Regisztráció Blogot indítok
Adatok
atyef

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi választást a Fidesz a világ minden választási rendszerében megnyerte volna. Nagyon komoly többsége lenne a korábbi magyar rendszerben is, és a tisztán arányos rendszereket leszámítva minden vegyes szisztémában övé lenne az abszolút többség. Olyan demokratikus…..
atyef 2014.04.07 12:18:35
A rendszerváltás óta már jó ideje a választásokon mindig maga a demokrácia a vesztes !

A demokrácia együttgondolkodásról, érvek ütköztetéséről, egymás véleményének érdemi figyelembevételéről, közös életünk közös szervezéséről szólna.

Ehelyett dedós módon két táborba szorított a nemzet, mindkettőnek sugallják a maga kizárólagosságát, keltik a gyűlöletet a másik ellen.
Ez nem más, mint a kisgyermeki jó és rossz, igaz és hazug mesevilága .. ahol neked csak annyi a dolgot, hogy valamelyik oldalra állj.

Sajnos az éppen aktuális hatalom nem akarja tudomásul venni a másik tábor létezését, hogy ők is pont annyira magyarok .. itt élnek velünk, dolgoznak rendesen, a magánéletben ismerőseink, barátaink, rokonaink ..

A politikusoknak pedig pont az lenne a dolga, hogy egységet kovácsoljanak. Ezért küldjük őket oda, hogy ott ezen dolgozzanak .. és nem erőből, hanem észérvek, viták eredményeiből a legjobbat kihozva.

De hát az egyénileg, személyesen választott képviselőknek is később csak a pártfegyelem vezeti a kezét, nem pedig választókörzetének érdeke ..

Nekünk zászló kell, csak hogy mögé állhassunk ?
Mindegy, hogy lobog, csak a színe kedves legyen ?
Vajon miért érdemeljük ezt ?

Miért hitethető el az ellenségkép ?
(szakértők megegyezése, hogy Magyarországon jó ideje mindig valaki ellen szavazunk, nem pedig valaki mellett)

De hát egyesek szerint olyanok a vezetők, amilyet megérdemel a nép.
Tényleg ilyenek lennénk ?

ui:
feltételezem a valamelyik politikai párt irányába elkötelezett olvasónak értelmezhetetlen írásom, mert egy "vallás" mindig magát tekinti egyedülinek, kizárólagosnak ..