Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Haveravera

0 bejegyzést írt és 142 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakott a házunkban egy tündéri anyuka tündéri mozgássérült kisfia. Sántikál. Sosem értettem, hogy miért nem látom a házunktól fél perc sétára lévő játszótéren, ahol homokozni, hintázni nyilván ő is tudna. Hogy lehet, hogy alig-alig találkozunk hiperaktív, nem beszélő, bicegő, Down szindrómás, kínai…..
Haveravera 2018.04.06 06:22:21
Kedves szenzoros anyuka! Én úgy látom, hogy fordítva ülsz a lovon. Minden társadalomban, azon belül is minden területen van egy norma. A többség tehát a normát ismeri, annak megfelelően él, s kezdetben természetes módon idegenkedik attól, ami - bármely okból - eltér az általa megszokott normától. Aztán ahogyan norma szerint élő többség egyes egyedei FOKOZATOSAN megismerik az eltérést, BELÜLRŐL kezdik lebontani idegenkedésüket, kényelmetlen érzéseiket. Az egyes egyedek habitusától függően, ki előbb, ki utóbb felenged, de van olyan egyed is, aki nem képes erre. Ez egy normális folyamat, hosszú évezredek óta él így az emberiség.
Sajnos, napjainkban a nyitott társadalom gőzerővel történő erőltetése oda vezetett, hogy a normától eltérő jelenségek BELÜLRŐL és EGYEDILEG történő elfogadását megerőszakolva, kötelezővé teszi egyszerre minden téren a feltétel nélküli elfogadást, sőt meg sem elégszik az elfogadással, hanem egyenesen elvárja a többségtől a kisebbségben lévő másságOK azonnali ajnározását, ünneplését. Tehát ma egy norma szerint élő átlagos polgárnak azonnal széles mosollyal kell keblére ölelnie a melegeket(+LMBTQPRSTZHIJKstb.) a migránsokat, a színesbőrűeket, a mozgássérülteket, a látássérülteket, a hallássérülteket, a szenzoros anyukákat, a DOWN-os anyukákat, az autista anyukákat, ....stb. anyukákat, és természetesen kívülről kell fújniuk az ő kisebbségi problémájukkal kapcsolatos valamennyi tudományosan publikált információt, továbbá ismerniük kell a vonatkozó "újbeszélt" is. Tehát nem lehet azt mondani, hogy néger (talán azt sem, hogy fekete, de ebben nem vagyok biztos, azt lehet mondani, hogy afroamerikai, de nem tudom, mit szabad a szudáni sötét bőrszínű emberre mondani), nem szabad azt mondani, hogy tolószék, helyette a kerekesszék kifejezést kell alkalmazni.... sorolhatnám. Véletlenül sem keverheted össze a leszbikust a biszexuálissal, mert az is sértő, pláne, ha nem ismered fel a queert két kilométerről ellenszélben. Ha meg összekevered a szenzorost az autistával, vagy a neveletlen gyereket a hiperaktívval, akkor aztán végképp kiállítod magadról a bizonyítványt S ha sértő módon viselkedsz (mert lila gőzös sincs arról amit tapasztalsz, de még kérdezni sem mersz, mert esetleg nem megfelelően kérdezel), akkor kapsz az arcodba egy posztot arról, hogy milyen bunkó vagy.
Kedves Anyuka! Én 56 éves vagyok, hallássérült. Egész életemben úgy éltem, hogy az emberek kezdetben nem tudták, hogy miért nem reagálok megfelelően arra amit mondanak, aztán kiderült, hogy mi a problémám és a döntő többség elfogadta és kezelni tudta, egy kisebbség pedig nem... és akkor mi van? SOHA nem vártam el a környezetemtől, hogy elfogadják a problémámat, igaz, amikor felnőttem, ez a fene nagy elfogadósdi még nem volt divatban. Kb. 20 évvel ezelőtt kezdtem tapasztalni a körülöttem lévő normális hallású embereken azt a nyomást, hogy megijedtek attól, hogy engem esetleg megsértettek. Volt olyan aki utánam szaladt és bocsánatot kért azért mert miután nem reagáltam, megkérdezte, hogy "Süket vagy?" Ez nekem fel sem tűnt sértésként, rettenetesen kellemetlenül éreztem magam, mert először azt sem tudtam, miért kér bocsánatot. Miért kellene azt neki tudni, hogy nekem mi a problémám és azt hogyan kezelje? Ettől függetlenül elvégeztem az egyik legjobb egyetemet, a szakmámban elismert szakember lettem, van két klassz gyerekem, férjhez mentem kétszer is, semmiféle problémám nem volt az életben ebből. Mert a BELSŐ elfogadáshoz a FOKOZATOS, hosszú ideig tartó megismerésen át vezet az út, azt kikövetelni nem lehet és főképp nem jár alanyi jogon.
