Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kard73

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem, joggal mondhatom így Danuta levelét elolvasva, hogy a sztereotípiák igen nagy halmazába esik bele, éppen csak nem kalapos öreg bácsi, mert az nehezen összeegyeztethető a szőkenőséggel. Bár a kalap, a begipszelt láb lehet a halmazok közös metszete és egyszer meg is fog…..
kard73 2010.11.05 19:11:42
Tékozló Homár Bezárt a ScienNet 2009.11.26 16:35:00
Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették,…..
kard73 2009.11.30 02:29:02
@shouse: Ezt a 400-at is csak feketén, adócsalással tudja összehozni (4500Ft TB...) Az összes sarcot kifizetve, ez kb. egy 150 ezres fizetés.
Tehát, egy feketéző bűnöző, nincs nyugdíja, táppénze.... és önérzetesen be meri írni, hogy milyen sikeres xD

Egyébként a teljes mlm-rendszer ezen alapszik. A beszervezett "dolgozók" lényegében végzettség és papírok nélküli kereskedelmet folytatnak. Nem kell utánuk adózni, nincs utiköltség..stb. és én még olyan terjesztővel nem találkoztam, aki bevallotta volna jövedelmként.

A vegyi, és illatszer eladó egy szakma (amway) az FLV gyógyizéiről nem is beszélve, hogy mennyit kell tanulni és milyen jogosítványok kellenek mire valaki azt árulhatja.
Ugye vicces, hogy a szomszéd lángossütő-kisiparos átjön, hogy ő most meg akar gyógyítani, ha beledöglök is :))
Yuki Takahashi mosolya nem volt őszinte, mikor Talmácsi Gábor szezon közben elszegődött a Scot Racinghez. Igaz, hogy a magyarnak nem volt Moto GP tapasztalata, de tőkeerős szponzora igen: a MOL biztosította háttér sokat nyomott a latba, amikor az RC212V-t osztogatták. A korábbi hírek,…..
Nem is olyan nagyon rég az egyik poszt kommentjei között jött elő a közterület önkényes kisajátítása parkolási célra. Zsuzsanna sztorijában ugyan rendszám nem volt felfestve a hely elé és semmi sem utalt rá, hogy valaki azt már jól kinézte magának, de a csöppet sem udvarias…..
kard73 2009.04.20 05:51:21
@B.GY.: Illik arrébb állni, ha MEGKÉRNEK rá.
Ha jobb lenne a közbiztonság senki sem foglalkozna ilyen -látszólag- pitiáner dolgokkal, de komoly segítség lehet. A megszokott helyeknél tudod ki áll melletted, nem veri le a kocsi oldalát az ajtajával, szól ha valami szokatlant lát.
Nálunk (lakótelep) régebben összejöttünk páran (8-10-en) megbeszéltük, fel is festettük a helyeket rendszámmal. Nem kiszorítósdi volt, van hely bőven és még csak nem is a tömbhöz legközelebb.
Szóltunk egymásnak, hogy figyi lapos a gumid, kaputelefonon felszóltak, hogy lentfelejtettem az ablakom, éjjel felhívtak, hogy piszkálják a kocsim (cigányok levettek a tetejéről valamit, utolértem őket, kézifékessel keresztbe satuztam előttük az Üllőin, úgy megijedtek/meglepődtek -ketten voltak- hogy ők maguk rakták vissza :))

Szóval ez egy jó dolog, összefogásról és nem valami kisajátításról szól. Álljatok el, ha megkérnek és a jogi dumát dugja fel magának aki ezt nem érti.
kard73 2009.04.20 14:05:56
@efhábé: Látom a szövegértés és a gondolkodás nem az erősséged. Egymást értesítettük te géniusz! Telefonon sem tud felhívni egy idegen.
Összefogás: nagyobb az esélye 8-10 családból, hogy felébred a riasztóra és felkapja a telefont vagy leszalad egy-két emeletet mert tudja kit kell riasztani.

