Regisztráció Blogot indítok
Adatok
merzo

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2022. február 24-e óta tartó orosz-ukrán háborúban az orosz haditengerészet MOSZKVA nevű rakétás cirkálója elsüllyedt az április 13-ról 14-re virradó éjjel a Fekete-tengeren. A február 24-én megsérült ROPUCHA-osztályú partraszálló hajó és a március 25-én felrobbantott SARATOV partraszálló hajó…..
Hajónapló Szombat. 2019.06.08 22:48:07
Növényekről. Saját termésű hagymát eszem reggelire a szalonnához (az sajnos nem saját termés), a meggylevest J saját meggyfa terméséből főzte tegnap. Ennek azért örülök különösen, mert két éve győzköd, hogy vágjam már ki ezt a meggyfát, csak bajnak van, beteg, fertőzi a többi növényt. De sajnáltam,…..
Hajónapló Szombat. 2019.06.01 23:34:12
Kinőtték a WC papír gurigákat a dinnyepalánták. nagyon kell sietniük ha termést is akarnak hozni a tél beállta előtt, mert itt a nyár. Egészen pontosan ma van az első napja. Miután tegnap még tél volt (komolyan az esti zuhanyhoz be kellett kapcsoljam a hajón a hősugárzót), ma viszont már pólós,…..
merzo 2019.06.09 09:57:41
@pernahajder Campbell: Köszönöm hogy végre olvashattam egy hozzáértő és tapasztalt ember véleményét.
 Ha azt akarjuk érzékeltetni, hogy valami igazán nem bonyolult, akkor gyakran csak annyit mondunk, hogy nem rakétatudomány. Pedig jobban megnézve a rakéták működési elvének alapjait, egyszerűbb szerkezetről van szó, mint egy belsőégésű motor. Gondoljanak csak bele, nincsenek…..
Úgy látszik némelyek a csigát akarják keresztezni az emberrel... kicsit késői amerikai lakóparkos utánzatnak érzem az egészet, csak mai környezetvédő és takarékos köntösbe öltöztetve. Egy pekingi épitész/design iroda ötlete a nagyvárosi túlnépesedés és zsúfoltság ellen…..
Az SS 101. páncélos hadosztályának PZ VI-ja 1944-ben egy francia mezőn. Propagandafotó, de kétségkívül impresszív látvány, bár ekkoriban már keveset mozogtak ilyen merészen, nyílt terepen. A szövetségeseké volt a légtér A Panzerkampfwagen VI, azaz a Tigris a világ talán…..
Emiksz 113. A kísérlet 2012.12.14 12:16:02
JEGYZŐKÖNYV2. kísérlet: Az orangutánnak felolvasott állítás: „ Az ország minden problémájának oka az elmúlt nyolc év szocialista-liberális kormányzás.” Reakció: Az orangután a „nyolc év” kifejezésnél rácsapott az „elhiszem” majd a „nyilvánvalóan” gombokra,…..
A politikusi beszédek nem annyira fontosak, mint amennyire a média szűrőjén keresztül látszanak. Politikusi törekvéseket, politikai folyamatokat erősítenek (vagy gyengítenek), így önmagukban értelmetlen is elemezgetni őket.  Az elmúlt időszakban igyekeztem ehhez tartani…..
merzo 2012.10.23 19:34:49
@algi: Ez nekem is azonnal feltünt!!

Hari Seldon keveri itt is?