Egyet mondhatok. Mi, normális emberek járni fogunk a játszótérre továbbra is, mert az egy normális dolog. Szerintem ti is járjatok a játszótérre, aztán majd FOKOZATOSAN megoldódnak ezek a dolgok. Egyes anyukák és egyes gyerekek előbb, más anyukák és más gyereke később, de el fognak fogadni benneteket, s nyilván lesznek olyanok, akik nem, de az meg kit érdekel. Ne ródd fel egy tőletek elhúzódó anyukának az első reakcióját, mert az teljesen természetes emberi reakció, függetlenül attól, hogy mit harsog a véleményformáló média. Kicsit vissza kellene venni a lendületből és azt se várd el, hogy mindenki érdeklődve merüljön el a te gyereked problémájában, mert bár neked nyilván ő a legfontosabb a világon, de másnak is megvannak a saját problémái, amiről te esetleg nem is tudsz. Nem érdekel, ha nem pakolod ki a hozzászólásomat, úgyis neked szántam.
Hat évvel ezelőtt kilenc bátor tizenéves megmutatta az erejét az akkor még 15 éves Sopienak, az angliai Louthban, aki ma szokatlan kijelentést tett...
A pesterzsébeti albérleti szoba ahol a 9 éves Sanyikát ( becenevén Benumát) ápolja az édesanyja, inkább hasonlít egy intenzívterápiás kórházi teremre, mint egy gyerekszobára.  A jelenleg vegetáló  fiúról már régen kimondták az orvosok, hogy „ el akar menni az angyalokhoz”,  de az élni akarás ezt…..
Haveravera 2017.10.13 13:30:32
@Benedith: Szerintem itt az az alapprobléma, hogy pontosan miként is lehetne elengedni ezt a gyermeket. Mert amikor az állatot elaltatjuk, akkor az állatorvos aktív cselekvéssel oltja ki az életét olyan módon, hogy az ne okozzon semmiféle szenvedést az állatnak. A humánorvos azonban nem végezhet ilyen aktív beavatkozást, mert az emberölésnek minősül. Ha viszont csak passzív módon, nem cselekvéssel engedhetjük el egy ember életét, az lehetséges, hogy nagy szenvedéssel jár. Tehát, ha nekem választanom kellene a között, hogy 10 évig éjjel-nappal ápolom a gyerekemet úgy, hogy ő közben egy kissé szenved, vagy a között,
hogy HAGYOM meghalni, de ez neki néhány napos nagy szenvedést fog okozni, akkor én is az elsőt választanám. (Eutanáziából írtam a szakdolgozatomat. Nincs jó megoldás Magyarországon.) Nem tudom, hogy a konkrét esetben mit is jelentene, ha felhagynának a gyerek életben tartásával.
"Az állampolgároknak az államról alkotott képét, véleményét alapvetően meghatározza az, amikor ügyeik intézése során kapcsolatba kerülnek az állammal, és ezáltal képet alkotnak annak működéséről, társadalmi kapcsolatairól." - így kezdődik a kormányablak credoja, amire egy örömteli Minden szavaddal,…..