Az ilyen "közterület" meg "jogom van" szövegelők a legnagyobb kretének. Eltakarítottam a havat majd mentem dolgomra, és mesélték, hogy rohant le átállni mert a munka az büdös de neki jogai vannak.
Na ezek megkapták a kellő szivatást és lehiggadtak. Ráálltam a két oldalára és két napig nem kocsikázott.
Természetesen nem zavargatta senki el a dolguk miatt ide jövőket, azok úgyis elmennek ha végeztek.

Sehol sem írtam, hogy magánterület, a MEGSZOKOTT az nem azt jelenti.
Fj0d0r lenti kérdését akár úgy is le lehet fordítani, hogy kereszteződésnek minősülnek-e az autóbuszfordulóra hajazó kis út becsatlakozásai, hisz ezen áll, vagy bukik a dolog. Az alábbi képet bocsátanám vitára. Az útra tehergépkocsival behajtani tilos, viszont balra van egy…..
kard73 2009.04.10 17:18:42
@BJani: Ez annyiban sántít, hogy attól még a jobbról jövőnek kint kellett volna lenni a mackósajtnak -gondolom nem dőlt ki a környék összes táblája egy balesettől- vagy valamit benézett és jogos volt a bukta.
autózz! Kamuzott a kereskedő 2009.04.10 11:31:00
Mikor az ember autó vásárlásra szánja el magát a lehető legjobb megoldást keresi és persze a pénztárcájához mérten a legolcsóbbat. Az is fontos, hogy megfeleljen az igényeknek és praktikus legyen. Csaba igazi szerelmese a Volkswagennek és majdnem meg is találta a tökéletes…..
kard73 2009.04.10 13:49:18
@PR32: Én sem értem mire ez az állandó "parasztozás"? Napi háromszor leül valaki enni és aki megtermeli neki azt meg leköpi.

Poszthoz: Aki meg azt állítja, hogy az átb@szás után fület-farkat behúzva, elnézést kérve kellett volna távozni, azoktól várok 5k-t. Csak úgy.
Egy barátom édesanyjával esett meg durvább verzióban az, amiről Pepe83 is írt nekünk, csak abban az esetben fékbetétet felejtettek el cserélni egy márkaszervizben, ami a pollenszűrővel ellentétben életveszélyes szituációt is teremthet adott esetben. Levélírónk esetében inkább…..
kard73 2009.04.08 21:16:40
@daneel_hu: Értem ....de!!
Megcseszte az ég, ha emiatt kell szervizek között válogatnom, és nem amiatt, hogy hol ülnek jobb csajok a pult mögött meg van-e ingyen kávé.
kard73 2009.04.08 22:55:37
@ata843: Úgy hogy Fiatot vetettek meg veled :)
kard73 2009.04.08 23:07:34
@rakpartiróka: Nekem benzines. Most 100 ezernél cserélve sem lett olyan szutyok míg hazáig gurultam.
Rendszeres olvasóink már eddig is tudták, hogy Kekecke honnan kaphatta a nevét, meg is kapta már a magáét, mint szinte mindenki, aki veszi a bátorságot, hogy emailt küldjön nekünk. Megjött a tavasz, ilyenkor a traktorosok és motorosok is előkerülnek, mindkettő miatt szívhatják is…..
Egy balekben eltört valami attól az egyébként teljesen köznapi ténytől, hogy az APEH rettenetes paragrafusnyelven írott, négyoldalas, fenyegető hangú levélben közli az adóalannyal azt az egyszerű, semleges, egymondatos tényt, hogy az online megrendelt nullás igazolása kétezer…..
Állandó és a blogon is visszatérő probléma az autóvezetők és az ő útjukat keresztező gyalogosok közötti ellentét, ma is egy ilyen történetet olvashattok Jin_Ke jóvoltából. Bosszantó az, amikor egy drága autóstársunk balesetveszélyes helyzetet teremt, de vajon mennyire…..
kard73 2009.04.04 15:22:50
@kolbászoszsömle: ??? Te másolgstsz ide hülyeséget.
Pár hete olvasgatva a posztokat, itt sokan petrocsellist játszanak, jogszabályokat értelmeznek vagyis inkább átértelmeznek saját moráljuk szerint. Pedig az értelmezésése tanítva van a KRESZ-tanfolyamon, és világosan le is van írva, ezt kell alkalmazni.

