetőre, Onyutha Juditra, aki ugye nem…..
Az időutazás témáját már sokan sokféleképpen feldolgozták mozgóképes formában. Ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy kevés az igazán minőségi, emlékezetes darab. Vagy logikai bukfencekkel vágják tönkre az egész koncepciót vagy szimplán az időutazás témáját nem…..
Belsőség Ne rohanj! 2014.11.20 10:52:27
Talán fel sem figyelünk erre a majd kétéves videóra, ha nem a híres Abbey Roadon készül. Igen, ott, ahol a Beatles legendás fotója készült. Ezen a zebrán gyakran turista tömegek fotózgatják magukat, hogy leutánozva a világhírű lemezborító fényképét egy igazi londoni…..
Futballhuligánok márpedig léteznek. A német társadalom nagy részét már maga a felismerés is sokkolta, miközben az október 26-i esti híradó kölni tudósítását nézték. A dóm városában a pályaudvar előtti téren egymásnak feszültek aznap a huligánok és a rendőrök. Az…..
Vendégszerzőnk, kommentelőnk, Robinzon Kurzor írása. Mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Nem vagyok sem véleményformáló, sem publicista, de következzék az én verzióm, öt kérdés köré felépítve. * 1. Honnan indultunk? „Magyarországon…..
Top 100 album of minden idők, mielőtt meghalsz, ezeket hallgasd meg, mérföldő a nemzetközi/magyar rock történetében, stb. stb. // // Pedig attól mérföldkövek, mert valami véleményformáló kitalálta, de amúgy senki nem meri bevallani, hogy nem érti őket - sőt: esetleg…..
Petyat 2014.08.31 16:18:23
@mahoo:

Eléggé el vagy tévedve. Pont nagyon jellemző a tört ritmusok elterjedése a rock zenében. Ezért is halgatok csak 2000 utáni zenéket.
Filmbook Szárnyas fejvadász 2012.03.10 13:56:00
Nagyon régen, 12-13 évesen láttam először a Szárnyas fejvadászt. Az hagyján, hogy nem azt kaptam, amit vártam, de nem is igazán értettem az egészet. Se a kultuszt, se magát a filmet. A történet alapján egy ütős akció sci-fire számítottam: Harrison Ford a jövőben lázadó…..
Petyat 2014.08.31 00:03:27
@toooth:

Philip K. Dick műveiből készült filmek:
Blade Runner (1982)
Total Recall (1990)
Confessions d'un Barjo (1992)
Screamers (1995)
Minority Report (2002)
Impostor (2002)
Paycheck (2003)
A Scanner Darkly (2006)
Next (2007)
Radio Free Albemuth (2010)
The Adjustment Bureau (2011)
Total Recall (2012)

Nagy Sci-Fi rajongó vagyok, kedvenc filmem a Blade Runner. A filmnek semmi köze a NOVELLÁHOZ (20 oldal az egész), ha azt forgatják le, akkor nulla akció lett volna benne. Dick fő témái az önismeret és társadalomkritika, nem az akció. Nézzétek meg a Paycheck-et és tanuljatok meg visszafele gondolkodni.
Petyat 2014.08.31 13:18:22
@scal:

Pedig olvastam és úgy emlékszem elég rövid volt. Ezek szerint mégsem volt olyan unalmas. :D Tényleg köze nincs a filmhez. Deckard legnagyobb problémája, a tetőn tartott kecskéjének gondozása. Még annál is töketlenebb, mint ahogy Ford megformálja.
Petyat 2014.08.31 13:21:13
@toooth:

Pontosan. A mesterhármas: Wells, Asimov, Dick.
 A 3D printerek végtelen lehetőségeket nyitnak meg a felhasználók előtt, ennek legújabb példája hogy már hanglemezt is sikerült nyomtatni.A hangminőség persze hagy némi kívánnivalót maga után, inkább egy középhullámú rádióadóhoz vagy fonográfhoz hasonlítható, de a…..
Petyat 2014.08.04 00:14:25
A 3D nyomtatás nagyon jó dolog, gyors prototipus gyártásra sokkal régebben használják, mint gondolnátok. Most mindenki erről beszél, mintha újdonság lenne, de ez az izgalom és érdeklődés is kb addig fog tartani mint a 3D film és TV őrület, ami ma már senkit sem érdekel.