Haveravera 2017.10.12 10:17:45
A rendszerváltáskor kezdtem a pályámat jogászként. 7 évig dolgoztam az igazságszolgáltatásban, 18 évig dolgoztam köztisztviselőként/kormánytisztviselőként. Ez alatt az idő alatt jöttek-mentek a kormányok, csak a szakmai színvonal csökkent egyenletesen, folyamatosan. Először MINDENHONNAN eltűntek a jó szakemberek, ezek fogyásával egyenes arányban nőtt a minden szart bonyolultan és rosszul szabályozó jogszabályok száma és a hülyeségig tuningolt bürokrácia. Ez a növekedés az EU csatlakozást követően rakéta üzemmódba váltott. Kb. 15 éve alakult ki - és szép fokozatosan megcombosodott - az a helyzet, hogy az igazságszolgáltatásban és a közigazgatásban dolgozó "szakemberek" nem látják át a szervezetük működését, a szakterületük joganyagát, sőt, ma már a saját egyedi ügyeiket sem. A szakmai hozzáértés hiánya mellett a szemléletükkel is nagyon komoly problémák vannak, ugyanis önmagukat a hatalom letéteményeseinek tekintik és egyáltalán nem tudatosul bennük, hogy ők az adófizető polgárok pénzéből fenntartott, s ezért az adófizető polgárok érdekeinek SZOLGÁLATÁBAN álló hivatalnokok, akiknek az adófizető polgárokkal szemben vannak kötelezettségeik. Ezek a hivatalnokok ma csakis és kizárólag a feletteseik igényeinek kiszolgálásával, seggük fényesre nyalásával vannak elfoglalva, akiket rettenetesen zavar, hogy mindenféle ügyfelek zavarják őket a NAGY HATALMI ÁNUSZBAN minél gyorsabban is sikeresebben történő előrehaladásban. A mai Magyarországon egészen biztos lehetsz abban, hogy a kontraszelekció létráján közlekedő hivatalnok minél magasabb pozícióban van, annál alkalmatlanabb a feladatra és annál nagyobb szaralak. A mai igazságszolgáltatási és közigazgatási vezetők annyira hülyék a szakterületükön, hogy már nyilatkozni sem mernek személyesen, erre a célra szóvivőt alkalmaznak. (Egyébként a legtöbb témában kompetens vezető beszélni sem tud és funkcionális analfabéta.) A szóvivői rendszer azért szükséges, hogy ha sikerül valami baromságot közhírré tenni (és sikerül), akkor ne az első számú vezető pártkatona járassa le magát, hanem kirúghassák a szóvivőt és elkenhessék a kakit. A konkrét ügyekben hozott döntésekért való felelősséget szignálási és kiadmányozási technikákkal kenik szét, minden szaros sajtpapíron több szignó és aláírás van annak érdekében, hogy baj esetén tudjanak egymásra mutogatni és menthető legyen a "mi kutyánk kölyke".
Amikor tv-t nézek és meglátom a nyilatkozó neve alatt, hogy XY szerv magas rangú vezetője, azonnal tudom, hogy a NAGY HATALMI ÁNUSZBAN kitenyésztett parazita. S ez nem személyeskedés abban az értelemben, hogy MINDEGYIK ilyen, ez rendszerszintű jelenség. Régen a sok hülye vezető alatt azért még lehetett találkozni egy-két hozzáértő ügyintézőcskét, de sajnos ma már ezek is kikoptak a rendszerből.
A posthoz annyit tennék hozzá, hogy szép-szép a Homárban bemutatni a problémát, de remélem, hogy a poster ezzel a lendülettel Lázár János közigazgatásért felelős minisztert is tájékoztatta közérdekű bejelentés formájában a problémáról. Nem, mintha ez sokat használna, mert én ezt több esetben megtettem már, de azért ha sok ilyen panasz van, netán az ombucmanó is kap belőle egy példányt, akkor előbb-utóbb csak történik valami.
Haveravera 2017.10.12 10:41:29
@Terézágyú: Igen. Mert nem csak a közigazgatás/igazságszolgáltatás működik így, hanem az egész ország. A banktól kezdve a közüzemi és egyéb szolgáltatóig, a közérti pénztárostól a postásig és a balatoni lángososig MINDENKI így dolgozik. Egyszerűen így szocializálódtunk. Nincs olyan ország, ahol szarul működik az államapparátus, de bezzeg a magánszféra milyen klasszul megy. Ebben az országban mindenki fegyelmezetlen, pontatlan, hazudik, becsap, átver, senki nem tartja be az ígéretét, baszik a határidőre és a minőségre és senki nem akar fizetni, okosba lenne jó... Ez az ország egy pöcegödör, mert a dominóelv alapján csak így tud működni.
