Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nialis

2 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság divat átesősre állítani a zablát. Nagy hiba! Sőt elvi hiba! Azért elvi hiba, mert aki így használja a nagykantárt az arról tesz tanubizonyságot, hogy nem érti a nagykantár, illetve a feszítőzabla használatának lényegét. A nagykantár feszítőzablájának beállítása…..
Nialis 2014.10.28 21:01:32
Üdv!

Csak 2 részre reagálnék, saját meglátásom, tapasztalatom nyomán, talán nincs igazam...

"Hogyan lehet helyreállítani a 'belső elengedettséget', s az együttműködési készséget egy puszta - ráadásul nem túl kellemes hatású - eszközzel?" - tegyük fel, ellenkezik a ló. Én meg nem gyakorolok rá nagy nyomást, hanem engedek neki. Legközelebb is leveri a feszkót, mert emlékszik, hogy engedtem neki, egy idő után ő dirigál nekem. Aztán, amikor eldöntöm, hogy na, most elég, sarkamra állok, és mától én mondom meg, mi legyen, ő csak még tovább fokozza a balhét, mert már megszokta, hogy felém kerekedhet: nekem pedig vagy addig kell fokoznom, erősítenem a nyomást, amíg ő nem enged, vagy visszatérünk oda, hogy én futamodok meg, és én engedek előbb. Szóval ha kell, akkor igen, izomból beleállsz a szájába, ha másra, kevesebbre ő nem enged - de amint engedett, engedsz te is. Rá fog jönni a dolog nyitjára ebből az irányból is: ha hamarabb, kevesebb segítségre reagál, akkor hamarabb szüntetem be én is a rá gyakorolt nyomást -> elkezd kevesebb segítségre dolgozni, és már nem is kell, hogy izomból beleálljak a szájába. De azt tudni kell, hogy ettől még bármikor rákérdezhet később is, hogy muszáj-e ezt, vagy lehet, hogy van olyan szitu, amiben én engedek hamarabb? ÉS nekem muszáj, hogy mindig azt tudjam mondani, hogy pontosan: vagy ő enged előbb, vagy ő enged előbb, nincs más lehetőség.

"a szájgödröt ill. a nyelvcsontot 'piszkáljuk meg a zablákkal" - feligazodást, vagy támaszkodást (vagy mindkettőt) el lehet érni kapicánnal, kötőfékkel, akármivel is, ami nem piszkálja a szájgödröt vagy a nyelvcsontot.
Zabla & Kengyel Iskolalovaglás II. 2014.08.26 09:41:49
Az iskolalovaglás egyrészről évezredes hagyományokkal rendelkezik, másrészről napjaink igényes lovasainak elvárásait testesíti meg: a lóval való örömteli foglalkozást, a ló és lovas képességeinek közös kifejlesztését. Az iskolalovaglás a XXI. század stílusa. Az…..
Majdnem azt a címet adtam neki, hogy Budapest vs Vidék, de tudom, hogy a nem budapestiek (aka vidékiek) utálják a vidék kifejezést, úgyhogy most kedvükben járok. Pedig akármilyen inkorrektnek is tűnik a vidék kifejezés, szerintem találó, mert ez az ország annyira főváros…..
Ha valaki megúszik egy 2 hónaos plágium kivizsgálást, hogy az irományának 90%-a Control+C, Control+V, az bizony csakis a korlátlan lehetőségek hazájában lehet.A LEX Schmitt mindenesetre jó tanács lesz minden jövendőbeli diplomamunkásnak, (kis)doktorisnak. Ha az opponens…..
Nialis 2012.03.29 16:54:31
@bioLarzen: Most is EGY idézetről van szó. És pár soros is. Jópár soros... Na jó, az, hogy utólag kiderült, hogy nem csak egy idézet, hanem több forrás szó szerinti átvétele, az már igazából közel mellékes. Az elején úgyis tagadta már az egyet is.
