Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blaiser

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A középkorúak még emlékezhetnek rá, hogy nézett ki egy magyar gyár környezete - ha a belsejét nem is látták - közvetlenül a rendszerváltás után. Úgy. Amikor bejöttek a multik és elkezdték rendbe rakni a környezetüket a körforgalmaktól a pázsitokon át gyárkerítésekig (nem beszélve most a zöld mezős…..
blaiser 2019.03.10 17:31:43
@444: személyeskedéssel indítani, így ismeretlenül hatalmas ziccer nekem, nem gondolod? De lépjünk túl ezen. A német üzletember tekintélye a teljesítményéből fakad. Nálunk sokszor az ellenkezője igaz, először pozícióba kerül, utána teljesít(het), ha akar és tud egyáltalán. Szvsz ez nyomja a padló alá a társadalom hatékonyságát.
blaiser 2019.03.10 18:09:34
@444: a német üzlezembert te hoztad fel példának nem én, ellenben a mondanivalómhoz ėrdemben nem szóltál hozzá. Már ne is haragudj, de pont erről beszélek. Ahelyett hogy arra figyelnél mit mondok, a részleteken lovagolsz, ahelyett hogy tanulnál, hasznosítanál valamit. Pedig fogalmad sincs milyen élettapasztalatra épül a véleményem. Ezt a lehetőséget most Te hagytad ki, nem én. Neked is jó reggelt és további hasznos véleményosztást. Nekem erre nincs időm, a hatékonyság jegyében... :-)
Talán semmi nincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkát, akiben megbízhatunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. …..
    Egy nárcival való (pár)kapcsolat dinamikája meglehetősen jellegzetes. A kapcsolat kezdetén a túlzott rajongás fázisa, majd - többnyire a hosszú távú elköteleződés után - következik a társ módszeres lelki terrorizálása és érzelmi zsarolása, végül a társ eldobása (vagy annak burkolt…..
Most utoljára megemlékezünk az évfordulóról, amelynek milliók köszönhetik, hogy olcsón repülhetnek, még többen, hogy nem dob ki a közös pénzből az ablakon milliárdokat az állam. Ma öt éve állt le a Malév, azóta szárnyal a forgalom a reptéren, mára pedig soha nem látott útvonalbőség alakult…..
Hogy mi választás kérdése? Az, hogy ott leszel-e most szombaton a Pride legfontosabb rendezvényén, a felvonuláson. Ez választás, és mi reméljük, hogy nagyon sokan leszünk! Mondjunk együtt nemet a gyűlölködésre, mondjunk igent arra, hogy minden személy és minden szeretet más, mégis egyformán értékes!…..
A WHO minden évben megszervezi a World Health Day nevű egészségnapot globálisan, melyet idén a cukorbetegségre öszpontosít! Nézzük meg azt a 10 legfontosabb okot, amiért a diabétesz elleni küzdelem világnapot igényel a WHO-tól! 1. 422 millió ember szenved cukorbetegségben Az elmúlt 3 évtizedben…..
Azt hiszem nem is lehetne jobban lezárni a párkapcsolatok hetét. Egy nagyon érdekes kérdést tett fel nekem valaki. Miért panaszkodik arra egyre több nő, hogy bár még nem is szült, mégis úgy érzi, hogy van egy 25, 30, 40 éves gyermeke?  Azt hiszem azzal nem mondok újat, hogy a…..
blaiser 2015.10.19 10:20:57
@Németh Szabi: azt modnod "nagyobb erő" és én nem értelek, miért lenne ma nehezebb? 100 éve, hogy a példádnál maradjunk, még bőven a penicillin és a világháborúk előtt voltunk és az emberek messze túlnyomó többségének a puszta létfenntartás is kihívás volt. Mégis voltak boldog emberek és valahogy csak kitermeltük elmúlt századunk nagyjait is. Kíváncsi lennék mennyi ideje és lehetősége volt az akkori embereknek "önismeretre", abban a rövidke, antibiotikum és vakcinázás nélküli életükben. Nekem sem áll rendelkezésre a bölcsek köve, de tartok tőle, hogy a "tökéletes test" és a külsőségek előtérbe helyezése sem sokkal rosszabb az önismeret hajszolásától, mármint ha a boldogság elérése a cél. Hány "tudatos" párválasztót látni aki egyszerűen képtelen párt találni magának, mert senki nem elég jó. Hogyne, hiszen az igazi kérdés nem az, hogy NEKEM ki a jó, hanem az, hogy mennyire vagyok jó MÁS SZÁMÁRA. Ebből a szempontból az önismereti célú gondolkodásmód, vagy legyünk őszinték, énközpontú, egoista meghatározottság az igazi kórok, amelynek egyik, de nem egyetlen tünete a tökéletes testek világa. Pedig ott a megoldás, elég csak egyet választani a vallások közül, relatíve kevés nem modern kor szülte vallásról tudok, amelyben az egónak akkora szerepe lenne, mint napjaink szalonképes, vagy sokkal inkább bulvár világában. Épp ellenkezőleg, az önfeladást fogalmazzák meg, akárhogyan is.

Persze nem állítom, hogy önismeret útján nem lehet eljutni oda, ahová sokan mások eljutottak már előttünk. Pusztán csak azt kérdezem, miért kell újra feltalálni a kereket?