Haveravera 2017.10.13 07:39:52
@Permetező: Nem csinál rosszul. A közigazgatás is úgy működik, mint az egészségügy, ahol a pénztelenség és a pazarlás együtt van jelen. A közigazgatásban a láblóbálás és a munkába beledöglés együtt van jelen, mert a rendszert agyonbonyolították, a vezetőknek viszont nincs értékelhető vezetés és szervezéselméleti képzése. (Már az én időmben sem volt ilyen, az apám Horthy-rendszerből maradt un. Ludovikás akadémiai jegyzeteiből tanultam, amit akkor nyomott a kezembe, amikor meglátta a jogi karon oktatott vezetés
és szervezéselméleti jegyzeteimet, amin könnyesre röhögte magát.) Tehát a közigazgatási felsővezetők egyszerűen nem képesek megszervezni a szakmai munkát, ezért külföldi tanulmányutakra járnak, ahol a látottak/hallottak alapján, egy-egy kiragadott részletet majmolva utánozzák az ottani rendszert, amit mélységében nem is látnak át. Tehát lényegében ma az állam egy olyan bonyolult, párhuzamos és szükségtelen feladatokkal terhelt szervezetet épített ki, amelyet, ha lenne ilyen szándéka, akkor sem lenne képes jól működtetni. Egyébként a komplett EU nagyjából így működik, csak ebbe nem mindig látsz bele külföldiként.
A határátkelés egyik kulcskérdése a beilleszkedés, ami persze nagyban függ attól is, hogy az ember milyen hosszú távra tervez az adott országban. Persze vannak olyan helyek, ahol bármennyire is szeretnénk, szinte biztosan nem tudunk majd beilleszkedni – ma egy ilyen ország lesz az egyik célpontunk.…..
Haveravera 2017.10.10 00:16:57
@Void Bunkoid: S milyen igaza van. Szerintem se kell erőltetni a beilleszkedést. Épp elég, ha nem mész szembe a befogadó társadalommal.
Haveravera 2017.10.10 00:17:13
@fhdgy: Én is hasonlóan érzek. Falun nőttem fel, ami kulturálisan nem elégített ki, emiatt nem voltak komolyabb barátaim, elvágyódtam. Miskolcon jártam középiskolába, majd Budapestre költöztem. Itt jártam egyetemre, itt dolgoztam végig az életemet, idehoztam a szüleimet is, itt házasodtam/váltam, itt neveltem fel a gyerekeimet, itt szereztem új párt, itt jártam könyvtárba, színházba, moziba, hangversenyre, koncertre, tárlatra, kiállításra, itt éreztem jól magam ebben a szellemi közegben, de soha nem tudtam beilleszkedni sehol. Se Miskolcon, se Budapesten. Ahol mindenkit ismertem, ott kulturális szakadék volt, ahol nem volt kulturális szakadék, ott hiányzott az ismeretség (úgy értem az a közeg, akivel együtt jártunk oviba, iskolába, akinek ismerem a családi hátterét). Most eldöntöttem, hogy visszamegyek a szülőfalumba nyugdíjas koromra, s a párom is jön velem, tehát lesz intellektuális társam és lesznek ismerőseim. Legalább is remélem, hogy nem esek pofára.
Mindig is utáltam az esküvőket. Képmutatás, bájcsevegés hegyek, kényelmetlen ünneplő ruha, feszengés a melegben, a lagzin meg általában nem lehet rendesen beinni. A fő problémám viszont az, hogy óriási felhajtást csinálunk úgy, hogy a vak is látja, ez az esküvősdi nem igen működik. Persze…..
  Tudom, azon kellene nekem is fennakadnom, amin akadtak oly sokan fenn, hogy hát amit miniszterelnökünk Őcsényről mondott.  És persze akadnék is -- ha nem illeszkedne a róla alkotott képbe.  Így csak magamban megpödörve lelkemnek bajuszát megállapítottam, hogy újabb szintet…..