Nialis 2012.04.01 16:23:45
@bioLarzen: Vagy csak kicsit kivárnak, hogy a végén úgy léphessen le, hogy "mert ő megtehette", és mert rá nem hat holmi nyomás a tömeg felől. Mert ugye, azt mindenki tudja, hogy Gyurcsánynak el KELLETT tűnnie, mert a tömeg ezt akarta. De Pali a nép felett áll. Igazából én nem tudom, hogy ezek néha hol élnek. Fleto annak idején lelkileg nem bírta ezt a meghurcoltatást (nem is csoda) - Schmitt mintha röhögne rajta.
Túléltük az Oscaros szezont és bár mindent nem sikerült megnéznem, amit akartam volna (a "Beszélnünk kell Kevinről"-t még igyekszem pótolni), azért a legfontosabbakat igen. A Hugót majd kiveszem tékából ha megjelenik dvd-n.Jövő héten megnézzük aAztán 22.-én…..
Nialis 2012.03.17 21:09:24
@Twix: Az erő krónikáját ne moziban nézd, hanem otthon, DVD-ről, akármiről. Kézikamerás felvétel, szóval ha mégis moziba mennél, előtte ne egyél, és közben se, mert kegyetlen.
(nem tudom, az előbbi miért nem lett "válasz erre", elvileg akkor is arra kattintottam, bocsánat...)
Egy egyébként bevált és finom almás-fahéjas popcorn most ilyen meglepetéssel szolgált.Már mikor beraktam a mikróba, furcsán könnyű volt, de még nem nagyon foglalkoztam vele. Pechemre vásárláskor egyszerre többet is összefogtam, így a boltban nem vettem észre.Hihetetlen dolgok…..
Nézem "Az elnök emberei" sorozatot és az elhangzottak közben kitaláltam egy szóviccet, amellyel az előbb freddynénél súlyos agykárosodást okoztam.-Ha készülne a Bill Clinton féle szexbotrányból pornóparódia, mi lenne a címe?-Az orális iroda <- jelöld ki..
Nialis 2011.09.06 23:40:06
@jokerap: "a politikába is beleugatsz" - ezt akkor írhatnád le, ha konkrétan a Parlamentben pattogna, de legalábbis politikusoknak írkálna, vagy próbálná nekik megmondani a tutit. De ha nem lehet véleménye - mi alapján szavazzon? Mint a legtöbb ember, hööö... Ez jól nízett kí ázon á plákáton, na, ide nö, X. Én sem értek a génmanipuláláshoz, de elítélhetem. A klónozáshoz se értek, lehet véleményem. Nincs gyerekem, nem vagyok pedagógus, de lehet elképzelésem a gyermeknevelésről. Amíg nem vagyok profi, elismert szakember, addig nem lehet? Vagy csak az tilos, hogy másokkal megosszam? Már csak, mert akkor szerintem erre kéne óvodától nevelni az embereket - kisfiam/lányom, amíg nem leszel országos szinten elismert valamiben, némasági fogadalom köt, és csak az elemi ösztöneidről beszélhetsz - másról nem, még a végén véleményt formálsz. Az ösztönökről is csak finoman.
ÁrlistaNormál CD*200 FTEgyedi feliratos CD*300 FTPostaköltség**+ 120 FTElsőbbségi levél**+ 160 FTBuborékos csomagolásban*****+ 50 FTDVD tokban, borítóval***+ 200 FTCD tokban, borítóval***+ 130 FTDVD 4 játékkal*300 FTPendrive 4 játékkal (2GB-os pendrive)****2700…..
Nialis 2011.08.01 20:33:58
@FreddyFan01: Ha pedig tört játékokat másoltok és árusítotok, az ugyebár, illegális... Akkor is, ha csak a DVD árát kéritek el pl.
Mától lépett igazán életbe (milyen meglepő, hogy a soros elnökség befejeztével...) ez a moslék és máris látom, hogy az összes blog alatt valami ilyesmi látható:Kommentek: A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a…..