Ergo imho nem a nemek ébredésére, hanem inkább a folyton magát előtérbe helyező ego száműzésére volna szükség. Ha túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítasz magadnak (vagy a saját boldogságodnak), a világ előbb-utóbb megmutatja mennyire jelentéktelen vagy. (És lám, ez már egészen Coelho-i magaslat, én kérek elnézést.)

Legjobbakat
blaiser 2015.10.19 10:53:44
@Németh Szabi: "Az önismertet pont az egó gyengítéséről szól, legalábbis az én szememben biztosan."

Kiemeltem a számomra legfontosabbat, nehogy elsikkadjon. Egy kicsit még mindig úgy érzem a kereket találjuk fel újra és újra, de engedtessék meg, hogy az eszközeink különbözőek legyenek, így hát sok sikert kívánok hozzá!

Legjobbakat
De miért vigyorog mégis és mi történik, ha kopognak a rendőrök hajnalban? Valamint keressük a jó amerikai autót 2000-2010 között. Ön tud ilyet? Írjon! Az Égéstér 148. adásának kommentposztja. Direktlink a letöltéshez...
Bence úgy érzékelte, hogy biciklijét túl gyorsan rakhatták össze, mert már a Malinál rossz volt a fék és a váltó, de azt mondták neki, hogy járassa be. Nem sikerült, úgyhogy visszavitte. Egy hétig bírta a várakozást, de miután egyszer sem hívták fel, hogy mivan, bement és…..
Itt éppen nagyjából semmi baja a kocsinak Igen, értelme nincs. Igen, iszonyú nagy szívás. Igen, tényleg nincs értelme. Igen, egy csomó másra költhettem volna ennyi pénzt. De. Ennyi pénzből értelmes autót nem kapok, ahhoz nem kötnek történetek, nyolc év az életemből, és…..
A Kolin a napokban kétszer is fellépett a dán LSD On CIA-vel itthon, egyszer az A38-on, egyszer pedig Pécsen. Utóbbi koncertjét viszont kénytelen volt az ötödik szám után abbahagyni a csapat, mivel Linczényi Márk énekest a színpadon annyira megütötték, hogy le kellett állniuk. Az…..
Ha valamire biztosan nem számít az ember egy magyar tuningkiállításon, az egy eredeti állapotban fellelt, az utolsó porcikájáig újszerű BMW M635CSI. Pedig éppen ez a fekete gyönyörűség volt az első, ami az utunkba került az idei Carstyling.hu Tuning Show-n, a budapesti Hungexpó…..
Pont egy hete okoskodtam itt arról, hogy a versenyautó mindig alulról felfelé építkezik, mert mindennek az alapja az, hogy a 4 kerék megfelelő felületen és megfelelő szögben érintkezzen a talajjal. De persze tévedtem. Ez ugyanis a versenymodellek építkezésének alapja. Az igazi…..
blaiser 2012.02.28 14:23:40
@zöldi: inkabb ne, az elegge show car hatasu lenne, nem? Nem ide valo szerintem.

Alakul! Jo hir, hogy a jelek szerint semmi szukseg nincs 260Z-re ha valaki 260Z-bol epult palyagepet akar, eleg egy par meter cso, zartszevleny, egy motor es sok-sok munka es lelkesedes...
Sok tehetésges filmes csapat dolgozik idehaza, erről már mindenki megbizonyosodhatott, aki látott már párat mondjuk az OMGVisuals filmjeiből (ők állnak az új TCTV kamerái mögött is). Egy ilyen remek kis csapat a Keyframe is, akik ráadásul szeretik a ralit is és ha már ott voltak az…..
Belsőség Kombi nélkül. Tovább 2012.02.26 07:00:00
  Eladtam hát. Utoljára áll a házunk előtt Era Vegyes érzés ez. Ellöktem magamtól egy hű barátot, meg ott van a sok munka, a sok idő, a sok pénz is, amit beleöltem. De volt három jó évünk együtt, lehúztuk huszonkétezer kilométer jobbik felét – ami a tipikus…..
Ha erősen meresztem a szemem, szinte látom benne az előző Civicet. Sőt, ha nem meresztem, akkor is. Csak a fülem marad inger nélkül. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Belsőség Szíváshét, szenteste 2012.02.12 06:44:00
Ez hosszú lesz. Csak szóltam. A cégnél az év végi szabadságolások előtti utolsó rohamot éltük éppen, az Andrássy már teljes díszbe öltözött, az utcákon mindenhonnan a „Last Christmas” zengett, már émelygett a gyomrom. A távolban felderengett a Szenteste, az…..
Profi szerelőtől vettem, teljes volt a bizalmam hozzá. Én hülye. Életem egyik legnagyobb fejtörőjének bizonyult, de persze, a lehetőségek is szűkösek voltak. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
  Egy Vel Satis mellett ácsorogtunk a Weltautónál, mustrálgatva a használttesztre felkínált gépeket, amikor kicsúszott a számon, én bizony nem mernék beleugrani egy kétszázezret futott dCi-be. Winkler persze azonnal lecsapott: milyen autót is vettem a közelmúltban? Jogos,…..