Haveravera 2017.10.07 09:06:38
@Narancsos kommunizmus: Az a baj, hogy te a véleményt is a pártpolitikai szimpátián szűröd át. Tehát aki nem akar muszlim inváziót, az csak fideszes lehet, oszt jónapot. Elárulom neked, hogy minden józan gondolkodású ember akár fidesznyik, akár maszopos, akár apolitikus, akár katolikus, akár zsidó, tiltakozik a muszlim invázió ellen. Akár jó muszlim, akár rossz muszlim, akár gyerek muszlim, akár öreg muszlim, nincs szükségünk rá. Néhány begőzölt liberális barmot leszámítva senki nem akar muszlim inváziót. Persze, egy baloldali gondolkodású ember nyilván nem fog nyíltan kiállni ellene, de suttyomban be fogja húzni '18-ban az X-et Viktorra. Mégpedig azért, mert mérlegelnie kell a hasznok-károk kérdését. A Fidesz mindent ellop, az országot is kilopja alólunk, de a lopott dolgokat később visszaszerezhetjük, vagy újat alkotunk helyette. Viszont, ha a muszlim inváziót szabadjára engednék itt, azzal már nem tudnánk majd mit kezdeni, az leállíthatatlan és visszafordíthatatlan károkat okozna. És nem, nem fogjuk hagyni, hogy néhány begőzölt barom miatt az unokámnak abrosszal letakarva kelljen közlekednie az utcán, meg naponta ötször égnek meresztett szaros seggel imádkozzon munkaidőben és segélyen éljen. Nem akarunk ilyen országot.
Haveravera 2017.10.07 09:29:47
@prakp: Olvasgasd a Koránt, meg a szúrákat és érteni fogod a "behódolásra" tett utalást... meg a segílyke követelését a muszlimok részéről. Az a baj, hogy alapjaiban nem értitek a muszlim kultúrát, az emberek gondolkodását, úgy beszéltek a kialakult helyzetről, mintha semmiféle kulturális szakadék nem létezne az európai és a iszlám kultúrában szocializálódott emberek között. Pedig ez a szakadék teljesen áthidalhatatlan.
Fogalmad sincs arról, miként értékeli azt egy muszlim, ha őt egy keresztény ingyen nyaraltatja a saját költségén. Te ezt ajándéknak, nemes gesztusnak tekinted, ellentétben a muszlimmal, aki ezt a kafir által fizetett dzsizjának tekinti. ADÓ! Az adó fogalma pedig: olyan jogi alappal kikényszeríthető befizetés, amiért ellentételezés nem jár. A NAV sem lesz barátságos veled azért, mert befizeted az adót, hiszen az neki jár. Az első nyaraltatás után a következő évben a muszlim már KÖVETELNI fogja tőled a nyaraltatást, mert az neki jár a kafirtól.
Haveravera 2017.10.07 09:47:15
@midnight coder: Ezt én is pontosan így látom. A migrációs válságtól teljesen függetlenül, már a csatlakozási népszavazáson is nemmel szavaztam. Akkor is úgy éreztem, hogy valami nem kerek, ha eddig vasfüggönnyel voltam kizárva onnan, ahova most meghívást kaptam - persze szigorú feltételekkel. Rendkívül visszataszító volt pl. az írek random népszavaztatása, vagy az, hogy a csatlakozó volt szoci államokat sorban népszavaztatták, a legerősebb hajlandóság felől haladva annak érdekében, hogy az elutasítók féljenek a kimaradás esetleges negatív hatásaitól. Az euro bevezetéséhez eddig feltételeket szabtak, most meg szinte kötelezővé tennék. Egyre inkább úgy látom, hogy nem szabad az EU-ban maradnunk, csak éppen rettenetesen félek Putyin ölelő karjaitól is. Úgy gondolom, hogy talán a V4-nek Romániával és a Jugo utódállamokkal kellene egy blokkot alkotni az EU-n kívül.
Rendkívüli módon utálom az EU-t, de az tény, hogy arra jó, a németek és a franciák nem tudják már húszévenként lángba borítani a kontinenst a háborúikkal.
Az IKEA, mint márka ellen nincs különösebb kifogasom. Korábban, mint gondolom mindenkinél leginkább az volt a behúzó ereje, hogy mindenhol máshol végtelenül ocsmány és nyomasztó bútorokat lehet csak kapni, ott meg nem. Érdekes, hogy ez a helyzet a mai napig nem valtozott semmit, legalábbis a…..