Nialis 2011.07.07 13:03:39
@StormNob: Azt azért vedd figyelembe, hogy egy nagy oldalon, ahol napi X hsz keletkezik, szerintem nem elvárható, hogy a tulaj mindegyiket átnézze, vajon az adott kormányt valamelyik nem sérti-e, akárcsak minimálisan is, és ha bármi célozgatást vél felfedezni, törölje a dolgokat. Egyszerűbb, ha betiltja a kommentelést - mint ezt néhányan meg is tették -, és akkor nincs gond. Aztán a hülye magyar majd hozzászól, hogy ha van is véleménye, azt ne az interneten akarja közölni. De legalábbis ne magyar site-okon, a külföldieket meg majd úgyis elérhetetlenné teszik idővel. Kínában is bejött ez a megoldás, és velük most jó pajtik vagyunk. Blöe. Igen, ez most kicsit sarkítás és túlzás volt... Talán.
Gratulálok minden kreténnek, aki más emberek szórakozását hátráltatja és elrontja. Ebben ludasak azok is, akik megnézik az ilyen legalja felvételeket, mert ha nem néznék, nem kameráznának.Hollywoodnak elege lett a magyar kalózfilmekbőlPremier szempontból azt hiszem az utóbbi…..
Nialis 2011.06.12 14:18:08
@algi: "Jól beszopódtatok a fogyasztói társadalomba, ha azt se tudjátok elképzelni, hogy nem nézitek meg az összes menő filmet abban a pillanatban, amint kijön."
Én spec kiemeltem, hogy nem erről van szó. Soha nem nézek kamerás felvételt. Ha tehetem, elmegyek moziba... Ha nem, megvárom, míg kijön a DVD, és azt töltik fel. Ha van épp helyem is, meg időm is, akkor letöltöm. Ha megérdemli, akkor általában utána meg is veszem. Gomenesai, nem tudom megvenni 3500-ért a boltban, és főleg nem az összes olyat, ami érdekelne. És itt nem az "összes menő film"-ről van szó, hogy mi a menő, és mi az én/mi ízlésünk, abba már nem kell belekötni; szerintem. Ha a te logikádat követem, akkor eleve már az is a legalja, hogy megveszek egy 300, vagy 1500 Ft-s DVD-t, mert az ilyen söpredékek miatt, mint amilyen én is vagyok, már nem tudják eladni 3500-4000 Ft-ért. Egyszerűen undorító, hogy nem csak és kizárólag olyan áron vesznek az emberek filmet. Hányok tőlük. Abba már bele se megyek, hogy mi a helyzet olyankor, amikor az adott filmet le se szinkronizálták, de még rendes felirat is csak hébe-hóba HA elérhető, boltokban hírből sem hallottak róla, és legalább 5 éves, tehát a moziban se fogod megnézni. Hmmmm. Rendeljem meg még + postaköltséggel? Na ne már.

Azzal épp egyetértek, hogy akinek nincs jobb dolga, mint CAM felvételeket készíteni és/vagy megnézni, azzal valami probléma van. Azok minősége vacak, és egyáltalán elkészíteni is értelmetlen őket, aki pedig azokat nézi, az meg is érdemli. Habár visszakanyarodva az eredeti témához, annyi lesz a változás, hogy így nem HunDub, hanem HunSub láthatjuk majd fent a premierfilmeket... Rosszabb esetben pedig max többen szedik le ezeket majd. Nem, nem magamra céloztam.
Nialis 2011.06.16 12:29:45
@freddyD: Én ezt értem... Igazából ha ilyenek lennének errefelé is, akkor valsz gyakrabban járnék moziba (bár így is járogatok 2-3 hetente).
