Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zoltandavid

117 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
hogyvolt VV5 - 1X154 2012.02.18 22:25:00
Nem is tudom, hogy kezdjem, tényleg. Kétségbeesetten próbálok kapaszkodót találni, de még VV Kazal Éva nyikhajgecizése - szegény Jerzsi, kellett neki keresni az elektromos cigarettát, azóta is bánja, mint a kutya, aki hatot kölykezett - se ér fel a sajtreszelős cirkusszal, sőt.…..
Húszéves vagyok, még megengedhetem magamnak a fényűzést, hogy kiválasszam az életemből azt, amit vállalok, s azt, amit elhajítok. Húszéves vagyok, rengeteg mindent kitörölhetek az életemből. Tizenöt év múlva, amikor megírom ennek az utazásnak a történetét, nem tehetem már…..
A TASZ és a Lengyel Drogpolitikai Hálózat közös filmje tanulságul szolgálhat a magyar kormány számára is: bemutatja, milyen káros hatásai voltak a drogtörvény szigorításának az elmúlt 10 évben Lengyelországban, ahol a Szenátus nemrég szavazta meg a jogszabályok enyhítését. Vajon miért döntött egy…..
zoltandavid 2011.05.02 12:36:55
@Joe84: Atyaég, mekkora agyhalálban szenvedsz. Igen, biztos ott tapsikolnál az első sorban, mikor valamelyik rokonodat, barátodat vinnék a hóhér elé egy spangli miatt.

Irán, az kell nektek.
2011. április 8. péntekAnkarában hidegek az éjszakák. Havas hegycsúcsok által körbezárt fennsíkon fekszik, ha egyszer beszalad a hideg levegő, egy jó darabig nem megy ki. Meleg ruhát persze nem hoztunk, mert később hova raknánk, például Antalyában, meg ott lenn délen, de…..
 2011. április 7. csütörtökA hét eleje még a zéhákról szólt, de már akkor is csak a mai napra gondoltam, amikor előttem volt a papír, tele kérdésekkel. Nem lehet eléggé fokozni a jelentőségét az útnak, ami előttünk áll. Tizenkét napos utazás sosem látott tájakra,…..
Utánunk a végtelen. Majd egyszer összeszámolom, pontosan mekkora utat is tettünk meg, most legyen elég egy becslés: kábé kétezerötszáz kilométert. Veszedelmes. Hiába no, kibebaszott jók vagyunk. Igen, megcsináltuk, és mi nemcsak úgy mondjuk. Tényleg. Kell még kis idő, míg…..
Már csak pár perc, és indulunk. Mire hazajövök, már kevesebb, mint egy hónapom lesz hátra. Szomorú vagyok mindig, amikor ez eszembe jut, mert bár még itt vagyok, már most félek az ürességtől, attól, hogy ha normál esetben kinézek az ablakon, nem a tengert fogom látni, ha jó idő…..
Nem volt könnyű szülés megírni ezt az újabb monstre bejegyzést, csak ezt a bevezető szöveget negyedjére írom át teljesen, de az egész művön is öt napig agyaltam, hogy lesz a jó, most azt hiszem, talán így. Mire a végére értem, már elfelejtettem, miről is szólt az eleje, és…..
Három pár zokni, három alsógatya, pár póló, egy szappan, egy bézbózütő baseballsapka, napszemüveg. Készen állok az útra, bepakoltam. Kelt: Akyaka, 2011. március 25. Mire ez megjelenik, már úton leszek İzmirbe, túl Efesen, az ókori világ hét csodájának egyikének…..
zoltandavid 2011.03.30 20:56:10
@boruzscsaba:
Merhaba, veya iyi akşamlar, sonunda akşam var. Ben iyiyim, ya sen? Bugün iyi bir dönemdi, ve zaten yaz burada. Okul çok güzel ve büyük, seviyorum. En iyi hava ve insanlar (herkes güzel)... en kötü? bilmiyorum... belki anasayfam ve gibilerim. En iyi dileklerimle.
zoltandavid 2011.03.30 21:02:45
@boruzscsaba: :D minek az. úgysincsen más ismerőse senkinek itt
Nem pont így terveztük a hétvégét, ahogy végül elsült, de a lehetőségekhez mérten annyiért, amennyit kihoztunk belőle, minimum taps jár nekünk. Meg egy gúnyos bravózás. Pénteken megtartottuk a szokásos bulit, ezúttal a franciák, litvánok, csehek voltak a sorosak (három…..
Mindegy miről En passant 2011.03.21 17:08:16
Bár messze vagyok az otthonomtól, a megszokott környezettől, a hírek ide is eljutnak. Huszonegyedik század. Internet. Tudod.Kurvára nem fair, hogy azért, mert velem van bajod, azoknak sem köszönsz, akiket a barátaimnak mondhatok. Sötét paraszt vagy, bár a sakk nem sokat mond neked.…..
A Japánban történt események első felvonásának másnapján skype-oltam a szüleimmel, és kérdezték, hogy éreztem-e valamit a földrengésből, mert állítólag műszerekkel még Magyarországon is kimutatható volt. Semmit nem éreztem belőle. Március tizenötödikén azonban a…..
Eseménydús hétvége áll mögöttünk, alig aludtam, köszi szépen, jól, az idő nagyon jó volt, napoztunk, fürödtünk, minden oké, igen, helló, szia. A hirtelen jött hideg után ugyanolyan hirtelen jött a meleg is. Vasárnap a köztéri hőmérsékletkijelző szerint huszonöt fok…..