1-2 nappal ezelőtt hallottam, hogy egy fél éves kisfiút otthagytak a győri kórházban a szülei és lemondtak róla, mivel szívbeteg. Az első gondolatom az volt, hogy "Úristen! Hogy képes valaki ilyesmire?" Sokszor motoszkál a fejemben a történet, hiszen nekünk is egy fél éves kisfiúnk…..
Nem vagyunk benne teljesen biztosak Viktorral, hogy csak Svédországba költözésünk óta harapódzott-e el ilyen erősen a magyar közéletben az “illegális migránsok” elleni kampány/gyalázkodás/uszítás, vagy előtte is ilyen volt és csak innen nézve vált ennyire kontrasztossá? Egyre ijesztőbb méretekben…..
Haveravera 2017.09.29 18:45:01
@Jottó: Tökéletesen egyetértek. Én az egyetemi kollégiumban 5 évig éltem együtt etióptól kezdve, az afgánnal folytatva, a szudánin át a kurdig és a vietnámiig bezárólag sokféle nációval. E sokféle náció szellemi krémjével. Az utcánkban évek óta élnek és dolgoznak arabok, négerek. Pontosan tudjuk, hogy milyenek. Van egy csekély réteg, amelyik integrálódott, de a zömével nem lehet normális európai szinten elfogadható kapcsolatot teremteni, mert gettóba zárja magát. Ezek nem frissen menekült migrik, ezek már a megtapasztalt valóságunk. Ne tessék már mindenkit hülyének nézni.
Érdekes módon a kínaiakkal nincs ilyen probléma, mert ők dolgoznak, mint az állat és vagy eltűnnek az elzárkózásban, vagy nyitnak, de akkor tökéletesen asszimilálódnak. Hivalkodóan, erőszakosan, irritálóan gettósodni csak a muszlimok tudnak.
Haveravera 2017.09.29 18:48:40
@Behajtó70: Semmi szex nincs a mondanivalómban. Csak az a lényeg - amit nem sikerült megérteni - hogy nem szeretem, ha valaki a vallási hovatartozását külsőségekben a pofámba tolja. Nem vagyok rá kíváncsi és nagyon örülök neki, hogy ez ma már nem téma. Közvetlen barátaimról, rokonságom tagjairól sem tudom sok esetben évtizedes ismeretség után sem, hogy milyen vallású, vagy vallásos-e.
Haveravera 2017.09.29 19:01:13
@Szaktanár: :) Én sem akarom megsérteni a posz íróját, de ahhoz pofa kell azért, hogy nem egészen 4 hónapos kint tartózkodás után "svéddéváltként" osztja az észt. Egyébként karriergyilkosság a PC-ellen menni. Napokban voltak fiatal német vendégeim, akik kezdetben nyomták a PC szöveget, majd miután látták, hogy tőlünk nem kell félni, tettek egy-egy célzást is arra, hogy nem szabad megszólalni, mert rájuk sütik a náci bélyeget. Egy liter jó erős tokaji bor után aztán megeredt a nyelvük és megtudhattuk, hogy a 25 éve bérelt önkormányzati lakásuk 1/4 részébe szorították vissza őket, nekik és szüleiknek el kellett költözni és csak a nagyszülők maradhattak szociális alapon (bérleti díjat alig csökkentve) annak érdekében, hogy betelepíthessék az arrogáns csürhét olyan műszaki megoldással, hogy még a lakrészüket sem tudják lezárni a nagyszülők, ezért valamelyikük mindig otthon van. Erről nem ír a sajtó.
Az ilyen színvonalas műsorokból is látszik, hogy az ország jó irányba tart. Mert végre megengedhetjük magunknak, hogy ilyen kiemelkedő feleségek legyenek bemutatva. Le mertem volna fogadni, hogy a sok proli majd fújol, meg irigykedik. Már megy a médiában a támadás. Kik hőbörögnek? Olyanok, akik még…..
