Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lótuszom

577 bejegyzést írt és 170 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reményik Sándor: Amit az élettől akarok . Remélni jót , és alkotni szépet Boldognak látni minden népet Megetetni az összes éhezőt Virággal ültetni be tar mezőt És meglocsolni a sivatagot Ez - mit az élettől akarok . Békében nevelni sok gyermeket S ne legyen rémisztő a…..
Lótuszom Ünnep (haiku) 2024.03.15 06:50:00
Sági Erzsébet: Ünnep 2024.03.15.   Vihar tépázta, mégis virágzik a fa. Szívem ünnepel...
Hálásan köszönöm Kelár György laptulajdonos-szerkesztőnek a megjelenés megtisztelő, és örömöt adó lehetőségét a Téridő Art Magazin mai oldalán. Téridő Art Magazin   ·  HAIKU TÉR Sági…..
Hálásan köszönöm Cseke Ibolyának a megtisztelő és örömöt adó lehetőséget, hogy ismét megjelenhettek haikuim a Sumida folyó hídja Kulturális Magazinban. Ölellek érte szeretettel, drága Ibolya! Sumida folyó hídja Kulturális…..
  A Menny köszönti új angyalát, ... de, szegényebb lett ma a világ...   Életedben sok jót tettél, mikor kellett, segítettél. Nyitott voltál más bajára, mottód: - Előre nézz, sosem hátra!   Szeretettel, vidámsággal, unokákat váró vággyal, örömmel telt meg a házad, jöttüket boldogan…..
PÁLYAMESTER A TÍZPARANCSOLAT - MA 2023.08.22 16:35:05
Vallásosan nevelkedtem. 1957-től jártam hittanra, majd első áldozó is voltam. Anyukám minden este imádkozott velem. Nagyon szerettem ezeket az estéket. Aztán ahogyan kinyílt számomra a világ, rádöbbentem sok olyan dologra, ami a vallás és az egyház ellentmondásosságát igazolta. Miután a…..
Bródy János    ·  Édes fiam, mást itt e nép meg nem ért, csak túlerőt. Nem fogja fel a múltat, s nem sejti még az eljövőt. Szánalmas kis lény az ember, önnön sorsán túl nem lát, Könnyen megtéveszti néhány jól irányzott…..
A fotót készítette: Dr. Zsákai Tibor. Kedves vasutas Barátaim, Ismerőseim... Férjem gondolataihoz szeretném hozzátenni a sajátomat. Hatalmas veszteség számomra Marika halála. Ősrégen, férjeink munka- és baráti kapcsolatának köszönhetően, igaz, és gyönyörű, holtig tartó barátság…..
Lótuszom Isten hozta, Szentatya! 2023.04.28 08:13:00
Ezzel, az alkalomhoz méltó, gyönyörű dallal köszöntöm, a hazánkba látogató Ferenc pápát! Isten hozta Szentatya! . Magyar fohász 2003. (Toldi Tamás - Pálinkás Gergely) . SZÓLJ HOZZÁNK, ÉRINTS MEG VIGASZTALJ, ISTENÜNK ŐRIZD MEG, BÉKÉBEN MEGSARCOLT NEMZETÜNK REFRÉN: TE VAGY AZ ÁLDOTT,…..
Sírok...  Kinek volt útjában?  Sok éve, Édesanyám ültette, az otthonom előtt állt, amikor hazaértem, üdvözölt simogató ágacskáival. ... Emlékfa volt, halott Anyám tegnapig élő ajándéka. Gyönyörű fa volt, pompázott virágnyíláskor, és jól viselte a metszés fájdalmát is. Nem nőtt a vezetékekig,…..
Sumida folyó hídja Kulturális Magazin Sndoprtseot3c2.0l7il7407ó9f2a65fahh0g480l m14985amh9689i41f2  ·  PILLANATVERSEK ~~~~~~~~~~~ Sági Erzsébet haikui Múltad Tudd, gyökereid megtartanak, tépázhat vihar, mégis állsz! * Jelened Fájdalom…..
Minden hitét vesztett, megfáradt, reménytelen helyzetben őrlődő léleknek üzen ADY ENDRE, ezzel az alábbi gondolattal. Kérve, és hirdetve, hogy ne csüggedj, ember, mert kérned sem kell, Isten gondoskodó szeretete veled van, és segít, ha engeded...
Lótuszom Készülődöm 2022.12.20 11:03:00
Készülődöm... Számomra az ünnep belül kezdődik, csenddel, megbékéléssel, és Szentestére - beborítva, szeretetbe öltöztetve mindent és mindenkit - növekedik naggyá. Hitemben megerősödve, a repülést nehezítő ballasztoktól megszabadulva átadom magam a beteljesülésnek. Lelkembe béke…..
      Nanyi (Sági Erzsébet): Úgy megnőttél, drága Kincsem!     Elszaladt a kisgyermekkor, iskolás vagy Drágám! Emlékszel rá, pár éve még Nanyi vitt a hátán? Csodálatos nagylány lettél, gyönyörködve nézlek, de őrzi szívem minden régi pillanatod, képed.   Szeretném, ha boldog lennél,…..
https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/sziv-es-errendszeri-betegsegek/hogyan-eljuk-tul-a-hosegriasztast-szivbetegek-veszelyben/mlkg05r?utm_source=related&utm_medium=www.blikk.hu&utm_campaign=widget-8510187  ..
Drága Magdikám... . . Angyal lettél. Fentről nézed, milyen üres régi fészked. Elengedlek, drága lélek, áldjon az Úr most is Téged. Hiszem, egyszer újra látlak, árnyak között megtalállak. . (Sági Erzsébet) . . Kevés a szó... Hatalmas veszteség ért bennünket, ismét egy barátunktól…..
Johann Wolfgang von Goethe: Kicsit több békesség . . Kicsit több békesség, jóság, szelídség, Kevesebb viszály, irigység, Kicsit több igazság úton-útfélen, Kicsit több segítség bajban-veszélyben, Kicsit több "mi" és kevesebb "én", Kicsit több erő, remény, És sokkal több virág az élet…..
Lótuszom Elment egy angyal 2022.01.08 18:20:00
Elment egy angyal... . Dr. Czinege Imréné, Hajnalka hosszú, küzdelmes betegség következtében, megszabadulva a földi kínoktól, tegnap angyallá lett. A veszteség, a fájdalom, amit férje, gyermekei, unokái átélnek, hatalmas. Én barátként szólok most, méltatva Hajnalka varázslatos…..
A sors kegyetlen. 71 éves vagyok, súlyosan beteg, csapkodnak a villámok körülöttem, szedi áldozatait az élet.Tegnap csörgött a telefon. A szilveszteri készülődést szakította meg. Fonzi feleségének, Mártikának ijedt, dermesztő hangja hallatszott a telefonban: „Fonzi meghalt” suttogta fájdalmasan...
Lótuszom 2022.01.01 11:52:38
Drága Tibikém... Gyönyörű, igaz búcsúd, a barátodtól, Fonzitól, nem lehet könnyek nélkül elolvasni.

