Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dávidot nem lehet becézni

69 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy hosszú bejegyzés arról, hogy egy berlini halandónak kell-e egyáltalán gépjármű illetve hogy az autóknak sem könnyű németté válniuk. Van benne német bürokrácia, magyar szervizek, német szervizek stb. stb. Előszó Kezdjük a kocsi-nemkocsi kérdéssel.Mikor nincs szükségünk autóra? A…..
Az egészről közvetve a vasárnapi nyitvatartás hiánya tehet. Elmagyarázom... Beköltöztünk egy lakásba, ahol csak konyha volt. Márpedig szumma hatvanvalahány év felgyülemlett ingóságait pakolni kell valahova. Valamint ki kell alakítani némi életteret, amiben az ember lánya / fia jól érzi magát. Ezt…..
A kevésbé naprakészeknek javasolt az eredeti bejegyzés tanulmányozása. No, ma sikeresen megkaptam a levelet az egyik direktbanktól, hogy elutasították a számlanyitási kérelmemet. Felhívtam az ügyfélszolgálatot és megköszöntem, hogy ők legalább vannak annyira jófejek, leírnak pár lehetőséget az…..
Amennyiben valakinek ez újdonságot jelent, Németországnak ezen a részén szeretik a spárgát és az epret. A termelési időszakok átfedése miatt még spárga-epersaláta is létezik rukkolával és parmezánnal. Ezt talán megkóstolom, mert egyszerűen annyira bizarrul hangzik, hogy szinte már jó is…..
Nem, ez nem az irányjelzős vicc poénja. Ami ebben a városban nagyon jól látszik működni az a tömegközlekedés. Oké, Anikó reggel néha csak a második S-Bahnra fér fel, de ez +/-10 percre igaz csúcsidőben, egyébként nem, másrészt amúgy se azzal jár majd munkába július 3-tól. Na jó, aznap pont igen,…..
Németországban sok minden működik jól - még ha olykor lassan is -, de a bankrendszer nem ezt a halmazt gyarapítja. Szerintem mi még ezen felül is rendesen belenyúltunk a pechsorozatba. Szeretném azt hinni, hogy nem 9 év bankszektorban eltöltött év karmikus számlája mindez. Na de miről is van…..
Igen, az idősíkok keverednek, duplikátumok is vannak. Lesznek is...
Megérkeztünk, felcuccoltunk. Már annyira hiányzott a sport az életemből, hogy a legnehezebb dolgok felcuccolására a negyedik emeletre nem is találtuk meg a liftet. Na jó, a liftes lépcsőház a másik utcából nyílik. A lakás tágas, világos, leginkább csak a villamos hallatszik be, amúgy minden rendben…..
Heveny oldalszélben vezetett Anikó Győrig. Meg Budapesten a dugóban, hiszen miért ne lenne szombaton délelőtt Budapesten dugó, amikor amúgy is majdnem két órával később indultunk, mint igazán jó lett volna (okok: extra pihenés az előző esti végpakolás után, reggeli cipőkanalas csomagtértetris, SIM…..
Húsvétkor még elmentünk pihenni egyet, mert azt kell. Előre tudtuk, hogy kelleni fog. Amikor elkezdtük a pakolást, már két hónapja mindketten aláírtuk az új szerződéseinket. Visszafordulni ilyenkor már természetesen késő, még akkor is, ha elkezdi az embert mindenféle - itthon marad a…..
Gyógyutazások G-EUUL-ra várva 2013.06.23 07:48:31
A platinum lounge ferihegyen egy közepesen csendes hely. Kajával, újságokkal meg minden. Meg hűvössel. Simán alkoholmérgezést lehetne kapni, vagy csak simán koktélokat keverni. A levegő páratartalma 90%, a borús ég okán felkelő naphátszél hiányában indulunk Heathrow felé bő…..
A név a svájci-német nyelvből ered, de a nedű maga a sógorok műve. És talán a világ legritkább és legerősebb világos söre.  Évente egyszer, nevezetesen december 6-án, minden Miklós névnapján lehet csak kapni a Samichlaus-t. Évente egy nap, persze attól még az internet…..
Gyógyutazások A polihisztor 2009.11.20 11:04:00
Vannak azok az emberek, akik a csillagok valamilyen különösen szerencsés együttállásából kifolyólag ezer meg ezer dologhoz értenek, mégpedig magas szinten. Valami ilyesmire törekszem én is, persze az út vége azért még messze van. Node...Azt talán már említettem, hogy tréninget…..