Haveravera 2017.09.27 17:15:20
@kékmosoly: Én meg egyszer karácsonyra készültem, s mivel karácsonyfát akartam venni, felvettem a legrosszabb kabátomat és egy rossz kesztyűt. Meghoztuk a fát, de még volt idő gyorsan elszaladni a piacra, bevásárolni, nem öltöztem át. Beálltam a sorba a henteshez. Mivel nálam az állat az első, újév első hetéig be akartam spájzolni biztonságosan a macskakaját, azzal kezdtem, hogy kértem 3 kg marhaszívet, mert a macskám azt eszi. A hentes elkezdett gúnyolódva beszólogatni, hogy milyen jó kis menü lesz ebből, de nem nagyon figyeltem, mert nem akartam, hogy kiverje a fejemből, mit akarok még venni. Aztán, amikor elkezdtem sorolni, hogy két db libamáj, stb.,stb., haladtunk a 20.000 Ft felé, feltűnt, hogy a hentes egyre udvariasabb, a végén már a seggemet is kinyalta volna.

Mert a retkes, büdös paraszt így gondolkodik. Akinek csak marhaszívre telik, annak nem elég a nyomora, még a gúnyolódást is hadd hallgassa hozzá..... a szeretet ünnepe előtt.... :(
Haveravera 2017.09.27 17:22:05
@Terézágyú: Mondjuk nálunk már nincs középosztály. Elpárolgott.
A teljesítményértékelés a munkáltatói (vezetői) visszajelzések egyik legfontosabb és egyben hivatalos, írásbeli eszköze. Ezzel egyidejűleg a munkaköri leírás mellett a munkavállaló teljesítményét és hatékonyságát biztosítani hivatott rendszer másik meghatározó eleme. Jelentősége ellenére a…..
Haveravera 2017.09.26 15:15:14
@Kopasz Szuzukis: Mondjuk le is kell szarni ezeket az értékeléseket. Amikor "olyan" pozícióban voltam, akkor is kiválóan megfelelt minősítést kaptam, amikor semmi ok nem volt rá. Na, én ezt ugyanúgy leszartam, mint a buta segg kekeckedő főnököm értékeléseit. Én is értékeltem őt, otthagytam a picsába. :)
Az a lényeg, hogy jól végezd a dolgodat, szerezz minél több tapasztalatot és ahol nem értékelnek, onnan le kell lépni. TE értékeld magadat!
A kérdés jó, pláne egy határátkelős blogon, és a magam részéről el is gondolkodtam rajta, de nem nagyon tudnék pontos választ adni. Sok országban van, ami vonzó, és ugyanúgy olyasmi is, ami nem tetszik annyira. A kérdés egy nagyon sok tényezős egyenlet, kíváncsi vagyok, ti mit feleltek majd.…..
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
Haveravera 2017.09.18 21:03:26
@cog3981: Nyilván te sem tudsz gördülékenyen kommunikálni tegeződve, magázódva, teccikelve, Önözve, ezért utálod. Nekem nem okoz gondot, én jól beszélek magyarul. Van olyan idős házaspár ismerősöm, ahol a pasit magázom, a nővel tegeződöm és egész éjszakákat tudok velük így átbeszélgetni (a lányom csodálkozott, hogy sosem tévesztek a megszólítással).
Apósomat imádom, de magázódunk és remekül tudunk beszélgetni. Anyósommal tegeződöm, bát füllentenék, ha azt mondanám, hogy odavagyok érte.
Haveravera 2017.09.18 21:11:46
@valamilyennev: Igen, pontosan. MAGYARUL a tegezés azt a veszélyt hordozza, hogy haver leszel, akkor is, ha neeeeeeem. :(
Ebből lesz az, hogy ügyfelem FELESÉGE(!!!), akivel semmiféle jpgviszonyban nem állok, vasárnap délelőtt felhív, hogy "figyelj csak drágám, azt akarom kérdezni......." Sajnos nem tudja térben és időben elhelyezni a kapcsolatunkat, ha tegezhet.
Meglehetősen változatos lesz az eheti blogajánló, hiszen egyrészt ellátogatunk egy németországi integrációs tanfolyamra (ezt a részt csak felnőtteknek ajánlanám…), aztán félünk és reszketünk kicsit Amszterdamban (hogy gyorsan kiderüljön, semmi szükség rá), végül az is…..
Haveravera 2017.09.17 21:08:31
@Zoole Reloaded: És ez még csak nem is vicc. :( Éppen EZT utálják bennünk, mi pedig tanfolyamot rendezünk belőle. Elég ciki, hogy ennyire nem vesszük észre magunkat.
