Regisztráció Blogot indítok
Adatok
XL

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan itt a nyár vége, és már egyre kevésbé fenyeget az olvadás veszélye, azért egy témáról már régóta szerettem volna beszélni. Ez az izzadás, ami természetes biológiai folyamatként nemcsak nyáron jelentkezik, hanem az év minden napján. Az izzadással mondjuk nincs is semmi gond, hiszen egy…..
  Hosszú ideje folyik a vita a tudományon belül is, meg azon kívül is, hogyan egyeztethető össze a foton részecske és hullám természete? A kérdés tisztázásához először fogalmazzuk meg, hogy mit értünk részecskén és mit hullámon.   A részecske fogalma   A részecskére gondolva egy golyó, vagy…..
Manapság az otthoni fogfehérítés nagy divat lett, mindenki szebb, és fehérebb fogakról álmodozik. Sokunknak szempont, hogy gyorsan, fájdalommentesen, kényelmesen, és pénztárcabarát módon varázsolhassuk ragyogóbbá a mosolyunkat. Én most egy igen egyszerű módját választottam, hogy teszteljek egy…..
XL 2017.05.25 08:19:50
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
XL 2012.11.28 13:19:17
@Pados Feri: " A németeknek sohasem ment igazán a kémkedés dolog"
Vagy olyan jók voltak, hogy nem tudunk róluk:)
addict Emberi hentesbolt (18+) 2012.10.03 09:08:09
Bár sosem rajongtam igazán a fröcsögő vértől és őrjöngő zombiktól hemzsegő Resident Evil játéksorozatért, azt el kell ismernem, hogy az 1996 óta működő franchise remekül él és virul. Mivel a legújabb, szám szerint 23. epizód nemsokára megjelenik, a szoftvergyártó Capcom…..
XL 2012.10.03 21:55:41
// A Somogy megyei Kereki önkormányzat képviselő-testülete idén május 13-án avatta fel Horthy Miklós faszobrát a település főterén. Dániel Péter korábban Facebookon nyilatkozatot tett közzé, mely szerint, ha felállítják Kerekiben a Horthy-szobrot, akkor ő vörös…..
XL 2012.09.20 22:21:27
@5353: Hogy ki a és háborús bűnös azt nem te vagy én vagy Dániel fogja eldönteni. Ha az lett volna, akkor a Wiesenthal központ és a Yad Vashem intézet is háborús bűnösként tartaná nyilván. Nekik semmi bajuk nincs Horthyval. A nürnbergi perben is tanúként hallgatták ki, nem vádolták semmivel. Talán az mond róla valamit, hogy zsidó családok támogatták anyagilag a háború után. Amikor az egész németek által megszállt Európában deportálták a zsidókat addig Horthy Magyarországa volt a zsidóság menedéke. 1944 MÁRCIUS 19-IG MAGYARORSZÁG NÉMET MEGSZÁLLÁSÁIG NEM VOLT DEPORTÁLÁS MAGYARORSZÁGON! Ezen kívül talán az is nyomott valamit a latban, hogy az esztergomi páncélos hadosztályt a budapesti gettó védelmére rendelte amikor a németek az összes budapesti zsidót deportálni akarták...
XL 2012.09.21 07:29:37
@bkkzol: Kedves @bkkzol! Légy szíves fejtsd ki bővebben, hogy Horthy "miként üzletelte meg hogy nem került bíróság elé "!
A krízishelyzet mindig speciális felkészültséget jelent a nehéz helyzetbe került személy vagy szervezet életében.  A legnagyobb probléma az, hogy ha az ügy nagy nyilvánosságot kap, akkor nagyon gyorsan sérülhet a reputáció, gyorsan elfogyhat a bizalom. A köztársasági elnök…..
XL 2012.04.03 16:38:04
@Exxit: De ezt a helyzetet is lehet kommunikációval kezelni.