Megjegyzem, hogy az FDM tecnológia kezd olcsó lenni, ezért terjed a felhasználása. A videóban elhangzik, hogy ez a Nirvana lemez Objet nyomtatóval készült, az Objet printerek pedig nem olcsók.

A cikkhez. A hanglemezt úgy csinálják, hogy belevágják a hullámot egy mesterlemezbe majd negatív mintát vesznek és azt belepréselik a nyers lemezekbe. Nem értem miért jó egy drágább és lassabb technológiával kiváltani ezt a régi gyakorlatot, főleg ha az meg sem közelíti a mai hangminőséget, rosszabbul szól mint egy 100 éves hanglemez.

www.youtube.com/results?search_query=vinyl+record+cutter

Miért is szól ilyen szarul? Talán meg kellett volna nézni, hogy mekkora felbontása a nyomtatónak (az FDM technológiánál ez kb 1/10 mm). A lemezt pedig szoktuk mikrobarázdának nevezni. Ha már nem számolt utána a kislány, csak nekiesett a CAM programnak és a nyomtatónak, akkor legalább mono 45 fordulatost nyomatott volna, nem sztereó 33-ast.

Butaság az egész. Ha FDM nyomtatóval készült volna, akkor nem tudnánk róla, mert az első körben etört volna a tű, így hogy ez a kis butust odaengedték egy Objet géphez legalább jó le tudta magát égetni több ezer mérnök előtt.

A cikk címére válaszolva: Lehet, de nem érdemes.
Petyat 2014.08.04 23:17:42
@Void Bunkoid: Jelzem, már olyan 3D nyomtató is van, ami fémporral dolgozik.
Visszatérő sirám Liget Budapest Projektet (LBP) ellenzők részéről a hatástanulmányok hiánya, amelyre egy szintén nem túl izgalmas, de legalább konzekvens válasz érkezett heteken át az illetékesektől: „készülnek”. Ez elég sokáig a szokásos alibi-válasznak tűnt, de némi,…..
Petyat 2014.08.04 15:08:00
@Rónaszék:

Láttad a terveken a liget közepére álmodott monstrumot? 5-6 óriási épületet akarnak felhúzni!
Petyat 2014.08.04 15:51:11
@dumdidum42: Ne csavard ki a szavaimat! Egy szóval sem mondtam, hogy a templomot rekonstruálni kell, csak jeleztem, hogy az a terület (keleti sarok) 100 év alatt már 4x épült át és mindig politikai okból.

Te is a Jobbikkal jösz. Hogy jön ez ide?
Nekem pont az a kérésem, hogy a politikusok végre szálljanak le a ligetről, mert az a művészeké és a tudósoké.

Nikola Tesla pár évet töltött Budapesten. Egy anekdota szerint a ligetben álmodta meg az indukciós motor elvét és ott helyben egy bottal a földbe karcolta az elvi felépítést.

A liget maradjon liget, ahol sétálva lehet gondolkodni, nincs szükség "szabadidőközpontra" visító túristákkal.
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
A történelmet általában komoly emberek csinálják. Nem mindig tehetségesen és felkészülten, de legtöbbször elszántan, hatalomvágytól vagy eszméktől, küldetésektől, vízióktól hajtva – csatában vagy tárgyalóasztalok mellett. Olykor komolytalan emberek is megkaparintják az…..
Petyat 2014.07.08 19:22:24
Bajban az internet, úgy tűnik az alkotmánybíróság szerdai döntésével befellegzett a szabad online nyilvánosságnak. Aki még nem hallott volna róla: a határozat szerint az internetes oldalon közzétett sértő kommentekért akkor is felel az oldal üzemeltetője, ha nem volt tudomása a…..
Petyat 2014.06.02 11:11:58
Mi számít hitelrontásnak (személy vagy cég esetén) és mi számít közösség elleni izgatásnak?