Haveravera 2017.09.17 21:08:49
@Taxomükke (UK): 70 fokos vízben sem jó. Próbáltam szépen, fokozatosan hozzászokni (a fogyókúra sikere érdekében), de nem ment.
A másik ilyen kudarcom a sztivia. Gondoltam, majd lassan hozzászokom. De nem. Azonnal hányingerem van tőle és azt nem bírom megszokni.
Volt tegnap egy Demcsák-Szanyi beszélgetés az ATV reggeli műsorában, ez itt: Nehéz nem észrevenni, hogy a műsorvezető izé, nem túl összeszedett, összevissza beszél, a kérdéseket nem tudja feltenni, a súgógépről sem tud olvasni, a hangja galuskás, bizonytalan.  Az ATV vezetőségének sem tetszett,…..
Haveravera 2017.09.16 12:52:25
@Bekka90: Az én férjem masszív alkoholista volt. Az izomtónusa úgy megváltozott, hogy az arca teljesen lemerevedett, vigyorgásról szó sem lehetett. A szeme kétfelé nézett (pedig tökéletes volt egyébként a látása). A hátizmai pedig úgy ellazultak, hogy a gerince egészen ijesztően természetellenes módon kígyózott. Ha ilyen elengedett izom mellett valami kitekert pózban aludt el (pontosabban ájult el) és ilyen pózban tért vissza az izomtónusa a pia feldolgozása után, akkor napokig gerincfájdalmai voltak, ezért ráivott, hogy megint kilazuljon és helyre kerüljön a gerince.
Haveravera 2017.09.16 12:54:17
@kutyás majmok népe: szövegértés? (ti. megnézted)
avagy hová lesznek a vidékfejlesztési források Magyarországon? A minap tettem közzé egy diagramot arról, hogy a jelen kor földesurainak birtokméretei már jócskán meghaladják az egykori történelmi családok földbirtokainak mértékét. Nyilván, sokaknak érthetetlen, hogy az MSZP után immár miért…..
Itt van az ősz, itt van újra, és irgalmatlanul nincs kedvem dolgozni, mint mindig, énnekem - ahogy a költő mondaná. Mai témánk az egyik legelviselhetetlenebb kötelezettség az irodai munkában: a kézfogás. Hogy mi a baj a kézfogással? Nyilvánvaló: ugye a munkában az egyik legelviselhetetlenebb dolog…..
A nemzetállam mint társadalomszervezési modell a XIX. század elején jött létre Európában, de Nyugaton már a létrejötte pillanatában is kizárólag a modernizáció hordozójaként tekintettek rá, amely az abszolutista polgárosítási modelleknek nyújtott győztes alternatívát. Annyiban volt csak nemzeti,…..
Haveravera 2017.09.07 10:12:32
@midnightcoder2: Szerintem csak annak szabad szavazati jogot adni, aki garantálni tudja, hogy a balliberális oldalra fog szavazni. Nem kell itt baszódni a mindenféle iskolázottsági cenzusokkal.
Haveravera 2017.09.07 10:19:49
@Karipapa01: És valóban. Ha tényleg ennyire nagyon OK minden, akkor miért is nem tetszik nekünk az EU?

Akarta az EU, hogy NE termelőberuházásra költsük a pénz, hanem térkövezésre? Igen. Visszacsorog a lé jelentős része Németországba? Igen.
Akarja az EU, hogy a kiválogatott menekülthulladékot Magyarország tárolja? Igen.

Akkor miért nem érti az EU, hogy utáljuk az egészet?
Haveravera 2017.09.07 10:25:00
@Karipapa01: Tévedsz. Ezek NEM ugyanazok az emberek. Azok az emberek, akiket "le kellett volna lőnöd" még jelentős részben jelen voltak az utcán, amikor Hitler bevonulását tapsolták.
Az 1241-42-es mongol pusztítás szörnyű pillanatképét őrizte meg számunkra egy 2005-ben Cegléd mellett talált, felgyújtott középkori ház. A Pest Megyei Múzeumok Igazgatóságának régészei a 4-es számú főút ceglédi szakaszát kutatták az adott év áprilisától novemberig. A…..
Haveravera 2017.09.03 23:57:15
@Nyomortelepy: Na! Végre valaki érti is Orwellt, nem csak hivatkozik rá. :)