Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ron bácsi

22 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Éppen ahhoz a nemzedékhez tartozom, amely abba nőtt bele, hogy a fiatalok, ha már egyáltalán politizálnak, akkor jellemzően fideszesek, és az összes többi politikai erő támogatottsága messze a narancspárt mögött jár. Ma azonban már nem 1990-et, '98-at vagy 2002-t írunk,…..
Ron bácsi 2011.09.09 08:36:58
@Schindler Pistája: @rajcsányi.gellért (ergé): Nem akarok beleszólni, csak kérdezem: a teljesen off és nettó zsidózó kommenteket nem kellene moderálni?
Mandiner blog A nevelésről I. 2011.03.14 08:01:00
Jean-Baptiste Chardin: A tanító   „De sohasem a kényszernek, hanem mindig kedvtelésnek vagy a vágynak kell ezt a figyelmet megteremtenie. Nagy gondot kell fordítani arra, hogy meg ne terhelje, és ne feszüljön az unalomig. Legyen tehát a szemetek mindig résen, és bármi…..
  Bő egy hét múlva itt vannak az önkormányzati választások, az elemzések szerint szinte mindenhol a Fidesz jelöltjéé lehet a polgármesteri szék. Játékunkban 13+1 olyan települést, illetve kerületet választottunk ki, ahol izgalmas lehet a befutó. Az egyszerűség…..
Ron bácsi 2010.09.24 15:16:02
A Fidesz be akarta betonozni a hatalmát, de nem akart botrányt, ezért zsarolt?Egyszer volt, hol nem volt, minden azzal kezdődött, hogy a Fidesz át akart vinni egy olyan önkormányzati választási törvényt, amellyel be tudja betonozni a hatalmát. Mindezt úgy akarta, hogy politikai…..
Bár sokáig titkolták létezésüket, a mágnesszalagokon a pártállam ügynökeinek teljes adatbázisa van. Titkosításukba mostantól egy háromtagú civil testületnek is beleszólása lehet. Ez nagyon szép, de kevés. (Fotó: Hetek)Sajtóhírek szerint ma a Bajnai-kormány megteszi az…..
Ron bácsi 2010.04.06 20:55:06
@EMU:

Egy lapon? Nem, persze.

10 év koalíciós kormányzás a volt állampárttal.

D-209

"Kakukk"
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Ron bácsi 2010.03.29 08:36:06
@Lord_Valdez: háztartásinak lehet, hogy háztartási. De "egyszerű"?
Hogy az MDF-nek vége, mint a botnak, egyszerű ténykérdés. Persze, ezt sokan nem akarják beismerni. Az "új MDF" lett volna az utolsó reménye azoknak, akik számára az MSZP túl mucsai, túl VOR-zakós, túl komcsi. (Persze a komcsizás meg már túl snassz, túl jobbos…..
Újabb információk kerültek napvilágra a formálódó MDF-SZDSZ házasságról. Az intim kérdéseknél (ki, melyik lista hányadik helyén, mennyiért) is izgalmasabb, hogy vajon mi jön ki a végén a "konzervatív-liberális" mixből: a jobboldalról érkező MDF vagy a baloldalról…..
Ron bácsi 2010.01.12 16:03:09
Épeszű ember nem kérdőjelezi meg, hogy 2009 Pándi Balázs éve volt. Őszintén bevalljuk, hogy egészen egyszerűen nem bírtuk követni, mi mindent csinált az idén Magarország legcoolabb embere. Az biztos, hogy volt egy csomó együttes, a punktól az őrült dzsesszig, elindította…..
Abban már az ég világon semmi hír nincs, ha egy magyar politikus különösen beszél angolul. Megszoktuk már az ilyet, EP-képviselők esetében sem kapjuk fel a fejünket. Viszont amikor egy magyar politikus fergeteges poénnal szórakoztatja a komplett Európai Parlamentet, akkor még mi is…..
  Megvált a Duna TV Apáti-Tóth Kata műsorvezetőtől. Az ok: a közszolgálati csatorna vezetői szerint túl keményen kérdezte Mesterházy Attilát és Szijjártó Pétert (Szijjártó azonban azt nyilatkozta, hogy teljesen korrektnek találta a beszélgetést és kikérte magának,…..
Milyenek is az „Új erő” külpolitikai elképzelései és törekvései? Egyáltalán: vannak-e ilyenek? A kérdésnek különös aktualitást ad, hogy október 24-én a Jobbik nemzetközi együttműködési megállapodást kötött négy nyugat-európai radikális és/vagy…..
Ron bácsi 2009.11.24 09:02:44
Debreczeni Józsefet nem kell bemutatnunk a magyar olvasóknak: ő az, aki leginkább politikai romantikájáról ismert, továbbá azon értelmiségiek közé tartozik, akik képesek voltak a végsőkig kitartani Gyurcsány és a gyurcsányizmus mellett. Állandó special move-jai közé tartozik a…..
Ron bácsi 2009.10.30 19:04:14
@osborne: "az egész nyugati demokrácia válságba jutott és most ennek jelei érzékelhetőek a periférián" Valaki igazán értesíthetné a "nyugati demokráciát" a Miskolci Egyetem oktatójának (vö. periféria) meglátásról!
Ha máshonnan nem, hát az U20-as meccsekből már biztosan tudjuk, hogy mennyit is számít egy jó vagy egy rossz kezdőfelállás. Sorozatunkban a Fidesznek a 2010-es döntőre készülő csapatát vizsgáljuk meg. Azt, hogy kik azok a középpályások (vezető, ismert politikusok), hátvédek…..
Ron bácsi 2009.10.16 00:13:52
@Übermayer: Anno elkezdtük, és fogjuk is folytatni:

konzervatorium.blog.hu/2009/03/22/a_baloldal_husz_legjobb_miniszterelnok_jeloltje

@TuRuL_2k2: Az utolsó pillanatig gondolkoztam azon, hogy Pelczné is mínuszos legyen-e, de ha egy olyan politikai életművel rendelkező személy esetében, mint Szili Katalin, az ilyesmi komolyan felmerülhet, akkor miért is ne?