Konkrétan. Nem írhatom le egy megnevezett politikusról, hogy mennyire aljas dolog amit csinál. Egy cégről, hogy csaló. Egy embercsoportról hogy élősködő, az ügyvédekről, hogy mindehhez elvtelenül asszisztálnak és ezért olyan jövedelmet (jutalmat) kapnak, ami irreálisan magas minden más szakma anyagi megbecsüléséhez képest.

Általánosságban még el lehet mondani, hogy minden politikus emberi hulladék? Armaniba csomagolt szarkupac? Vagy ennek is vége?

Pl.: van egy politikus az országban, aki gyakran szokott is perelni. Ezzel már be is lehet azonosítani. Ha most leírom, hogy szerintem ő az aljadék szarkupacok között is a legundorítóbb mocsadék, akkor perel, de ha általánosságban beszélek a fajtájáról és nem nevezek meg pártot, személyt akkor kimondhatom, hogy a politikus nem ember, vagy legalábbis olyan alfaj, aminek minden szerve olyan mint a többi emberé, csak hiányzik a lelke?

Másik példa: Ha egy cég adócsaló, ügyfeleit, alkalmazottjait átveri és megkárosítja, és én ezt leírom, perelnek. Viszont ha leírom a véleményem a vállalkozói szféráról: A Magyar KKV-k többsége sunyi csaló bűnbanda, vagy azt mondom, hogy nagy számban vannak köztük olyanok, ahol totál dilettantizmus uralkodik, ha akarnának sem tudnának jól működni.

Ezek a kijelentések közösség elleni izgatásnak minősülnek, vagy a világról még lehet véleményem?

És ha azt mondom, hogy az országban uralkodó állapotokhoz a gátlástalan vállalkozók és a korrupt politikusok 25 éves ténykedése vezetett, az emberek többsége pedig mindezt tehetetlenül kellett végignézze, mert a demokrácia és a jogállam kifejezések eleve értelmezhetetlenek ebben a rendszerben.

Az előző bekezdésben milyen csoport ellen izgatok? A politikusok és vállalkozók közös halmaza nevezhető csoportnak?

Azt talán még leírhatom, hogy egy csalásra, félrevezetésre és hazugságokra épülő világban élünk, mert ebben a mondatban senkit nem neveztem meg. Vagy a világ az emberek társadalmának csoportja, tehát ezért a mondatért mindenki beperelhet?
Petyat 2014.06.02 11:38:37
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Hey! Lassabban! Én vállalom a felelősséget a tetteimért!

Pont az a baj, hogy akiket a törvény véd azok nem vállalják a felelősséget a tetteikért. Ha engem egy cég átver, megkárosít, nem írhatom le mit tettek velem, mert az hitelrontás. Nem hozhatom nyilvánosságra, hogy rosszul jártam ezzel is elősegítve, hogy mások ne fussanak bele a csapdába. Nem tájékoztathatom a közelgő veszélyről a potenciális ügyfeleket, partnereket, mert a törvény a csalót védi???

Nem érzed, hogy fordítva ülünk a lovon?

Politikus dettó. Nem bírom felfogni, hogy az emberek miért válasszák újra azokat a pártokat/politikusokat, akik már többször beléjük rúgtak. Hát ha nem lehet bírálni egy politikust, akkor persze hogy könnyebb 4 év múlva újra eladni magát.

Szóval én vállalnám a véleményem, de kétszer is meggondolja az ember, hogy kimondja-e az igazságot, ha tudja hogy az 2-5 millió forintba kerül. Érted már?
Petyat 2014.06.02 12:59:54
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Beperellek becsületsértésért! Másodszor állítod azt, hogy nem vállalom a véleményem, meg hogy félek a bíróságtól. Talán csak nem akarok évekig bíróságra járni. Meg talán tudod, hogy polgári peres eljárásnál a vesztes fizeti a perköltséget, de az 5 év alatt amíg a bíróság szarakszik egy üggyel, meg kell finanszírozni a dolgot.

