Regisztráció Blogot indítok
Adatok
audishapi

1 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igazán sokáig váratott magára ez a poszt, meg is ragadnám tehát a lehetőséget, hogy kedves örökérvényű bölcsességünkkel éljek: jobb később, mint soha. Egy pillanatra elgondolkoztam, hol is hagytam abba legutóbb, mert annyira otthonosan mozgok már Máltán, hogy régnek tűnik fel bennem minden, mi…..
  Ha már csak felmerülnek a 'talánok', érzem magamban azt a gócot. Mondanám hogy a feszültséget, vagy az ösztönös ellenállást, hogy na ne már, most megint ez..?, de az évek alatt összegyűlt talánok már egy egész dimenziót alkotnak. Néha igeneknek tűnnek, néha nemeknek, mert szép szavakba…..
audishapi 2022.05.26 20:56:50
  ELSŐ RÉSZ Az Anunnakik titkos világának megértése: fogalmak, terminológia és titkok. Mi az a Mah-RIT? Anunnaki szteroidokról van szó? _________________________________________A Mah-RIT az emberiség korai formája/képlete annak, amit ma szteroidoknak nevezünk; egy korai genetikai termék, amelyet…..
audishapi 2022.05.24 23:39:03
He?
800 éve, 1222-ben történt az Aranybulla kiadása és az "Ellenállási záradék" elfogadása, ami az uralkodói önkény korlátozását, illetve ezzel együtt a rendi jogok megteremtését jelentette Európában az angol 1215-ös Magna Carta Libertatum („Nagy szabadságlevél”) után pár évvel! Ez jó ómen lehet az…..
audishapi 2022.01.01 10:34:21
@Magyaur: Az Orbán kormány tudja hogyan kell feltölteni a kasszát. Az ellenzéki összefogás most mutatta meg Budapest kapcsán, hogy továbbra is alkalmatlan bármire.
A japán Michelin Kalauz bemutató eseményének legnagyobb visszhangot kiváltó híre az volt, hogy a legendás Jiro és a szintén nem csak Magyarországon világhírű Sushi Saito is elvesztette csillagjait, ráadásul 3-3 volt nekik.De miért? A hivatalos, és a jól informált verzió.  Jövő őszre erősen érik…..
A halászok is kerülték azt a két helyet, ahol gyakran tornyokat láttak és harangkongást hallottak a helyiek.  ..
audishapi 2019.10.12 20:35:35
A magyar gazdaság olyan mint egy régi autó, amelyet Trabant motor hajt, de lejtőn és hátszéllel eléggé jól halad. A lejtőt a kedvező gazdasági környezet, a hátszelet az EU támogatások jelentik, a motorok viszont már igen csak korszerűtlenek. Minden komolyabb szakértő tudja, hogy ha a felszínt egy…..
audishapi 2019.10.12 13:40:29
A nyarat mi jellemzően itthon töltjük, jövünk-megyünk, de nem csinálunk többhetes nyaralásokat. A klíma megfelelő, a Balatont sosem fogjuk megunni, ráadásul nem is vagyunk az a strandon heverő típusok. Azért néhány kihagyhatatlan kirándulás be-becsúszik ezekben a hónapokban is. De hogy vagytok ezzel…..
audishapi 2019.06.12 10:21:25
Elfogadhatatlan, amit a Magyarországon előforduló kórházi fertőzések adataival művel az állam. Bujkálás, kavarás, sunyiskodás, jogsértés, hülyének nézés – úgy tűnik, a kormányzati szerveknek bármi megéri, csak elkerülhessék az adatok nyilvánosságra hozatalát. Itt az utolsó esély: ha most sem teszik…..
audishapi 2017.09.13 20:48:35
Az aktuális és fontos dolgokról, mint az olimpia, korrupció, olimpiai népszavazás, nem beszélt. Az oktatásról és az egészségügyről is csak érintőlegesen. De amit mondott, abban sem volt nagyon sok valóságtartalom...
audishapi 2017.02.10 17:03:28
Két kiszólás kivételével Orbán Viktor kulturált mosolydiplomáciai látogatást tett a szegedi polgármesternél és lehetséges kihívójánál, Botka Lászlónál...
Várható volt, hogy nem lehet sokáig pávatáncolni a migrángyűlölet és a letelepedési kötvények biznisze között. Orbán Viktor olyan háziúrhoz hasonlít, aki ötven lakattal és házőrző ebek tucatjaival zárja el lakása bejáratát a menekültkérők elől, ám a hátsó kapunk keresztül beengedi a jómódú…..
Mivel Málta nem kifejezetten az az ország ahová félretenni érkezik az ember (az ugye inkább Németország, Svájc stb), ezért érdemes legalább az elején néhány dologra odafigyelni, amivel fontos eurókat spórolhatunk. Sokáig tanultam én is, hogy észrevegyem a lehetőségeket, és nem kérdés, hogy ez az új…..