@TH: Meg kell várni míg átér és főllép a járdára, vagy ha van középen járdasziget.
kard73 2009.04.04 15:40:07
@TH: Onnan, hogy tanították és emlékszem rá. Igaz, akkor még 5k volt a jogsi fényképpel együtt :)
Nincs rádbízva, hogy "biztonságos távolságban", "úgy itéled meg"... Egyszerűen nem lehetsz a zebrán amikor gyalogos halad át rajta.
kard73 2009.04.04 15:55:29
@valami hidralika mittudomén: Jól tanították és kész :)

Lehet, hogy az oktatással kellene kezdeni a honi morál rendbetételét?! Mondjuk nem pár hetes gyorstalpaló lenne, hanem több hónapos, hogy az emberkék komolyan vegyék, ez nem csak a szokásos letudnivaló bürokrácia.
Marty McFly rákapott, hogy leveleket küldözgessen nekünk, nem az első poszt elején szerepel a neve. Kapóra is jött most amit írt, bár lehet, hogy korábban lett volna szükség erre az írásra és akkor nem történik meg pár olyan baleset, mint amilyenről ma délelőtti…..
kard73 2009.04.02 19:40:24
@valami hidralika mittudomén:
"Hölgy kurzus" -lefosom a bokám :D

-Hölgyeim! Ettől a szempilaspiráltól 15-ször élesebb lesz a tekintetük! Legalább látják minek tolottak neki :)
autózz! Rommá törtem az autómat 2009.04.02 10:17:00
Nem tudom, nevezhető-e Kalti szerencsésnek, mert jól elkapott egy vastag fát szemből, amikor próbált nem megölni egy elé ugró állatot. Az mindenesetre biztos, hogy ha nem nyíltak volna ki a légzsákok és nem kötötték volna be az utasával együtt a biztonsági övüket, sokkal…..
Sokan követik el azt a nagy hibát, hogy megszokásból közlekednek, fel sem tűnik nekik, hogy megváltozott valami. Nikorene a Lágymányosi híd budai lehajtójánál szembesül leggyakrabban ezzel a helyzettel, megspékelve a szándékosan a bal oldali sávból mindenkin keresztül az alsó…..
kard73 2009.03.27 10:11:53
@tygger:
Azt írta, hogy van felfestés! És az kötelező.

Van, hogy valami ésszerűtlen és van, hogy csak annak tünik.
Ez a hely annyiban különbözik a harasztii kereszteződéstől, hogy egyenesen csak egy sáv megy. Itt figyelembe kell venni, az is előfordulhat, hogy valamelyik irányba haladás bedugul és akadályozzák egymást.
Vagy már az is gond lehet, hogy a balra haladók közül jelentősen többen veszik fel a középső sávban a pozíciót.
kard73 2009.03.27 12:37:42
@boszorsi:
Nem értem ezt hogy nem tudjátok?
A könyvben nem emlékszem hol van, de úgy tanították, hogy balra nagy ívben több sávos útra kanyarodva, ha másként nem jelzik, mindig a belső sávba kell menni. Van ahol egy rövid besoroló sávval is segítik (pl. a Soroksárin úton)
Ha többsávosról kanyarodsz többsávosra -pl. 2-ről 3-ra- akkor is a belsőtől kell kezdeni, hacsak nincs másként jelölve. Tehát belsőből a belsőbe, külsőből a középsőbe.
kard73 2009.03.27 12:58:31
@gyömbike:
23 éve még ezt tanították padban és gyakorlaton is. Lehet, hogy helytelen, de azóta nem volt kezemben KRESZ könyv, így nem tudom kapásból idézni.