Na nézzük mibe kötöttél még bele:

Az elsőt és az utolsót már kifejtettem. Nem fogok perelni egy céget, ha nem muszáj, viszont szeretném minél több embernek elmondani, ha becstelen banda. Ha ezt kisebb közösségben teszem, akkor rendben van, de nagy nyilvánosság előtt hitelrontás. Elég hülye ötlet, hogy nyugodtan pereltessem be magam, mert úgyis nyerek, ha igazam van. Biztos nyerek? Mikor? Attól, hogy igazam van, még simán veszíthetek (dilettáns bíró, korrupció).

Nem lehet bírálni egy politikust. Maradjunk ennyiben. Szerinted milyen simán nyerhet ellenem úgy rágalmazási pert, hogy közben igazam van és a rágalom nem rágalom hanem az az igazság. Nem elég, hogy nem ül a disznóságaiért, hanem még tőlem is kaszál, aki kimondja.

Becsületsértés??? Hol van egy politikusnak becsülete? Már a felvetés is röhelyes. Szerintem a politikusok többségére nyugodtan használhatók a legdurvább sértések, annyira aljas emberek és fel se veszik. Szarnak rád. Arra is szarnak, hogy rühelled őket. Perre is csak azért mennek, mert van benne pénz. Hol érdekli őt, hogy hányan utálják?

Hiába jössz a joggal. Az a kérdés, hogy a jog kinek a szolgálatában áll.

Rágalmazás: Nem az a lényeg kinek van igaza, hanem az hogy ki mit mond.
Mentelmi jog: no komment
Ártatlanság vélelme vs önbíráskodás vs tehetetlen redőrség vs tetü lassú igazságszolgáltatás.

A bűnözőnek több joga van ebben a rohadt jogállamiságban, mint az áldozatoknak. Ha ezt nem ismered el, akkor nincs miről beszélnünk.
Ma már nem is igazi ember, akinek nincs profilja a facebookon, továbbá ha nincs legalább százhúsz képe és háromszáz ismerőse a legismertebb közösségi hálón. A kevesebb ciki, ha pedig több van, az pedig már kompenzálás, mint az hánytatás az anorexiásoknál vagy a testépítés…..
Petyat 2014.06.01 08:23:35
@Mityu "aljanép" MG:

Nem csak több van belőle, hanem lényegesen könnyebb hozzájutni. Régen a hírvivő nagy tiszteletnek örvendett. Királyi audienciát kijárni nem volt könnyű. A hírvivőt viszont azonnal a király elé vezették.
A Boxcore összeállította az elmúlt 25 év legsikeresebb koncert-előadóinak listáját. A sorrend a turnék összbevételeinek nagysága szerint alakult ki. A lista érdekessége, hogy nem szereplenek rajta olyan előadók, mint Lady Gaga, Beyonce vagy akár Shakira. Azért így is igazi…..
  Komolyan valami átok ül a környék utcáin. Környék alatt Belső-Erzsébetvárost értem, amit lehet Zsidónegyednek, meg Bulinegyednek is nevezni, de nyugodtan hívhatnánk Burkolhatatlannegyednek is. Talán a talajadottságok ilyen különlegesek? Mint a vízlepergető anyag a cseppeket,…..
Nahát, nahát. Olvasom, hogy a fizetésképtelenség sajnálatos esetének fennállása miatt középtávon veszélyben van az áfával együtt 400 milliárd forint adóbevételt generáló dohánypiac. És implicit módon a második Orbán-kormány által önkényesen felosztott ágazatot…..
Amint az várható volt, az Eurovíziós Dalfesztivál 2014-es döntőjét követően elszabadult a koncsitázás pro és kontra. A Facebookon, a különféle fórumokon és a közösségi média egyéb helyein megmondóemberek sokasága elemzi a helyzetet és hurrázva, vagy Európa vészharangját…..
A Papp László Tamás cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott az elmúlt napokban. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában. Várjuk a személyes,…..
Petyat 2014.05.08 12:08:39
@is: Ebből egy szót sem értek. Ha megfogalmazod érthetően, akkor szívesen válaszolok.
Petyat 2014.05.08 15:44:18
@is: Ugye csak viccelsz

Bokros egy elvtelen köpönyeg forgató. Kinek nem feküdt még le?

MSZMP
MSZP (1990–1991)
MDF (2009–2011)
MoMa (2013–)

Gyurcsány az elkúró kinek alternatíva?