@Kettes: Mér? Varga normális, jó arc, nincs vele semmi gond.
Ron bácsi 2009.10.16 00:22:57
@Ron bácsi: ilyesmi, mármint a min.elnökség és pártvezetés
Ron bácsi 2009.10.17 13:06:35
@Ács Feri: Pl. a súlytalanságon és tehetségtelen kívül csak a hűség erényét felmutatók gyors karrierjéből.
Jó kis botrány van kibontakozóban: a hosszú évek óta rendszeresen a Népszabadságba publikáló Bächer Iván, akinek könyveit is a Népszabadság Könyvek kiadó adja ki, írt egy tőle megszokott, nem túl izgalmas, kissé slendrián szösszenetet, amiben a szocialistákat ekézi, elég…..
Ron bácsi 2009.08.17 14:18:18
@dunabeat.: "Nem tudom, mennyire ismeri Bächer műveit, aki középszerű írónak minősíti, szerintem a Kezdőbetűk még egész jó, annak idején volt néhány kiváló novellája."

Ismeri.

A magyar irodalmi életben meg majdnem mindenkiről leírják, hogy "volt néhány kiváló novellája".
A pénzügyi válság miatt a kapitalizmus végéről értekeznek kárörvendő módon a fősodorhoz tartozó és a jelentéktelen szélsőbalos gondolkodók, eközben pedig már a magyar jobboldal is azon sajnálkozik, hogy a magyar baloldali pártok nem is igazán baloldaliak. Sőt a jobboldal…..
Ron bácsi 2009.08.13 18:38:51
@Alfőmérnök: "Azt szerencsére még nem szabják meg a vállalatvezetők, hogy mire gondoljanak a rabszolgáik. "

:D
Ma fél éve, hogy őrizetbe vették Hunvald György VII. kerületi szocialista polgármestert. Gyuri úr és munkássága örökké megmaradt Erzsébetváros hű lakóinak emlékezetében. (A fotó a Kazinczy utcában készült.) A hajtás után pályázati kiírásunkat olvashatják!  …..
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
Mandiner blog Vigyázó szemetek 2009.08.05 10:42:51
  Bréking nyúz: Ficsor Ádámot érdekelné a 2030-as miniszterelnökség!  „Szerénytelenségnek tűnhet, de az elmúlt években a kormányzati munka sok területén dolgoztam vezetőként és a visszajelzések alapján talán mondhatom, nem vallottam kudarcot.” ..
Ron bácsi 2009.08.05 12:08:45
A végső lökést a Hospinvest elnökével készített rendkívül érdekfeszítő interjú adta meg ennek a posztnak a megírásához, pedig pár dolgot már régóta nem ártana tisztázni. Vannak ilyen általánosan hangoztatott dolgok, mint hogy a magyar egészségügy szarul működik,…..
Ron bácsi 2009.08.05 11:46:27
@qbr: "Szerintem az utóbbi a kisebbik rossz"

Én is így gondolom, de valamit csak lehetne tenni azért, hogy ne csak eleve rossz lehetőségek közül választhassunk! Pl. a szívatós államot rá lehetne állítani az etikátlan cégekre, keménykedjenek velük!:)
Konzervatórium Az amerikai rendőr 2009.06.10 10:03:00
Az amerikai rendőr határozott, udvarias, remek helyzetfelismerő, és mindig azt keresi, hol tehet valamit a közösségért, melynek a szolgálatára esküdött fel. Magasan képzett, profi szakember, nem egy nyolc általánost végzett bunkó, akit még vagyonőrnek sem vettek fel.KépzésAz…..
Ron bácsi 2009.08.05 11:38:56
@Elim: Asszem a leírás alapján ez nem egy sztenderd keresztelő lehetett... Amúgy a hír valóban sokkoló:/
"Lakosainak száma 1.200 fő körüli (100 %-a magyar származású)." - küldte el a nézsai Tavirózsa Lakópark hirdetésének szövegét Balázs. Azt kár vitatni, hogy egy ingatlan árát és a vásárlók döntését befolyásolhatja a környék lakosságának etnikai összetétele.…..
Itten nem babra megy a játék, kérem. A Demokratikus Hálózat, a Societas-Új Mozgalom és a Solidus Egyesület (az mi a tököm?) merész, leleplező tettre vetemedett. Societaséknál és a Demó Hálózatéknál az embertípus különleges anyagból vagyon gyúrva: Fiatal, Vörös és Bátor.…..
Ron bácsi 2009.07.16 10:01:18
@FreeTibet: Én speciel Seres Mária és a mögötte álló tomket-féle zöldek szekerét biztos nem akarom tolni, már megbocsáss! Amúgy meg a Blikk írt róla sokat, oda is való a sztori.