Regisztráció Blogot indítok
Adatok
il dottore

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy hete, hogy megjelent a HVG-ben Karácsony Gergely, a Medián kutatójának választásitörvény-javaslata. Ugyanaznap, egy hete tartottak erről kerekasztal-beszélgetést a Medián és a HVG szervezésében, Karácsony mellett Tölgyessy Péter és Körösényi András részvételével,…..
il dottore 2009.03.13 13:41:19
@Vetrov: Kedves Vetrov!

Énb egy szóval nem írtam azt, hogy Orbán Viktor ezt meg ezt csinálja majd, ha kétharmada lesz...

Én ezt írtam: Egy párt kétharmados többségre tesz szert a választásokon és társadalmi konszenzus nélkül a saját elképzeléseit is képes megvalósítani.

Ez ténymegállapítás, ezt gondolom nem vitatod...

Na most adódik a kérdés:
mi akadályozza meg azt a parlamenti pártot abban, hogy felvesse: nincs is szükség az országgyűlésre!

És itt követtem el a hibát, mert !-et írtam ? helyett. Beismerem, no de attól még a kérdés kérdés marad!

Magad is láthatod, hogy EBBEN a szövegösszefüggésben a volt miniszterelnök neve nem hangzott el...

Az alábbi írás nem az LMP hivatalos nyilatkozatának burkolt kritikája. Az eredeti szöveg szép, okos, megrendítő. Megfogalmazóját személy szerint is szeretem és becsülöm, mi több: ha van valaki, akit alkalmasnak tartok arra a posztra, amit jelenleg az LMP-ben betölt, őt…..
il dottore 2009.03.12 23:08:10
@takianti: Köszönöm, hogy kimondtad helyettem ez egy orbitális csúsztatás, aminek bár van igazságalapja, mégis egy orbitális baromság! Éppúgy, ahogy ez a mondat is az: miből gondolja bárki, hogy az az integráció, amire egy népesség többsége nem volt képes sem hazánkban, sem máshol Európában 500 éven át, majd most - valami csoda révén - megtörténik? by Éhesló
A Lehet Más a Politika azt szeretné elérni, hogy az Európa Parlamenti választások kampányaira a pártok ne költsenek 50 millió forintnál többet. Íme a kiáltványuk is: 1. Átlátható párt- és kampányfinanszírozást! Szét kell választani a pártok működési és…..
Nem hagyjuk kihűlni ezt a témát; csak azért, mert hihetetlen témaérzékenységgel, villámgyorsan írtunk egy kiváló posztot az AB-döntés másnapján :), még nem áll meg az élet. Az ott hivatkozott cikkek óta újabbak jelentek meg: A HVG szerint "A védegyletes győzelem nem…..
il dottore 2009.03.10 10:11:49
@Szúrófény: Ha csak tagdíjjat szedne az LMP, azzal az lenne a gond, hogy aki például olyan munkakörben dolgozik, ahol nem szerencsés a párttagság, az nem tudná támogatni a pártot.

Amúgy meg Jászi Oszkárról meg annyit, hogy a hazai polgári radikalizmus kvázi megalapítója egy olyan jelenséget írt le, ami nemcsak Magyarországot jellemezte a korban. És sajnos azóta is élő hagyomány!

Mindaddig, amíg a politikai pályára lépők karriertudatból és nem pedig hivatástudatból választják ezt az életutat, addig a korrupció is létező probléma marad. (lsd.: Max Weber: A tudomány és a politika mint hivatás - 1918 és 19-es előadások vázlata!)

"Weber szerint minden politikusnak három tulajdonsággal kell rendelkeznie: szenvedéllyel, felelősségérzettel és arányérzékkel. Erkölcs és politika kérdése itt válik igazán érdekessé. Az érzületetika ugyanis csak a célt látja, míg a felelősségetika a tettekért is vállalja a következményeket." forrás: legeza.oszk.hu/index.html

A pártfinanszírozás megoldatlansága pedig a karrierpolitikusok érdekeit szolgálja, akiknek a felelőség etikai érzéke egyenlő a nullával. Most gondoljuk végig, hogy a jelen parlamenti képviselők többsége milyen motivációval indult el a "pályán"!

Mindaddig, amíg a poltikusok karriert építenek és nem pedig hivatást gyakorlonak, addig ez a kérdés megoldatlan marad...