Bajnai? Erre már nem is reflektálok.

Egy viszont tény. Mindhárman gazdasági szakemberek és mindháromnak volt lehetősége bizonyítani de csúnyán elbukott. Többször is.

Minden olyan erőt kizárok, akik valaha részt vett a kormányzásban és/vagy tagja volt az ellenzéki kerekasztalnak, ami a közhiedelemmel ellentétben nem társadalmi kezdeményezés volt, amire meghívták az MSZMP-t, hanem fordítva. Az egész rendszerváltás a pufajkás MSZMP hatalomátmentése volt.

Két párt marad, és bennük reménykedtem egy hónappal ezelőttig. Mára azokról is kiderült, hogy az anyjukat is eladnák egy bizottsági helyért. Egész áprilisban azzal agitáltam mindenkit, hogy csak egy Jobbik-LMP együttműködés mentheti meg az országot. Sajnos tévedtem ebben is.

Szóval kell egy új erő, de nem elég a bizonytalanokat megnyerni. Fel kell ébreszteni a kiszes kézcsókoltatók (orbán és gyurcsány) megtévesztett rajongóit is.

Csapdában vagyunk. Ugyanazokat a köröket futjuk és ahogy látják ezek a mocskok a vergődésünket egyre pofátlanabban. Azt a korrupciót és mutyihalmot, ami most következik nem tesszük zsebre. ŐK IGEN! :D

Hanyok mindegyiktől. Ha rajtam múlna száműznék párat közülük, a többit pedig örökre eltiltanám a közügyek gyakorlásától is! Pár éve még ki akartam végeztetni őket, de az örökös száműzetés sokkal jobb megoldás.
Norvégiában új rekordot állítottak fel a hétvégén: 260 és fél elektromos autó vonult együtt öt kilométeren át. Igen jól olvassátok, és fél - amint a videóban is látható az egyik kocsit kettévágták. Pompás marketingötlet, kérdés, hogy elég-e a marketing az…..
Petyat 2014.04.23 02:07:09
Pontosan így van!

Addig foltozgatják, fejlesztgetik Herr Otto és Herr Diesel találmányait, amíg lehet. Pár éve még azt mondták, a dieselé a jövő, mert a benzinest már nem lehet hatékonyabbá varázsolni. Most megint a benzines a fő fejlesztési irány. A hatásfoga mindkettőnek 30-40% között van, az indukciós motor hatásfoka 95%. (Erre utlat Átrágó. Itt csak 5%-ot fogunk elfűteni, nem az üzemanyag 2/3-át.) Az előbbi kettő bonyolult elavult szar, az utóbbi faék egyszerűségű és elpusztíthatalan, bár a vezérlése azért komoly elektronikár kíván. Épp ezért nincs akkora pénz benne. Ki akar olyan járművet eladni, ami kimegy a világból. Hogy húzzanak így le kötelező szervízre?

Pár adat:

Az elektromos autó hatásfoka több, mint a duplája annak amit belső égésüekből több mint 100 év alatt sikerült kihozni. A hajtásrendszer hatásfoka eddig nem került szóba, ezt 10%-kal szokták számolni, de az eletromosban nincs váltó viszont az akksiknál is kell számolni némi veszteséggel.

Sokkal érdekesebb a nyomaték kérdése, ami az elektromosoknál brutális. Azért készül olyan sok kis szar városi buborékautó, mert városba sokkal kisebb teljesítmény is elég, így a fentartási költségük egy biciklivel vetekszik. Ha viszont rendes, legalább 100 lóerős gépről beszélünk, akkor meghökkentő gyorsulási adatokkal fogunk találkozni.

Végül. Az eletromos motor tulajdonságaiból következik, hogy egy EV városias környezetben rendkívül keveset fogyaszt, nagy sebességnél viszon zabálja az elektronokat. Annak ellenére, hogy a pöfögő országúton olcsóbb, az elektromos itt is ráver. Ha lenne az áramon jövedéki adó akkor is olcsóbb lenne EV-vel járni!

A profithajhászok érdeke tehát, hogy az elavult technológiát erőltessék ránk.