Emberfia nem gondolta volna, hogy pont itt, a tengerparton, az északi szélesség harminchetedik fokán azzal fogunk szembesülni, hogy a török gyerekek hógolyóznak márciusban, miközben mi a kezeinket melegítjük a leheletünkkel. Nem nagy dolog, végülis tavaly ugyanez volt otthon -…..
zoltandavid 2011.03.14 18:52:18
@boruzscsaba:
Sziasztok!
Örülök, hogy tetszik, próbálok úgy írni, hogy ne legyen túl hosszú, meg öncélú se, szóval közérdek mindenekelőtt.
Az viccelhetett meg titeket, hogy Törökországban 4 Akyaka nevű hely is van, a miénk Mugla tartományban, az az Akyaka nevű falu, ahol mi lakunk, konkrétan a tengerparton van, közel van hozzánk pár görög sziget is (térkép: maps.google.com/maps?q=akyaka+mugla&hl=hu&prmd=ivnsm&lr=lang_hu&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl)
A török nyelvben az a jó, hogy a nyelvtana is hasonlít a magyarra, meg ugye sok közös szó van a két nyelvben.
A magyar ízek? Abszolút nem, tudunk főzni mi is, megoldjuk ügyesben :)
Üdvözlök én is mindenkit!
Mindegy miről Miszter filozófus 2011.03.11 02:44:00
Nem értem a világot. Nem értem az embereket.Persze, lehet, hogy velem van a baj. Miért is ne...
  Reggeli posztunk lényege a Wahorn Andrással készült videó lett volna, de mire a tegnap írt bejegyzést publikáltuk, a felvételt eltávolította feltöltője a YouTuberól. A videót sajtoszabadsagert felhasználó töltötte fel a Sajtószabadság-tüntetések hivatalos…..
zoltandavid 2011.03.10 12:12:56
@zoltandavid: mármint az sajtószabadságért blogból.
zoltandavid 2011.03.10 12:16:31
@TuRuL_2k2: Akkor ezt az utolsó kettőt ki tudnátok szedni? :)
A múlt héten valamelyik nap, ja igen, csütörtökön. Vagy nem? Olyan bizonytalan vagyok - vagy mégsem? Szóval csütörtökön nem tudom, minek voltam bent Muğlában, mert órám nem volt, ja igen, mert a rendőrségre mentünk. Vagy mégse? Ja, de. Még mindig intézzük ezt a szaros…..
Gondoltunk egyet: kimenjünk a Çınar Beachre? Menjünk. Itt minden olyan egyszerű, ha valamihez kedvünk van, azt csináljuk, amihez meg nincs, azt nem. Neten olvastam pár dolgot erről a partszakaszról, csupa jót írtak róla mindenféle útikönyvben, beszámolóban, meg amúgy is itt van…..
Szultán menni Törökország Profi 2011.03.01 22:57:00
Nem is akartam ma már többet írni, de a ma esti menü szakácsa (én) igazán megérdemel annyit, hogy megemlítsük a nevét egy szép ódába foglalva, amiért olyan ínycsiklandó, ízharmóniában tündöklő, bombasztikusan finom, mégis egyszerű vacsorát összedobott nekem…..
Karesz felvetett egy olyan ötletet, hogy legyen szombaton buli, és mivel az egyetértés könnyebben ment, mint ahogy az Úr megteremtette a világot: és lőn. Meghívtuk a többieket is, alig hiányoztak páran, így szép számú állig felfegyverzett külföldi indult harcba azon az…..
Ma nem megyek sehova, úgyhogy van időm írni a szokásos agymenéseimet. Nincs naplemente, nincs dumálás a parton, semmi nincs. Élet sincs. Eső van csak.   Szinte folyik az égből, a mintha dézsából öntenék nem csak üres mondás, itt tényleg úgy esik, nem…..
Folyik az égből az eső, nekem meg csak egy száraz cipőm van, de inkább felveszem a vizeset, csak maradjon legalább egy olyan, ami nem nedves. Fél kilenctől lesz a török óra. Tegnap is szarrá áztam, miért is ne élném át ma is ezt a csodálatos élményt...A török eső nem embernek…..
Pont időben voltunk ahhoz, hogy simán elérjük a repülőtérre tartó buszt, és mivel biztosak voltunk abban, hogy a visszaút időben ugyanannyit fog kitenni, mint az odaút, nyugodtan szálltunk fel a buszra, nem is sejtve, hogy rövid időn belül imához kell folyamodnunk. Estére bedugult…..
Azt hittem, ez a 20 kilós határ majd nagy erőfeszítésekre fog kényszeríteni. Hát nem. Már mindent elraktam, ami fontos, és még így is csak 17 kiló. Ki a király?Ma megyek Debrecenbe lírát váltani. Vagyis mindjárt. (a vonat nem vár...)..
zoltandavid 2011.02.16 17:46:09
@öcsi21: Még csak egy hete vagyok itt, lassan majd utolérem magamat, mert még csak Isztambulról írtam. Aki nem járt még itt, már most, egy hét után is csak ajánlani tudom. Gyönyörű ez a hely.
Isztambul, vágyom nálad lenni bitangul, Ahol tárva-nyitva a sok bazár, Csacska szívem arra vár. Óó, Isztambul, hogyha este a sok fény kigyúl, Mennyi night lokál és szép luxus bár! Szinte látom már. Kedden este fél tizenkettőkor indultunk otthonról, hogy négyre kiérjünk…..