4. nap Mellieha-Popeye-St Pawl's Bay Kényelmesen, kb. 11-ig böngészem a térképet, hogy merre is induljak. 6 teljes napom van még és a szigetnek 4 területét tervezem bejárni, mindegyiknél van csobbanási lehetőség, kis városban csatangolás, szóval egy-egy napot el lehet tölteni velük. A maradék két…..
For English scroll down Nem szeretnék itt "legekkel" dobálózni, de eddigi szerény tapasztalatom szerint a leglenyűgözőbb sóbányában jártam Erdélyben. Gyertek velem és megmutatom mitől estem ámulatba! I don't want to use too much superlative without any basic, but I think this is…..
audishapi 2014.06.18 14:29:51
A Heti Válasz úgy bizonygatja címlapon és vezércikkben Hernádi Zsolt MOL-vezérigazgató ártatlanságát, hogy közben a MOL az egyik legnagyobb hirdetőjük. A csütörtöki cikk egyébként egész tényszerű: sok állításával, így például az orosz kapcsolattal, vagy azzal, hogy a…..
audishapi 2013.10.11 13:57:51
@étcsokinyuszi: abszolút egyetértek veled, nem is értem, mi vezetett ehhez a poszthoz...
Döbbenet...
Harminc darab húszezres melegíti jobb combunkat a farmer zsebén át. Hűha, mindjárt autónk lesz! Tekintetet hordozunk körbe a horizonton, tippek záporoznak, döntsünk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Az olaszoknak ott van a Garda-tó vagy a Lago Maggiore, az osztrákoknak a  Wörthi-tó vagy a Neusiedler See (na jó, a Fertő tóból nekünk is van még egy kevés), egy magyar burzsuj azonban ha vizet akar,  legfeljebb a Balaton északi partján érezheti jól magát. (A déli part…..
  Nos ma van a Live Inspire bloggerverseny utolsó napja. Emlékeztek? Blogverseny: nyomjatok légyszi egy szívecskét, hogy legyen pénzem magos bucira, borra, fogkrémre és villamosenergiára! urbanista.blog.hu/2012/04/04/az_… — Urbanista (@urbanistablog) April 4, 2012   Látva…..
Bőven van benne hely az istállónakAz Airbus nekilátott az A380-as összeszerelésének, ezúttal viszont nem az Emirates, vagy a Lufthansa, hanem Alwaleed bin Talal megrendelésére. Jól tippelünk, ha arra gondolunk, hogy a szaúdi hercegnek esze ágában sincs beszállni a légiközlekedési…..
audishapi 2012.04.13 16:09:11
@T-roger: :)
A jó hír: április 30-án Szerbia és Magyarország vízilabda-válogatottjai barátságos mérkőzést játszanak Szabadkán. (Akkor ez most szerb-magyar, vagy inkább magyar-szerb meccs, netán simán városi örökrangadó?) A meccs apropója: Akkor adják át ünnepélyesen a Prozivka…..
Burzsuj Burzsujok-Olaszország: 1-0 2012.03.13 14:34:35
A meccs jelen állása szerint a burzsujok állnak nyerésre az olasz állam ellen vívott meccsen. De állj; miért is van szükség arra, hogy az állam meg akarja szívatni azokat, akiknek az átlagnál jóval több pénzük van, míg azok az egész erőlködést elintézzék egy…..
Valamikor '80 körül, amikor még óvodába jártam, volt egy látványos tél, amiből két dologra emlékszem: egyrészt a nekem nagyon magasnak tűnő hófalra, ami a kertből kivezető ösvényt szegélyezte, és arra, hogy egyik nap anyu jött értem, és busszal mentünk haza apu Trabantja…..
audishapi 2012.02.08 09:47:20
@Hamster: Nos úgy jön ide, hogy az előző két telet ott töltöttem a környéken és nem volt ilyenben részem soha, pedig volt, hogy 40 cm hó esett 2 nap alatt, de az utak tiszták voltak.
@Rocko-: Igen ezt hiányolom én, is, hazánkban állítólag - ezt állítja az illetékes - akkor kell kimenjenek havat takarítani, ha a hóréteg eléri az 5-10 cm-et. Ez egy elhibázott politika, ha előre sózná nem lenne semmi gond.
audishapi 2012.02.08 16:50:07
@spinat: Majd átadom a gyerekeknek....:)
Az eddigi németországi városjárós bejegyzéseket olvasgatva biztosan volt, aki megjegyezte magában, hogy állandóan úgy lelkendezem, mintha a német turisztikai hivatal fizetne érte... nna, most meg biztos lesz olyan, aki pont azt fogja szóvá tenni, hogy mit morgok ennyit erre a városra,…..
Kisautó blog A gorilla én vagyok! 2011.12.20 16:55:00
Vészesen fogy az idő, Jézuska már az ajtóban topog, éjjelente apa suttyomban kilopódzik az ebédlőbe és vérben forgó szemmel tépi ki a konnektorból a villódzó fényeket. Aztán vagy nyugodtan visszafekszik azzal a tudattal, hogy már minden ajándékot jól eldugott, vagy álmatlanul…..