Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gugyerák Lalyos

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az országos rádiók konzervet sugároztak, a vezető hírportálok nagyrészt kidőltek, a vidéki rádiósok és a közösségi média azonban megmentette nemcsak az újságírók becsületét, hanem valószínűleg számos ember életét is a márciusi télben. A magyar médiaelit…..
Gugyerák Lalyos 2013.03.15 13:44:37
Nem titok, hogy nagyon érdekelnek a városi parkok, természetesen Budapesten elsősorban, hisz itt élek. Roppant fontosnak tartom, hogy a városi ember lehetőség szerint valamilyen kapcsolatban legyen a természettel, és ez egy ilyen méretű településen elsősorban a közparkokban…..
Gugyerák Lalyos 2012.11.26 08:34:30
@Budapesti Szeretkezési Vállalat:

"került bemutatásra"?
kultúrált?

Kulturált az, nem kultúrált!
Nehéz mit mondani, ha van valami, amit szerettél, ami hozzátartozott az életedhez, a gyerekkorodhoz, a felnőtté válásodhoz, mindenféle ideológiától függetlenül, aztán jön valaki, aki harsányan, fellengzős, lekezelő stílusban, pláne közpénzből, egyszerű eszközzé,…..
Gugyerák Lalyos 2012.08.31 21:29:39
Készséggel elhiszem, hogy az alkotók számára is meghatározó élmény az eredeti Másfélmillió lépés.
Nem kellett volna Bayeréknek hozzányúlni a témához. Ehhez idő és sokkal több pénz kellett volna, mint amit ők elnyertek.
Ugyanennek az alkotópárosnak (Bayer-Nemes) sokkal, de sokkal jobban sikerült alkotása is van: az 1100 év Európa közepén, ezért aztán többet várt az ember.

Nekem se nagy kedvencem a kommunista Fantomas, de minek ízetlenkedni Rákosi szőrös testével Lászlótanya kapcsán? És lehet, hogy borzalmas átalakításokat csináltak az épületben a SZOT-korszakban, de vajon hány ember pihenhetett ebben a szép környezetben akkoriban? És hányan ma? Egy luxuskastélyt mutogatnak nekünk - a bakancsos turista aligha itt száll meg.

Bayerék idegenül mozognak a kék túra mentén, igazából nem tudnak mit kezdeni a tájjal, a vidékkel, és semmit sem tudnak kezdeni az emberekkel. Az erdőbe is mintha úgy mennének be, mint akik csak alkalmas fát keresnek, amire felköthetik magukat. Süt, sőt ordít az egészből a depresszió, a múltba révedés, az elmúlt 8-40-1100 év feletti búsongás.

Autóval szaladják végig a kék túrát,
illetve csak belecsipegetnek. Nem is nagyon sietnek, hiszen az utolsó rész már tavasszal készült. Közben el-elkanyarodnak a kék túra útvonalától (mit is keresnek Balassagyarmatban, Komáromban, Veszprémben?). Hosszú, halálosan unalmas monológokat mondatnak az interjúalanyokkal. A bakonyi részben majdnem negyedórán át meséli az életét egy idős szerzetes - aki tiszteletreméltó ember, de közben mindenki elalszik.
A Mátráról szóló részben Tari Lőrinc neve helyesen Tar Lőrinc, a bakonyiban Milfaji Ferkó Milfajt Ferkó. És még mennyi tévesztés!

A zene címén előadott pilinckázás újabb depresszióforrás, csakúgy, mint a tétova operatőri munka.

A régi stáb kétszer is végigjárta az országos kéket, alaposan előkészítették a forgatást. Szívük-lelkük benne van a Másfélmillióban! Az ő filmjük tele van élettel, szépséggel, bizakodással, de persze jut idő a panaszokra is. Szemét a falvak határában, pusztuló turistaházak, a túrafelszerelések elérhetetlensége -- újra meg újra előkerülnek.
Most egy árva szó nem esik pl. arról, hogy ma már mindent, de mindent be lehet szerezni a túrázáshoz. (Kiváló károgási lehetőség is adódik egyúttal: lehet kapni, de drááága.)

A régi stáb tagjai viszont valóban továbbviszik a Másfélmillió lépés szellemét.

Gyenes Károly: Járóföld
videotar.mtv.hu/Kategoriak/MTV%20Retro/Jarofold.aspx

Peták István: Szent István Vándorlás
videotar.mtv.hu/Kategoriak/Szent%20Istvan%20Vandorlas.aspx

Szabados Tamás: Nekem ne lenne hazám?
videotar.mtv.hu/Kategoriak/MTV%20MOZI/Nekem%20ne%20lenne%20hazam.aspx

Gyenes Károly, Szabados Tamás, Stenszky Gyula: Európa kék szalagja, a Duna:
indavideo.hu/video/Europa_kek_szalagja_a_Duna_1

Nézzük inkább ezeket!
Gugyerák Lalyos 2012.08.31 22:10:29
@matijasz: Ehhez képest, amit most láttunk, Gyenes életműve bergmani léptékű.