@alte trottel: Eddig nem volt gondom :) (kopp-kopp)
Bucser úgy érezte, hogy a kevés nemzetközi hírű magyar vállalkozás egyike kiszúr vele, mert az SD-kártyán megvett navigációs szoftverének elromlott az adathordozója, a cég pedig az új kártyáért + ügyintézési díj címén 49 eurót kér, jóllehet a Naiv Ügyfélnek érvényes…..
Bár szidjuk a budapesti közlekedést és az autósok hozzáállását, azért úgy tűnik, van még néhány hely ezen a világon, ahol talán még több ok adódik a panaszra. Kata tapasztalatai azt mutatják, néha még örülhetünk is, hogy a helyzet nem rosszabb. Már régóta érlelődik…..
Sportnap lesz a ez a csütörtök, a hülyeségolimpia versenyzői a pálya szélén melegítenek, sőt a Centrum Kft már dobott is egyet a selejtezőben, méghozzá világrekordot! A "leghülyébben kiszabott parkolási bírság" versenyszámban lett csúcstartó a Homár-olvasók egyik…..
kard73 2009.03.26 09:43:42
Igen nagy korrupció kell, hogy már szinte mindent megtehetnek.

Saját történet:
2003-ban megtaláltak, hogy többszöri (5-6?) díjnemfizetésen kaptak, és tartozok nekik 1x ezer forinttal.
Bevittem nekik az adás-vételit, miszerint az autó már hónapok óta nem a tulajdonom. Fénymásolták, köszönik ezután békén hagynak. Szerencsére innen az önkormányzatomhoz mentem kijelenteni..
Mert úgy egy-, másfél év múlva ez a retek centrum megint megtalált: nem elég az adás-vételi, még vigyek papírokat amivel igazolom, hogy tényleg eladtam. Azt nem írta, hogy kitől milyen iratot. Úgyhogy
lesz@rtam.
Amit még küldtek az olvasás nélkül a kukában landolt, majd kb. egy évig valami ügyvéd követelőzött, végül eladták egy behajtó cégnek.
Ez már 5x ezret követelt meg ez az utolsó felszólítás és bíróság, végrehajtás.
Írtam egy levelet az adás-vételi másolatát mellékelve: Hogyha még úgy látják menjünk a bíróságra, vagy kopjanak már le!
Ez egy éve lehetett, azóta semmi.
kard73 2009.03.26 13:06:05
@somci:
Kupper András: "Budapest következmények nélküli város" -"belfold.ma.hu/tart/rcikk/ac/0/137396/1"
Van arcuk rendesen.
A Homár, mint a véleményszabadság és a szabadpiac szélsőséges híve, csak ünnepelni tud, amikor azt látja, hogy amikor a rajongók nem látják őket, már a magyar net kajmánozós-zsidófaló szelete is pont olyan jólfésült kapitalista, mint azok, akik ezt be is merik vallani. Alant…..
kard73 2009.03.25 08:57:58
@anarchoid:
Látom a gondolkodás nem az erősséged.
A klezmer zené meg a kóser étel a zsidóké, semmi keresni valója egy Magyar oldalon, mindegy hogy a Kuruc vagy más.
Az emlegetett Hegedűs a háztetőn, meg egy elismerten erős zsidó propaganda mű(?), New Yorkban és Televivban a helye.

Majd ha a mazsihisz volt ávósai meg munkásőrei Kárpátiát meg Wass Albertet reklámoznak a híres toleranciájukkal, utána lehet visítozni.
kard73 2009.03.25 15:06:47
@Jani haverja:
A mai helyzetben ezek oda-vissza csak provokációk lennének.
Dave alábbi kis sztorijában arra próbál rávilágítani, hogy ha be akarja tartani a sebességkorlátozást egy adott helyen, az könnyen veszélyes is lehet, ha pedig megszegi a szabályt, akkor azt biztosan szankcionálják. Mit gondoltok, mit lehet tenni ilyen esetben, illetve hova lehet…..
kard73 2009.03.25 14:55:25
@trash E46:
Szerinted ennyire üres az út és van jobbra tartás, akkor a gyorsabban jövő mit keres a belsőben?