Salvor Hardin mondása pedig mindig igaz....
Van élet a Masaton és a Pulin túl is: újabb magyar űr(közeli) projektet mutatunk be a blogon. A BEXUS és a REXUS (Balloon/Rocket EXperiments for University Students) a DLR/SNSB/ESA hármas egyetemi hallgatóknak szóló programjai, melyekben sztratoszferikus ballonra illetve szuborbitális…..
merzo 2012.09.22 19:16:26
Vastagbőr A pénzért bármit 2012.08.31 15:45:00
2004: Ramil Safarov, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem azerbajdzsáni hallgatója egy baltával meggyilkolta az örmény diáktársát. Hazájában hős lett, mert örményt ölni szerintük kurva menő.2006: A magyar bíróság életfogytiglanra ítélte Ramil Safarovot. Azerbajdzsán…..
merzo 2012.09.01 18:42:44
@Vidéki:
Istenem .... Még van képed hiányolni az észérveket?
82 éves korában, alig pár héttel Sally Ride után, elhunyt a huszadik század egyik - ha nem A - meghatározó embere, aki közülünk elsőként lépett egy másik égitest felszínére. Ha ma, mikor a felhők engedik, felnéztek, és látjátok az épp félig telt Holdat az égen, gondoljatok…..
Már egy óra sincs hátra a landolásig. Legfrissebb infókért a NASA TV-t érdemes nézni, vagy pedig a JPL streamet, ami alatt nincs plusz szövegelés. Szöveges közvetítéshez a twittert érdemes olvasni, aki bírja a tempót, mehet egyből az #msl hashtag-re, vagy pedig választhat…..
merzo 2012.08.06 07:36:54
Ne jajgassunk, hogy régi, inkább nézzük meg, mert még mindig jó. Svéd katonák, ha unatkoznak a Leopard 2A5-tel. ..
merzo 2012.07.05 18:42:00
Kedves Vezetőnk bár titkolni igyekszik azért csak összeszedett egy egészségtelen Kónbendit fóbiát regnálása alatt. Vörös Deni összetiporta a kis lelkét neki, és mikor valamilyen ügy kapcsán eszébe juthat leveri a víz, remegni kezd, és vad csilingelésbe fognak benne a…..
Steve Mcqueen, Jay Leno és Drew Barrymore sem tudta megszerezni. Helyette inkább egy kamasz tanulóautója lett a Bullitt-Mustang. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A Honvédelmi Minisztérium szeptember 19-én közölte, hogy 30 UH-1N-es helikoptert kap hamarosan a magyar honvédség az Egyesült Államok hadseregétől. Tájékoztatásuk szerint az amerikai haderő összesen 89 helikoptert von ki a hadrendjéből, ezeket ingyen vagy kedvezményes áron…..
merzo 2011.12.13 22:20:35
@Viktus:

"Ott meg elvileg évek óta az amcsik képzik ki az új afgán erőt "

Ez mire válasz? Mióta? Szerinted az "évek óta"pótol sok sok év műszaki háteret? Tudatos integrációt? A Magyar kontingens része az Afgán helikopteres kiképzés is. Átadjuk, át próbáljuk adni a tapasztalatokat. Nehéz lehet.
De nem ez számít. A gazdaságosság a vita tárgya. IFA versus Mercedes.
Mindkettőnek vannak előnyei ,hátrányai,de miért nem IFA-t használ mindenki?
Pedig IFA-n volt sok.
Adott kérdésekre adott válaszok. Ezt azok tudják eldönteni akik ismerik a téma összes részletét.
Tisztelettel Merzo
merzo 2011.12.13 22:31:19
@Viktus:
" Ahm a magyar légierő tagjai néha láttak amcsi gépeket repülőnapon az is "

A tudatlanok önbizalmával nem lehet vitatkozni. Ezt Te biztosan tudod.

Rendben.

"A szakértés bolsi trükk!"
Tiszelettel Merzo
merzo 2011.12.13 22:59:52
@Viktus:
Nos én nem fogalmazok úgy mint Margó Károly de egy kicsit segít az idézet:
www.aranysas.hu/cikk_haztuznezoben.php - Idézet innen

"Az amerikai fél rendszeresítés esetén támogatást nyújt az oktatáshoz szükséges informatikai rendszer kiépítésében. A megbeszélések idején amerikai részről még nem tudtak pontos tájékoztatást adni arról, hogy mennyi időbe telik a pilóták és a repülő-műszakiak átképzése és melyik haderőnemnél kapják meg az első turnussal kiutazók a kiképzést. Az amerikai küldöttség szerint a repülő-műszaki területen is magas szakmai kultúráról tettek tanúbizonyságot a szolnoki katonák. Az amerikai és a magyar üzemben tartási eljárás között nincs jelentős eltérés. A legfontosabb különbség, hogy más rendszerben folyik a repülő-műszaki munkák során használt szerszámok elhelyezése és személyhez kötése. A legnagyobb probléma, hogy a meglévő metrikus szerszámkészleteket le kell cserélni angolszász mértékegység alapján készült szerszámokra, valamint a hangárban használt ellenőrző berendezések is cserére szorulnak a rendszerek különbsége miatt.