Arra azért jó a Bayer-sorozat, hogy eltűnődjön az ember: ha valami csoda folytán lenne elegendő pénz és idő, akkor akadna-e egy hasonlóan alapos és tehetséges stáb, mint 78-79-ben volt. Kérdéses.
Gugyerák Lalyos 2012.08.31 22:19:35
@Crescence: Lehet, hogy igazad van a stíluskényszerrel, a megfelelni akarással. Mindenesetre az épített környezetet sokkal jobban sikerült megfognia az operatőrnek az 1100 évben, mint most a természetet. Én úgy látom, idegen neki a terep.
Tavaly májusban tudtuk meg, hogy Bayer Zsolt az NKA miniszteri keretből nyújtott 35 milliós támogatásával újraforgatja a régi nagysikerű Másfélmillió lépés Magyarországon című sorozatot. Bayer az Indexnek úgy nyilatkozott, a Magyarországon készülő, 14 részes és a…..
A Siemensnél szó szerint vették a Homár szlogenjét, ezért a nikotinaddikt alkalmaztottakat berakták üvegkalitkákba, hogy ott füstöljenek. Igen ám, de a kalitkák a szabadban találhatók. Télen még nem volt tetejük, amikor beesett a hó, aztán nyárra lett tető, meg 60 C. Ez a…..
Gugyerák Lalyos 2012.07.06 14:44:36
A NASA találhatta meg Kádár János felsőtestét, amit 2007. május 2-ra virradó éjjel loptak el máig ismeretlen tettesek a Fiumei úti sírkertből. Azóta sem lett meg, egészen mostanáig. A többi között a Szocialista Munka Hőse és a Szovjetunió Hőse kitüntető címek birtokosa…..
Gugyerák Lalyos 2011.12.10 13:51:47
Balaton Blog Az állóvíz panasza 2011.07.27 12:27:00
  Ilyen se volt még, most legyen. Kortárs vers, a Balatonról. Ráadásul ez itt az első megjelenés. Szerzője Márkus András, ifjú kolozsvári poéta - a versért cserébe belinkeljük az első, Magyarországon megjelent, ráadásul friss könyvét és a Facebookon működő…..
 -Tessék, vegyél a fasírtból is. Vegyél, vegyél! Én csináltam, a legjobb karajt teszik nekem félre a piacon mindig. Nem eszel sertést? Ez valami vallási dolog? Büdös az eszed tokja büdös, ártalmas ám... nézd meg: ide leteszem, ártalmas? Bánt, megharap, tökön…..
Nézem ezt a kampányt meg az összes többi szánalmas reklámot, próbálkozást: "Itthon otthon van", "Jöjjön a Balatonra", "Élvezze velünk a magyar tengert" - nem tudom, hogy sírjak-e vagy röhögjek. Magyar Túrizmus Zrt? Itt is valaki megint jól járt.…..
Gugyerák Lalyos 2011.06.02 23:31:21
Modorosblog A PC aranykora 2011.04.13 06:00:00
Az internet hőskora és a panelasszociációk után újabb Nosferato-Modor termék - ezek tényleg a legjobbak. Szokás szerint Ő került idézőjelek közé.Figyelj, segítek lecserélni a hatvannégyeseteket. Lehet, hogy tök jókat lehet játszani rajta még mindig, de új irányba kell…..
Szevasz Tibi! Küldök egy írást az alternatív magyartanárról. Üdv,HPAz alternatív magyartanár Talán csak keveseknek ismerős az alternatív, liberális magyartanár figurája, mégis úgy gondolom, megér egy posztot. Jelen esetben a liberális jelző kevésbé a politikai nézetekre, mint…..
Január 28-án a Dürer Kertben együtt lép fel a Vágtázó Életerő néven működő VHK és az Isten Háta Mögött. Mivel az előbbi csapat több tagjához hasonlóan Grandpierre Atilla énekes is huzamosabb ideig külföldre utazik, így őszig biztosan ez lesz az utolsó VHK-koncert. A…..
Szomorú napra ébredtek a filmkedvelők, Leslie Nielsen sajnos eltávozott közülünk. De hogy a gyászos hangulatot kissé feldobjuk idézgessünk néhány fenomenális, kacagtató mondatot, párbeszédet, szöveget a filmjeiből.Kezdetnek jöjjön az Airplane-ből egy, ahol Nielsen doktort…..
Gugyerák Lalyos 2010.11.29 22:52:14
Diadla, Nyugda, Emlékde, Csönde, Üdvlelde – javaslatok a magyar Walhalla honi elnevezésére. A Citadella helyén álló turáni Akropolisz – Nekropolisz helyett azonban a Gellért-hegyen állhatna piramis is vagy egy kolosszális Hungária szobor is, amely fénysugaraival a város nevezetességeit pásztázná.…..
Bizonyára a válság miatt becsődölt eredeti építtető emberei spóroltak ki néhány elemet a luxusárban szórt Duna Terasz épületeiből. Így történhet, hogy időről-időre beázik és olyankor lepihen a lift. Ez főleg pénteken vicces, amikor egész hétvégén nincs szupport. Máshol…..
Gugyerák Lalyos 2010.10.01 17:00:12
Sajnos még mindig távol vagyunk attól, hogy a gazdagok önként szétosszák javaikat, a szegények pedig ne akarjanak gazdagok lenni, hogy rögtön utána egy karibi villába költözve kirekesszék látómezejükből egykori sorstársaikat. Ugyanakkor jó hír a társadalmi egyenlőtlenségek…..
Lányok/fiúk,eddigi legtöbb oldalletöltést produkáló posztunk, A közösségépítő oldalak után ismét visszakanyarodunk a témához. Na nem azért, mert annyira bulvárosodni szeretnénk vagy még több kattintásra vágynánk, de két kedves rajongónkat is megihlette az egyre divatosabb…..
Gugyerák Lalyos 2009.07.13 01:14:12
Mindegy miről Az n-edik bőr 2009.04.06 20:05:00
2009. április 6. a legfrisebb dátum, február nyolcadika óta 56 nap telt el. Ez sokmindenre elég volt, többek között arra, hogy mindenki lehúzza a maga kis bőrét a Cozma-ügyről. A legújabb fejlemény: film készül a veszprémi késelésről! Cozmát Czapkó Antal alakítja, akit…..
Gugyerák Lalyos 2009.04.06 23:46:14