Szóval nem csak a gázt kell tudni taposni, van kormány is, amit röhej, de sok ilyen villogós műmájer csak fejni tud.
Ha valamiért sietek azt megoldom magam, nem mástól várom el. Elsősorban az ÉN szabálytalankodásom idézte elő a veszélyes helyzetet.
A Majdnem Bepalizott munkakereső blogot csinált, hogy megossza a kételyeit a nagyvilággal. A Homár segíteni szeretne neki ebben, no meg figyelmeztetni azokat, akiket megfogott a cég valamelyik hirdetése vagy ügynöke: előbb jól gondolják végig. Nem állítjuk persze, hogy a Relax Island…..
kard73 2009.03.24 13:45:21
@efT:
Szóval a pénz már "passzívan termelődik"? Hú bazz xDD
kard73 2009.03.24 14:02:34
@efT:
Szerintem értem: A passzív pénztermelődés tényleg valami új matematikai alap lehet :)
Tudom hogy csábító munka nélkül, csak otthon ülve pénzt keresni, de mint minden ilyen egyszer dőlni fog és lehet Te pont nem, viszont sokak vesztesek lesznek.
kard73 2009.03.24 14:11:50
@Remez:
Titkos ügynökök lesznek. Nem mondhatják meg.
Nem volt mostanában külföldi poszt a blogon, biztos a világválság miatt minden olvasónk le van gatyásodva és nincs pénz utazgatni, pedig általában pozitívak a visszajelzések az effajta élménybeszámolókról. Tygger viszont végre Dél-Olaszországban járt, ami nekünk magyaroknak…..
Már azt hittem, hogy a korábbi balhék és lebuktatások után a benzinkutak kasszásai behúzták fülüket-farkukat és nem is gondolnak már arra, hogy lehúzzák a gyanútlan autóst, hisz már tavaly ősz eleje óta nem kaptunk ilyesmiről levelet. VSz most mégis a témában kényszerült…..
kard73 2009.03.14 19:34:53
@buxa:
Ha csak ezt az 1-2 évet nézed és még bízol a bankokban, meg is érdemled. Jobban levesznek mint a bárki.
Én kutast a kocsi közelébe sem engedek legalább 10 éve, és előtte is ritkán, mert mindig eljátszották a bizalmam.
Pl. olyannal, hogy csurig tankolta és nem csavarta rá a tanksapkát, csak odatette és rácsukta a fedelet (Soroksári úti shell). A Petőfi hídon ütötte meg az orrom a szag, kiszállok, hogy mi a f.. van, hát az autó hátulja úszott a benzinben.
Válságban lakáshitelt igénylő ügyfelekért minden bank kezét-lábát törné, nem úgy az Erste. A fiók dolgozói 1 óra várakozás után, közvetlen stílusban küldték haza Hajnalkáékat. Gyors leszek, senki idejét nem szeretném rabolni, nem úgy, mint az Erste rémkedves munkatársa…..
kard73 2009.03.10 11:42:47
@elwood:
Nézz fel az "eleg.hu"-ra, töltsd le a "Money Masters I-II"-t és jobban megérted. Alapmű.
kard73 2009.03.10 11:52:13
@elwood:
Ja igen. A FED az magán cég, nem állami.
kard73 2009.03.10 12:02:15
@elwood:
Ez nem elmélet.
Tamás mindenkit végigkérdezett aki csak eszébe jutott és számított a szava, de senki nem adott igazat neki abban, miszerint nem az ő hibájából következett be az alább vázolt baleset. Rajtatok a sor, itt lesz aki igazat ad neki? A Pesti úton a következő eset történt meg velem.…..
kard73 2009.03.05 17:22:46
@eks: Sajnos nem. Mivel aki elengedte jelezte balra kanyarodási szándékát -különben a poszt írója honnan tudná- és így már szabályosan kikerülhető jobbról, ha van hely.
A posztolónak akkor lenne igaza, ha az őt elengedő nem indexelt volna, vagyis egyenesen halad utána tovább.