Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nzsigu

10 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
No komment. Van valakinek magyarázata a jelenségre? ..
nzsigu 2014.03.13 14:11:40
@ZF2: és ha rákeresel, mondjuk arra, hogy future city [https://www.google.hu/search?q=future&client=firefox-a&hs=V06&rls=org.mozilla:hu:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Mq0hU-2IJqiAywOd-YHIBw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1440&bih=836#channel=sb&q=future+city&rls=org.mozilla:hu:official&tbm=isch]. Szóval szerencsére nem annyira sötét a kép, legfeljebb szeretjük az antiutópiákat hypeolni.
 A fényképet knockinaround töltötte fel az Indafotó Urbanista gyűjteményébe. Ha valamire, hát erre jó az okostelefon. Mármint megnézni rajta, mikor érdemes elindulni otthonról, hogy ne fagyoskodjunk a buszmegállóban, vagy ne rohanjunk fölöslegesen az…..
Drága Hölgyeim és Uraim! Önök már biztosan azt hitték, hogy teljesen elfeledkeztem arról, hogy valamikor fél éve beígértem egy városnegyed-bajnokságot. Dehogy is! Annyira nem, hogy íme, itt a hivatalos versenymenetrend, az első mérkőzést augusztus 7-én játsszuk majd,…..
Belsőség Krómtojás aranyárban 2008.12.14 11:40:27
  Ezt a vonalat vajon miért nem folytatták a jappok? Miért nem bírtak legalább egy péntek délutáni műszaknyi nyomorult Figarót legyártani balkormánnyal is? Szerintem ezek direkt szívattak bennünket. És ahogy a Nissan Skyline és a Suzuki Cappuccino óta mindig, már megint az…..
nzsigu Házi Cider 2012.02.20 00:36:00
Hosszas gondolkodás és kevesebb tervezés, utána olvasást követően 2012 február 4-én, szombaton egy termelői vásáron – igencsak ötlet szerűen – vettem 37kg (ennyi fért a táskáinkba) szabolcsból származó, kicsit fagy-csípte, csúnyácska, de nagy, édes és azt hiszem eléggé…..
Ha egy fotós könyv címe ennyire szerény (főleg a határozott névelőnek hála), talán érdemes rá odafigyelni... De ez a háromkötetes sorozat nem nagyzolásból használja a fenti titulust – valóban komoly és értékes munka, melyet nem meglepő módon a világ egyik legismertebb…..
A béka marad Van másik! 2010.08.02 17:58:00
Remélem mindenki emlékszik a címben idézett bohóctréfára, amiben a zenebohóc ezzel a felkiáltással kapja elő az újabb és újabb zajkeltő eszközöket. Úgy látszik, hasonló viccre képesek az ökológiai rendszerek. A genetikailag módosított növények termesztése megjelenésük…..
nzsigu 2010.10.10 11:05:55
Fontosnak tartom, hogy ez a téma terítéken legyen folyamatosan. Alább ugyanebben a témában egy más jellegű "éedekesség":

greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=17752

2008-ban találtam ezt a cikket. Semmilyen további infót nem találtam a kérdésben. Angol nyelvű oldalakon sem.
Vajon egy adott területen elszigetelt esemény lehet(ett) vagy csak nem publikálják, ha történik hasonló napjainkban
(hiszen az eltelt 2,5év alatt több tapasztalat gyűlt föl a témában...)