1. Fel kell mérni a lehetséges veszteségeket.
2. Mindent megtenni, hogy a legkisebb következzen be.
Mivel egyértelművolt (nem Pali bácsi, a komm. stáb számára) a HVG támadása után, hogy ez plágium nem volt értelme a doktorit védeni, a nagyobb veszélyre készülve az államfőt kellet volna védeni. A krízis kommunikáció két legfontosabb pillére a gyors válasz és az őszinteség. Ha jól felépített töredelmes vallomással azonnal lemond a doktoriról, akkor mint elnök még menthető lett volna. Ezután kellet volna szimpátiát gerjeszteni iránta különféle eszközökkel, pl. szimpátia tüntetés (ha már itt a blogban valaki felvetette:)
XL 2012.04.03 16:49:02
@CICMÓK: Én még azt is el tudom képzelni, hogy megvannak az adataik pár politikai ellenfelük múltjáról és mielőtt támadást indítanak ellenük, ezzel a színjátékkal maximalizálják a hatást. Ezek után, ha valakit diplomája vagy doktorija miatt támadnak, csak egy kimenetele lehet... (Egyébként az egyik legelismertebb egyetemünkön az utóbbi években is sok diplomát gyártottak utólag a baloldal számára)
XL 2012.04.03 16:59:42
@croc: Hát nem állítom, hogy biztosan meg lehetett volna csinálni, de arra legalább volt esély. Egy profin felépített beismerés mellett még elfért volna a jóhiszeműség vonal. Ha az elején kiáll és azt mondja, hogy én belátom, hogy ezt én másoktól idéztem, de azt hittem, hogy... Ugyanakkor persze célozni kellet volna arra (persze nem neki, ezt más szájába kellet volna adni) hogy Pali bácsi nem jár egyedül ilyen cipőben, élsportolóink nagy része hasonlóan kapott diplomát. Akkor még példaként is lehetett volna állítani, hogy tessék nézni így kell beismerni a hibákat!
Most, hogy végre szerencsésen megkerült Rakonczay Gábor, akinek eltűnése, majd váratlanul szerencsés előbukkanása sokáig vita tárgy lesz (mindenesetre ha tényleg megcsinálta – és amit őszintén remélek is-, akkor a legnagyobb elismerésem), végre lehet poénkodni is azon,…..
XL 2012.03.28 11:44:58
@SZDSZPistike:
A kabin szellőzőn keresztül ázott be. Az ugyanis arra van tervezve, hogy az eső és a hullám ne mennyen be rajta keresztül, de a kabinba kerüljön levegő. Ha a kabin hermetikusan zárt lenn, az első éjszaka örök álomba merülne a hajós.
Jó. Sőt, meglepően jó! Hogy miért? Mert végtelenül egyszerű, mégis szórakoztató, érdekes, és másfél percben úgy mutat meg rengeteg jellegzetes orosz dolgot, tárgyat, ételt, szobrot, épületet, hogy az nemhogy szájbarágós nem lesz, hanem kifejezetten könnyed marad. Nem úgy…..
világevő Egy extra nehéz kvíz 2012.02.11 18:00:00
[Itt található a megfejtés!] Kicsit nehezen indul, aztán majd még nehezebb lesz, ahogy teszek még majd fel ide képeket, de legalább érdekes lesz majd a megfejtés, azt megígérhetem. [a múltkori kvíz megfejtése a poszt legalján lesz, aki meg akarja nézni, előbb kattintson ide,…..
Biztosan emlékeztek a Budapest lehet a legmenőbb város a térségben című posztra, amiben a SzeBu városfejlesztési koncepcióját karoltuk fel, és továbbítottuk nektek a saját olvasatunkban. Azóta megtörtént az, amit blogokkal kapcsolatban ritkán tapasztalhatunk, és amivel az Egy nap…..
XL 2011.05.05 11:12:18
@orient: Nézd meg például a Ráday utca esetét! Az ott lakók jól jártak azzal, hogy a lakásuk ára kb. 60%-al nőtt.
Állítólag egy yorki hittudós, bizonyos Ealhwine mondta először, valamikor a setét nyolcadik században, hogy vox populi: vox Dei (a nép szava Isten szava), noha már ő sem értett vele egyet, de ez gonoszkodó mellékszál. Csak azért kezdtem ezzel a klasszikus (amúgy szerintem…..
XL 2010.02.18 14:23:33
@IárifIári: A tiszát átkütatni reménytelen vállalkozás:) A folyamszabályozás óta teljesen megváltozott a nyomvonala.
A végleges eredmények tükrében újraírtam a szöveget. Ez a választás a Fidesz kudarca. És ezt kizárólag magának köszönheti. Ő maga hirdette azt, hogy ennek a választásnak belpolitikai tétje van, és majd végre azt mondhatjuk a kormánynak elég volt. Tudhatta, ha…..