A bázis bejárása után az amerikai fél kijelentette, hogy a kiépített műszaki infrastruktúra a szükséges átalakítások után alkalmas az UH-1N helikopterek O és I szintű üzemeltetésének végrehajtására. Az O szintű (Organisation) munkákhoz napi üzemeltetés, az időszakos átvizsgálások és a hibajavítás berendezéscserével tartozik, melyeket a századok hajtanának végre. Az I szintű (Intermediate) műszaki munkák a leépített berendezések szétszerelésére és hibajavítására terjednek ki. A hangár összességében képes az I szintű munkák ellátására, mely a hajtóművek esetében három szintre bontható. 3. szint: hajtóműcsere, külső segédberendezések cseréje és beszabályozása. 2. szint: hajtómű-szétszerelés, szekciók cseréi. 1. szint: hajtómű elemeire történő szétszedés, részegységek cseréje, próbapadi tesztelés. Az amerikai fél javaslata szerint a hajtómű karbantartása terén első lépésként a harmadik fok elérése javasolt további fejlődési lehetőség meghagyásával. A legmagasabb szintű (D) karbantartási munkálatok hazai elvégzését az amerikaiak négy év szakmai tapasztalatszerzéshez kötötték."
Tiszteletel Merzo
Odaát a Puli Space blogon sikeresen fellángolt a holdraszállás ténye körüli szájkaraté, az önjelölt próféták egyik megsemmisítő érve pedig az volt, hogy de'jszen a felvételek, azok biza elvesződtek! Namost, erre két dolgot mondanék, de csak az egyiket fejtem ki bővebben. Az…..
Sikeresen elstartolt Floridából a NASA rovere, és már el is kezdte fogyasztani a kilométereket a vörös bolygó felé. Az Atlas-V rakéta bármiféle fennakadás nélkül, tankönyvszerűen indult, ismét tökéletes startot produkálva. Videó itt.     Az izgalom most véget ért,…..
merzo 2011.11.26 21:42:39
@scientia:
Van ebben egy kis fizika is..

Nagyon jól összefoglalják itt:

www.gepnarancs.hu/2011/11/miert-nem-tudunk-embereket-juttatni-a-marsra-i-resz/

Tisztelettel Merzo
merzo 2011.11.26 22:03:09
@lacalaca: Ez igaz ,de az ernyő tömeg: hatékonyság téren verhetetlen. Illetve megint a pénzkérdés!

Már 1968- ban volt műszakilag is kivitelezhetőnek tűnő koncepció Lásd: Boeing IMIS

Na de a pénz...
Ma hajnalban egy igen fontos startra került sor: az első Szojuz űrhajó indult útnak az űrsiklók nyugdíjazása és a Progressz-44P balsikerű küldetése óta. Nagy volt az izgalom, ugyanis az ISS-en lévő legénység csak november 22-ig maradhat, vagyis ha addig nem sikerült volna ezt a…..
Van az ISS-en egy kamera, mely kifejezetten gyenge fényviszonyokhoz készült. Ezzel az űrhajósok a Föld éjszakai oldaláról készítenek felvételeket: a városok, viharok, aurórák fényeit örökítík meg. Emellett a légkör saját fénylését, az airglow-t, és kellően érzékeny…..
merzo 2011.11.14 09:42:05
Pénteken elstartolt az ESA első Szojuz hordozórakétája a dél-amerikai Kourou-ból. A helyszín mellett más szempontból is mérföldkő volt ez a start, mivel az európai GPS-hálózat, a Galileo első két tagját állította pályára. A bajkonuri eljáráshoz képest meglehetősen…..
 - Jó napot, miben segíthetek?- Svájci frankot szeretnék venni, hallom, most akciós.- Öhhhm... valójában valuta eladási árfolyamon 241 forint. Mennyit szeretne váltani?- Nincs az az akciós dolog, hogy most 180-ért lehet venni? Benne volt a TV-ben!- Nem egészen. Venni 241-ért…..
merzo 2011.09.13 14:00:26
Igazi jutalomjáték volt tegnap a parlamentben. A fideszes és jobbikos képviselők úgy várták a napot, mint egyszeri közalkalmazott a postaládából kibuggyanó teszkómagazint. Orbán Viktor marketingigazgató meg kitett magáért a Nagy Őszi Kiárusítás alkalmából: a leárazott…..