Hetek óta példásan ment a Duna TV-n minden pénteken a nagyszerű “Élet a Marson” című sorozat, erre az előbb a port.hu-n véletlenül észrevettem, hogy nagy francokat. Egy hét kimarad... Mi jön helyette? “XVI. Benedek pápa keresztútja a Colosseumból”... Engem ez…..
Nialis 2011.04.28 00:54:46
@Setemény: Ha már kötekedő hangulatod volt, engedd ezt meg nekem is. Előrebocsátom, NEM akarlak megbántani, vedd poénnak... "Szerintem a 96 dédimamám is nézte" Tehát mind a 96 dédimamád ezt nézte, ha lefordítom. Egy helyen nézték, vagy mind külön TV-n? Esetleg hányan nézték a Duna I-et, és hányan a II-t, csak, hogy statisztikai adataink is legyenek? :P (megismétlem, nem sértés. Csak szemet szúrt, és nem bírtam megállni).
Na kérem tisztelettel, INNEN letölthető a "nemhivatalos" 2.0 magyar szabálykönyv. (A kattintás után vársz kb. 20 másodpercet, amíg lepörög a számláló, a megjelenő képen lévő kódot beírod és katt a "download this file" feliratra") Figyelem! Elvileg erről a megosztóoldalról…..
Vannak ronda dvd kiadványaim (gondolok itt mondjuk a Shop Show-ra) de talán mindegyiknek a mestere "Utolsó egyszarvú", amelyet tegnap este megnéztünk. Aki nem ismerné a filmet, a kép láttán jogosan gondolhatja, hogy valami 299 forintos koreai teszkós Én kicsi pónim…..
Rossz PC játékok sorozat Fanwork 2010.07.25 20:45:00
Ilyen jellegűt sem kaptam még. Köszönöm szépen Soma (vagy Torf)  ..
Nialis 2010.07.25 23:17:20
Drakula átkaMit is lehetne egy ilyen filmről mondani? Elsősorban azt, hogy borzalmas. A film amerikai, 2006-os (!), és valami érthetetlen okból horror besorolást kapott (ennek megfelelően 18 éven aluliaknak nem ajánlják. Aki ettől megijed mondjuk, az szégyellheti magát). Hazánkban…..
Filmek nagyító alatt A kezdetek 2010.07.24 15:45:00
Üüüüdv!Mai napon megalapult a blog; rövidesen elárasztalak titeket, nem létező és ltéező olvasóim különféle ismert, illetve kevésbé ismet filmekről alkotott véleményemmel; néhol tarkítva ezzel-azzal.Egyelőre a heti egy-két frissítés tűnik valószínűnek számoma; nem is…..
+++Spoileres+++ Anno az első évadot csak amiatt néztem meg, mert hatott rám a promó. Hűha, ez biztos jó lesz. Heti egyszer néztem a tv-ben, függő nem voltam, de azért lekötött. A második évad első epizódjának első 5 perce lehetett az, amire azt mondtam, hogy…..
Van egy játék,amelyre azt mondaná 100 emberből 98, hogy ilyen nincs. De bizony van, még ha elég ismeretlen is és ami ennél fontosabb, marha ritka a teljes verzió. De egy felajánlásnak köszönhetően megvan nekem, azonban megsérült a lemez és nem tudom elindítani. Azaz valameddig…..
Kicsit gondban vagyok, ami a toplistám illeti. Még sajnos nem néztem végig az összeset, úgyhogy nem tudom meglesz-e még ma, de azt sem tudom, hogy tényleg TOP 10-et rakjak össze, vagy mondjuk egy Top 6-ot? Mert ha kirakok tíz videót, gyanítom úgysem fogja senki végignézni az…..
Ahogy említettem, több mint 200 beadvány érkezett, ezekből választottam ki 12 olyan jelöltet, amely szerintem a legjobb pólóminták. Előre leszögezném, hogy voltak még kifejezetten jó minták, amelyek talán még jobbak is, mint egyes póló, ami itt van. De sajnos azok mint pólók…..