Na az lehet valami ilyen érzés. Szombaton este 10-ig bent, vasárnap reggel negyed 9-től este 11-ig munka. Egy órája értem haza és négy óra múlva kelek. Nyolc óra múlva befagyasztják a dolgokat és nem adhatunk új funkciókat a rendszerhez, lesz tehát durván 2,5-3 óránk. Ami jó,…..
Gyógyutazások The Market 2009.11.14 14:18:00
Lehet, hogy csak én fújom fel, de az angolok szeretnek úgy elnevezni dolgokat, hogy a sima köznapi név elé odarakják azt a kicsi három betűt és voilá, kész a mindenhol ismert The Tower meg persze az azt körülvevő The Ditch. Emlékeztek még erre? Jártam ma arra úgy, hogy nyitva volt…..
Gyógyutazások Órák 2009.11.13 10:25:22
Aki kitalálta, hogy egy vekkeren külön legyen a délután és a reggel 12 óra, amelyeket mindössze egy apró világító pötty különböztet meg, azt életfogytiglani rendszeres szűk határídőkkel bűntetném, feltételes határidőcsúsztatásra helyezés nélkül...
Nem lehetett tett nélkül hagyni a Briteknek azt a kegyetlen bánásmódját, amit a kulinarista kénytelen megélni. Nevesen, hogy hazatérve szülőföldjére a vendéglátóipari élményei (természetesen csak átlagban) erősen az itteni színvonal alatt maradnak majd.A megtorlás Túró Rudi…..
Gyógyutazások Dalí és csoki 2009.11.08 19:14:27
Mivel munkába menet kb. útba esik, megnéztem ma egy Dalí kiállítást. Ez több szempontból is új és kellemes élmény volt.Először is nem a híres festményeket állították ki, hanem litográfiákat, rézkarcokat, plasztikákat, akvarelleket illetve Dalí ihlette ruhakölteményeket.…..
Gyógyutazások Beuckleaer: Föld 2009.11.02 00:52:43
- A bibliai vonatkozás ebben úgy van benne, hogy Mária szamárháton átmegy a hídon a háttérben.- Hol?- (Ujjal mutogat a kép bal felső részébe)- Ó, Szűzanyám!- Pontosan erről beszélek...
Gyógyutazások No photo 2009.11.02 00:50:00
A nemzeti galériában teljes fényképezési tilalom van. Nem azért, mert a 750 évvel ezelőtt élt festők jogutódai folyamatosan perlik az intézményt. De nem ám. Biztonsági okokból! Így most kénytelenk lesztek a leírással beérni, ami nem adja vissza a helyzet döbbenetességét:A…..
Hosszas információgyűjtés után találtam egy boltot, ami alatt minden munkanap többször is elhaladtam. Így lett, hogy Londonnak újabb gyöngyszemeire leltem. Például egy igazi piacra, boros vendéglőkre, kávézókra stb. Mind-mind egy utcában. A bolt látványa pedig mesés, meg is…..
Gyógyutazások A Koncert 2009.10.29 02:50:19
Brazilia és a világ Diana Krall interpretációjában. Nem hiszem, hogy szavakba öntve át lehetne adni az élményt. Maradjunk annyiban, sokáig fontolgattam hogy holnap is elmegyek...
Gyógyutazások kompenzáció 2009.10.28 18:57:46
A mai munkanap 9 és fél órájából 5 és felet agymenéses meetinggel töltöttem.Most van az a pont, amikor nagyon kívánok egy jó palack bort vagy egy pohár whiskey-t és egy kubait, jó társaságban, a Diana Krall koncert előtt vagy/és után. Tekintve a kétféle fájdalomcsillapítót,…..
Gyógyutazások Lecture 2009.10.28 17:56:46
Türelmet tanulok... Lassan...
Gyógyutazások Kulinarista II. 2009.10.23 12:57:10
A valószínűtlen látszik bekövetkezni, mégpedig folytonos pozitív kulináris élmények Angliában.Vettem a minap kenyeret a Waitrose-ban, pontosabban kiválasztottam kétfélét a rendelkezésre álló 5 baguette-ből. A pénztárnál pedig kérdezték, hogy kérek-e szatyrot. Nyilván,…..