Hallottatok bármit erről az irányú gén-modosulásról mostanság?
Nemrég egy bloggerkollégával azon filóztunk, vajon mennyi lehet egy privát blog átlagos élettartama, azaz meddig képes egy vagy több ember tartós vagy emelkedő színvonalon dolgozni egy ilyen webes felületen, illetve felületért. Szerencsére ez a probléma számomra korántsem aktuális most, blogom…..
nzsigu 2010.10.10 09:33:05
Sokan álmodoznak róla, hogy milyen romantikus volna az élet egy lakatlan trópusi szigeten, de alig van ember, aki ezt valóban kipróbálja. Tom Neale ilyen ember volt. Nagy ívben elkerülve a tömegverekedéseket, három alkalommal összesen 16 évet lakott egymagában a Csendes-óceán…..
Magyar nyelven a mai napig sincs túltengés az erdei élet gyakorlatias tudnivalóit taglaló könyvekből. Az ilyen kiadványok nagy része a "túlélés" varázsszó hazai felbukkanásával a 90-es évektől kezdve jelent meg, ám néhány értékes műre szerencsére már korábbról is van…..
nzsigu E-köny olvasó 2010.04.30 09:23:00
Megint egy linuxos progi. Egy ismerősöm írt, hogy könyveket keres e-könyv olvasóhoz. Végül ő talált  oldalt, az e-konyvtar.hu-t (frissítés: sajnos megszűnt). Itt pontokért lehet könyveket letölteni, ami naponta termelődik, kb 1 "könyvnyit". Szoval itt .prc, .epub és…..
Ha azt mondom, Eddie Cochran, valószínűleg csak keveseknek esik le, kiről beszélek. Ha azt mondom, C’mon Everybody vagy Summertime Blues, viszont azonnal beugrik szinte mindenkinek a Rock ’n Roll hőskora. Ezt a két dalt – és még sok másikat – ugyanis Eddie Cochran követte el, aki…..
Vigyázz, hova lépsz… Tavaly nyár vége óta kísért ez a film, mivel az előzetest akkor mutatta meg egy barátom. Hozzánk viszont csak most jutott el, én pedig a premier napján már rohantam is a moziba, hogy láthassam az iraki háborút feldolgozó legújabb alkotást. A…..
nzsigu Műemlékek 2009.12.29 21:03:09
Az alábbi cikkben sajnos nem az én képeim láthatóak. De érdekes helyek a közelünkben (legalábbis bel-budaiaknak:) Ybl ciszternáivalamit egy video hasonló témában:Az elvetélt gellérthegyi lómetró    ..
nzsigu Város a tavaszias télben 2009.12.26 20:31:00
Budafok, Albertfalva, Gellért-hegyÉpületek és rügyek decemberben Város - tavaszias tél frissítés: A templomokról kerestem infókat, amikor a következő oldalba botlottam:http://nagyvofely.hu/templomokEddig még hasonlóan sok templomot feldolgozó oldalt nem találtam…..
nzsigu Hócsata 2009.12.21 09:36:00
Tegnap este a Szent Imre templom előtt volt teázás, éneklés, majd hócsata.http://indafoto.hu/nzsigu/20091220_hocsata(a beágyazás valamiért nem mindig működik)   INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/nzsigu/20091220_hocsata/feed", "width":"215", "height":"675",…..
nzsigu budapesti havazás 2009.12.19 19:27:00
Sétáltunk egyet a havazásban. Ilyenkor csöndes a város, minden zaj tompított. Az emberek nyugottabbak az átlagnál. Szóval egy jó meleg kabátban ilyenkor érdemes sétálni.Először a Hymfi utcában jártunk. A Kelenföldi pályaudvar   A régi Kelenföldi kápolna romos…..
nzsigu Házban. Még mindig képek 2009.12.18 19:51:00
A következő pár kép bent készült. Ahol meleg van. Erről többek között egy kis kandalló gondoskodik. A lángoló fahasábok régóta vonzanak, szeretem nézni.Tábortűz, kandalló, kályha mindegy, mindegyik előtt el tudok merengeni. Most ezt örökítettem meg.Először véletlenül…..
Monty blogja ÉLETRAJZ: Grace Kelly 2009.11.12 00:01:00
A huszadik század egyik legismertebb amerikai színésznője volt, akit nemcsak ennek a ténynek köszönhetően csodáltak és tiszteltek: stílusteremtő külseje, III. Rainier monacói herceggel kötött házassága, illetve jótékonysági munkája révén is történelmet írt. Épp ma lenne nyolcvanéves… Apai…..
nzsigu 2009.12.17 22:06:18