Nagyon nehéz bármit hozzáfűzni posztodhoz.
Sokan ismertétek, kedveltétek, tiszteltétek, a tegnap délelőtt váratlanul, előzmények nélkül elhunyt Szamos Alfonzt.
Engedtessék meg nekem, hogy - tekintettel régi, és nagyon szoros személyes kötődésemre hozzá - , úgy szólíthassam meg búcsúzóul, ahogy évtizedek óta tartó barátságunk alatt tettem.
Drága Fonzi!
Tegnap délelőtt, egy borongós évvégi napon, angyallá lettél egyetlen pillanat alatt. Nem volt módod elköszönni senkitől, de nem kellett félned sem a haláltól, mert az átlényegülés az itt lent, és az ott fent között, egyetlen pillanat alatt megvalósult.

Drága Barátom! Hiszem, hogy amit most írok, az eljut hozzád. Köszönöm több évtizedes barátságunk minden pillanatát! Bölcs derűddel, ránk figyeléseddel gyakran átsegítettél bennünket az élet - nem mindig könnyű - történésein, olyan tapintatosan, szeretettel, hogy közben senkit sem bántottál meg.

Szívből sajnálom szeretteidet, akiknek ezentúl naponta kell megküzdeniük hiányoddal, és el kell fogadniuk az elfogadhatatlant... Fájdalmukban, gyászukban osztozom.
Drága Fonzi, hitem szerint mi még találkozunk ott fent, ahol - egykor népes, mára egyre fogyó - baráti társaságunk tagjai gyülekeznek. Nyugodj békében, áldott emlékedet megőrizzük.
Hallgassátok, és éljétek meg az ÁRONI ÁLDÁS üzenetét! https://www.youtube.com/watch?v=xfDTLjZOCAI    „Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr és legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr és szerezzen neked üdvösséget!” (Szám 6,24-26).     ..
Lótuszom Fonzi emlékére 2021.12.31 22:48:00
Sági Erzsébet: Fonzi emlékére     Csendeddel üzensz, jó volt élni,  jövőben bízva, holnapot remélni. Úgy mentél el, ahogy éltél, mindig, mindenkit kíméltél.   Áldott békéd, derűs lényed, bajt símító bölcsességed, humorral oldott helyzetek... Fonzi, hogyan tovább, nélküled?   Hiszem, ott…..
Ma talán sötétebb van, mint az előző évek szilveszterén volt... És azt sem tudhatjuk, hogy hoz-e jót a holnap kezdődő új év... De legalább annak a kicsi, fellelhető jónak, ami megadatik, örüljünk, mert csak így vészelhető át ez a nehéz időszak. . Kedves Barátaim, ismerős és ismeretlen…..
Nagyon nehéz bármit hozzáfűzni férjem tegnap feltett posztjához. Sokan ismertétek, kedveltétek, tiszteltétek, a tegnap délelőtt váratlanul, előzmények nélkül elhunyt Szamos Alfonzt. Engedjétek meg nekem, hogy - tekintettel régi, és nagyon szoros személyes kötődésemre hozzá - , úgy szólíthassam…..
Kedves Kelár György! Hálásan köszönöm a megtisztelő lehetőséget! Mindig örömöt adó ajándék számomra, megjelenni a Téridő Art oldalain. Ölellek érte szeretettel. TéridőArt,Haikucsokor,haiku r:líra r:haiku, Téridő…..
https://www.youtube.com/watch?v=SppY-RBJyFM..